داوران فیلم‌های مستند بخش مسابقه سینمای ایران چهاردهمین جشنواره مقاومت معرفی شدند. تیزر چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت ساخته شد و دومین مجموعه لوح فشرده حوزه سینمای مقاومت و دفاع‌مقدس منتشر می‌شود.

به گزارش گروه جهاد و مقاومت مشرق، ابراهیم فیاض، حبیب احمدزاده، رضا برجی، محمدحسین جعفریان و مصطفی رزاق کریمی داوران بخش مستند جشنواره شدند.

 این هیئت قرار است بهترین مستندهای این بخش را از میان 55 اثر مستند راه‌یافته به بخش مسابقه انتخاب نماید.

 اطلاعات تکمیلی اعضای هیات داوران فیلم‌های مستند ایرانی به شرح زیر است:

ابراهیم فیاض، متولد 1342 کازرون و عضو هیئت علمی دانشگاه‌های تهران، امام صادق (ع) و باقر‌العلوم است. وی علاوه بر تحصیل در حوزه، دارای مدرک کارشناسی «پژوهشگری» از دانشگاه تهران، کارشناسی‌ارشد «مردم شناسی» از دانشگاه تهران و دکتری «فرهنگ و ارتباطات» از دانشگاه امام صادق (ع) است. کتاب‌های «سیاست، دین و فرهنگ»، «جامعه‌شناسی معرفتی ادبیات و ارتباطات»، «تعامل دین، فرهنگ و ارتباطات: نگاهی مردم‌شناختی»، «مهندسی فرهنگ عمومی»، «ایران آینده به سوی الگویی مردم شناختی برای ابر قدرتی ایران»، «تولید علم و علوم انسانی» و «مردم‌شناسی دینی توسعه در ایران: دین، فرهنگ و توسعه در ایران» از این استاد منتشر شده است. فیاض، در سه دوره اخیر داوری جشنواره عمار را برعهده داشته است.

حبیب احمدزاده، متولد 1343 در آبادان است. فارغ‌التحصیل کارشناسی ارشد ادبیات نمایشی از دانشگاه هنر تهران و دکترای پژوهش هنر در دانشگاه تربیت مدرس است. این رمان نویس، مستندساز، فیلمنامه‌نویس و محقق از فعالان عرصه ادبیات و هنر پایداری بوده و تاکنون دو کتاب و چندین فیلمنامه در این زمینه نگاشته‌است. سیمرغ بلورین ویژه هیات داوران بخش مستند جشنواره بین‌المللی فیلم فجر برای مستند بهترین مجسمه دنیا را از آن خود کرد. وی مستندهای آخرین تیر آرش، موج زنده و بهترین مجسمه دنیا را کارگردانی کرده است. احمدزاده سیمرغ بلورین ویژه هیات داوران بخش مستند جشنواره بین‌المللی فیلم فجر، دیپلم افتخار جشنواره بین‌المللی سینما حقیقت و ... را از آن خود کرده است.

رضا برجی، متولد اسفند 1343همدان است. از نوزده سالگی عکاسی را در جبهه‌ها آغاز کرد و ابتدا برای واحد تبلیغاتی لشکر سیدالشهدا عکاسی می‌کرد. از اواخر سال 1365 به گروه «روایت فتح» پیوست. در فاو برای اولین بار شیمیایی شد و اکنون جانباز 45 درصد است. آ او رکورددار حضور در 14 جنگ بین المللی است. جنگ های ایران و عراق، افغانستان، تاجیکستان، کشمیر، هند و پاکستان، قره باغ، چچن، بوسنی، کوزوو، لبنان، سومالی، سودان، غزه و جنگهای خلیج فارس از جنگ هایی هستند که وی با قاب دوربین به ثبت آنها پرداخته است. عضویت در هیات داوران جشنواره های فیلم مستند و مسابقات عکاسی ایران و جهان، نگارش مقالاتی در زمینه فرهنگ، رسانه و سینما، نوشتن چند کتاب از جمله سه گزارش، تونل گیلاس، پدر- پسر- خون و ... ساخت دوازده سریال تلویزیونی و 44 فیلم مستند بلند وکوتاه، دریافت جایزه بهترین فیلم و کارگردانی در جشنواره سوم سیما برای سریال مدال های شکسته و اولین نشان ایثار به عنوان هنرمند جانباز، سر فصل های کارنامه حرفه ای اوست. از کارهای او، مستند بلند "سواحل اشک و زیتون" از جنگ 33 روزه لبنان است که در هنگامه حمله ارتش اسراییل به جنوب لبنان ساخته شده است.

محمدحسین جعفریان (زاده 1346 در مشهد، کوی پنج تن طلاب) شاعر، مستندساز، روزنامه‌نگار و خبرنگار جنگی است که دودوره رایزن فرهنگی ایران در افغانستان بوده‌است. بیشتر شهرت جعفریان ازشعرهای بلندونیزاز گزارش‌ها ومستندهایش در مورد جنگهای جهان (افغانستان-تاجیکستان-بوسنی-کوزوو-پاکستان وکشمیر-عراق-لبنان و...) بویژه ساخت مستند معروف «حماسه ناتمام» یاًشیردره پنجشیر" از زندگی احمدشاه مسعود است.

وی در سال1372در شمال شرق افغانستان مجروح و از یک پا فلج شد. جعفریان یکی از معدود خبرنگاران جهان است که با ملا محمد عمر رهبر طالبان دیدار داشته‌است. اوازکارشناسان خبره ایرانی درامورافغانستان است.

مصطفی رزاق کریمی:متولد 1341 در تبریز، فارغ التحصیل رشته معماری، نویسنده و کارگردان است. وی فعالیت هنری خود را سال 1353 با ساخت فیلم های کوتاه و مستند آغاز کرد و یکی از برجسته ترین فعالیت هایش ساخت فیلم های آموزشی در رابطه با ایدز و به سفارش آموزش و پرورش اتریش بوده که جزو مواد درسی آن کشور شد.

رزاق کریمی داوری چندین جشنواره سینمایی را در کارنامه کاری خود دارد. در سال 1370 با دعوت بنیاد سینمایی فارابی به ایران برگشت و به اتفاق مرتضی رزاق‌کریمی شرکت دگا فیلم را تاسیس نمود که برای تلویزیون جمهوری اسلامی و حوزه هنری و دیگر سازمان‌های دولتی و خصوصی فیلم‌های متعددی کارگردانی کرده است. فیلم تحسین شده خاطراتی برای تمام فصول، حس پنهان و یاد و یادگار از جمله آثاری است که نویسندگی و کارگردانی آن را بر عهده داشته است.

وی در طول سالهای 1361 تا 1370 به صورت حرفه‌ای برای شبکه های تلویزیونی و مراکز فرهنگی کشورهای آلمانی زبان به عنوان کارگردان فعالیت داشته است.

تیزر چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت ساخته شد

این تیزر با ساختاری متفاوت و در قالب انیمیشن طراحی و اجرا شده است و روایت مفهموم مقاومت از دروان انقلاب، دفاع مقدس، قدس، تحولات منطقه و جهان اسلام است.

برپایه این خبر؛ این تیزر به‌زودی از طریق شبکه های مختلف تلویزیونی و نیز، همزمان با جشنواره در سینماهای میزبان اثار این رویداد سینمایی پخش می شود.

شایان ذکر است بهرام عظیمی متولد 1345 در تهران، کارگردان انیمیشن، فیلمنامه‌نویس، طراح کاراکتر و کاریکاتوریست است. او فارغ‌التحصیل رشته صنایع‌دستی از دانشگاه هنر تهران بوده و دارای نشان درجه 2 هنری معادل با فوق لیسانس انیمیشن می‌باشد. از جمله معروفترین آثار او انیمیشن‌های تبلیغاتی راهنمایی و رانندگی (سیاساکتی و داوودخطر)، انیمیشن‌های آقای ایمنی (حسن خطرناکه حسن)، انیمیشن‌های بابابرقی، انیمیشن کوتاه ماسوله و کارگردانی فیلم بلند انیمیشن تهران 1500 است.

رضا برجی: مستندسازان ایرانی باید در نمایش صحیح تحولات و درگیری‌های کشورهای اسلامی منطقه پیشتاز باشند

رضا برجی خاطرنشان ساخت: با توجه به شرایط بحرانی منطقه خاورمیانه این وظیفه خطیر برگردن سینماگران ایرانی است تا به عنوان یک هنرمند شیعه به معرفی آنچه که در دنیای اسلام در حال وقوع است بپردازند.

سازنده مستند «اشک و زیتون» در همین رابطه افزود: عصر امروز عصر رسانه‌های تصویری و رقابت بر سر انتشار سریع اطلاعات و تحولات روز دنیا است. هرکس که در این کارزار سریع‌تر، دقیق‌تر و البته جامع‌تر دست به نمایش اتفاقات جاری بزند، با اعتماد و استقبال بیشتری از سوی مخاطبان روبه رو خواهد شد.

این هنرمند جانباز شیمیایی حمایت های مادی و معنوی مسئولین فرهنگی را مهم‌ترین عامل در ساخت آثار نمایشی و تصویری در حوزه مقاومت عنوان کرد و گفت: روایت و نمایش همه جانبه رشادت‌های اخیر جبهه مقاومت اسلامی به دست مستندسازان آگاه به مسائل روز و تنها به مدد حمایت‌های مادی و معنوی مسئولین فرهنگی کشور امر امکان‌پذیر است.

وی ضمن اظهار خرسندی از توانایی بالای کشور در خصوص ابزار و امکانات فنی سینمایی یادآور شد: خوشبختانه در کشور از امکانات فنی خوبی در زمینه فیلمسازی برخوردار هستیم؛ اما مهم‌تر از دارا بودن ابزار، توجه به موضوعات استراتژیک همچون افشاگری اقدامات تروریسم جهانی در سطح کشورهای منطقه است.

این هنرمند دارای اولین نشان ایثار  با تاکید بر نیت رسانه‌های غربی از پوشش دهی خبری همه جانبه از اتفاقات جنگی مربوط به گروه جعلی داعش گفت: رسانه‌های غربی با اینکه از آفت‌های گروههای تروریستی در امان نیستند اما با بزرگنمایی و تحریف بسیاری از اخبار و گزارشات منطقه و در اصل حمایت‌های رسانه‌ای از گروه‌های تروریستی همسو، قصد تشدید اوضاع و برهم زدن معادلات سیاسی در منطقه را دارند.

وی در همین راستا افزود: اگر ما نتوانیم با تولیدات تصویری از درگیری‌های موجود در حوزه سینما و تلویزیون، بر جامعه خود تاثیر بگذاریم، این دشمنان اسلام هستند که به سرعت حاضر شده و تصمیم به جلب نظر مردم به سمت دیدگاه‌ها و نیات شوم خود می‌کنند.

سازنده مستند «سربرنیتسا» احقاق حقوق مردم مظلوم جهان را یکی از اهداف جمهوری اسلامی ایران خواند و ادامه داد: با توجه به اینکه خواسته‌های جمهوری اسلامی ایران در مسیر دفاع از حقوق مظلوم است ضرورت ویژه‌ای احساس می‌شود تا صاحبان اندیشه و هنرمندان کشور ما، جلوتر از رسانه‌ها و سینماگران دیگر ممالک غیر مسلمان به نمایش مظلومیت مردم کشورهایی نظیر عراق، سوریه، یمن، بحرین و ... بپردازند.

برجی در خاتمه رسالت جشنواره فیلم مقاومت را، اشاعه و معرفی مفاهیم عمیقی چون هنر پایداری خواند و با ارائه راه‌کاری خاطرنشان کرد: این جشنواره می‌تواند تقدیر از فیلمسازان جوان در این حوزه را در قالب حمایت از ساخت فیلم بعدی آنها ارائه داده و از این طریق نسل جدید سینماگران را به سمت مباحث مهمی از جمله مقاومت اسلامی تشویق کند.

دومین مجموعه لوح فشرده حوزه سینمای مقاومت و دفاع‌مقدس منتشر می‌شود

دومین مجموعه لوح فشرده حوزه سینمای مقاومت و دفاع مقدس همزمان با جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت توسط موسسه رسانه‌های تصویری منتشر می‌شود. این لوح فشرده (مجموعه(پکیج)سه زبانه سینمای مقاومت) حاوی 20 عنوان فیلم از آثار حوزه سینمای مقاومت و دفاع‌مقدس است.

ابراهیم حاتمی‌کیا با سه فیلم، محمدحسین حقیقی با دو فیلم وسایر فیلمسازان با یک فیلم در این مجموعه حضور دارند.

عناوین 20 فیلم که از طریق این لوح ارائه می‌شوند به این ترتیب است:

شیار143/  نرگس آبیار

ترن/ امیر قویدل

براده­‌های خورشید/  محمدحسین حقیقی

بازمانده / سیف ­ا... داد

استرداد/ علی غفاری

چ، بوی پیراهن یوسف و خاکستر سبز/ ابراهیم حاتمی­‌کیا

حماسه مجنون/ جمال شورجه

بربال فرشتگان/ جواد شمقدری

قلاده­‌های طلا/ ابوالقاسم طالبی

10-  افق/ رسول ملاقلی‌­پور

11-  شب­بخیر فرمانده/ انسیه شاه­‌حسینی

12- مزارشریف/ حسن برزیده

13- به کبودی یاس/ جواد اردکانی

14- سرزمین خورشید/ احمدرضا درویش

15- چشم شیشه‌­ای/ حسین قاسمی جامی

16- سفر به فردا/ محمدحسین حقیقی

17- بهترین مجسمه دنیا/ حبیب احمدزاده

18- 23 و آن یک نفر / مهدی جعفری

چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت با شعار«تجلی گفتمان فرهنگی انقلاب اسلامی» به همت بنیاد فرهنگی روایت و انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس از 2 تا 9 مهرماه سال جاری در تهران برگزار می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس