گروه سیاسی مشرق - روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.

*********

کیهانویرایش


مخالفت 94/3 درصد مردم با اولویت خرید هواپیما

کمتر از 6 درصد مردم اولویت اقتصادی کشور را خرید هواپیما می‌دانند و بیش از 94 درصد مخالف چنین اولویتی هستند.

نتایج‌ نظرسنجی از مردم در برنامه پایش نشان داد فقط 5/72 درصد مردم اولویت تخصیص دلارهای آزاد شده را در خرید هواپیما می‌دانند. در این نظرسنجی 30 درصد تجهیز بیمارستان‌ها، 17/09 درصد تجهیز مدارس و 6/98 درصد گسترش راه‌آهن را اولویت مدنظر خود معرفی کرده‌اند و 40/21 درصد هم به سایر نیازها رأی داده‌اند.

فرشاد مومنی عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی در این برنامه تلویزیونی برخورد دولت را کوته‌نظرانه توصیف کرد و گفت: الان که دولت با عجله اقدام به خرید هواپیما کرده، هیچ برنامه‌ای ندیدیم که در آن اولویت‌سنجی علمی انجام شده و براساس آن خرید هواپیما نسبت به ایجاد شغل یا مثلا ارتقای بنیه تولیدی یا مهار بحران آب و از این قبیل اولویت دارد.

وی گفت: خطرناک‌‌تر این است که این بی‌احتیاطی را از طریق ایجاد تعهد ارزی برای کشور دنبال کرده باشیم. یعنی تخصیص‌های بدون برنامه در مورد ارز به صورت وام‌گیری و عدم توجه به اینکه وقتی می‌خواهیم اصل و فرع‌ آنها را برگردانیم باید به دلار برگردانیم و در شرایطی که درآمد نفتی رو به سراشیبی دارد خدا نکند دچار اضطرارهایی بشویم که آن وقت امتیازهایی بدهیم برای دلارهای این ماجرا.

مومنی افزود: بزرگ‌ترین ظلم این است که دولت مردم را تشویق به مصرف کند. بر احوال افرادی که به جای تلاش، بالندگی و تقویت تولید اقدام به تشویق برای بهره‌مند شدن کنند، باید گریست. این کشور با چنین اندیشه‌هایی، عاقبت خیری نخواهد داشت. بزرگ‌ترین ظلم این است که در شرایط فعلی، تشویق به مصرف را اولویت قرار بدهیم.

مومنی گفت: برخی از مقامات اقتصادی کشور تا به آنها می‌گویی اقتصاد باید سمت نرخ رشد هشت درصدی برود، اعلام می‌کنند که سالانه 200 میلیارد دلار به ما بدهید تا این کار را انجام بدهیم در حالی که الفبای بیماری هلندی و نفرین منابع به ما می‌گوید که تنگنای اصلی ما ارز و ریال نیست یک نظام تصمیم‌گیری ناکارآمد و یک ساختار نهادی و نظام پاداش‌دهی کژ کارکرد وجود دارد.

مومنی درباره شروع برنامه ششم توسعه گفت: با این طرز برنامه‌ریزی که ما داریم انجام می‌دهیم برای رسیدن به یک کشور توسعه یافته حالا حالاها باید بدویم.

مومنی تصریح کرد: ما خوشبختانه ذخیره دانایی موجودمان در اندازه‌ای است که بتوانیم یک برنامه راهگشا برای کشور بریزیم ولی ناهنجاری‌هایی در سازه‌های ذهنی، نظام قاعده‌گذاری و نظام توزیع منافع هست که باعث می‌شود تا آن چیزی که به عنوان برنامه هویت جمعی پیدا می‌کند به یک موجود بی‌یال و دم شبیه شود. هنوز چیزی به نام برنامه ششم عرضه نشده و فقط رجزخوانی در این زمینه زیاد شنیده‌ایم. این سند که به تصریح خود مسئولان دولتی برنامه توسعه نیست هرچه زودتر پس گرفته شده و در حد توان دولت یک برنامه توسعه به مجلس ارائه شود.

سورپرایز دولت روحانی برای نجات ایرباس!

دولت در حالی 11 میلیارد دلار برای نجات ایرباس فرانسه اختصاص داده که ایرباس A380 فقط می‌تواند در یک فرودگاه فرود آید.

سفارش 12 فروند هواپیمای پهن پیکر A380 از سوی ایران به شرکت هواپیمایی ایرباس فرانسه در حالی صورت گرفت که این شرکت هواپیمایی بعلت گزارش‌هایی که از نقص فنی این هواپیما منتشر شده و مصرف بسیار زیاد سوخت آن با کمبود سفارش این مدل هواپیما مواجه شده بطوری که تا نیمه سال 2015 هیچ سفارشی از این هواپیما نداشته است و در ماه‌های نیمه دوم سال تنها یک مدل از سه مدل آن فقط 3 فروند سفارش داشته است در صورتی که در سال گذشته میلادی ایرباس 1036 سفارش جدید برای ساخت انواع مدل‌های هواپیما داشت و از سال 2008 تاکنون تنها 179 فروند هواپیمای پهن پیکر A380 تحویل گردیده است.

به گزارش رجانیوز؛ این سفارش خرید موجب تعجب کارشناسان صنعت هوایی دنیا شده بطوری که بلومبرگ آن را سورپرایز ایران به فرانسه برای نجات این مدل هواپیمای ایرباس دانسته است که هزینه 2/5 میلیارد دلاری را برای ایران در شرایط سخت اقتصادی فعلی در بر خواهد داشت.

از سوی دیگر در سفارشات داده شده از سوی ایران هواپیمای پهن پیکر A350-1000 دیده می‌شود که ایران خواهان 16 فروند از آن است. این هواپیما برای رقابت با هواپیماهای بوئینگ 777 و بوئینگ 787 طراحی شده که کاربرد اصلی این هواپیما همانند ایرباس A380 جابجایی تعداد زیادی مسافر در مسافت‌های طولانی است.

