افعی تهران

اقدام هوشمندانه از سوی معاون حقوق عامه دادستان کل کشور هدفگذاری بررسی محتوای سریال توسط آموزش و پرورش را تغییر داد. به نظر می‌رسد معاون حقوق عامه می‌تواند مدیر پلت‌فرم فیلم‌نت را نیز پاسخگو کند.

سرویس فرهنگ و هنر مشرق - طی هفته اخیر موضوع شکایت آموزش و پرورش از سریال «افعی تهران» نام این سریال را در محافل خبری برجسته کرد تا بواسطه این شکایت، آخرین سریال شکست‌خورده پلت‌فرم فیلم‌نت در فضای مجازی بیشتر مورد بحث و گفت و گو قرار گیرد.

ترند شدن افعی تهران با شکایت آموزش و پرورش/ چرا به جای عوامل سازنده، مدیرعامل فیلم‌نت پاسخگوی مقامات قضایی نیست؟
خبر فیلم‌نت نیوز- ترند شدن سریال افعی تهران به واسطه انتشار خبر شکایت آموزش و پرورش

پیرو این خبر، مدیرکل حقوقی املاک و معاضدت قضایی وزارت آموزش و پرورش از شکایت و اعلام جرم رسمی آموزش و پرورش علیه دست اندرکاران اصلی یکی از سریال‌های نمایش خانگی خبر داد.

سکانسی از سریال «افعی تهران» درباره تنبیه دانش‌آموزان در مدارس بسیار بحث‌برانگیز شد و واکنش‌های زیادی را به دنبال داشت. قسمت هشتم سریال افعی تهران با یک سکانس تکان‌دهنده همراه بود؛ سکانسی که در آن آرمان بیانی (پیمان معادی) خاطره کتک‌خوردن‌هایاش از ناظم را یادآوری میکند و قصد انتقام‌جویی دارد.

ترند شدن افعی تهران با شکایت آموزش و پرورش/ چرا به جای عوامل سازنده، مدیرعامل فیلم‌نت پاسخگوی مقامات قضایی نیست؟
امید رضاوند مدیرکل حقوقی املاک و معاضدت قضایی وزارت آموزش و پرورش

امید رضاوند اعلام کرد در جهت برخورد با این اقدام ناشایست و غیراخلاقی نویسنده و کارگردان و عوامل این سریال، شکایت و اعلام جرم رسمی وزارت آموزش و پرورش به دادستان عمومی و انقلاب ارائه شده و توقف پخش سریال مورد اشاره و برخورد قانونی لازم، تقاضا شده است.

رضاوند با اشاره به شان و جایگاه رفیع و والای معلم در جامعه، اظهار کرد: علیرغم این مهم که معلم به عنوان مهمترین و اصلیترین رکن نظام تعلیم و تربیت، از نقش و جایگاه منحصربه‌فردی در جامعه برخوردار بوده و نقش وی در هدایت آینده‌سازان این جامعه غیرقابل انکار است، چندی پیش در یکی از سریال‌های نمایش خانگی نسبت به این قشر فرهیخته، توهین و اهانت و هتک حرمتی صورت گرفته که این رفتار ناشایست موجب جریحه‌دار شدن احساسات عمومی جامعه به ویژه فرهنگیان شده است.

ترند شدن افعی تهران با شکایت آموزش و پرورش/ چرا به جای عوامل سازنده، مدیرعامل فیلم‌نت پاسخگوی مقامات قضایی نیست؟

خدمات یک شکایت به کارزار تبلیغی افعی

با این خبرسازی‌ عملا کارزار تبلیغاتی سریال «افعی تهران» که با حمایت هولدینگ گلرنگ ساخته می‌شود «افعی تبلیغاتی اویلا» مخاطبان بیشتری پیدا خواهد کرد.

