کد خبر 455171
تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۸:۵۵

رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی کشور با بیان اینکه انتظارات کارگران از کارمندان بیشتر است گفت:در تعیین مزد کارگران بند ۲ ماده ۴۱ قانون کار و سبد معیشت هیچگاه رعایت نشده است.

به گزارش مشرق، فتح‌الله بیات ، با اشاره به اینکه حقوق کارگران و کارمندان تفاوت بارزی با هم دارد گفت: کارگران با وضعیت ساعت کاری که دارند در بخش های مختلف اعم از شیفتی، دو شیفت،سه شیفت، نوبتی و سخت و زیان آور کار می کنند به همین دلیل توقعشان از دستمزد و سبد معیشتی که باید به آنها تعلق گیرد متفاوت است.

 وی ادامه داد: اغلب کارگران به صورت دو شیفت و سه شیفت، نوبتی و سخت و زیان آور کار می‌کنند به همین دلیل توقعشان از دستمزد و سبد معیشتی که دارند متفاوت است. کارمندان در مشکلات اداری برایشان مشکلی پیش آید راحت تر از کارگران پیگیری می کنند.

رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی کشور با بیان اینکه کارگران در سنوات گذشته هیچ سالی نسبت به نرخ تورم حقوق نگرفته اند، گفت: از بس که سُمبه کارفرما و پشت آن دولت نسبت به کارگر پُر زور است شکایت کارگران در دیوان عدالت هم به جایی نمی رسد و حقوق قانونی آنها نادیده گرفته می شود.

رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی کشور افزود: دستمزد کارگران همواره یک اختلاف 7 تا 8 درصدی با نرخ تورم داشته است و نرخ تورم هر عددی اعلام شود مزد 7 تا 8 درصد پایین تر از آن تصویب شده و بند 2 ماده 41 قانون کار و سبد معیشت هیچگاه رعایت نشده است.

بیات با بیان اینکه با وجود تصویب افزایش 17 درصدی مزد کارگران هنوز به معوقات گذشته و دستمزد عادلانه و منطقی نرسیده اند، اظهار داشت: این افزایش دستمزد در شرایطی بود که عمده اقلام مصرفی و مرتبط با معیشت کارگری ارزان نشده بود .

 وی با بیان اینکه حقوق و دستمزد کارگران تا 15 برج بیشتر جوابگو نیست، تصریح کرد: تنها 50 درصد معیشت کارگران با این دستمزد می‌چرخد؛ اگر حق مسکن در کنار حق اولاد و بن کارگری هم افزایش می یافت، باز هم کارگران به سختی امرار معاش می‌کردند اما چنین نشد و حق مسکن افزایش نیافت. امید داشتیم دولت به شکل پلکانی عقب‌افتادگی مزد کارگران را پوشش دهد ولی دولت همواره خود را کنار کشیده و کارگر و کارفرما را روبه روی هم قرار داده است.

منبع: تسنیم