حجم کالاهای قاچاقی ورودی به کشور در سال بین 16 تا 20 میلیارد دلار است که طلا و جواهر با 2.5 میلیارد دلار بیشترین سهم ارزشی و پس از آن، محصولات نساجی و لوازم خانگی قرار دارند.

گروه اقتصادی مشرق-رهبر معظم انقلاب در دیدارهای اخیر خود بار دیگر بر ضرورت مقابله جدی با قاچاق سازمان‌یافته تاکید کردند.

"ایشان در دیدار با کارگران فرمودند: یک مسئله هم مسئله‌ی قاچاق است. بنده مکرّر با مسئولین دولتی در دولتهای مختلف راجع به همین مسئله‌ی واردات که صحبت میکنیم، میگویند اگر ما تعرفه‌ها را خیلی بالا ببریم یا جلوی واردات را بگیریم، همین جنس [به‌صورت‌] قاچاق می‌آید. به نظر شما این دلیل درستی است؟ خب، جلوی قاچاق را جدّی باید گرفت. ما تا حالا در مبارزه‌ی با قاچاق خیلی جدّی عمل نکرده‌ایم؛ در مبارزه‌ی با قاچاق جدّی عمل کنید.

مراد من از قاچاق، فلان کوله‌بَرِ ضعیفِ بلوچستانی نیست که میرود آن‌طرف یک چیزی را برمیدارد روی کول خودش می‌آورد این‌طرف؛ اینها که چیزی نیست، اینها اهمّیّتی ندارد؛ با آنها مبارزه هم نشود اشکالی ندارد. من قاچاقهای سازمان‌یافته‌ی بزرگ را میگویم؛ ده‌ها کانتینر یا صدها کانتینر اجناس گوناگون قاچاق وارد کشور بشود؟ خب، باید برویم برخورد کنیم با اینها؛ ما دولتیم، ما قدرت داریم، ما میتوانیم؛ به‌طور جدّی با اینها برخورد کنیم.

چند مرتبه که برخورد جدّی بشود، یا جلویش گرفته خواهد شد یا لااقل بسیار کاهش خواهد یافت. قاچاق بلای بزرگی است برای کشور؛ قاچاق از واردات دولتی و گمرکی بسیار بدتر است: اوّلاً سلامت جنس معلوم نیست؛ ثانیاً درآمدی از آن عاید دولت نمیشود؛ ثالثاً همان اِشکال واردات را دارد که کساد کردن بازار تولید داخلی است. اینها آسیبهای کوچکی نیست؛ باید با قاچاق به‌طور جدّی مقابله کرد. دستگاه مقابله‌ی با قاچاق را باید خیلی جدّی گرفت؛ قوی‌ترین آدمهایمان را باید بگذاریم برای این کار؛ و میشود؛ عقیده‌ی بنده این است که میشود؛ یا جلویش گرفته خواهد شد یا اگر بکلّی هم جلوگیری نشود، بخش مهمّی‌اش کاهش خواهد یافت. این یک مسئله‌ی بسیار اساسی است. "


تاکیدات رهبری بر مبارزه با قاچاق در حالی است که با توجه به آمار و ارقام اعلام‌شده درباره قاچاق کالا به کشور، نشان از حجم عظیم آن دارد.

در حالی که واردات رسمی به کشور حدود 50 میلیارد دلار است، رقم قاچاق بین 16 تا 20 میلیارد دلار برآورد می‌شود. بدین ترتیب، نسبت کالاهای قاچاق ورودی به کشور نسبت به واردات رسمی حدود 30 درصد است.

11 قلم کالای عمده قاچاق به کشور +نمودار / بیشترین سهم قاچاق مربوط به کدام کالا است؟ +نمودار/

نگاهی به کالاهای اصلی که به کشور قاچاق می‌شوند مشخص می‌کند که کشورمان به جز موبایل و رایانه، امکان تولید سایر اقلام قاچاق را دارد. 


برآوردهای ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز نشان می‌دهد مهمترین کالاهای قاچاق به کشور به ترتیب عبارتند از: طلا و جواهر، محصولات نساجی، لوازم خانگی، موبایل، اقلام ممنوعه، لوازم آرایشی، رایانه، لوازم یدکی خودرو، سیگار، چای و اسباب بازی. این آمار نشان می‌دهد که واردات این کالاها که عمده آنها امکان تولید داخل دارند، ضربه کاری به اشتغال داخلی می‌زند.

11 قلم کالای عمده قاچاق به کشور

بر اساس گزارش‌های ستاد مبارزه با قاچاق، حجم کالاهای قاچاقی ورودی به کشور در سال میان 16 تا 20 میلیارد دلار است که طلا و جواهر با 2.5 میلیارد دلار بیشترین سهم ارزشی را در اختیار دارد.

پس از آن، محصولات نساجی (پارچه، پوشاک و پتو) با 2.3 میلیارد دلار در رتبه دوم و لوازم خانگی با 2 میلیارد دلار در رتبه سوم کالاهای قاچاق به ایران قرار دارند.

ارزش قاچاق سالانه گوشی تلفن همراه به ایران 1.8 میلیارد دلار، اقلام ممنوعه 1.5 میلیارد دلار، لوازم آرایشی 1.3 میلیارد دلار، رایانه و قطعات آن 1.2 میلیارد دلار، لوازم یدکی خودرو 950 میلیون دلار، سیگار 928 میلیون دلار، چای 273 میلیون دلار و اسباب بازی 40 میلیون دلار است.

