کد خبر 1827496
تاریخ انتشار: ۳۱ تیر ۱۴۰۵ - ۱۹:۱۴

به گزارش مشرق، کانال تلگرامی امریکانا با انتشار گزارشی نوشت:

ترامپ سیاست خارجی آمریکا را از مسیر سنتی دیپلماسی خارج کرده و آن را به یک معامله تجاری صرف بدل ساخته است؛ رویکردی که در آن هدف نهایی، تنها «کسب درآمد برای آمریکا» است.

بر اساس این الگو، کاخ سفید به‌جای ابزارهای معمول دیپلماتیک، کشور را همچون یک بنگاه اقتصادی مدیریت می‌کند. طرح‌هایی نظیر وضع عوارض عبوری در تنگه هرمز یا تلاش برای کنترل مستقیم منابع نفتی ونزوئلا، نمونه‌های بارز این سیاست به شمار می‌روند؛ گرچه بخش قابل‌توجهی از این برنامه‌ها در عمل با شکست روبه‌رو شده‌اند.

آمارهای رسمی نشان می‌دهد نتیجه مالی این رویکرد معامله‌گرایانه، با ادعاهای اولیه فاصله چشمگیری دارد. تنها هزینه تنش نظامی با ایران برای آمریکا به بیش از ۴۰ میلیارد دلار رسیده است، در حالی که دستاورد مالی این سیاست بسیار محدود بوده. جالب آنکه دولت ترامپ ناچار شد در ماه ژوئن بیش از ۴۹ میلیارد دلار از تعرفه‌هایی را که دادگاه‌ها غیرقانونی اعلام کرده بودند، به شرکت‌ها بازگرداند.

ترامپ همچنین با استناد به ادعایی بی‌پایه مبنی بر جذب ۱۹ تریلیون دلار سرمایه‌گذاری خارجی، و تلاش برای دست‌یابی به منابع طبیعی کشورهایی چون اوکراین و کانادا، ساختار اتحادهای جهانی و جایگاه نفوذ آمریکا را دستخوش تغییر کرده است.


*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.