متاسفانه مسئولان وزارت آموزش و پروش و بانیان این شکایت پرهیاهوی تبلیغاتی، در دنبال کردن مسئله و موضوع مورد نظرشان دچار چند خطای راهبردی فرهنگی و سینمایی شده‌اند و حواشی این شکایت را نادیده گرفته‌اند.

ترند شدن افعی تهران با شکایت آموزش و پرورش/ چرا به جای عوامل سازنده، مدیرعامل فیلم‌نت پاسخگوی مقامات قضایی نیست؟
تصاویری از فیلم بمب


بمب اولی که معادی منفجر کرد


نویسندگی سریال افعی تهران را پیمان معادی برعهده دارد و نقش نخست این سریال را ایفا می‌کند. وی پیش از این نگارش این سریال کارگردانی و نگارش فیلم سینمایی «بمب؛ یک عاشقانه» را در سال ۱۳۹۶ در کارنامه‌اش ثبت کرد. او در فیلم فیلم نقش معلمی با نام ایرج ذکایی را ایفا می‌کرد.


در سکانس‌هایی تفصیلی، رخدادهای اصلی فیلم درون یک مدرسه می‌گذرد. بخش اعظمی از روایت به برخوردهای خشن و گاهی نمایش شکنجه دانش آموزان می‌گذرد. این پیش زمینه نمایشی از فیلم «بمب» برای هر گونه قضاوت درباره سریال «افعی تهران» بمب کاملا ضروری است.

در واقع آنچیزی که به صورت کلی این سریال روی آن تاکید دارد، ارائه نوعی خشونت اجتماعی گسترده در زیر متن جامعه آموزشی است و البته در فیلم بمب و افعی تهران تا حدودی این خشونت را تعمیم به دهه شصت و فضای انقلابی آن دوران می‌دهد.

ترند شدن افعی تهران با شکایت آموزش و پرورش/ چرا به جای عوامل سازنده، مدیرعامل فیلم‌نت پاسخگوی مقامات قضایی نیست؟
تصاویری از فیلم بمب


اصلاح سیستم آموزشی نظام پهلوی زمانبر بود


در تحلیل زیرمتن رویکرد معادی در برجسته سازی خشونت در مدارس دهه شصت، به این نکته باید توجه داشت که تندخویی در نظام آموزشی دهه شصت میراث اجتماعی – آموزشی دوران تاریک پهلوی است که با تغییر حکومت در سال ۱۳۵۷، در یک نگرش کارشناسی دست کم به بیست سال زمان برای تغییر نیاز داشت.


اعمال خشونت فیزیکی یکی از شاخصه‌های دوران پهلوی است و نسل معلمان و ناظمان استخدام شده در دهه چهل و پنجاه، که بیست سال طول کشید تا مشی خود را تغییر دادند. در سال‌های اخیر شاهد آن هستیم که پدیده مدرسه گریزی نسبت به دهه‌های شصت و هفتاد شمسی کاملا کمرنگ شده، این مکان تبدیل به خانه دوم دانش آموزان شده است.


افعی تهران، خشونت آموزشی پهلوی را در جیب نظام آموزشی فعلی جاسازی می‌کنند؟

با این توصیفات در سریال «افعی تهران» گذشته آرمان بیانی در سریال به صورت فلاش بک عمدتا به تصویر کشیده می‌شود تا القاء خشونت آموزشی، ابداعی دوران قبل از انقلاب در شناسنامه اجتماعی – آموزشی دهه شصت شمسی{با توجه به سن و سال کاراکتر} جاگذاری شود.

رویکردی که در زیرمتن روایت و بدون القا مستقیم در ساختار روایت لحاظ شده است. وقتی به سوابق کارگردان سریال، سامان مقدم، توجه می‌کنیم او نیز با ساخت فیلم نهنگ عنبر، طنازانه و با زبان کمدی ساختار اجتماعی دهه شصت را با تم خشونت اجتماعی به چالش می‌کشد. در افعی تهران در و تخته، نویسنده و کارگردان، در ارائه چنین محتوایی کاملا جور شده‌اند.

ترند شدن افعی تهران با شکایت آموزش و پرورش/ چرا به جای عوامل سازنده، مدیرعامل فیلم‌نت پاسخگوی مقامات قضایی نیست؟


اگر رویکرد تولیدات سریالی شبکه نمایش خانگی را درباره دهه شصت شمسی با جزئیات بیشتری بررسی کنیم درخواهیم یافت که اتاق فکر مشترکی برای سیاه نشان دادن فضای سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، پلیسی دهه شصت از مدت‌ها قبل رویکرد و هدفگذاری‌های محتوایی را اجرایی کرده است.

نمونه‌ای همچون سریال « می‌خواهم زنده بمانم» یک تولید نمادین از دهه شصت محسوب می‌شود. در این سریال یک پدرخانواده که فردی مظلوم و زحمتکش است، به دلیل بی اطلاعی از جاسازی مواد مخدر در خودروی سنگینش با احتمال اعدام روانه زندان می‌شود و عامل و ضابط روایت کمیته انقلاب اسلامی که توسط افراد بالادستی مورد سوء استفاده قرار می‌گیرد.


چرا شکایت آموزش و پرورش سرانجام خوشی ندارد؟


با پیش فرض‌های مطرح شده شکایت آموزش و پروش از عوامل سریال افعی تهران در پی تشکیل پرونده برای توهین به جایگاه معلمان، چند خطای حقوقی – قضایی وجود دارد. در خلال تشکیل پرونده پیمان معادی و سامان به عنوان فیلمنامه نویس به دادگاه احضار می‌شود اما خیلی زود قرار منع تعقیب برای آنان صادر می‌شود.

اولی به عنوان فیلمنامه نویس در برابر هر احضار منجر به سئوالی، پاسخ خواهد داد که فیلمنامه‌اش از شورای سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر در دو مرحله مجوز ساخت دریافت کرده است.

کارگردان هم متعاقبا پاسخ خواهد که این فیلمنامه مجوز گرفته بود و بر اساس فیلمنامه مجوز گرفته آن را ساخته است. یکی از مشکلات این هیاهوی آموزش و پرورش درباره افعی تهران این است که محتوای تبلیغی برای سریال و برای رسانه‌های خارجی تولید کرده است و هر گونه برخورد خارج از ضوابط امنیتی با عوامل سریال، تبعات خبری منفی به همراه خواهد داشت.

ترند شدن افعی تهران با شکایت آموزش و پرورش/ چرا به جای عوامل سازنده، مدیرعامل فیلم‌نت پاسخگوی مقامات قضایی نیست؟


این رویه قضایی نه چندان معقولانه قضایی را غلامعباس ترکی، معاون حقوق عامه دادستان کل کشور اصلاح کرد و هوشمندانه وارد این کارزار شد. وی در نامه ای از دادستان عمومی و انقلاب تهران خواست ضمن تشکیل پرونده قضایی جهت رسیدگی به تخلفات سازندگان و عوامل تولید سریال «افعی تهران»، چگونگی صدور مجوز و نحوه نظارت بر تولید و پخش مجموعه مذکور از سوی ساترا به عنوان متولی قانونی موضوع نیز در دستورکار قرار گیرد.

بیشتر بخوانید :

بازی «فیلم نت» با ساترا/ شوخی‌های جنسی فیلم‌های «سلطان سینما» تمامی ندارد +تصاویر


این اقدام هوشمندانه از سوی معاون حقوق عامه دادستان کل کشور هدفگذاری بررسی محتوای سریال را کمی تغییر می‌دهد. به نظر می‌رسد معاون حقوق عامه می‌تواند مدیر پلت‌فرم فیلم‌نت را نیز پاسخگو کند.

برخی تعاملات نهاد تنظیم‌گر یعنی ساترا و پلت‌فرم فیلم‌نت سئوالات فراوانی تولید می‌کند و باید مورد ارزیابی دقیق قرار گیرد.

