کد خبر 282539
تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۶:۰۰

نبرد مردم انقلابی برای تصرف «پادگان باغ‌شاه» هنوز ادامه دارد و یکی از انقلابیونِ مسلح، در تلاش برای نزدیک شدن به یکی از مدخل های پادگان است.

به گزارش گروه جهاد و مقاومت مشرق، «میدان حر» واقع در تقاطع خیابان «کارگر جنوبی» با خیابان «امام خمینی»، پیش از پیروزی «انقلاب اسلامی» با نام «میدان باغ‌شاه» شناخته می شد. تندیس نصب شده در این میدان و تندیس واقع در «میدان فردوسی»، تنها مجسمه هایی هستند که در جریان ماه های منتهی به پیروزی انقلاب اسلامی توسط مردم به زیر کشیده نشدند زیرا میان آنان و «نظامِ طاغوت»، در افکار عمومی پیوندی وجود نداشت .
تندیس واقع در کانون «میدان حر»، اثری است از «غلامرضا رحیم‌زاده ارژنگد»  که به بهانه الحاق مجدد آذربایجان به ایران(در دهه 1320 شمسی) تراشیده شد. این پیکره‌،«گرشاسپ» فرزند «زو»  از پهلوانان شاهنامه را در حال نبرد با «اژدها» نشان می‌دهد. در ادبیاتی اساطیری ایران، «گرشاسب» نماد انسان و «اژدها» نماد نفس سرکش او است. این اثر سنگی، نشان‌دهنده پیروزی خیر بر شر است. به این ترتیب، انتخاب نام «حر» پس از پیروزی انقلاب برای این میدان نیز، معنا پیدا می کند.
تصویری که پیش رو دارید و نخستین بار است که در فضای مجازی منتشر می شود، احتمالا در روز 21 بهمن 1357 شمسی، در میدان«میدان حر» و در کنار تندیس «گرشاسب» برداشته شده و توسط دوربین «قربان خلیلی» به ثبت رسیده است. نبرد مردم انقلابی برای تصرف «پادگان باغ‌شاه» هنوز ادامه دارد و یکی از انقلابیونِ مسلح، در تلاش برای نزدیک شدن به یکی از مدخل های پادگان است.