با این وصف ایران 28 هواپیما برای مسافت‌های طولانی سفارش داده است. البته آنچه به عنوان مسافت‌های طولانی از مقصد ایران برای این دو مدل هواپیما قابل تصور است قاره آمریکا و استرالیا می‌باشد. این خرید هواپیماهای پهن پیکر از چند منظر قابل نقد است.

 اولین نقدی که می‌توان بر این قرارداد متصور بود این است که مبتنی بر کدام نیازسنجی این تعداد هواپیمای پهن‌پیکر که مأموریت قاره‌پیمایی دارند از سوی ایران سفارش داده شده است. سفارشی که این 28 فروند هواپیما 11 میلیارد دلار برای ما آب خورده است. تعداد واقعی مسافر فعلی به قاره‌های آمریکای شمالی و جنوبی و استرالیا از مقصد ایران نشان از فاصله جدی بین نیاز موجود و سفارش اعلام شده دارد.

 نقد دیگری که می‌توان بر این سفارش خرید داشت بر مقایسه قیمتی این دو مدل هواپیما با مأموریت مشابه است بطوری که اگر ایران بجای سفارش 12 فروند مدل هواپیمای A380، 28 فروند A350-1000 سفارش داده می‌شد، بیش از 900 میلیون دلار صرفه‌جویی در هزینه خرید می‌شد و این هزینه جدا از آماده‌سازی فرودگاه‌های کشور برای میزبانی A380 است که آن خود هزینه بسیار سرسام‌آوری را بر ما تحمیل خواهد کرد چرا که تنها فرودگاه امام خمینی تهران است که قابلیت نشست و برخاست این هواپیما را دارد.

نقد سومی که می‌توان به این اقدام دولت داشت در استراتژی دولت برای خرج کردن پولی است که با مشقت بسیار بدست آمده و می‌تواند در زیر ساخت صنایع دانش‌بنیان ما تحول‌آفرین باشد، است. دکتر علی خرم استاد دانشگاه و کارشناس مسائل بین‌الملل در این خصوص در مصاحبه‌ای اظهار داشت: اکنون ایران در شرایطی است که می‌تواند برای اولین بار بعد از 37 سال به صورت آزادانه خرید کند و تکنولوژی مورد نیاز خود را از کشورهای مختلف وارد نماید و قراردادهای صنعتی ببندد، اما به نظر می‌رسد در کشور خیلی متوجه این موضوع نیستند و فکر می‌کنند یک مدت پول‌های ایران بلوکه شده بود و اکنون باید تا می‌توانند خرید کنند. در حالی که همه مسئولین باید به دقت مواظب عبور از این نقطه عطف باشند زیرا هر گونه برنامه‌ریزی برای آینده از همین نقطه آغاز می‌گردد.

صرف خرید هواپیما بدون انتقال تکنولوژی، روش خرید عربی محسوب می‌شود و کشورهای عربی نفتی این کار را می‌کنند و ما که صاحب فن و تکنولوژی هستیم باید فناوری کشورهای پیشرفته را وارد کشور کنیم.

نقد بعدی در خصوص وضعیت مالی‌ای خواهد بود که این قرارداد برای کشور ایجاد خواهد کرد. براساس 118 هواپیمایی که دولت برای خرید آن اعلام کرده است، کشور در بازه زمانی 4-5 ساله می‌بایست بیش از 25 میلیارد دلار هزینه کند که بخش عمده آن بنا به اعلام پرورش مدیرعامل شرکت هواپیمایی دولتی هما، از طریق فاینانس خواهد بود. تحلیل محمدرضا بیگلری که 9 ریاست کمیسیون سرمایه‌گذاری اتاق ایران و ایتالیا را عهده‌دار بود در گفتگو با نسیم در خصوص این خرید این است که دولت یازدهم کشور را با این وضع، بدهکار خارجی‌ها کرد.

وی در این خصوص اظهار داشت: آنچه در اروپا مشاهده شد صرفاً نمایش بی‌هدفی بود که فقط دلارها را خرج کردیم و چیزی به دست نیاوردیم. با قراردادهای مذکوری که در اروپا بسته شد باید به فکر بازپرداخت آن باشید و کشور را با این وضع، بدهکار خارجی‌ها کردید. کشور امروز در شرایط بد رکودی به سر می‌برد و پرداخت منابع دلاری و موج خریدهای غیر ضروری با پول‌های آزاد شده در این شرایط به سود اقتصاد ایران نبوده و نیست.

با این وصف با توجه به وضعیت رکود شدید حاکم بر وضعیت اقتصاد کشور و وضعیت اسفناک صنایع، بورس و بازار؛ دولت با چه استدلالی به ولخرجی در سفر اروپایی خود روی آورده است و به جای بهره‌گیری از ظرفیت‌های معطل مانده داخلی و انجام اقدامات اساسی برای بهبود شاخص فضای کسب و کار کشور و کاهش ریسک اقتصادی؛ به اقدامات تزئینی و سیاسی کاری در فضای اقتصاد کشور می‌پردازد.

رشد بورس حبابی و دستوری است

یک کارشناس بازار سرمایه می‌گوید: «افزایش شاخص بورس تا حدود 71 هزار واحد در روزهای گذشته حبابی است.»

محسن کدیور در گفت‌وگو با یک خبرگزاری حامی دولت درباره روند افزایشی شاخص بورس اظهار داشت: «شاخص بورس از نیمه دی ماه امسال تاکنون ظرف 16 روز کاری نزدیک به 16 درصد افزایش داشته است؛ یعنی روزی یک درصد.»

