کد خبر 1788803
تاریخ انتشار: ۹ اسفند ۱۴۰۴ - ۱۰:۳۸

به گزارش مشرق، عبدالرحیم انصاری، فعال رسانه نوشت:

۱۰ نکته مهم که آمریکا را مردد کرده است!

این روزها درباره شرایط منطقه، لشکرکشی های آمریکا، ادبیات چالشی سران این کشور، فعالیت های مخرب رژیم صهیونیستی، و همچنین آمادگی و هشدارهای جمهوری اسلامی تحلیل های مختلفی وجود دارد و بسیاری بر وقوع جنگ تاکید میکنند. هر کسی بالاخره بر اساس اطلاعات و اخباری که به دست می آورد، و با توجه به سیر تحولات و تغییر معادلات، برداشت های مخصوص به خود را دارد، اما اگر واقعیت را بخواهید، بنده هرچند تا کنون صراحتا چیزی در این باره منتشر نکردم، اما به دوستان زیادی گفته ام که احتمال وقوع جنگ را بسیار کم میبینم.

اینجا نمیخواهم پیش بینی کنم یا اصرار نمایم که اِلّا و لابد نظر بنده درست است، اما وقتی یک سری مولفه ها را بررسی میکنم و همزمان صحنه را در ذهن خود ترسیم می نمایم، پازل جنگ تکمیل نمیشود. این تحلیل من است و همانگونه که گفتم اصراری بر قبولاندن آن به مخاطب ندارم؛ چون بالاخره تحلیل هر فردی، برداشت های شحصی او است. اما دلایل اینکه چرا میگویم احتمال جنگ کم است، در ادامه از نظرتان خواهد گذشت.

نکته اول اینکه محبوبیت ترامپ بر اساس نظرسنجی های اخیر به زیر ۴۰ درصد رسیده است. آغاز جنگ با ایران میتواند شرایط او را به مراتب بدتر از آنچه امروز وجود دارد بکند، خصوصا آنکه بر اساس چند نظرسنجی معتبر که اخیرا انجام شده، بالغ بر ۸۰ درصد آمریکایی ها با جنگ مخالف اند و این شرایط در مقایسه با جنگ هایی که آمریکا قبلا راه انداخته بی سابقه است.

نکته دوم انتخابات میان دوره ای پیش رو است که یک جنگ نا موفق میتواند جایگاه حزب جمهوری خواه را به شدت متزلزل کرده و باعث شود دموکرات ها اکثریت کنگره را در اختیار بگیرند. ضمن اینکه آغاز جنگ مستلزم اخذ مجوز از کنگره نیز هست که هنوز چنین اتفاقی نیفتاده است.

نکته سوم برگزاری جام جهانی و اندکی پس از آن انتخابات میان دوره ای است. قطعا آمریکایی ها بابت اینکه جنگی شروع شود، ادامه دار گردد و با این دو رویداد تداخل پیدا کند شدیدا نگران خواهند بود.

نکته چهارم سقوط محبوبیت رژیم صهیونیستی در آمریکا خصوصا بین نسل جوان است که نمیخواهند کشورشان وارد جنگی شود که اساسا جنگ مردم آمریکا نیست. بعد از عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر شرایط به شدت علیه رژیم صهیونیستی است و جو شدیدی در مخالف با اسرائیل درون جامعه آمریکایی ایجاد شده و فشار زیادی را به سران کاخ سفید وارد کرده است. اکنون این ادعا که سیاست خارجی کاخ سفید در دست صهیونیست هاست بسیار طرفدار دارد، تحلیلگران و حتی برخی مقامات سابق دولت آمریکا ترامپ را بابت حلقه به گوشی برای نتانیاهو زیر سوال میبرند.

نکته پنجم هشدار رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا "دن کین" به ترامپ است که اخیرا خبر آن درز کرد و در رسانه ها منتشر شد. او در جلسه ای خصوصی درباره عواقب سنگین جنگ با ایران و شانس بسیار پایین موفقیت در آن هشدار داده بود.

نکته ششم آسیب پذیری ناوهای هواپیمابر آمریکایی است. اگر بخواهند در جنگ علیه ایران مشارکت کنند باید در فاصله ای باشند که جنگنده ها بتوانند بر روی آن نشست و برخاست کنند، و قرار گرفتن در این فاصله یعنی قرار داشتن در بُرد موشکی ایران. و اگر بخواهند برای محافظت از خود به دور دست بروند عملا کارایی خاصی نخواهند داشت. شرایط امروز با شرایط روزی که به عراق حمله کردند بسیار متفاوت است. ایران صدها برابر قوی تر از عراق آن روز است و آمریکا نیز بسیار آسیب پذیر تر از آمریکای آن روز!

نکته هفتم این است که آمریکا هرچقدر هم که خود را در منطقه مسلح و تجهیز کرده باشد، فقط کافی است ایران ۵ تا ۷ روز مقاومتی جانانه نماید. از روز هشتم به بعد با انبوه پرتابه هایی که به سوی مواضع آمریکا و اسرائیل خواهد رفت، ذخیره تسلیحاتی آنها، خصوصا مهمات پدافندی شان به پایان نزدیک خواهد شد و این مسئله یک مسئله جدی و واقعی است. تامین تسلیحات گران قیمت، هم در جنگ ۱۲ روزه و هم در جنگ اوکراین از معضلات جبهه آمریکا و غرب بوده است.

نکته هشتم ترس آمریکا از عدم پیروزی در جنگ با ایران، گرفتار شدن در یک جنگ فرسایشی، ایجاد فرصت طلایی برای سبقت گرفتن چین از ایالات متحده در حوزه های مختلف، و در نهایت ثبت یک آبروریزی بزرگ در کارنامه آمریکا است!

نکته نهم به خطر افتادن منافع خانواده ترامپ در خلیج فارس است. شرکت های بزرگ وابسته به خانواده ترامپ این روزها در امارات، سعودی و برخی دیگر از کشورهای عربی منافع گسترده ای دارند و ایجاد التهاب در خلیج فارس یعنی سوختن فرصت های خانوادگی دونالد ترامپ!

و نکته دهم ترس از انهدام زیرساخت های انرژی اعراب خلیج فارس، بسته شدن تنگه هرمز، فروپاشی اقتصاد کشورهای غربی، افزایش قیمت نفت، و به وخامت رفتن اوضاع تورم در اقتصاد آمریکا است که همین حالا با ۴۰ تریلیون دلار بدهی مواجه است!

*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.