دلیل طرح چنین موضوعی این است که مرزبندی‌ها و ممیزی‌های فرهنگ عامه در تعاملات این دو سکو یعنی ناظر و نشر دهنده محل پرسش قرار گرفته و به نظر می‌رسد ساترا در مقابل این پلت‌فرم مسیری توام با مماشات را در پیش گرفته است.

این اتفاق در مورد سریال «دفتریادداشت» خودنمایی کرد و شوخی‌های جنسی سریال هیچگاه سخت‌گیرانه از سوی سکوی ناظر تعدیل نشد. به همین دلیل و وجود چنین سابقه‌ای، ضروری است که در این روند قضایی به جای هنرمندانی که نقشی در تولید این سریال نداشته‌اند، مدیر پلت‌فرم پاسخگوی سمت و سوی تولیدات شبکه تحت مدیریت خود باشند.


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 29
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۰۲:۵۵ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۵
    1 1
    خوب درسته ..
    • GB ۰۹:۵۰ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۵
      1 1
      همین الان بصورت غیر قانونی دانلود دارم میکنم. ببینم مشرق چی میگه
    • DE ۱۲:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۵
      1 0
      دمتون گرم. باید با مدیر برخورد کرد نه با کارمند.
  • شمشاد DE ۰۲:۵۷ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۵
    9 5
    اقا چرا چرند میگید اینقدر ، من دهه ۶۰ هستم ، چیزی که ما دیدیم همین بوده که تا مقطع دبیرستان هم کتک میخوردن همکلاسیها !!، من خودم کمتر کتک خوردم چون مادرم فرهنگی بوده و همیشه پیگیر کارم بود و زیاد هم اهل شیطنت نبودم ، ولی به خوبی یادمه چطوری میزدن ، الان البته وضع به کلی دگرگون شده ، البته چوب معلم گله ، هرکی نخوره .. ،
    • DE ۱۲:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۵
      4 0
      کتک خوردن داریم تا کتک خوردن.
  • IR ۰۳:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۵
    0 0
    نشستید انجا فیلم نگاه می کنید ؟!
  • IR ۰۳:۳۱ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۵
    1 0
    دقیقا
  • IR ۰۳:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۵
    0 0
    درسته
  • IR ۰۳:۵۳ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۵
    1 0
    فقط تبلیغی شد برای این فیلم
  • IR ۰۳:۵۷ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۵
    3 0
    واقعیت بیان شده
  • IR ۰۳:۵۷ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۵
    6 0
    واقعا قبول ندارید در قدیم دانش آموزان را میزدند
    • DE ۱۲:۲۶ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۵
      3 1
      قدیم یعنی چقدر؟ زمان شاه؟ رضا شاه؟ قاجار؟ اتفاقا در جمهوری اسالم تنبیه بدنی رو به نزول رفت تا جایی که الان متاسفانه کلا از بین رفته. در حالیکه خیلی از پدر و مادرها از تنبیه بدنی بصورت محدود و کنترل شده هنوزم استفاده می کنن.
  • IR ۰۴:۲۸ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۵
    1 0
    قبول دارم
  • US ۰۴:۳۱ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۵
    1 0
    دقیقا همینطور
  • IR ۰۴:۳۹ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۵
    1 0
    خواسته یا ناخواسته همه مردم رو دعوت به دیدن این فیلم کردید
  • IR ۰۴:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۵
    1 0
    دقیقا همینطور
  • IR ۰۴:۵۹ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۵
    4 0
    اینکه واقعیت رو نشون بدیم توهین به مقام محترم قضات یا پلیس یا پزشک یا معلم هست !؟ بنده در دوران راهنمایی سالهای میانی دهه هفتاد حسابی از این تنبیه ها شدم با شلنگ و چوب به کف دست دانش آموز میزدن ،سیلی و لگد و ...که بسیار
