کد خبر 1157488
تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۹ - ۱۷:۱۲

۳۰۰ سر "گاندو" آزادانه در آب هوتگ‌های بلوچستان می‌چرخند و منابع‌ آبی را با مردم سهیم هستند و این در حالی است که در تهران برای یک ردپای تسماح واهی در یک منطقه تفریحی منابعی گسترده در نظر می‌گیرند.

به گزارش مشرق،  "ذکریا چرخ و حوا رئیسی" اهل سیستان و بلوچستان هر دو قربانیان "گاندو"  یا همان تمساح پوزه کوتاه ایرانی در سال گذشته هستند. سازمان محیط زیست می‌گوید: ۳۰۰ تا ۴۰۰ سر گاندو را در زیستگاهش بلوچستان شناسایی کرده؛ اما منابع و تجهیزاتش امکان حفاظت کامل از آنها ‌را نمی‌دهد؛ تمساح‌ها به حال خود رها شدند و قربانی می‌گیرند.

بیشتر بخوانید:

از تمساحی که تهرانی‌ها را ترساند تا بچه‌هایی که با گاندو می‌جنگند

۲۱  مرداد ۹۹؛ "امیرحمزه" اهل روستای "هوتگ بالا" از توابع شهرستان دشتیاری در جنوب سیستان و بلوچستان هنگامی که کنار برکه‌های انسان‌ساز آب هوتگ رفته بود طعمه گاندو شد؛ سه قربانی در کمتر از دوسال "امیر حمزه، ذکریا و حوا".

بیشتر بخوانید:

آخرین وضعیت جست‌وجو برای یافتن تمساح پایتخت نشین/تمساح در هوای سرد دوام می آورد؟

چند روزی است خبری از احتمال وجود یک سر تمساح در  دریاچه چیتگر در حال درنوردیدن فضای مجازی است؛ شهرداری کل آب اسکن را می‌کند، هوا تحت رصد قرار می‌گیرد و کل فضای اطراف دریاچه تا پیدا شدن تمساح احتمالی یا شاید واهی بسته شده است.

منابعی زیاد برای رسیدگی یک مورد احتمالی آن هم از نوع ضعیف و این در حالی است که مردم در بلوچستان در واقعیت و زندگی روزانه با تمساح‌های سرگردان سر و کله می‌زنند؛ در بی‌آب‌ترین استان ایران و جایی که پایین‌ترین شاخص دسترسی به شبکه‌ی آب را دارد؛ زمانی که تنها چاره مردم سهیم شدن آب با گاندو است.

ویدئوی زیر را ببینید:

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی‌کند.
فایل آن‌را از اینجا دانلود کنید: video/mp4

دانلود

منبع: تسنیم