کد خبر 465611
تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۹۴ - ۰۱:۳۱

علی جنتی با اشاره به فیلم سینمایی «رستاخیز» گفت: باید در این فیلم از هاله نور استفاده شود. البته من پای فیلمی که بر اساس قانون مشکلی نداشته باشد ایستاده ام همان طور که پای قصه ها ایستادم در حال حاضر دو کارت زرد گرفتم و کارت زرد سوم هم در راه است.

جنتی: کارت زرد سوم هم در راه است

به گزارش مشرق، جشن سازمان سینمایی به مناسبت روز ملی سینما با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی علی جنتی و حضور چهره های مطرح و شناخته شده سینمایی در کاخ سعد آباد برگزار شد.

در ابتدای مراسم که اجرای آن بر عهده فرزاد حسنی بود وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بعد از تلاوت قرآن و پخش سرود ملی و همچنین اجرای گروه موسیقی که آهنگ هایی به یادماندنی را برای حاضرین اجرا کرد گفت: سیاست دولت حمایت از همه هنرمندان است و خرابی های بسیاری در دولت های نهم و دهم در عرصه فرهنگ ایجاد شده است.

وی در این مراسم اظهار کرد: روز ملی سینما را به شما سینماگران تبریک می گویم. در طول هر سال یک جلسه داریم که در کنار هم می توانیم با یکدیگر گفت وگو کنیم.

او گفت: خوشحالیم برای سومین بار در این جشن در کنار شما هستیم. این دولت از ابتدای تشکیل تا امروز دچار چالش های فراوانی بوده که بخش عمده ای از آن میراث دو دولت نهم و دهم بوده است و مشکلات و تنگناهایی که کل کشور روبرو بوده و همه در زندگی روزانه با آن روبرو هستید حاصل این دولت ها است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی توضیح داد: بزرگترین اولویت این دولت، برداشتن زنجیرهایی بود که دست و پای مردم را بسته بود و تحریم های ظالمانه ای به ما تحمیل شده و اقتصاد ما را فلج کرده بودند. کارخانجات ما رو به تعطیلی رفته و درآمد کشور به پایین آمده است.

جنتی ادامه داد: سال گذشته دولت سال سخت و امسال سال سخت تری را داشت زیرا سال گذشته نفت را در میانه 105 دلار می فروختیم و امسال در حد محدودی 45 دلار فروختیم.

وی عنوان کرد: امسال دولت سیاست ریاضتی پیش گرفته و وزرا سفرهای خارجی خود را کم کردند و وزارتخانه ها نیز سیاست ریاضتی دارند و درآمد دولت کاهش پیدا کرده و در زمینه طرح های عمرانی و طرح های فرهنگی دولت با مشکل روبرو است.

او همچنین در ادامه اظهار داشت: خوشحالم با تلاش شبانه روزی وزارت خارجه و تدبیر رییس جمهور، توافقی بین ما و دیگر کشورهای جهان حاصل و تحریم ها برداشته شد و در آینده نچندان دور تحریم ها به طور کل برداشته و پول های بلوکه شده آزاد می شود و امکان ایجاد گشایش در کشور فراهم می شود و آینده امیدبخشی خواهیم داشت.

جنتی افزود: امیدواریم در حمایت از اهالی سینما و فیلم های تولیدی بتوانیم کمک بیشتری داشته باشیم.

وی با تقدیر از تلاش های سازمان سینمایی برای بهبود سینما و حمایت از سینماگران اظهار کرد: بازگشایی سالن های مختلف در سطح کشور و توافقاتی که با بنیاد مستضعفان برای راه اندازی 100 سالن فرهنگی کشور به عنوان سالن سینما از جمله این اقدامات است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: جلسات متعدد و مکرری با بانک های خصوصی و اصحاب سرمایه داشتم تا حمایت آنان را در زمینه سرمایه گذاری در زمینه فرهنگ جلب کنیم و به این نتیجه رسیدیم که شرکتی فرهنگی از سوی این صاحبان سرمایه و هولدینگ های بزرگ تاسیس و از فیلم های تولید شده حمایت شود.

جنتی ادامه داد: در آینده نزدیک در مهرماه جلسه ای با جمع کثیری از اصحاب سرمایه علاقه مند به سرمایه گذاری در زمینه فرهنگی خواهیم داشت تا بتوانیم در زمینه های مختلف فرهنگی سرمایه گذاری داشته باشیم.

جنتی در ادامه گفت: در طول سال گذشته مخاطبان سینما افزایش یافت؛ البته صحبت های دوستان را خواندم که اشاره کرده بودند برخی نابازیگرند، ناکارگردانند و ناتماشاگر. اما همین ناتماشاگر امروز مخاطبان شما هستند و این اتفاق نتیجه تلاش سینماگران و سازمان سینمایی است.

جنتی با اشاره به این که این دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آمده پذیرش هر نقدی است گفت:  بولتن هایی که از سوی وزارت ارشاد و اهالی سینما تهیه می شود مطالعه می کنم و بسیاری از نقدها وارد است البته برخی نقدها غیر منصفانه و بدون توجه به شرایط سیاسی و اجتماعی است اما همه نقدها را می پذیریم.

جنتی توضیح داد: سیاست کلی دولت حمایت از مجموعه فیلم های تولیدی است و تلاش می کنیم به تلاش سینماگران در ساخت یک فیلم ارج بنهیم اما در زمان نمایش دچار مشکلاتی هستیم و گاه نیاز به اصلاح یک فیلم و یا متوقف شدن یک اثر سینمایی می شود.

وی ادامه داد: اگر درباره مسائل فیلم ها صحبت کنیم شاید این تصمیمات قانع کننده باشد. ما با مجموعه ای از مسائل در سینما و دیگر عرصه های هنری روبرو هستیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: سال گذشته 72 هزار عنوان و در نمایش امسال بیش از 400 هزار عنوان کتاب می آید و اگر مطلب و یا پاراگرافی مشکل داشته باشد غیر منصفانه در برخی مطبوعات نقد می شود

جنتی تصریح کرد: تحت تاثیر فشار رسانه ها نیستم و تحت تاثیر صحبت های نمایندگان مجلس درباره سینما نیستم بلکه بر اساس ضوابط عمل می کنیم و تحت تاثیر کسی قرار نمی گیریم.

وی گفت: برخی سینماگران اشاره می کنند که به دلیل اشکالات وارده به یک فیلم از سوی یک نماینده اثر یاد شده توقیف می شود در صورتی که اینگونه نیست.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: دو کارت زرد گرفتم و کارت سوم نیز به دلیل فیلم قصه ها در راه است. فیلم قصه ها مشکلی نداشت و باید اجازه اکران می گرفت.

جنتی ادامه داد: دیدم در جشن خانه سینما بحث فیلم رستاخیز مطرح شد؛ شنبه با احمد رضا درویش جلسه ای دارم و توضیحات کافی را در این جلسه به این کارگردان اعلام می کنم. پیش از اینکه وزیر باشم فیلمی که بیشترین حمایت را کردم روز رستاخیز بود و از این اثر سینمایی به عنوان فیلم فاخر تعریف کردم. فیلمی مثل رستاخیز از سوی جمعی وراجع تقلید می گویند چهره حضرت ابوالفضل نباید مستقیم نشان داده شود و به ما حق بدهید ما به دیدگاه فقهی مراجع احترام بگذاریم و کشور ما دینی است.

وی تاکید کرد: علیه من تظاهرات کردند و گفتند این وزیر صهیونیست را از این وزارتخانه بیرون ببرید اما ما به این موضوع توجه نکردیم.

به گفته وزیر ارشاد، باید به نظرات مراجع تقلید توجه کنیم و روی محتوای این اثر مشکلی نداشتیم.

جنتی تصریح کرد: صدا و سیما که زیر نظر رهبری نمایش داده شد این بخش (نمایش چهره معصومین) سانسور شد. وزارت ارشاد باید به تبعات دینی و مذهبی توجه کند.

وی گفت: رویکرد کلی ما حمایت از همه سینماگران است و در جایی معذورات قانونی و اجتماعی داریم که باید توجه کنیم.

وزیر ارشاد تاکید کرد: در مورد مسئله نامگذاری فیلم فجر، نامش را تغییر دادند و جنجالی به پا شد. نسبت به ایمان دکتر ایوبی و سید رضا میرکریمی دبیر بخش بین الملل جشنواره شکی نیست و مجبور شدم بار دیگر اعلام کنم که عنوان جشنواره فجر است و فجر از قرآن گرفته شده و کلمه مقدسی است.

جنتی تصریح کرد: برای اینکه بهانه را از دست برخی بگیریم مجبور شدیم این موارد را اعلام کنیم.

وی ادامه داد: تلاش کردیم برخی خرابی ها را ترمیم کنیم راه طولانی را در پیش داریم و امسال نیز این راه را دنبال می کنیم. در حوزه سینما هر کسی یک سلیقه دارد و هر فیلمی که ساخته می شود افراد با دیدگاه های مختلف درباره آن نظر می دهند و ما هر قدمی که بر می داریم به نقدها توجه می کنیم و باید سعی کنیم اشکالات را رفع کنیم.

جنتی همچنین پیشنهاد داد که همایش بزرگی را از سینماگران و ناقدان سینما برگزار کنید و از نظرات استفاده کنید.

 

سید رضا میرکریمی دبیر بخش بین الملل جشنواره فیلم فجر نیز در این مراسم اظهار کرد: از دکتر ایوبی به دلیل ادبیات محترمانه ای که در سینما به کار بردند تقدیر می کنیم البته توقع نداریم کارهای زیربنایی جدی از سوی وزارت ارشاد اتفاق بی افتد و این امر نیازمند عزم جدی است که باید برگرفته از باور به فرهنگ باشد.

وی ادامه داد: اگر باور نباشد صله دادن ها کم اثر است. امروز آمریکا هالیوود را برای ایجاد امنیت ملی در این کشور ترجیح می دهد؛ آیا غرب از ما فرهنگ دوست تر است؟ بحث هزینه و فایده است آنها مسیرهای رسیدن به هدف های ملی را از مسیرهای کم هزینه انتخاب کنند و عرصه فرهنگ کم هزینه است.

مدیرعامل خانه سینما توضیح داد: باور کنیم که بسیاری از سردرگمی ها و مشکلات مزمن سیاسسی و اقتصاد و امنیت ملی ناشی از کم کاری های فرهنگی تاریخی است و مسیرهای کم هزینه ای از جمله سرمایه گذاری در عرصه فرهنگ وجود دارد.

 

حجت الله ایوبی رییس سازمان سینمایی نیز در این مراسم اظهار کرد: این جشن، جشن سینماگران است و خوشحالم که هستید. همچنان امیدوار باشید اگر سال گذشته با تردید می گفتم که باید امیدوار بود امروز با اطمینان می گویم روزهای بهتری در پیش روی ما با همدلی شما است.

وی یادآور شد: به دوستان خانه سینما به دلیل برگزاری جشن های خوب خانه سینما تبریک می گویم ؛ قرار بود نشست نقد و بررسی خود را برگزار کنیم اما به دلیل جشن های خانه سینما این نشست ها به تعویق افتاد.

رییس سازمان سینمایی تاکید کرد: حرف های شما را می شنویم؛ کاستی ها را جبران می کنیم و سینما را با یکدیگر پیش می بریم و ما محکومیم که امیدوار باشیم و این راه را با یکدیگر پیش می بریم.

در ادامه این مراسم کیک یکسالگی گروه هنر و تجربه نیز با حضور اعضای شورای سیاستگذاری این گروه بریده شد.

از نکات قابل توجه در این مراسم نبود احمد رضا درویش و تقی علیقلی زاده بود که می تواند سوال برانگیز باشد البته این در حالی است که شنیده های خبرنگار سینمایی فارس حاکی از این است که نبود وی دلایلی داشته که بی ارتباط با فیلم رستاخیز و رویکرد وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی نیست این در حالی است که علی قائم مقامی تنها فردی بود که از این گروه فیلم سنیمایی در این جمع دیده می شد. البته جنتی در صحبت هایش اشاره کرد که درویش باید بر روی چهره حضرت عباس هاله ای از نور بیاندازد این د حالی است که این کارگردان سینما بار ها توضیحات لازم را در این زمینه داده است که بر اساس چه اصول و منطقی وارد این حوزه شده است. باید در انتظار جلسه ای بود که وزیر با احمد رضا درویش ماند و دید که برای زحمت 11 ساله سینمای ایران چه تصمیمی گرفته می شود؟!

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • سماء ۲۲:۴۵ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۰
    0 0
    "من پای فیلمی که بر اساس قانون مشکلی نداشته باشد ایستاده ام همان طور که پای قصه ها ایستادم در حال حاضر دو کارت زرد گرفتم و کارت زرد سوم هم در راه است." پناه بر خدا!شما نبودی که زل زدی تو دوربین تلویزیون گفتی اصلا نباید اجازه ساخت به قصه ها میدادن؟؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس