کد خبر 352167
تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۳ - ۱۵:۳۲

رییس مرکز تحقیقات ماهواره دانشگاه علم و صنعت گفت: اکنون در حال ساخت ماهواره ظفر هستیم که برای کاربردهای فضایی طراحی می شود.

به گزارش مشرق، حسین بلندی اظهار داشت: تصاویر ارائه شده از طریق ماهواره ظفر می تواند در پایش ذخایر نفت، معادن، بررسی جنگل ها، بررسی زمین های شور و قلیایی، بررسی امراض و آفات گیاهی و استفاده از تصاویر در جهت بررسی بحرانهای طبیعی استفاده شود.

وی توضیح داد: این ماهواره امکان گرفتن تصویر با وضوح 22 و نیم متری و تعیین موقعیت را داراست و علاوه بر آن دارای محموله ذخیره و ارسال همزمان داده به ۲۵۶ کاربر است.

بلندی با بیان اینکه قدرت تفکیک ماهواره ظفر را 80 متر است گفت: فناوری دوربین ها در ماهواره ظفر ارتقای 5 برابری یافته است.

به گفته وی دو برابر شدن دقت کنترل و افزایش بیش از 15 برابری نرخ ارسال داده های تصویری از دیگر مزایای ماهواره ظفر است.

به گزارش ایرنا، وزن ماهواره ظفر 90 کیلوگرم است که به منظور استقرار در مدار دایره با ارتفاع 500 کیلومتر و زاویه انحراف مداری 55 درجه طراحی شده است.

این ماهواره مجهز به دوربین های رنگی است و قادر به تصویر برداری از سطح زمین است.

وی تاکید کرد: این ماهواره اکنون مرحله طراحی خود را پشت سر گذشته و در مراحل ساخت قرار دارد.

ماهواره تدبیر برای پرتاب در اختیار مسوولان سازمان فضایی شده است

وی در مورد ماهواره تدبیر گفت:اطلاعات جدیدی در این زمینه وجود ندارد. آنگونه که پیشتر گفته شده، نمونه پرتابی ماهواره تدبیر آماده و به مسوولان سازمان فضایی کشور تحویل داده شده است.

بلندی افزود: ماهواره تدبیر نسبت به ماهواره قبلی حدود 400 درصد نسبت به ماهواره قبلی خود ارتقا یافته است.

به گزارش ایرنا، ماهواره تدبیر بعد از ماهواره نوید علم و صنعت دومین ماهواره دانشجویی دانشگاه علم و صنعت است.

وی خاطرنشان کرد: ماهواره تدبیر نمونه پیشرفته ماهواره نوید و در واقع چهار برابر از نظر عملکردی، تصویربرداری و موقعیت یابی بهتر از ماهواره نوید است.

بلندی دوربین با وضوح بالا، سیستم تعیین موقعیت، سیستم ذخیره و ارسال پیام برای ۱۶ گیرنده و طول عمر مداری تا دو ماه را از جمله ویژگی های ماهواره تدبیر عنوان کرد.
منبع: ایرنا