وی در مصاحبه با خبر آن‌لاین افزود: «نکته‌ای که وجود دارد، این است که طی این مدت بخش عمده این رشد هم به لحاظ عددی و هم به لحاظ روانی مرهون شرکت‌های خودرویی بوده است. یعنی شرکت‌های خودرویی بین 50 تا 70 درصد طی همین مدت قیمت‌هایشان رشد کرده است.

این در حالی است که هنوز هیچ اتفاق بنیادی خاصی در هیچ صنعتی از جمله صنعت خودرو نیفتاده است؛ ضمن این که شرکت‌های خودرویی هم گزارش‌های 9 ماهه خود را که دادند، بسیار گزارش ضعیفی بوده است.» کدیور عنوان کرد: «خودرویی‌ها بعضاً نامه‌نگاری‌هایی با سازمان بورس داشتند که این نامه‌نگاری‌ها روی سایت کدال هم منتشر شد. آنها صراحتاً اعلام می‌کنند مشکل نقدینگی و سرمایه در گردش دارند و حتی برآوردهایی که از سه ماهه پایان امسال دارند، باز هم تداوم زیان است.»

وی متذکر شد: «براین اساس، عملاً به لحاظ بنیادی وضعیت این شرکت‌ها بسیار بد است، اما با وجود این وضعیت، واکنش بازار دقیقاً معکوس است. در واقع هر روز برای این شرکت‌ها صف‌های خرید تشکیل می‌شود و هیجان خرید به طور وحشتناکی در مورد این شرکت‌ها وجود دارد. این هیجان خرید به بقیه بازار نیز سرایت کرده و باعث شده که بقیه صنایع مانند سنگ‌آهن، پتروشیمی، دارو و... رشد کنند.

کدیور در ادامه اظهار داشت: «نکته‌ مهمی که در این جا وجود دارد، این است که متأسفانه این هیجان‌ها در بورس ما سابقه طولانی دارد و آخرین مورد به زمان انتخابات ریاست جمهوری سال 92 برمی‌گردد که به دلیل خوش‌بینی‌هایی که ایجاد شد، ظرف 6 ماه شاخص بورس 100 درصد رشد کرد، ولی بعد از این تاریخ، یعنی از سال 92 تا دی ماه امسال، شاخص نزدیک به 30 درصد افت کرد. این، یکی از عمیق‌ترین رکودهایی بود که ما داشتیم.»

وی افزود: «مطمئناً هر اتفاقی که در اقتصاد ما بیفتد و هر قرارداد و هر توافق‌نامه‌ای که امضا شود، بدون شک قیمت‌های فعلی در بورس حبابی است و بازار ما رکود عمیقی را مثل همان رکودی که پیش از این تجربه کرده بود، تجربه خواهد کرد.»

این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: «نکته‌ای که وجود دارد، این است که هر چقدر این شاخص بیشتر بالا رود، آن رکود شدیدتر و عمیق‌تر خواهد بود.»

کدیور عنوان کرد: «متأسفانه عاملی که در بازار ما شروع کننده این هیجان بود، یک مقدار به دلیل توصیه‌های مدیران و مسئولان بورس طی روزهای گذشته به سهامداران حقوقی در خصوص عدم عرضه سهام بود. یعنی طی روزهای گذشته بعضاً با این وضعیت مواجه شدیم که به طرف عرضه سهام اجازه خودنمایی داده نشود و این باعث شد که عطش تقاضا بیشتر ایجاد شود.»

بازیچه‌های سازمان منافقین یک به یک برای تحریم انتخابات فعال می‌شوند

نامزد گروهک تروریستی منافقین برای دریافت جایزه نوبل، دومین چراغ تحریم انتخابات را روشن کرد. پیش از شیرین عبادی، ابوالحسن فراری دیگر بازیچه گروهک منافقین خواستار تحریم انتخابات شده بود.

عبادی که بنابر اذعان الهه هیکس از سوی کریم لاهیجی (حقوقدان) همکار سازمان منافقین نامزد دریافت نوبل صلح شد در مصاحبه با بی‌بی‌سی گفته است: انتخابات اسفند ماه را تحریم کنید و شرکت نکنید. وی می‌گوید: باتوجه به قلع و قمع بی‌سابقه داوطلبان انتخابات که این بار بیشتر از همیشه بود شرکت در انتخابات مفهوم و معنایی ندارد چون حداقل رقابت وجود ندارد.

وی همچنین به سایت سحام نیوز گفت: عدم شرکت در انتخابات و صندوق‌های خالی رأی مشروعیت را از حکومت می‌گیرد به ویژه در شرایط فعلی که سال انتخاب گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل است.

وی می‌افزاید: معتقدم نباید در تئاتر انتخابات شرکت کنم زیرا بر فرض محال اگر مجلس مردمی تشکیل شود یعنی نظارت استصوابی نباشد باز هم حکم حکومتی وجود دارد که نتیجه آن را در مجلس ششم با اکثریت اصولگرا دیدیم. مجلس ششم بهترین مجلس بعد از انقلاب بود اما با حکم حکومتی مانع کار آن شدند، با چنین ساختار و قانون اساسی‌ای، مجلس آینده هم معجزه نخواهد کرد.

عبادی گفت: حکومت به صف‌های طولانی مردم پای صندوق‌های رأی نیاز دارد و عدم شرکت در واقع مشروعیت را از آن می‌گیرد. شرکت در انتخابات در حقیقت کمک به این مقصود است که ایران گزارشگر ویژه نداشته باشد.

یادآور می‌شود عبادی پیش از انقلاب در خدمت رژیم سلطنتی پهلوی قرار داشت که انتخابات در آن تعطیل شده بود. او صراحتاً خواستار سرکوب مردم انقلابی با عنوان اراذل و اوباش شده بود.


خبر عجیب درباره معاون اول رئیس‌جمهور/ رفت‌وآمد دیپلمات‌های ایران و روسیه/ شگرد جالب 2 وزیروطن امروز

پیام تسلیت رهبر انقلاب برای درگذشت سرلشکر سلیمی

حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای، فرمانده کل قوا با صدور پیامی درگذشت نظامی متدین و متعهد، امیر سرلشکر محمد سلیمی را تسلیت گفتند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری، متن پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب اسلامی به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

با تأسف و تأثر اطلاع یافتم که دوست و همکار دیرین اینجانب در فعالیت‌های نظامی، امیر سرلشکر محمد سلیمی رحمت‌الله‌علیه پس از مدتی بیماری دشوار، دارفانی را وداع گفته و به لقاءالله پیوسته است. این نظامی متدین و متعهد از جمله معدود یاران ارتشی است که از آغازین هفته‌های پیروزی انقلاب، وسیله ارتباط فعال ارتش با دستگاه انقلاب و نظام جمهوری اسلامی و عنصر مؤثر در جذب بدنه متعهد ارتش به خدمات انقلاب بود و در طول ده‌ها سال در مراکز حساس نظامی همچون وزارت دفاع و فرماندهی ارتش و سرپرستی دفتر مشاورت امام در نیروهای مسلح و ریاست ستاد مرکز جنگ‌های نامنظم در سال‌های اول دفاع‌مقدس، خدمات ارزنده‌ای به جای آورد. اینجانب مصیبت درگذشت این همکار صَدیق را به خاندان محترم و بازماندگان و همکاران ایشان در نیروهای مسلح تسلیت می‌گویم و علوّ درجات او را از خداوند متعال مسألت می‌کنم.

سیدعلی خامنه‌ای
11 بهمن 1394

اگر در لیست اصولگرایان نباشم کنار می‌روم

نماینده مردم تهران در مجلس گفت: اگر در لیست اصولگرایان نباشم قبول کرده‌ام که کنار بروم و آسمان به زمین نمی‌آید. احمد توکلی در گفت‌وگو با فارس، درباره تحقق وحدت اصولگرایان اظهار داشت: بنده وحدت همه گروه‌ها را محترم می‌دارم چرا که مجلس، حزب ندارد و اگر 2 دسته اصلاح‌طلب و اصولگرا با یکدیگر متحد شوند و نقش بازی کنند از این ناکارآمدی فعلی وضع بهتر می‌شود. توکلی درباره لیست اصولگرایان تأکید کرد: من قبول کرده‌ام چنانچه در لیست نهایی نباشم کنار بروم و آسمان به زمین نمی‌آید و این مسأله‌ای نیست.

دهباشی: هرچه می‌گذرد ذلت برجام بیشتر می‌شود

حسین دهباشی، از نزدیکان رسانه‌ای حسن روحانی که فیلم تبلیغاتی روحانی نیز به کارگردانی وی ساخته شد؛ می‌گوید هرچه زمان می‌گذرد ایرادات برجام و ذلت آن بیشتر می‌شود. دهباشی در گفت‌وگو با مهر گفت: شعار من این است که هم سانتریفیوژ بچرخد هم زندگی مردم بچرخد نه اینکه نه سانتریفیوژ بچرخد نه زندگی مردم.

 واقعیت این است که من، آقای روحانی را دوست دارم اما آقای کوچک‌زاده، رسایی و شریعتمداری را دوست ندارم. من به عنوان یک شهروند که علوم سیاسی خوانده‌ام و به زبان انگلیسی به واسطه تحصیل در خارج از کشور مسلط هستم، نظر شخصی‌ام را جار نزده‌ام و در صفحه مجازی‌ام نوشتم. به نظر من عهدنامه برجام، عهدنامه‌ای ذلیلانه و ننگین است و هر چه می‌گذرد، دلایل بیشتری ثابت می‌کند که این عهدنامه اشتباه بود.

 پس مشکل جدایی من از تیم آقای روحانی به خاطر اندازه بیل نبود، بلکه امری کارشناسی بود. وی افزود: به نظر من عهدنامه برجام، عهدنامه‌ای ذلیلانه و ننگین است و هر چه می‌گذرد، دلایل بیشتری ثابت می‌کند که این عهدنامه اشتباه بود.

سفر فائزه  به آمریکا در کمیسیون امنیت ملی

عضو کمیسیون امنیت ‌ملی و سیاست‌ خارجی مجلس از بررسی سفر مشکوک فائزه هاشمی‌رفسنجانی به آمریکا در جلسه روز دوشنبه این کمیسیون خبر داد.

به گزارش تسنیم، محمدصالح جوکار، درباره سفر فائزه هاشمی‌رفسنجانی به آمریکا در آستانه انتخابات مجلس دهم و مجلس خبرگان رهبری، اظهار داشت: این موضوع در جلسه امروز کمیسیون امنیت ملی و سیاست ‌خارجی مجلس مطرح و بررسی می‌شود.

خبرها از قصد فائزه هاشمی برای ماندن در آمریکا حکایت نمی‌کند بلکه به نظر می‌رسد وی بزودی به تهران بازخواهد گشت. بعضی گمانه‌زنی‌ها احتمال ارتباط سفر فائزه با موضوع انتخابات اسفندماه در کشورمان را بسیار قوی می‌دانند. در ماجرای رسیدگی به اتهامات مهدی هاشمی در دادگاه نیز بارها مطالبی درباره رایزنی‌های وی در آمریکا راجع به سیاست داخلی ایران منتشر شد.


ویرایشخراسان

دستور فوری دولت به شهرداری ها درباره پارکبان

بر اساس ابلاغیه روزهای اخیر دولت که مقرر شده از طریق وزارت کشور به شهرداری های سراسر کشور ابلاغ شود، تاکید شده است که از ابتدای سال 1395 دریافت حق توقف و انجام هرگونه تراکنش مالی توسط رانندگان و عوامل پارکبان، تنها با استفاده از سامانه ‌های پرداخت الکترونیک برون خط و با رعایت قوانین و مقررات نظام بانکداری الکترونیکی انجام شود و درآمد حاصل از توقف خودرو در پارک حاشیه‌ ای به حساب خزانه واریز خواهد شد تا در همان شهر هزینه شود.

تنخواه 10 هزار میلیاردی وزارت اقتصاد به یک وزارتخانه دیگر

بر اساس ابلاغیه یک مسئول ارشد اجرایی، مقرر شده حسب موافقت کابینه مبلغ ۱۰ هزار میلیارد ریال از طرف وزارت امور اقتصادی و دارایی از محل درآمد عمومی کشور به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان تنخواه پرداخت شود تا این مبلغ صرف پرداخت حقوق و مزایای مشمولان صندوق بازنشستگی کارکنان فولاد شود.

بر اساس بخش دیگری از این ابلاغیه، وزارت تعاون موظف است حداکثر تا پایان سال 94 برای تسویه مبلغ دریافتی اقدام کند.


ویرایشجمهوری اسلامی

انتقاد وزیر ارشاد از اتفاقات کاشان

*وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌گوید اعلام عزای عمومی به خاطر حضور یک بازیگر در یک شهر، جای تاسف دارد. علی جنتی با اشاره به اتفاقات اخیر در کاشان در پی ورود یک بازیگر مطرح کشورمان به این شهر، گفت: اینکه یک عالم و فقیه که عنوان نماینده ولی فقیه هم دارد، به خاطر حضور یک نماینده سینمای کشور اعلام عزای عمومی کند جای تاسف و تعجب دارد.

وی افزود: اگر اینگونه صحبت‌ها از طرف برخی شخصیت‌های رسمی بیان نشود عناصر خودسر هم اجازه بر هم زدن جلسات را به خود نمی‌دهند اما اکنون آنها احساس می‌کنند اگر این گونه کارها را انجام دهند پشتوانه‌ای قوی دارند. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به این سئوال که بعد از گذشت 37 سال چرا ضوابط روشنی در مورد فرهنگ وجود ندارد؟ گفت: این امر به تفاوت سلیقه‌ها برمی‌گردد زیرا در عرصه فرهنگ، همه خود را صاحبنظر می‌دانند.

آلمان مهاجران را تهدید به اخراج کرد

*وزیر کار آلمان هشدار داده مهاجرانی که خود را با جامعه آلمان وفق ندهند از این کشور اخراج خواهند شد. خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشت: آندریا نالس گفته همه کسانی که در آلمان زندگی می‌کنند، صرف‌نظر از نژاد و مذهب باید تلاش کنند، به دنبال کار بگردند و از خود و خانواده‌هایشان محافظت کنند؛ درست مانند دیگران؛ در غیر اینصورت از آلمان اخراج خواهند شد.

بن لادن زنده است

*ادوارد اسنودن «کارمند سابق سیا» مدعی شد «اسامه بن لادن» رهبر القاعده زنده است و در مجمع‌الجزایر «باهاماس» زندگی می‌کند. به گزارش «اکسپرس نیوز»، «ادوارد اسنودن» کارمند سابق سازمان جاسوسی آمریکا افزود: من نمی‌توانم بگویم اسامه بن لادن در حال حاضر کجاست اما وی در سال 1392 در مجمع‌الجزایر «باهاماس» همراه با پنج تن از همسران و بچه‌هایش زندگی می‌کرد و خبر کشته شدن اسامه بن لادن توسط آمریکا دروغی محض است.

سال سیاه حقوق بشر

*سازمان عفو بین‌الملل، نخستین سال پادشاهی «سلمان بن عبدالعزیز» را برای حقوق بشر «سیاه» نامید. به گزارش العالم، در بیانیه عفو بین‌الملل آمده است: در نخستین سال حکومت سلمان بن عبدالعزیز وضعیت حقوق بشر به صورت قابل ملاحظه‌ای بدتر شده و سال سیاهی برای حقوق بشر بوده است.

این سازمان خاطرنشان کرد، نظام سعودی هرگونه اعتراض مخالفان را به صورت مستمر و با روشهای مختلف سرکوب کرده است و از جمله این روش‌ها بازداشت منتقدان دولت، برگزاری محاکمه‌های بسیار ظالمانه و مطرح کردن اتهامات ساختگی تروریستی علیه آنان است که آخرین نمونه آن اعدام شیخ نمر باقر النمر و متهم کردن او به تروریسم است. این سازمان افزود: علاوه بر تبعیض علیه اقلیت شیعیان در عربستان، نیروهای موسوم به "ائتلاف عربی" به سرکردگی عربستان بارها در حملات نظامی به یمن قوانین جنگ را نقض کرده‌اند.

دستگیری مدعیان فرقه انحرافی در اندونزی

*الجزیره از دستگیری گسترده اعضای یک فرقه مذهبی و جنجالی در اندونزی خبر داده است. بنا به گفته علمای اسلامی در اندونزی فرقه «گافاتار» ترکیبی از تعالیم‌ اسلامی، بودایی و مسیحی است که بد دینی را ترویج می‌کند. 1600 عضو این فرقه مرموز در بدو ورود از جاوا به خاک اصلی اندونزی توسط پلیس بازداشت شده و به بازآموزی فرستاده شده‌اند.

مرکز بازآموزی برای ترک عادت و عقاید آنها طراحی شده است. حساسیت روی اعضای این فرقه از زمانی بیشتر شد که چندی پیش یک پزشک و فرزندش توسط آنها ربوده شدند. رهبر سابق این فرقه می‌گوید آنها مسلمان هستند اما تنها تعالیم حضرت ابراهیم(ع) را آموزش می‌دهند.

سواستفاده ترکیه از کودکان آواره سوری

*کودکان سوری در ترکیه به بردگی می‌روند تا ثروتمندان انگلیس لباس لوکس بپوشند. ایندیپندنت نوشت به طور قطعی مشخص شده که کودکان آواره سوری در کارگاه‌های تولید پوشاک در ترکیه به بردگی گماشته می‌شوند تا برای شرکت‌های معروف انگلیسی، لباس تهیه کنند. دو شرکت H&M و NEXT اعلام کرده‌اند که اسنادی به دست آورده‌اند که نشان می‌دهد تولید کنندگان پایین دستی در ترکیه دست به استثمار کودکان و نوجوانان آواره و بی‌پناه سوری می‌زنند تا برای این شرکت‌ها لباس تولید کنند.



ویرایشآرمان

برخی عمر نظام را ۵ تا ۱۰سال می‌دانستند!

آیت‌ا... مکارم‌شیرازی گفت: در روزهای اول انقلاب، برخی عمر نظام را ۵ سال تا ۱۰سال می‌دانستند؛ اما امروز بحمدا... ۳۷ سال از عمر انقلاب گذشته و محکم‌تر از اول سر جای خود ایستاده است. این مرجع تقلید در درس خارج فقه در مسجد اعظم با تبریک آغاز دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی اظهار کرد: امروز آغاز دهه مبارک فجر است و ان شاءا... این روزها بر تمام مسلمانان و ملت ایران مبارک باشد.

وی تصریح کرد: زمانی که ما در مجلس خبرگان قانون اساسی حضور داشتیم و در حال تصویب آن بودیم، به این موضوع فکر می‌کردیم که عمر این نظام چند سال خواهد بود؛ چراکه آن روز نظام دشمنان بسیاری داشت.

گلباران بیت تاریخی امام در قم

‌مراسم تجدید بیعت با آرمان‌های امام خمینی(ره) با حضور مسئولان استان قم در بیت تاریخی ایشان در قم و در آغاز دهه فجر انقلاب برگزار شد. همزمان با سالروز ورود بنیانگذار کبیر انقلاب به ایران، استاندار، ائمه جمعه و مسئولان دستگاه‌های مختلف استان قم با حضور در بیت امام راحل، با آرمان‎های معمار کبیر انقلاب اسلامی تجدید بیعت کردند.

این برنامه از ساعت 9 صبح دیروز از حرم مطهر و با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین سعیدی امام جمعه موقت قم آغاز شد و پس از آن مسئولان استان با حضور در بیت تاریخی امام راحل در محله یخچال قاضی قم، بیت امام راحل که یادآور حساس‌ترین لحظات تاریخ انقلاب بود را گلباران کردند.

برگزاری دومین همایش ملی اعتدال

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری از قطعی شدن حضور رئیس‌جمهور در دومین همایش ملی اعتدال که با عنوان «زنان، اعتدال و توسعه» برگزار می‌شود خبر داد. شهیندخت مولاوردی گفت: این همایش روز یکشنبه 18بهمن در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی با حضور ریاست محترم جمهوری اسلامی اسلامی و جمعی از مقام‌ها و شخصیت‌های کشوری، فرهنگی و علمی و سیاسی برگزار می‌شود.

روز گذشته نیز امین قانعی‌راد، دبیر کمیته علمی این همایش در نشستی خبری از ارائه 30 مقاله در 6 کارگروه تخصصی در روز همایش خبر داد و گفت: این مقاله‌ها در سه سالن به صورت موازی در روز برگزاری همایش از ساعت 8 تا 17:30 ارائه خواهد شد.

جزئیات سفر ظریف به لندن

محمدجواد ظریف، وزیر خارجه کشورمان برای شرکت در کنفرانس «کمک کنندگان به سوریه» که چهارم فوریه (پنجشنبه) در لندن برگزار می‌شود به انگلیس سفر می‌کند. این اجلاس با همکاری کشورهای انگلیس، آلمان، نروژ، کویت و سازمان ملل متحد با هدف جمع‌آوری کمک برای آوارگان و مردم جنگ زده سوریه برگزار می‌شود.

حدود دوهفته پیش سخنگوی نخست وزیر انگلیس گفت: دیوید کامرون، نخست وزیر کشورش در گفت‌وگوی تلفنی با حسن روحانی رئیس جمهور ایران ابراز امیدواری کرده است تا نماینده ایران در کنفرانس کشورهای کمک کننده به سوریه شرکت کند. ظریف طبق آنچه اعلام شده، قرار است در نشست «پیروزی بر چالش‌های خاورمیانه از دیدگاه ایران» در اندیشکده انگلیسی چتم هاوس سخنرانی کند.

سخنرانی وزیر خارجه ایران در این نشست روز پنجشنبه ساعت ۱۸ تا ۱۹ به وقت لندن خواهد بود. ریاست این نشست را نیز ریچارد دالتون، کارشناس ارشد موسسه چتم هاوس و رئیس اتاق بازرگانی ایران-انگلیس و سفیر پیشین انگلیس در ایران بین سال‌های ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۶ برعهده خواهد داشت.

دولت پیگیر رفع سوءتفاهم‌هاست

دبیر کل حزب کارگزاران گفت: دولت پیگیر موضوع رفع سوءتفاهم‌ها در موضوع بررسی صلاحیت‌هاست، اما حزب کارگزاران به صورت مستقل وارد این موضوع نشده است. غلامحسین کرباسچی با اشاره به برگزاری کنگره حزب کارگزاران در تاریخ 15 بهمن ماه عنوان کرد: این کنگره در سالن اجتماعات رایزن برگزار می‌شود و شرکت‌کنندگان در این مراسم اعضای حزب هستند که حق رای دادن دارند.

وی با بیان اینکه برگزاری کنگره حزب کارگزاران با مباحث انتخابات‌های مجلس و خبرگان رهبری همزمان شده است، گفت: بدون شک در هر اجتماعی که این روزها تشکیل می‌شود، بحث‌های انتخاباتی هم مطرح می‌شود، اما هدف اصلی کنگره حزب کارگزاران تکمیل اعضای شورای مرکزی و اصلاح اساسنامه است.

حسين مرعشي: از كانديداتوري لاريجاني حمايت مي‌كنيم

عضو شوراي عالي سياست‌گذاري اصلاح‌طلبان گفت: ‌در انتخابات پيش‌رو از كانديداتوري آقاي علي لاريجاني در شهر قم حمايت مي‌كنيم. حسين مرعشي در نشستي سياسي كه به مناسبت آغاز دهه فجر در دانشگاه مفيد قم برگزار شد، اظهار داشت: در انتخابات پيش‌رو بايد نهايت تلاش خود را انجام دهيم تا مردم به صحنه بيايند و البته دغدغه‌هايي براي حضور همه‌جانبه مردم در انتخابات به وجود آمده كه در تعامل گروه‌هاي سياسي با نظام اميدوار به حل آن هستيم.

ايلنا نوشت؛ وي در ادامه سخنان خود گفت: شوراي نگهبان دغدغه حفظ نظام و سلامت آن را دارد كه اين دغدغه محترم است اما ما هم دغدغه‌اي داريم و آن اينكه نظام جمهوري اسلامي همواره و در تمام زمان‌ها كفايت لازم را داشته باشد؛ يعني ما دغدغه‌ اين را داريم كه خدايي ناكرده در نبود نيروهاي توانمند در بدنه مسئولان نظام، كفايت لازم وجود نداشته باشد. اين فعال سياسي اصلاح‌طلب در ادامه با اشاره به انتخابات مجلس شوراي اسلامي در حوزه انتخابيه قم گفت: در انتخابات پيش‌رو از كانديداتوري آقاي علي لاريجاني در شهر قم حمايت مي‌كنيم.

عضو حزب كارگزاران با اشاره به رد صلاحيت‌ اصلاح‌طلبان در انتخابات افزود: ما موضع شوراي نگهبان را موضع نظام تلقي نكرديم و از اين رو تلاش مي‌كنيم تا مشكلات برطرف شود. مرعشي با انتقاد از عملكرد صداوسيما در بررسي زحمات تيم سياست خارجي كشورمان تصریح کرد: اين كفران نعمت است كه تلويزيون ما اجازه نمي‌دهد كارشناسان بيايند و بگويند چه شد كه تحريم‌ها به صورت يكجا برداشته شد.


ویرایششرق

حجت‌الاسلام سیدمهدی طباطبایی: 
در شورای نگهبان بیش از دیگران حرمت این شورا را نگه دارند

ایرنا: عضو جامعه روحانیت مبارز گفت: امید است در شورای نگهبان بیش از دیگران حرمت این شورا را نگه دارند. حجت‌الاسلام سیدمهدی طباطبایی در آیین رونمایی از مجموع کتاب‌های حقوق و زندگی افزود: امید است در شورای نگهبان حرمت این شورا را نگه داشته و بعد از آن به دیگران توصیه داده و بخواهند از آنها که بیشتر رعایت کنند.

او افزود: امیدواریم مردم طبق توصیه‌های ارائه‌شده، شرکت جمعی در انتخابات داشته باشند که قطعا هم دارند چراکه نظام را دوست دارند. حجت‌الاسلام طباطبایی گفت: ممکن است شرایطی پیش آید و نظراتی داده شود که مخل بر ورود همگان به انتخابات باشد که مصیبتی بزرگ است. 

واکنش باهنر  به هاشمی: 
برخی توقع دارند از رانت ویژه استفاده کنند

ایسنا: باهنر، دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری، گفت: درحال‌حاضر بحث روی دو، سه‌نفر بیشتر باقی نمانده است و تا الان ٢٧، ٢٨ نفر از فهرست تهران قطعی شده‌اند. دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین در واکنش به سخنان روز دوشنبه رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام درخصوص ردصلاحیت سیدحسن خمینی گفت: شاید برخی توقع دارند از رانت‌های ویژه استفاده کنند. حضرت امام هم همواره بر این نوع توقعات خط بطلان کشیدند.

بارهاوبارها این اتفاق در طول دوران حیات ایشان تکرار شد. جمله مشهور ایشان در تاریخ ثبت شده است که گفتند: «من هم در برابر قانون برابر هستم». باهنر بیت امام را برای نظام معتبر دانست و افزود: خانواده امام برای کشور و نظام محترم هستند و باید به قوانین پایبند بود، اگر قرار به امتحان بود خوب بود ایشان هم در امتحان شرکت می‌کردند.

