کد خبر 517925
تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۰

منطقه شلوغ شده است، از سوریه تا عراق و لبنان و یمن. در چنین شرایطی، قورباغه‌های منطقه‌ای هفت‌تیرکش شده‌اند. نباید از این سر و صداها هراسی به دل راه داد که شأن تمدن تاریخی ایران، فراتر از چند کشور عربی برآمده از جنگ‌های جهانی است.

به گزارش مشرق، ساعتی پیش، «خالد بن احمد آل‌خلیفه»، وزیر امور خارجه سنگین‌وزن اما سبک‌مغز بحرینی‌ها که در حدود 4 سال است دولتش به سرکوب مردم خود اشتغال دارد و تا سال 1350 یکی از استان‌های ایران محسوب می‌شد، از قطع روابط دیپلماتیک منامه با تهران خبر داد. وی پس از آن این کار را کرد که یک شب قبل، همتای سعودی او نیز از قطع روابط با ایران خبر داده بود.

هر دو کشور به هیات‌های دیپلماتیک ایران در ریاض و منامه 48 ساعت فرصت داده‌اند تا خاک این کشورها را ترک کنند، هرچند که روابط ایران با عربستان و بحرین از سال 2011 به این سو، به‌شدت متشنج بوده است و روابط دیپلماتیک اگر هم بوده، آرامشی در آن نبوده.

وزن این کشورها نه از بعد تاریخی – تمدنی و نه از بعد فرهنگی – سیاسی - هویتی در سطح ایران نیست؛ تنها در بعد اقتصادی است که این کشورها با تکیه بر نفت تا حدودی برای خود جا بازکرده‌اند.

دیپلماسی ایران پس از انقلاب، تجربیات زیادی از فراخوانده شدن سفرا از این کشور دارد، آن هم کشورهایی با مرزهای واقعی و مدعی نفوذ بین‌المللی، نه کشورهای مجعول برآمده از تحولات نظام بین‌المللی. پس از اشغال سفارت آمریکا در تهران در سال 1358، روابط ایالات متحده با ایران قطع شد. پس از اعلام حکم ارتداد سلمان رشدی از سوی امام راحل (ره) و همچنین پس از صدور حکم دادگاه میکونوس در سال 1376، هر دو بار کشورهای اروپایی سفرای خود را از ایران فراخواندند. در قیاس با آن سوابق و تجربیات، فراخواندن سفرای کشورهای عربی از ایران که ممکن است تنها به عربستان سعودی و بحرین هم محدود نشوند، شبیه به یک شوخی است.

هرچند اقدام گروهی در ورود به سفارت عربستان سعودی در تهران قابل تایید نیست، اما کوته‌فکرانه خواهد بود اگر این شیطنت‌های ارتجاع عربی را تنها ناشی از اقدامی بدانیم که دولت و قوه قضائیه ایران خود پیش از همه با آن برخورد کردند. مساله نگاه فرقه‌ای و تمایل به راه‌اندازی تقابل فرقه‌گرایانه با ایران است که سعودی‌ها از ابتدای انقلاب اسلامی به آن تمایل داشتند و اکنون بهترین فضا را برای آن یافته‌اند. تجربه دولت اصلاحات در ایران در تلاش برای تنش‌زدایی با سعودی‌ها و شکست آن نشان داد که عربستان سعودی و همسلکانش در خاورمیانه هیچ تمایلی به تنش‌زدایی با ایران ندارند چون دیدگاه آنان مبتنی بر افتراق بین شیعه و سنی است.

حملات پنج‌ساله به متحدین ایران در خاورمیانه هم درست در راستای همین فرقه‌گرایی است. بدون هیچ تعارفی، گروهی از کشورهای منطقه به‌سرکردگی رژیم سعودی به دنبال ایجاد جنگ شیعه و سنی در خاورمیانه هستند و گروه‌های تروریستی متصل به آنها نیز صراحتا سخن از جهاد علیه شیعیان بر زبان می‌آورند، آن هم با القابی نظیر «رافضی و صفوی».

نوع دیپلماسی و ادبیات به‌کار گرفته شده در برابر این کشورها هم در دولت‌های سابق و هم در دولت فعلی دیپلماسی همراه با نرمش بوده است که ظاهرا به طغیان بیشتر طرف سعودی منجر شده است. در همین دولت فعلی، سخنان هتاکانه مکرر وزیر خارجه جدید عربستان که سیاست‌هایش کاملا در راستای مواضع باند محمد بن سلمان در ریاض است هرگز با پاسخ درخوری مواجه نشد و اکنون نتیجه آن به‌وضوح قابل مشاهده است. دولت فعلی در سودای همان تنش‌زدایی دوران اصلاحلات به‌نظر می‌رسد که حتی اگر آن زمان سیاست عاقلانه‌ای بود اما در حال حاضر با بالا گرفتن نگاه‌ها و تنش‌های فرقه‌ای اصلا نمی‌تواند کاربرد داشته باشد.

این روند شاید با برخی دیگر از کشورهای عربی هم ادامه یابد اما پیش از هرچیز باید به این نکته اشاره کرد که این سفیر خارج کردن‌ها و سفیر اخراج کردن‌ها، در مجموع نمی‌تواند ایران را تحت تاثیر چندانی قرار دهد. سفرای اروپایی هم نتوانستند با خروج خود از ایران به صلابت ایران در منطقه خللی وارد کنند. به‌خاطر دارم که سال 1376 و پس از خروج سفرای اروپایی از ایران، هاشمی رفسنجانی، رئیس‌جمهور وقت ایران این سفرا را به پرندگانی تشبیه کرد که روی درختی تنومند نشسته بودند و برخاستن آنها تکانی به درخت نخواهد داد. اگر آن سفرا پرنده بودند، سفرای شبه‌جزیره و امثال آنها، حشره هم محسوب نمی‌شوند.

منطقه شلوغ شده است، از سوریه تا عراق و لبنان و یمن. در چنین شرایطی، قورباغه‌های منطقه‌ای هفت‌تیرکش شده‌اند. نباید از این سر و صداها هراسی به دل راه داد که شان تمدن تاریخی ایران، فراتر از چند کشور عربی برآمده از جنگ‌های جهانی است. یادمان نرود که تمام این کشورها و بررگتر از اینها 8 سال با ایران جنگیدند و به جایی نرسیدند.
منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 14
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • اسی ۱۶:۴۶ - ۱۳۹۴/۱۰/۱۴
    0 0
    آفرین.......
  • ۱۶:۴۷ - ۱۳۹۴/۱۰/۱۴
    0 0
    ما ملت ایران خواهان باز پس ستاندن این استان جنوبی(بحرین) به خاک ایران کبیر هستیم.
  • اهوازی ۱۷:۳۲ - ۱۳۹۴/۱۰/۱۴
    0 0
    ایشان اخیرا یک عمل جنسیتی داشتند.
  • ۱۷:۳۹ - ۱۳۹۴/۱۰/۱۴
    0 0
    در آن زمان که ایران با کلاش و آر پی جی میجنگید هیچ کاری از پیش نبردند الان که اوضاع کاملا تغییر کرده
  • آرش آذر ۱۷:۴۱ - ۱۳۹۴/۱۰/۱۴
    0 0
    آیا یکی پیدا میشه بگه چرا اونا از نظر اقتصادی از ما قویترن چون نفت دارن ولی مایی که هم نفت داریم و هم هزار تا چیز دیگه اقتصادمون ضعیفتر از اونهاست
  • اصلاحات ۱۸:۰۴ - ۱۳۹۴/۱۰/۱۴
    0 0
    لطفا درباره کشورهای منطقه ( و کلا غیر منطقه) توهین آمیز تیتر نزنید اینها کشورهای بزرگ با ملت هایی بزرگند ممکن در برهه هاییاز تاریخ اسیر حکومت های ظالم باشند . اگر قورباغه اند ، در افتادن شما با قورباغه خنده راه !
  • تک تیرانداز ۱۸:۰۶ - ۱۳۹۴/۱۰/۱۴
    0 0
    باید بحرینو بگیریم تا مردمش را از دسته حکام فاسد وشکم پرستش رها کنیم..پیش به سوی بحرین
  • علیرضا ۱۸:۲۵ - ۱۳۹۴/۱۰/۱۴
    0 0
    بابا چرا قورباغه را بد نام میکنی ؟ باید بگویی بزمجه های شبه جزیره
  • ۱۹:۰۰ - ۱۳۹۴/۱۰/۱۴
    0 0
    نهههههههههههههههه
  • ناشناس ۱۹:۴۶ - ۱۳۹۴/۱۰/۱۴
    0 0
    فقط باید اجازه در صفحه شطرنج دیپلماسی توسط ظریف مات شوند.باور کنیم ظریف می تواند همانطور که حقوق هسته ای را تثبیت کرد
  • رسول ایران ۱۹:۵۰ - ۱۳۹۴/۱۰/۱۴
    0 0
    ای لعنت به انگل+ استان اگه این انگلیس کثیف استان سی و دوم مارو زمون شاه با مکاری و زور جدا نکرده بود الان تمبون سعودی هارو باهاش آتیش میدادیم. حالا میبینید که چرا فریاد میزنیم (( مرگ بر انگلیس))
  • ایرانی ۱۹:۵۲ - ۱۳۹۴/۱۰/۱۴
    0 0
    نباید یک لحظه فراموش کرد حتی یک لحظه که این پادشاهیهای مرتجع با(((بحران مشروعیت)))دست به گریبان هستندبدون هیچ ایدولوژی واقعی....وتنها علت وجودی خود را تقابل با ایرانیها ویا شیعیان(برای دوطیف عمده لاییک پان عرب..ومذهبی سلفی)برای مردم عرب جا زده اند....با یک جا خالی حسابی وعدم کرکری خواندن با این عقب مانده ها میتوان مردم خودشان را بجان خودشان انداخت....البته این به معنی دفاع از شیعیان دنیای عرب نیست ..بلکه دیپلماسی ما باید با این عقب مانده ها با غرور برخورد کند وپیشدستانه این موضوع را به دنیای عرب مخابره کنیم که ما با حکومتهای وحشی عربی مشکلی نداریم حتی اگر ذره ای هم دموکراسی وعدالت رارعایت نکنند تا این وهابی مثلا روشنفکر پاچه صاحبانشان را بگیرند..وزیر خارجه باید اعلام کند قصد ندارد با این جوجه لات دوجنسه دهان به دهان بشود ومشکلات وهابی ها به خودشان ربط دارد..در اینصورت این گارد عربستان ومتحدانش خود به خود از بین میرود وعین لیبی وقذافی در معرض شورشهای خودی قرار میگیرند
  • ناصر ۲۱:۰۹ - ۱۳۹۴/۱۰/۱۴
    0 0
    ایران : حرف حرف حرف حرف حرف .....پس کی عمل؟؟ به قول سعدی: دو صد گفته ...بقیشو خودتون میدونید
  • ناصر ۱۰:۱۸ - ۱۳۹۴/۱۰/۱۶
    0 0
    دولت مردان ایران اسلامی بایدبرخوردروسیه باترکیه رامدنظرقراردهندوکشورهای مرتجع عرب رابه سختی تنبیه کنندودیگراجازه بازشدن سفارت براحتی داده نشود

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس