وی در این باره فاش کرد: این اختلاف جدید درباره چاه گازی " الدره " است که بین دو کشور کویت و عربستان سعودی به صورت مشترک مورد استفاده و بهره برداری قرار میگیرد.
مجتهد در این خصوص گفت: هم اکنون فعالیت دو کشور در این حوزه به صورت کامل متوقف شده است، چرا که این دو کشور تا پیش از این هم در خصوص چاه های نفتی و گازی مشترک موسوم به " الوفره " و " الخفجی " اختلافاتی باهم داشتهاند.
مجتهد نوشت: بعد از بروز اختلاف در خصوص منطقه بی طرف با کویت و متشنج شدن روابط با یکدیگر هم اکنون اختلاف نظر دیگری بین دو کشور واقع شده است و این بار درباره چاه گازی مشترک بین عربستان سعودی و کویت است که منجر به توقف کامل فعالیت ها در این حلقه چاه شده است.
مجتهد در این باره افزود: این چاه ذخایر بسیار عظیم گازی در حدود 5 تریلیون و 5 میلیارد متر مکعب ذخیره دارد و بخش اعظم آن در منطقه مشترک بین عربستان سعودی و کویت واقع شده است، اما بخش کوچکی از آن هم مرز با جمهوری اسلامی ایران است.
به گفته مجتهد، کویت هم اکنون اصرار دارد که هریک از کویت و عربستان سعودی به صورت جداگانه ای در این حلقه چاه گازی فعالیت کنند و نحوه فعالیت بگونه ای باشد که دو طرف نسبت به آن رضایت داشته باشند اما در مقابل کشور عربستان سعودی در این خصوص اصرار دارد تولید از این حلقه چاه را خود برعهده بگیرد و سهم کویت را ریاض از این چاه اعطا کند.
مجتهد همچنین در این خصوص گفت: براساس عرف بین المللی دلیل کویت در این خصوص قوی تر و محکم تر است، از این رو دولت عربستان سعودی اکنون به بهانه های دیگری در این خصوص متوسل شده است، از این رو اعلام کرده که نمی توان سهم کویت از این حلقه چاه گازی را برای کویت تعیین کرد مگر این که مشکل مرزی و تعیین حد و مرز بین کویت و ایران در این منطقه برطرف شود.
مجتهد در این خصوص معتقد است، این بهانه و دستآویز سعودی برای کویتی ها بسیار چالش برانگیز است،چرا که تا حدودی از وجاهت قانونی هم برخوردار است، از این رو دولت کویت از این که عربستان به چنین بهانه ای متوسل شده ابراز شگفتی کرده است، حال این که روابط کویت و عربستان تا پیش از این کاملا دوستانه و برادرانه بود، از این رو این مساله می تواند باعث ایجاد تنش در روابط بین کویت و عربستان سعودی صورت گیرد.
در تویتی دیگر مجتهد چنین میگوید: دولت کویت در ذخایر گازی خود کشوری فقیر به شمار می آید، از این رو سرمایه گذاری و بهره برداری از این چاه گازی برایش از اهمیت بالایی برخوردار است، از این رو دولت کویت اقدام عربستان سعودی در این باره را به نحوی فشار بر خود تلقی می نماید، چرا که زمان و موضوع بسیار چالش برانگیز است.
تا این لحظه مقامات دولت کویت و دولت عربستان سعودی از این اختلاف نظر سخنی به میان نیاورده اند، اما نشریه الشرق الاوسط چاپ لندن در این باره چنین نوشت: دو شرکت مسئول بهره برداری از چاه گازی مشترک بین عربستان سعودی و کویت به تمام کارگران و کارمندان غیر ضروری در این حوزه اعلام کرد که از ماه آگوست به مدت یک ماه باید از مرخصی اجباری استفاده کنند، این مساله حکایت از ادامه داشتن بحران در این مساله بین دو کشور دارد.
پیش از این نیز در 11 می برای اولین بار برای مدت دو هفته و به منظور انجام پاره ای از تعمیرات در این حوزه گازی مقامات کویتی و سعودی الوفره را تعطیل کرده بودند و هدف از این اقدام در واقع اعطای فرصت به دو کشور عضو اوپک به منظور بررسی اختلافات با هدف حل آنها بود.
در 27 ماه می گذشته نیز سخنگوی شرکت نفت آمریکایی شفرون که از طرف عربستان سعودی مسئول بهره برداری در این حوزه گازی شده بود، اعلام کرد فعالیت در الوفره تا اطلاع ثانوی و با هدف حل برخی از اختلاف نظرها تعطیل خواهد بود.
منابع آگاه در این خصوص اعلام می کنند که کویت از تصمیم مقامات سعودی برای ادامه همکاری ریاض با شرکت نفت آمریکایی شفرون به منظور بهره برداری از الوفره تا سال 2039 نا راضی هستند، چرا این که تصمیم بدون اطلاع و هماهنگی با مقامات کویتی صورت گرفته است.
اما گفته میشود ریشه این اختلاف نظر به سال 2007 باز می گردد در آن زمان نزاعی بین کویت و عربستان سعودی در خصوص مرزهای زمینی در خصوص فعالیت در این حوزه گازی در گرفت و باعث شد تا طرح های کویت برای بهره برداری و ساخت یک پالایشگاه نفتی در این منطقه به تاخیر بیفتد.