به گفته باهنر، اینکه بیان می‌شود سیدحسن خمینی برای امتحان دعوت نشد، یک شوخی است. یک امتحان‌دادن شأن انسان را کم نمی‌کند بلکه افزایش می‌دهد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 25
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 24
  • علي ۰۸:۵۵ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۳
    0 0
    برجام هيچ ذلتي نداشت اقاي كيهان و مشرق نشسته ايد بالا گود هي ميگيد لنگش كن مملكت داري سخته از طرفي بزاريد مردم يه كم راحتي را لمس كنند تا بود جنگ بعدش هم تحريم بترسيد از خدا تا كي مي خواهيد بر طبل نا اميدي بكوبيد
  • ۰۹:۰۴ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۳
    0 0
    خوش به حال کارگران فرانسه
  • ۰۹:۰۴ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۳
    0 0
    مشرق معلومه خیلی خیلی میسوزی بیچاره !
  • ۰۹:۳۸ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۳
    0 0
    ما که صاحب فن وتکنولوژی هستیم رو خوب اومدی .
  • ۰۹:۵۷ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۳
    0 0
    دوست عزیز عیب برجام رو دوست و رفیق روحانی داره داد میزنه نه مشرق لطفا قبل نوشتن مطلب کمی مطالعه کن
  • فرشاد ۱۲:۱۶ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۳
    0 0
    ایرباس داشت ورشکست میشد ایران جلوشو گرفت.پژو داشت ورشکست میشد ایران جلوشو گرفت.جایی نزنین این حرفارو میخندن بهمون.کما اینکه پروفسور رحیمی معاون اول دولت وقت اظهار فرمودند با یک اخم ما اقتصاد فرانسه از هم میپاشد که ملت تا چند سال سوژه خنده داشتن
  • ۱۲:۲۴ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۳
    0 0
    برجام خوب بود اما رفتار دولتیان پس از ان حکایت از ذوق زدگی است اگر فرانسه خوب است بیاید در اینجا سرمایه گذاری کند نه اینکه 10 میلیارد دلار به اقتصادش تزریق کنیم
  • مسافر تنها ۱۲:۵۹ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۳
    0 0
    اخه نادان این روزنامه ها چه ربطی به مشرق داره
  • علی ۱۳:۰۸ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۳
    0 0
    برجام مایه ی عزت ملت و نطام و باعث عزت و احترام ایرانیان در خارج از مرزها شده است زنده باد روحانی و زنده باد اعتدال
  • ۱۳:۴۲ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۳
    0 0
    اختلاس خوبه یا این که پول های بلوکه شده را از دشمن گرفت روحانی خودش بلد با دست خالی مملکت رامچرخاندالبته من هرچه مینویسم سانسور میشه معلوم این سایت علیه روحانی خسته نباشی
  • اشنا ۱۳:۴۲ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۳
    0 0
    دوستان هواپیما واجب است یا مشکل بیکاری فرزندانمان و اقتصاد خانواده ها که بعضی ها به نان شب محتاج نمی شد دلارهایی آزاد شده را صرف اقتصادی کشور کرد و به فرانسه کمک نکرد تا کشور ما را بیشتر تحریم کنند
  • حمید ۱۳:۴۸ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۳
    0 0
    تمام این روزنامه ها طرف مشرق و کیهان هستند دوست گرامی چرا از آفتاب یزد مطلب نگزاشته آقای مثلا خواننده!!!!!!!!1
  • ۱۳:۵۵ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۳
    0 0
    فقط بلدند قیمتهارا بالا ببرند .......
  • ۱۳:۵۶ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۳
    0 0
    تاکی قرار است که مردم ایران جانشان رابه خاطرهواپیماهای دست چندم و فرسوده روسی ازدست بدهند ؟ اگردولت به جای هواپیماهای مدل بالا و امن ، سنگ قبر و عروسک و سنگ پا و روشور ازچین بخرد شماتندروهای بی وجدان راضی خواهید شد ؟
  • مهدی از قم ۱۵:۱۶ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۳
    0 0
    اقای علی سال 71 و 72 جنگ بود یا تحریم که 49درصد تورم داشتیم؟؟؟؟اون وقت همین اقتصاد نئولیبرالی که الان هم میخواهند پیاده کنند حاکم بود و با امریکا هم خیلی بد نبودیم.اینقدر خودتان را فریب ندهید
  • مهدی از قم ۱۵:۱۹ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۳
    0 0
    معلومه که میسوزه.منم میسوزم.وقتی که قرارداد رویترز و دارسی و جدایی هرات و بحرین را میخوندم هم میسوختم
  • ۱۵:۲۲ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۳
    0 0
    خخخخخ
  • مهدی از قم ۱۵:۲۴ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۳
    0 0
    حتما اینکه همین پژو8000 نیروی خود را هم بیرون کرد افسانه است؟؟؟؟اینکه ژنرال موتور اگر دولت کمکش نمیکرد الان نامی ازش نبود هم داستان سرای ما است؟؟؟؟اینکه دیترود که قلب ماشین سازی امریکا بود و الان متروکه است هم توهم است؟؟؟؟؟سوژه خنده شما هستید که انچنان مدهوش غرب تشریف دارید که به صورت گله راه میبرندتان
  • ۱۷:۱۰ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۳
    0 0
    گل گفتی
  • ۱۷:۱۱ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۳
    0 0
    گل گفتی
  • arian ۱۷:۲۱ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۳
    0 0
    کی میگه صرفه اقتصادی نداره؟!!!! A380 توانایی حمل بیش از 500 نفر رو داره , برای مسیر های دور برد مثل تهران - نیویورک , تهران - لس آنجلس , تهران - تورنتو , تهران - سیدنی , تهران - ملبورن با یک پرواز 500 نفر جابه جا میشن , یک مسئله رو می دونید اما ده تا مسئله دیگه رو نمی دونید. آمارها نشان می دهد ایرانیان از سال 1390 تا 1393 بالغ بر 12 میلیارد دلار برای خرید بلیت به ایرلاین های خارجی پرداخت کرده اند و بی تدبیری سال های گذشته سبب شده است شرکت های دیگری سهم خود را از بازار ایران افزایش دهند. با آمار حرف بزنید , این افراد با این طرز تفکر حتما صرفه اقتصادی رو در سود رسانی به شرکت های رقیبی مثل ترکیش ایرلاینز , امارت , قطر و ... میدونن. ببینید کار به کجا رسیده که ترکیش ایرلاینز پرواز مستقیم به اهواز گذاشته , بابا بیدار بشید , البته مطمئنا شما بیدارین ولی خودتون رو زدین به خواب ... این ها همه مانور های انتخاباتی هست , دلواپسان ایرباس :)) مشرق بچاپ لامصب :)
  • ۱۷:۲۷ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۳
    0 0
    دمت گرم , حرف حساب جواب نداره. بیشترین فشار از تحریم ها رو در این سال ها شرکت های هواپیمایی دیدن , باید الان جبران 37 سال بی خردی و تحریم بشه.
  • ريچارد شيردل ۱۱:۵۴ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۴
    0 0
    و بيشتر از همه خوش به حال سرمايه داران فرانسه و كميسيون بگيرهاي وطني
  • ۱۵:۱۷ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۴
    0 0
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • ۲۱:۲۴ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۴
    0 0
    ای ول

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس