بر اساس آخرین آمار از ابتدای سال آبی جاری تا کنون میزان بارشها در استان تهران به 195 میلیمتر رسید در حالی که این رقم در مدت مشابه سال گذشته 163 میلیمتر و متوسط بارشهای درازمدت 48 ساله در مدت مشابه 212 میلیمتر بوده است.
همچنین با توجه به خشکسالیهای شدید دوساله استان تهران در پایان سال آبی منتهی به مهرماه 1394 شاهد کاهش 30 درصدی بارشها نسبت به زمان مشابه سال قبل آن بودیم که وضعیت فعلی تاحدی میتواند نویدبخش باشد.
علاوه بر این متوسط بارشهای تهران در طول یکسال آبی طی 10 سال اخیر 330 میلیمتر بوده در حالی که تا امروز 195 میلیمتر بارش در سطح استان تهران در سال آبی جدید به ثبت رسیده است.
البته این در حالی است که به گفته خسرو ارتقایی مدیر عامل شرکت آب منطقه ای استان تهران در شرایط فعلی نمیتوان در مورد مطلوب بودن بارشها در سال آبی 1394 سخن گفت چراکه در اواخر فروردینماه سال گذشته با بارانهای سیلآسایی روبهرو بودهایم، لذا برای تخمین مطلوبیت سال آبی جاری باید منتظر مابقی سال بود، اما میتوان گفت که در شرایط فعلی وضعیت نسبتا خوب بوده است.
وی در خصوص وضعیت سدهای تهران گفت: در حال حاضر در پشت سد لار 35 میلیون مترمکعب معادل پنج درصد از حجم این سد، پشت سد لتیان 64 میلیون مترمکعب معادل 90 درصد حجم این سد، پشت سد طالقان 60 درصد حجم این سد، 254 میلیون مترمکعب معادل 60 درصد حجم این سد، پشت سد امیرکبیر 153 میلیون مترمکعب معادل 80 درصد حجم این سد و پشت سد ماملو 123 میلیون مترمکعب معادل 50 درصد حجم این سد آب ذخیره وجود دارد.
به طور کلی با توجه به بحران آب که 15 سال است گریبانگیر کشور شده است، نمیتوان گفت که بارانهای زودگذر میتواند جبرانکننده این معضل باشد تا جایی که به گفته علیرضا نوذریپور قائم مقام آب و فاضلاب استان تهران بارانهای اخیر پاسخگوی مشکلات آبی تهران نیست و مشکل بحران آب از این مساله فراتر است.
وی با اشاره به بارندگیهای اخیر در تهران اظهار کرد: علیرغم اینکه میزان بارشها خوب بوده، اما هنوز نسبت به میانگین بلندمدت بارندگی ها با کاهش روبهرو هستیم.
قائم مقام آب و فاضلاب استان تهران با بیان اینکه در حال حاضر منابع آب سطحی وضعیت خوبی دارند، ادامه داد: این در شرایطی است که همچنان وضعیت منابع آب زیرزمینی نگرانکننده است به گونهای که بارانهای زودگذر نمیتواند حلال بحران آب باشد.
نوذری پور با بیان اینکه سالها از اتمام عمر منابع آب زیرزمینی میگذرد، تصریح کرد: در استان تهران با بحث فرونشست و افت سطح آب زیرزمینی مواجه هستیم که حل این موضوع نیازمند تدابیر اساسی است.
با در نظر گرفتن بحران آب کشور صیانت از آب های زیر زمینی و مدیریت آب های سطحی باید در الویت کاری وزارت نیرو و دیگر سازمان ها قرار بگیرد تا بتوان با یک بسیج همگانی این مایه گران بها را حفظ کرد.