  • IR ۰۵:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۵
    4 0
    همین الان فرزند من در دبیرستان دوره متوسطه دوم گاهی اوقات ناظم و معلمان مدرسه دانش آموزان را با الفاظ رکیک صدا می زنند یا تنبیه بدنی می کنن
  • IR ۰۵:۰۸ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۵
    0 0
    دقیقا
  • IR ۰۵:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۵
    4 0
    نسبت به قدیم خیلی بهتر شده ولی در حال حاضر هم در برخی مدارس توهین و تنبیه هنوز وجود داره
  • IR ۰۵:۲۰ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۵
    3 0
    شما معتقدید در مدارس تنبیه صورت نمی گیره؟خوبه خودتون اخبارش رو کار می کنید
  • IR ۰۵:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۵
    0 0
    موافقم
  • حامد IR ۰۷:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۵
    4 0
    من يك معلم هستم و در حال حاضر در اداره كار مي كنم. همين ديروز يكي از معاونان مدرسه به اداره آمده بود براي پيگيري شكايتش از اوليا كه به مدرسه آمده و به او سيلي زده و پرده گوشش پاره شد و گلايه داشت كه آموزش و پرورش هيچ كاري برايش نكرده. در حالي كه اگر دانش آموز بود شايد تاكنون وزير هم بيانيه صادر كرده بود. ضرب و شتم معلم اكثر توسط اوليا يا خود كساني انجام ميشه كه انگل هاي مدرسه هستند و دانش آموز و معلم از دست آنها در عذابند. دانش آموزي كه هر روز چند دانش آموز رو كتك مي زنه وقتي معاون يا معلم باهاش برخورد مي كنه فردا پدر يا مادر رواني اش (كه اگر رواني نبودند چنين فرزند رواني تربيت نمي شد) به مدرسه آمده با با معاون و مدير و معلم درگير مي شن و اين داستان تكراري هر روز بسياري از مدارس است
  • DE ۰۸:۰۵ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۵
    3 1
    مگه دروغ گفته سال های دهه هشتاد ما رو با چوب و شانگ خیس میزدن.اخرش تو راهنمایی تو حرفه و فن با سیم و کابل برق
    • IR ۰۹:۴۲ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۵
      2 1
      البته این داداش آلمانیمون دهه هشتاد میلادی رو داره می گه
  • IR ۱۵:۴۸ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۵
    0 0
    روحت شاد
  • IR ۰۸:۲۱ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۶
    0 3
    کتک زدن تنها و تنها به دلیل شبکه های اجتماعی و موبایل های هوشمند کمتر شده, من خودم دهه 80 دانش آموز بودم معلم کلاس پنجم ما یکی از دوستانم رو به قدری زد که بچه بیهوش افتاد وسط کلاس خود معلم هم از شدت خستگی و عرق کردن به نفس نفس افتاده بود, سریال به درستی واقعیت را بیان کرده
  • IR ۱۳:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۲/۳۰
    0 0
    شما نوشتین این اقدام هوشمندانه از سوی معاون حقوق عامه دادستان کل کشور... این حرفا به این آدما نمیاد...مشرق درست بنویس کی پشتشه؟؟ اون آدم مهمه
  • US ۱۷:۱۴ - ۱۴۰۳/۰۳/۰۳
    0 0
    نمی دانم نویسنده در چه مدارسی درس خوانده ولی خودم اواسط دهه 90 در سال پیش دانشگاهی شاهد بسیاری موارد ضرب و شتم دانش آموزان بودم.و هر چه عقب تر بروید این موضوع بدتر می شود. بدترینش سال دوم راهنمایی بود که دانش آموزان "بد" را روی زمین کثیف می نشاندند و در یک مورد معلم یک لگد محکم به پهلوی یکی از همان ها زد و بعد که او بلند شد محکم سرش را به در کوبید. اگر از اول بخواهیم صورت مسئله را حذف کنیم دیگر حل آن موضوعیتی ندارد.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس