رئیس مرکز ملی فضایی ایران با اشاره به پیشرفت فازهای در نظرگرفته شده برای راه اندازی ایستگاه پرتاب ماهواره ' امام خمینی (ره) ' از بهره برداری این ایستگاه در نیمه اول فروردین سال 95 خبر داد.

به گزارش مشرق، دکتر منوچهر منطقی روز چهارشنبه به مناسبت روز ملی فناوری فضایی افزود: طراحی و ساخت ایستگاه پرتاب ماهواره امام خمینی(ره)، از مدرن ترین ایستگاه های پرتاب در جهان است که ماموریت آماده سازی و پرتاب ماهواره برهای سنگین را برعهده دارد.

وی بیان کرد: این ایستگاه از نظر فناوری کاملا مطابق استانداردهای روز دنیا طراحی و ساخته شده و تمام مراحل طراحی و ساخت آن توسط دانشمندان و اساتید دانشگاه های ایران انجام شده است که البته از مشاوره کارشناسان خارجی نیز بهره مند شده اند.

منطقی یادآورشد: طبق برنامه پیش بینی شده و اعلام قبلی، این ایستگاه پرتاب برای بهره برداری آزمایشی در اواخر سال جاری آماده می شود اما به دلیل ازدحام برنامه ها در پایان سال، به احتمال زیاد بهره برداری آزمایشی ایستگاه پرتاب 'امام خمینی (ره)' نیمه فروردین سال آینده انجام شود.

وی با تاکید بر این که راه اندازی ایستگاه های پرتاب سه فاز مطالعاتی، طراحی و پیاده سازی دارد، افزود: فاز مطالعاتی طرح احداث این ایستگاه توسط متخصصان داخلی این حوزه انجام شد و فاز طراحی که شامل تامین فناوری های مورد نیاز است، حدود 99 درصد پیشرفت داشته و در بخش پیاده سازی نیز حدود 90 درصد پیشرفت دارد.

وی افزود: کار فضایی یک کار بین المللی است، بنابراین انجام کارها در حوزه فضایی باید به صورت درون زا انجام شود و ما در این کار از دانشمندان ایرانی داخلی و نیز مشاوره دانشمندان در حوزه بین الملل استفاده کرده ایم، اکنون ایران توان انجام تحقیق و توسعه در حوزه فضایی را نسبت به دیگر کشورها دارد و می تواند این کار را نسبت به دیگر کشورها ارزان تر انجام دهد.

روز ملی فناوری فضایی روزی است که در آن ایران با پرتاب موفقیت آمیز ماهواره امید در 14 بهمن سال 1387 به کشورهای دارای توانایی پرتاب ماهواره پیوست پس از این، ایران هرسال در این روز سالگرد پرتاب این ماهواره را جشن می گیرد.
منبع: ایرنا