کد خبر 1779732
تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۴۰۴ - ۰۸:۳۰

پیشکسوت فوتبال ایران گفت: گرانقیمت‌ترین بازیکن لیگ برتر نباید بیشتر از ۱۵ میلیارد نباید بگیرد. اینکه چنین مبالغی جابجا می‌شود نتیجه عملکرد ایجنت‌هاست.

به گزارش مشرق، در دهه هفتاد و زمانی که فوتبال به یکباره به بخش مهمی از زندگی مردم تبدیل شد ستاره‌های بسیاری به تیم ملی راه پیدا کردند. در چنین شرایطی کار برای سایر بازیکنان سخت شده بود؛ چرا که با حضور خداداد عزیزی و علی دایی و... دیگر شانسی برای پوشیدن پیراهن تیم ملی وجود نداشت؛ اما علی‌اصغر مدیرروستا توانست این سد را بشکند؛ آن هم وقتی که او در استقلال و پرسپولیس بازی نمی‌کرد.

مهمترین خصلت مدیرروستا در دورانی که بازی می‌کرد چارچوب‌شناسی بود که البته این روزها این موضوع در نسل جدید فوتبال ایران دیده نمی‌شد. با او که مدتهاست از سطح اول فوتبال ایران دور است گفت‌وگویی انجام دادیم که در ادامه می‌خوانید.

شما همیشه از قلعه‌نویی حمایت کردید. حتی روزهایی که علیه او هجمه وجود داشت. هنوز هم حامی او هستید؟

درست است که من مخالف حضور قلعه‌نویی روی نیمکت تیم ملی نبودم و نیستم؛ اما همیشه اعتقاد داشتم که او باید دستیاران قوی کنار خودش داشته باشد. ضمن اینکه انتظار دارم مقابل انتقادات انعطاف‌پذیر باشد و همه نقدها را از روی حب و بغض نداند. اگر در این مدت که قلعه‌نویی سرمربیگری تیم ملی را بر عهده داشته دستیاران خوبی در کنارش حضور داشتند اتفاقات بسیار بهتری رخ می‌داد. البته برای ملی‌پوشان سابق که الان در کادر فنی حضور دارند احترام زیادی قائلم.

البته دو مربی ایتالیایی هم در کادر فنی تیم ملی حضور دارند.

مربی ایتالیایی که به تازگی به کادرفنی تیم ملی اضافه شده آنالیزور است. آنالیز جایگاه مهمی برای سرمربی دارد اما این کار را الهویی و افاضلی هم می‌توانند انجام دهد. الان نزدیک جام جهانی است و بسیاری از مربیان باکیفیت خارجی دوست دارند در کادرفنی تیم ملی حضور داشته باشند.

در ظاهر مانیکونه دستیار اول قلعه‌نویی است؛ اما به نظر می‌رسد همه مسائل فنی و تاکتیکی تیم ملی را الهویی انجام می‌دهد. شما هم چنین برداشتی دارید؟

دقیقا همینگونه است و الهویی را باید دستیار اول قلعه‌نویی قلمداد کنیم. چرا باید او دستیار اول باشد؟ اینکه مربی خارجی بیاوریم و باز هم کار طبق روند قبلی باشد هیچ تغییر مثبتی رخ نمی‌دهد.

کدام یک از مربیان مطرح فوتبال ایران می‌توانند در کادرفنی تیم ملی باشند؟

نمی‌خواهم نامی از مربی‌ای بیاورم؛ اما مربیان ایرانی انعطاف‌پذیر نیستند. بعید می‌دانم تیم لیگ برتری را رها کنند و به تیم ملی بیایند. به نظر من دو مربی خوب خارجی که اختیارات کافی داشته باشند نیاز اصلی تیم ملی در این مقطع است.

در خصوص عملکرد تیم امید صحبت کنید؛ تیمی که برخی بازیکنانش مدعی پوشیدن پیراهن تیم ملی بودند؛ اما عملکردشان در مسابقات اخیر امیدهای آسیا خیلی ضعیف بود.

واقعیت تلخی که در خصوص بازیکنان فوتبال ایران وجود دارد این است که آنها را بیش از حد بزرگ می‌کنیم. بازی‌های تیم امید نشان داد فاصله زیادی بین بازیکنان نسل جدید با بازیکنان فعلی تیم ملی است. مهمترین دلیل این موضوع سطح پایین لیگ برتر است. در لیگ تیم‌ها هیچ توانی برای حفط توپ ندارند. همه چیز در بازی فیزیکی خلاصه شده است. این موضوع دودش به چشم تیم ملی می‌رود. اگر اصولی کار می‌کردیم و به تیم‌های پایه اهمیت می‌دادیم الان چنین شرایطی نداشتیم.

شما روانخواه را مقصر اصلی نتایج تیم امید می‌دانید؟

به نظر من امید روانخواه مقصر نیست. کسانی که او را انتخاب می‌کردند مقصر هستند. انتخاب او بر اساس رابطه بود. از تیم امید فقط بازیسازی از خط دفاع دیدم و در سایر پست‌ها پر از اشتباه بودیم. این تیم ضعیف‌ترین تیم امید تاریخ فوتبال ایران بود. الان نگرانم که پس از پایان حضور نسل طارمی و سردار و قدوس و بیرانوند چه بازیکنانی قرار است جایگزین آنها در تیم ملی شوند.

اما بازیکنان نسل جدید مدام مورد توجه رسانه‌ها هستند.

بحث من هم همین است. بعضی گزارشگران و مفسران بازیکنان ما را به قدری بزرگ می‌کنند که انگار لالیگا و لیگ برتر انگلیس را گزارش می‌کنند. گزارشگرها از بازیکنان معمولی، ستاره می‌سازند این بازیکنان همیشه بالاترین دستمزد را هم می‌گیرند چون اسم‌شان مدام تکرار می‌شود.

به نظر شما بهترین بازیکن لیگ ایران چقدر باید دستمزد بگیرد؟

گرانقیمت‌ترین بازیکن لیگ برتر نباید بیشتر از ۱۵ میلیارد بگیرد. اینکه چنین مبالغی جابجا می‌شود نتیجه عملکرد ایجنت‌هاست. آنها بازیکنان را به لیگ روسیه و حتی لیگ امارات می‌برند و همانها را با قیمت خیلی بالاتر به ایران برمی‌گردانند. متاسفانه مدیران باشگاه اهمیتی به این موضوع نمی‌دهند. البته برخی از آنها با ایجنت‌ها همدست هستند. هر باشگاه باید کمیته فنی داشته باشد تا اینقدر پول‌ها حیف و میل نشود. هم مربیان و هم مدیران باشگاه چون کمیته فنی یکسری موضوعات را برملا می‌کند راضی به تشکیل کمیته فنی نمی‌شود.

با این شرایط، چه سرنوشتی در انتظار تیم ملی در جام جهانی است؟

با توجه به ۴۸ تیمی شدن جام جهانی، صعود از مرحله اول موفقیتی محسوب نمی‌شود. اما یک گام رو به جلو است. اگر از مرحله دوم صعود کنیم می‌توانیم بگوییم موفق بوده‌ایم.

منبع: ایرنا