اگر به طور فرضی تعرفه و حقوق ورودی اقلام قاچاق را دست کم 10 درصد در نظر بگیریم، عدم‌النفع دولت از 20 میلیارد دلار قاچاق سالانه، حداقل 2 میلیارد دلار معادل 6 هزار میلیارد تومان است. البته این به جز ضرباتی است که قاچاق کالا به تولید داخلی و حوزه اشتغالزایی کشور وارد می‌کند.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 7
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 15
  • ۲۲:۵۴ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۰
    0 0
    مثلاً تلفن همراه اگه قاچاقی وارد بشه بهتره، چون باعث ميشه هم ارزونتر بیوفته و هم تنوع در بازار بیشتر بشه برای مشتری ... نمایندگی رسمی قیمت کالا رو بخاطر گارانتی الکی میبره بالا و همچنین مدل هاش هم شاید تنوع لازم رو نداشته باشه!!! و البته اون لوازمی که تولید داخلی داره، باید ورود مشابه خارجیش چه به صورت قانونی و چه به صورت قاچاق محدود بشه، تا به اقتصاد و اشتغال داخلی کمک بکنه!!!!! اینا همش نیاز به مدیریت و برنامه ریزی داره که باید به صورت جدی انجام بشه.
  • ۰۷:۳۰ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۱
    0 0
    مدیریت !!!! مدیر تو ایران دیدی سلام ما رو بش برسون !! داداش مدی کیلو چند !!! فیش حقوق مدیران رو که دیدی !! حقوق ۷۰ الی ۲۰۰ میلیون تومنی و بدهی وام ۴۵۰ میلیون تومنی !!! ادعا ۱۰۰ متر توانایی ۱ میلیمتر !!!
  • ۰۸:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۱
    0 2
    آقای ناشناس که نوشتی تلفن همراه اگر قاچاق شود بهتره ،باید عرض کنم که خیلی مغز شما مثل مغز یک گنجشگ می ماند . اینقدر زجمت ورنج به خودت نده که فکر کنی چی خوبه وچی بده چون آرامش مغرت را برهم می زنی .
  • ۰۸:۲۹ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۱
    1 0
    دولت اسلامی قوّیا باید جلوی کالاهای قاچاق را بگیرد وسفت وسخت پای ای مسئله بایستد تا منویات رهبر انقلاب را جامه ی عمل بپوشاند 0
  • مهدی ۱۱:۰۹ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۱
    0 0
    در خیلی از موارد نقش تصمیمات دولت در افزایش حجم قاچاق پرنگ هست.همین تلفن همراه در سالهای گذشته (فبل از 84) حجم خیلی کمی از قاچاق رو داشت و باتوجه به اینکه ما تولید داخلی هم نداشتیم که ضربه به ان بزند.اقای شاطر زاده معاون وقت وزارت توسعه و تجارت اومد یه دفعه تعرفه 4 درصدی رو کرد 60 درصد وگفت من برندهای روز دنیا رو به ایران میاورم. و معظلی رو درست کرد که با کاهش تعرفه ها هم حل نشد و هنوز هم گریبانگیر این صنعت هست.اون زمان شرکت های مثل ایراتل و اتصالات و... با شرایط مناسب کالا رو عرضه میکردند. که با افزایش تعرفه از بازار خارج شدن.واقعا این مدیران بی لیاقت نباید پاسگوی تصمیماتشون باشن.
  • علی IR ۱۶:۳۴ - ۱۳۹۶/۰۱/۰۵
    0 0
    با سلام و تبریک سال نو ای کاش مسئولیت همه ما در خصوص تولید ملی و حمایت واقعی از تولید داخل همه گیر میشد و از حد حرف زدن به عملی کردن شروع میشد. تا کی باید از محصولات بی کیفیت و قاچاق بعضی از کشورها استفاده کنیم .اینروزها ما شاهد نوشیدنیهای بی کیفیت و سرطانزا از کشورهای عربی بخصوص عربستان هستیم و چه در سوپر مارکت های سطح شهر بلکه در فرودگاهها هم جا گرفته و خیلی راحت مسئولین از کنارش می گذرند و به پشت تریبون که می روند فریاد می زنند که از تولید حمایت می کنند ولی برعکس می گویند. اینها از تولید خارج حمایت می کنند. شما در چه کشوری می توانید به راحتی اجناس قاچاق را در مغازه ها پیدا کرد. ولی در ایران در فروشگاهها ی داخل اداره‌ها هم اجناس خارجی موجود میباشد. خواهشمندیم رسیدگی شود تا جوانان ما هم مثل کشورهای دیگر مشغول به کار ابرومندانه باشند. با تشکر و سپاس
  • مبادی ورود IR ۱۶:۵۱ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۱
    0 0
    عمده مبادی واردات کالا از فرودگاه های کشور صورت می پذیره و ورودی های بعدی شمال غربی ا ستان اذربایجان غربی جنوب و جنوب شرقی بوشهر هرمزگان و مناطق جنوب شرقی سیستان از کرم چاله که نمیاد با تریلی اتوبوس نیسان وانت همه انها هم از پلیس راه ها می گذرند

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس