به گزارش مشرق به نقل از مهر در مشهد، هم اکنون ميليونها زائر امام رضا (ع) از اقصي نقاط ميهن اسلامي يا به مشهد رسيده اند يا در جاده هاي منتهي به اين شهر در حال ورود به اين ديار قدسي هستند.
ساعت 15 و 30 دقيقه روز اول فروردين ماه 1390 وعده ديدار ما با آقا در صحن جامع رضوي و رواق امام خميني(ره) است تا با سخنان رهبرمعظم انقلاب راهبرد يکساله خود را انتخاب کنيم.
معمولاً در سخنراني اول فروردين مقام معظم رهبري، خط مشي ها و سياستهاي کلان کشور تبيين و همه دنيا بويژه مسلمانان و شيعيان به اين سخنراني چشم دوخته و گوش ميسپارند.
پيامهاي مسئولان استان
در پي سفر نوروزي رهبر معظم انقلاب نماينده ولي فقيه در خراسان، امام جمعه مشهد و استاندار خراسان رضوي در پيامهاي جداگانه اي مردم را به حضور فعال در سخنراني حضرت آيت الله خامنه اي فرا خواندند.
نماينده ولي فقيه در خراسان رضوي دراين پيام آورده است: "با ابراز مسرت فراوان از اين تحول عميق امت اسلامي سرافرازيم که به برکت حضور با طراوت ولي امر مسلمين و امام جامعه اسلامي بار ديگر عطر نفس امام راحل و شميم روح نواز ولايت و امامت در فضاي پايتخت معنوي ايران اسلامي و جهان اسلام پراکنده مي شود و امت شهيد پرور و هميشه در صحنه نقشه راه امت اسلامي را در رهنمودهاي داهيانه سلاله پاک پيامبر (ص) متجلي مي بينند".
نماينده ولي فقيه در خراسان رضوي در اين پيام خاطرنشان کرد: "از عموم برادران و خواهران اسلامي و مردم مؤمن و انقلابي مشهد مقدس و زائران بارگاه ملکوتي ثامن الحج (ع) به ويژه حضرات آيات، علماي اعلام، روحانيت معظم، خانواده عزيز شهدا و ايثارگران، دانشگاهيان، اصناف، جوانان و نوجوانان دعوت مي نمايم روز دوشنبه اول فروردين ماه 1390 ساعت 15 و 30 دقيقه براي ديدار با رهبر فرزانه انقلاب اسلامي در رواق امام خميني حرم مطهر رضوي حضور يافته و از فيوضات اين مراسم معنوي و باشکوه بهره مند شوند".
در همين رابطه آيت الله احمد علم الهدي امام جمعه مشهد از مجاوران بارگاه رضوي خواست با حضور دشمن شکن خود يکبار ديگر با ولي فقيه زمان تجديد عهد کرده و ميثاق دوباره ببندد.
همچنين محمود صلاحي استاندار خراسان رضوي نيز در پيامي به مناسبت سفر ساليانه حضرت آيت الله خامنه اي در آغاز سال نو به مشهد مقدس از مردم خواست با حضور پرشکوه خود با مقام معظم رهبري تجديد عهد کنند.
در بخشي از اين پيام آمده است: " نسيم بهار پيک خوش خبري است که هر نوروز حضور ميهمان گرانقدر، والامقام و عزيزي را در شهر امام رضا بشارت مي دهد و پايتخت معنوي جمهوري اسلامي طليعه سال نو را با افتخار ميزباني محبوب قلوب مستضعفان و آزادگان حضرت آيت الله خامنه اي آغاز مي کند.
مراسم تحويل سال نو
معاون تبليغات و ارتباطات اسلامي آستان قدس رضوي نيز در پيامي به مراسم تحويل سال نو در حرم مطهر رضوي اشاره کرد و افزود: اين مراسم از ساعت 24 روز يکشنبه با قرائت قرآن آغاز و با تحليل و بررسي دعاي تحويل سال، ذکر توسل به امام زمان(عج) و حضرت رضا(ع)، با قرائت توسل در ساعات پاياني سال و مناجات خواني ادامه خواهد يافت.
حجت الاسلام حسيني افزود: دعاي تحويل سال نو، همزمان ساعت 2 و 50 دقيقه و 45 ثانيه به صورت همخواني، توسط گروه انصارالزهرا(س) اجرا ميشود.
وي افزود: پذيرش زائران و مجاوران براي حضور در رواق امام خميني(ره) براي استماع سخنان رهبر انقلاب پس از نماز ظهر و عصر خواهد بود.
پخش زنده سخنراني به چند زبان خارجي
پوشش مراسم سخنراني رهبر معظم انقلاب و تحويل سال افزون بر تمام صحنها به صورت زنده از طريق شبکه www.razavi.tv براي تمام دنيا پخش و پيام و سخنراني آيت الله خامنه اي به چند زبان دنيا ترجمه و به همراه ترجمه کتاب "خدمات متقابل اسلام و ايران" اثر شهيد مطهري به 120 کشور ارسال مي شود.
حجت الاسلام حسيني خاطرنشان کرد: سخنان مقام معظم رهبري در نخستين روز سال در حرم مطهر به صورت ويژه نامهاي چاپ و در اختيار زائران و مجاوران قرار مي گيرد.
همايش تحليل و بررسي سخنان رهبر معظم انقلاب
حسيني اظهار داشت: به دليل اهميت فرمايشات آيت الله خامنه اي براي اولين بار فرمايشات معظم له در دو همايش تخصصي با دعوت از نخبگان حوزه و دانشگاه طي روزهاي چهارم و پنجم فروردين در تالار بنياد پژوهشهاي آستان قدس رضوي تحليل و بررسي ميشود.
70 ميليون تشرف در 20 روز
معاون اماکن متبرکه و امور زائران آستان قدس رضوي نيز با اشاره به برنامه ريزي دو ماهه براي خدمات رساني مطلوب به زائران و مجاوران در تعطيلات نوروز گفت: حضور7 ميليون زائر و 70 ميليون تشرف در اماکن متبرکه رضوي در تعطيلات قبل و تعطيلات نوروز پيش بيني شده است.
محمود ممتاز افزود: 25 هزار نيروي انساني با يک ميليون و 250 هزار نفر ساعت کار در 250 هزار متر مربع صحن و بستهاي حرم و 60 هزار متر مربع رواق، افتخار خدمت رساني به زائران حضرت رضا(ع) را به عهده دارند.
وي با بيان اينکه مهمترين مأموريت حوزه اماکن متبرکه ايجاد نظم، امنيت و آرامش زائران است خاطرنشان کرد: حدود 10 هزار خادم در لحظات تحويل سال، وظيفه خدمت به زائران را به عهده دارند.
چند توصيه مهم به هنگام سخنراني رهبر معظم انقلاب
اين مسئول اوج ازدحام زائران و مجاوران در حرم مطهر رضوي را لحظه تحويل و روز نخست سال و در هنگام سخنراني مقام معظم رهبري ذکر کرد و گفت: خدمات رساني به زائران با استفاده از تجارب گذشته به بهترين نحو ممکن انجام مي شود.
وي افزود: رعايت حال سالخوردگان، معلولان، کودکان و بويژه در ازدحام هنگام تحويل سال لازم و خود خدمتي به زائران است.
اين مسئول توصيه کرد: در حد امکان زائران و مجاوران از آوردن وسايل اضافي و کيف به حوزه اماکن متبرکه خودداري کرده و با خادمان حرم همکاري کنند و در صورت مشاهده موارد مشکوک موارد را به مسئولان و خادمان حرم اعلام کنند.