وی گفت: سیاست دولت این است که هیچ یک از شبکههای اجتماعی مطابق با قوانین ایران فیلتر نشوند. اگرچه وزارت ارتباطات متولی تصمیمگیری درباره فیلترینگ نیست و کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه درباره فیلترینگ سایتهای غیراخلاقی تصمیم میگیرد و سپس دستور اجرا را به وزارت ارتباطات ابلاغ میکند.
واعظی تصریح کرد: در پی بروز اختلالهای اخیر در اینترنت کشور مدیران پیامرسان تلگرام تصور کردند که این اختلال تنها مربوط به این نرمافزار است و از این رو اعلام کردند که ایران تلگرام را فیلتر کرده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره اینکه چرا اختلال اینترنت تنها روی تلگرام تاثیرگذار بوده است،گفت: اختلال روی سایر شبکههای اجتماعی نیز کندی ایجاد کرده بود اما از آنجا که سرور تلگرام در اروپاست کندی بیشتری در تلگرام ایجاد شده بود.
وی در واکنش به ادعای مدیرعامل تلگرام مبنی بر اینکه ایمیلهایی رسمی از آدرسهای ICT.GOV.IR و ICT.IR دریافت کردند که از آنها خواسته اطلاعات کاربران ایرانی را به آنها بدهد، گفت: کارگروه تعیین مصادیق محتوایی مجرمانه درخواست فیلتر شدن نرمافزار تلگرام را داده بود که وزارت ارتباطات فرصتی مطالبه کرد که با تلگرام مکاتبه کند و بخشهای غیراخلاقی این پیامرسان حذف شود.
واعظی گفت: بنابراین این مکاتبات به منظور مسدود کردن صفحات غیراخلاقی تلگرام بوده است که مدیران تلگرام صفحات غیراخلاقی را مسدود کردند اما حدود 2 هفته پیش برخی از این صفحات مجددا باز شد و ما نیز مجددا با ایمیل درخواست مسدودسازی مجدد این صفحات را اعلام کردیم.
وی در واکنش به ادعای مدیرعامل تلگرام مبنی بر درخواست وزارت ارتباطات برای جاسوسی از اطلاعات کاربران ایرانی گفت: آنها به دلیل اینکه نمیتوانند اذعان کنند که دسترسی به محتوای غیراخلاقی را مجدد باز کردهاند سعی دارند که از حربه جاسوسی اطلاعات کاربران استفاده کنند.
وی تاکید کرد: دولت معتقد به حفظ حریم خصوصی افراد در اینترنت و موبایل است و اگر روزی حکم قاضی مبنی بر دسترسی به اطلاعات فردی باشد این موضوع ربطی به وزارت ارتباطات یا دولت نخواهد داشت.