از ظهر دیروز تا امروز و بر اساس نتایج آزمایشگاهی، ۱۰۷۶ مورد بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد.

به گزارش مشرق، دکتر جهانپور در این باره گفت:‌ از ظهر دیروز تا امروز و بر اساس نتایج آزمایشگاهی، ۱۰۷۶ مورد بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و کل مبتلایان به این بیماری در کل کشور به ۵۸۲۳ نفر رسید. متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۲۱ نفر از مبتلایان جدید کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری در کشور به ۱۴۵ مورد رسید.

تعداد کل بیماران کووید۱۹ در کشور به تفکیک استان عبارتند از:

تهران: ۱۵۳۹
قم: ۶۶۸
گیلان: ۴۹۴
اصفهان: ۴۸۴
البرز: ۳۰۵
مازندران: ۶۰۶
مرکزی: ۲۶۵
قزوین: ۱۷۸
سمنان: ۱۳۸
گلستان: ۱۶۲
خراسان رضوی: ۱۳۵
فارس: ۹۵
لرستان: ۱۰۷
آذربایجان شرقی: ۷۷
خوزستان: ۶۴
یزد: ۸۱
زنجان: ۵۲
کردستان: ۴۴
اردبیل: ۴۱
کرمانشاه: ۳۱
کرمان: ۴۰
همدان: ۳۴
سیستان و بلوچستان: ۳۴
هرمزگان: ۳۰
خراسان جنوبی: ۱۸
خراسان شمالی: ۲۳
چهارمحال و بختیاری: ۱۶
ایلام: ۱۵
آذربایجان غربی: ۳۳
کهگیلویه و بویراحمد: ۶
بوشهر: ۸

او تاکید کرد: افزایش سفرهای استانی می‌تواند خطر داشته باشد و استان مازندران که جز پنج استان مبتلا نبود اکنون ۶۰۶ نفر مبتلای قطعی دارد و این به دلیل سفر به این استان است. بخشی از جامعه هنوز این مسئله را جدی نگرفته اند. پیشگیری فقط با خود مراقبتی است و اینکه استان مازندران را صدر جدول می‌بینیم به دلیل محدودیت‌های اعمال نشده است.

با افرادی که تذکرات را جدی نمی‌گیرند، برخورد قانونی می‌شود

جهانپور تصریح کرد: تلاش وزارت بهداشت ارشادی و اغنایی است و چنانچه اقلیتی که به سلامت خود و دیگران اهمیت نمی‌دهند و همچنان به سفر و تردد ادامه دهند مجبور خواهیم شد تا برخورد قانونی کنیم ؛ به همین منظور دولت هم محدودیت‌هایی در نظر گرفته است.

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت با بیان اینکه تعداد آزمایشگاه‌ها به ۳۰ آزمایشگاه رسیده است، گفت: باید توجه داشت که شماری از مبتلایان مشکوک به کرونا بر اثر ابتلا به آنفلوانزا بستری و ترخیص شده اند.

او بیان کرد: معتقدیم با اطلاع رسانی و مشارکت جمعی مردم در مسیر مهار و کنترل بیماری به موفقیت خواهیم رسید.

جهانپور یادآوری کرد: تعداد بهبود یافتگان و ترخیص شدگان به شدت در حال افزایش است و زحمات و تلاش همکاران ما در نظام سلامت به خصوص در حوزه درمان در بیمارستان‌های معین به عنوان خط مقدمی که اکنون درگیر مقابله با این بیماری هستند، بی تاثیر نبوده است.

سخنگوی وزارت بهداشت تصریح کرد: براساس گزارش ها در برخی از استان‌ها ۴۰ درصد افرادی که تشخیص قطعی ابتلا به بیماری کوید ۱۹ داشتند، بهبود یافته اند. امیدواریم با  تلاش‌هایی که انجام می‌شود در همه ابعاد نظام سلامت این تعداد بهبود یافتگان افزایش یابد.

آمار ابتلا به کرونا در استان البرز قابل توجه است

جهانپور افزود: در استان مازندران شاهد پیک ابتلا به کرونا هستیم. مردم برای سلامت خودشان از مسافرت‌های بی مورد پرهیز کنند. البته آمار ابتلا به کرونا در استان البرز قابل توجه است.

او در پاسخ به این سوال که نتیجه درمان  فردی که با علائم کرونا مراجعه می‌کند، چه زمان مشخص می‌شود، گفت: برای هیچ فردی در شرایط حاضر در هیچ کجای دنیا، درمان کرونا، قطعی نیست.  قاعدتا وقتی که شرح حال، علائم و اقدامات اولیه مثل آزمایش شمارش گلبول‌های خونی، عکس سی تی اسکن نشان از تشخیص بیماری کووید ۱۹ باشد؛ درمان‌ شروع و بر اساس وضعیت بیمار بستری و یا قرنطینه در منزل تجویز خواهد شد. در این زمان پزشک و بیمارستان منتظر جواب قطعی آزمایشگاه نخواهند شد اما مواردی که به هر حال بستری می‌شوند و کد رهگیری دریافت می‌کنند از آن‌ها نمونه آزمایشگاهی اخذ می‌شود. 

جهانپور افزود: در این زمان، پزشکان، بلافاصله بعد از تشخیص اولیه، درمان را شروع می‌کنند و منتظر جواب آزمایش نهایی بیمار نخواهند شد. در نهایت وقتی آزمایش حاضر شد؛ برای ادامه درمان، ترخیص و هر نوع برخوردی که نیاز است ، تصمیم گیری خواهد شد.

سخنگوی وزارت بهداشت در پایان گفت: برای انجام تست PCR که تشخیص قطعی است، تست سرپایی نداریم؛ زمانی این تست گرفته می‌شود که فرد بستری و کد رهگیری برای او صادر شود.

منبع: ایسنا