کد خبر 1832568
تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۴۰۵ - ۱۳:۲۷

یک سناتور دموکرات کنگره با انتقاد از نحوه مدیریت دولت دونالد ترامپ بر مأموریت ناو هواپیمابر «آبراهام لینکلن»، خواستار نظارت بیشتر کنگره بر وضعیت این ناو شد.

به گزارش مشرق، وبن گالگو، سناتور دموکرات آریزونا و تفنگدار سابق ارتش آمریکا، با انتقاد شدید از نحوه مدیریت دولت دونالد ترامپ بر مأموریت ناو هواپیمابر «یواس‌اس آبراهام لینکلن»، خواستار نظارت بیشتر کنگره بر شرایط خدمه این ناو شد و گفت عملکرد دولت در مدیریت این مأموریت، «رهبری مناسبی نیست».

گالگو در گفت‌وگو با شبکه ان پی آر گفت گزارش‌هایی درباره ساعات کاری طولانی، کمبود غذا، کاهش روحیه و افزایش فشار روانی میان ملوانان دریافت کرده است. او همچنین با همسر یکی از ملوانان باسابقه ناو در ارتباط بوده که از وخامت روحیه و دشوار شدن شرایط کاری خدمه خبر داده است.

ناو آبراهام لینکلن که بیش از ۵ هزار ملوان دارد، بیش از ۲۶۰ روز متوالی در دریا بوده و رکوردی بی‌سابقه را ثبت کرده است. این ناو از ماه ژانویه برای پشتیبانی از عملیات آمریکا و اسرائیل در جنگ علیه ایران به خاورمیانه منتقل شد و در ادامه در عملیات جنگی منطقه مشارکت داشت.

طولانی شدن این مأموریت در شرایطی رخ داده که جنگ ایران روند تأمین و پشتیبانی از نیروهای آمریکایی در منطقه را نیز دشوارتر کرده است. حمله ایران به پایگاه اصلی نیروی دریایی آمریکا در بحرین، تلاش‌های مربوط به تأمین مجدد تجهیزات و نیازهای ناوگان آمریکا در منطقه را پیچیده‌تر کرده است.

همزمان، گزارش‌هایی درباره کمبود مواد غذایی، خرابی سرویس‌های بهداشتی، محدودیت تماس با خانواده‌ها و مشکلات سلامت روان خدمه لینکلن منتشر شده است. خانواده برخی ملوانان نیز گفته‌اند نیروها در شرایطی فرسایشی قرار گرفته‌اند و مشخص نیست مأموریت آنها چه زمانی پایان خواهد یافت.

گالگو با انتقاد از برنامه‌ریزی دولت ترامپ برای جنگ با ایران گفت مقام‌های دولت در حال «بال‌زدن و پیش بردن امور بدون برنامه روشن» هستند. او درباره نحوه مدیریت مأموریت ناو نیز تأکید کرد: «این رهبری مناسبی نیست.»

در همین حال، دولت ترامپ و مقام‌های نظامی آمریکا گزارش‌های مربوط به وخامت شرایط ناو را رد یا کم‌اهمیت جلوه داده‌اند. پیت هگزث، وزیر دفاع آمریکا، گزارش‌های مربوط به شرایط نامناسب خدمه را رد کرده و نیروی دریایی نیز اعلام کرده است افزایش موارد افکار یا اقدام به خودکشی در میان خدمه ناو مشاهده نکرده است.

با این حال، گالگو و شماری دیگر از نمایندگان کنگره خواستار بررسی وضعیت ناو و نحوه مدیریت مأموریت‌های طولانی‌مدت نیروهای آمریکایی در جنگ با ایران شده‌اند؛ مأموریت‌هایی که به گفته منتقدان، فشار فزاینده‌ای بر نیروهای نظامی آمریکا وارد کرده است.