کد خبر 755182
تاریخ انتشار: ۶ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۷:۰۵
چیت چیان

وزیر نیرو گفت: علیرغم مشکلات حاد بخش آب، اگر مصارف آب منطقی شود قطعاً در هیچکدام از بخش های اقتصادی کشور با مشکل برخورد نخواهیم کرد، بنابراین یکی از مهمترین عوامل بحران آب مسأله مصرف آن است.

به گزارش مشرق، حمید چیت چیان با اشاره به عزم دولت برای مهار بحران آب در کشور گفت: این دولت در همان ابتدای کار خود با یک همت و عزم قاطع و جدی وارد مسأاله آب شد چرا که بر عمق این بحران در کشور واقف بود.

وی افزود: برررسی آمارهای آب نشان می دهد در ۱۰ سال گذشته میزان بارش ها کمتر از حد متوسط رسیده است. زمانی گفته می شد متوسط بارندگی کشور ۲۵۰ میلیمتر است اما امروز این بارش ها به ۲۴۲ میلیمتر رسیده که یک زنگ خطر جدی است. 

وزیر نیرو ادامه داد: افزایش دمای کشور باعث بالا رفتن میزان تبخیر آب، و تغییر اقلیم باعث کاهش نسبت بارش برف در کشور و همچنین کاهش میزان نفوذ آب به سفره های داخل زمین شده است.

وی تأکید کرد: مجموعه این عوامل در کنار افزایش میزان مصارف در بخش های مختلف اقتصادی کشور باعث شده بحران آب در کشور تشدید شود. با این حال، علی رغم مشکلات حاد بخش آب، اگر مصارف آب منطقی شود قطعاً در هیچکدام از بخش های اقتصادی کشور با مشکل برخورد نخواهیم کرد، بنابراین یکی از مهمترین عوامل بحران آب مسأله مصرف آن است.

چیت چیان تأکید کرد: اگر ما به چگونگی مصرف آب توجه کنیم قادر به پشت سرگذاشتن این بحران خواهیم بود. اصلاح شیوه های آبیاری، نوع کشت و.. نوید دهنده این است که اگر ما در برخورد با بحران آب جدیت داشته باشیم به راحتی می توانیم بحران را پشت سر بگذاریم. 

وی تذکر داد: ما در برخی نقاط کشور مواجه با سرمایه گذاری دولت برای تغییر شیوه آبیاری هستیم و منابع قابل توجهی برای آن پیش بینی شده است اما متاسفانه وقتی که ناشی از اجرای این شیوه های نوین آبیاری مصرف آب کم شد برخی کشاورزان سعی می کنند سطح زیر کشت خود را توسعه دهند. در جاهایی که چنین اتفاقی افتاده منابع آب زیرزمینی وضعیت بسیار بدتری پیدا کرده اند چرا که دیگر آبی نمانده تا به زیر زمین نفوذ کند.

وزیر نیرو افزود: بنابراین وقتی که کل مزرعه از شیوه های جدید استفاده کرد بایستی اجازه نداد سطح زیرکشت توسعه پیدا کند بلکه بایستی برای بقای همان کشاورزی در کشور، اجازه داد این آب صرفه جویی شده برای ترمیم منابع آب زیرزمینی دشت ها، همانجا باقی بماند.

وی گفت: خوشبختانه برخی اقدامات انجام شده در زمینه تعادل بخشی به منابع آب زیرزمینی در بعضی از دشت های کشور به نتیجه رسیده و بیلان منفی را به مثبت تبدیل کرده است .

چیت چیان در پایان اظهار داشت: وزارت نیرو  عزم جدی دارد تا از همکاری نهادهای مختلف در جهت غلبه بر بحران آب در کشور استفاده کند، بلکه بتوان از طریق روش های جدید و علمی گزینه های پرهزینه را کنار گذاشت و راحت تر بر بحران آب فائق آمد.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۱۷:۱۹ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۶
    0 0
    البته که تولید محصول زراعی می تواند بسیار بهینه تر و مصرف آب بسیار بسیار کمتر انجام شود
  • IR ۲۲:۲۲ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۶
    1 0
    آبیاری نوین نتیجه عکس نداده بلکه در کنار آبیاری نوین سطح زیر کشت را افزایش دادند لذا مشکل ایجاد کرده است
  • داود IR ۰۹:۲۵ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۷
    0 0
    خدمت وزیر محترم نیرو عرض کنم اتفاقا مهمترین دستاورد وزارت جهاد کشاورزی در این دولت حفظ سطح زیر کشت محصولات کشاورزی و حتی کاهش آن در مناطق بحرانی و در نقطه مقابل برنامه ریزی و اجرای روش های به زراعی و روش های نوین کشاورزی و افزایش بهره وری در واحد سطح بوده است که آمار موجود حکایت از آن دارد

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس