کد خبر 891270
تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۰:۱۶
ترکیه و ساخت دیوار در مرز ایران و سوریه

مقامات ترکیه تصور می‌کنند که با ساخت دیوار می‌توانند کنترل امنیتی مرزهای زمینی خود را به طور کامل در دست بگیرند.

به گزارش مشرق، مقامات کشورهای مختلف به منظور اتخاذ تدابیر دفاعی در مرزهای زمینی خود، ابزارهای مختلفی به کار می‌گیرند که یکی از قدیمی‌ترین این ابزارها، احداث دیوارها و حفر خندق‌های طولانی بوده است. اگر چه در شرایط کنونی، با استفاده از تجهیزات نظارت و مراقبت هوایی، استفاده از دیوار تا حد زیادی، منسوخ شده است. با این حال، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا از همان دوران آغاز فعالیت خود، اعلام کرد که پروژه قدیمی را دوباره زنده کرده و تمام مرز آمریکا و مکزیک را به طور کامل، دیوارکشی می‌کند و پول آن را از مقامات مکزیکی می‌گیرد.

 با آن که 938 کیلومتر دیوار بین آمریکا و مکزیک احداث شده، اما قاچاقچیان و مهاجران غیرقانونی، راه‌های بسیاری برای عبور از این دیوارها، پیدا کرده‌اند. در حال حاضر، این پروژه بعد از دیوار 9 هزار کیلومتری چین، دومین پروژه دیواری جهان است و حالا ترکیه، احداث سومین دیوار مرزی طولانی جهان را رفته رفته به پایان می‌رساند و  پس از دیوار چین و دیوار مکزیک، بزرگترین دیوار جهان در ترکیه ساخته می‌شود.

بیشتر بخوانید:

خبر خوش همتی از مذاکرات ایران با روسیه و ترکیه

مقامات امنیتی ترکیه با دستور مستقیم رجب طیب اردوغان رئیس جمهور این کشور در سه سال گذشته مشغول اتمام این پروژه بوده‌اند. مسئولین پلیس مرزبانی و وزارت کشور ترکیه تصور می‌کنند که با ساخت این دیوار در مرز دو کشور ایران و سوریه، می‌توانند کنترل امنیتی کامل مرزهای خود را در دست بگیرند. آنها اعلام کرده‌اند که هدف اصلی از ساخت این دیوار، مقابله با ورود غیر قانونی کالا، انسان و قاچاق مواد مخدر است.

دیوار بزرگ و تاسیسات جانبی دفاعی و امنیتی

یکی از سازمان‌های عمرانی دولتی ترکیه ساخت و تحویل این پروژه را برعهده گرفته و علاوه بر دیوار به موازات طول این دیوار مرزی جاده آسفالته برای عبور واحدهای گشتی، چندین پل و چندین دروازه بزرگ امنیتی ساخته است. همچنین ایجاد برج‌های مراقبت و دیده بانی با استفاده از دوربین‌های پیشرفته و نصب سیم خاردار مخصوص بر روی کل طول دیوار، از دیگر اقدامات جانبی برای تقویت بنیه دفاعی این سپر مرزی بوده است. مقامات ترکیه اعلام کرده‌اند که این پروژه در آینده، باز هم ادامه پیدا می‌کند. با توجه به آن که طول مرز ترکیه و سوریه به 900 کیلومتر می‌رسد، بعید نیست که بخش اعظم این مرز، به طور کامل، دیوارکشی شود.

مرز ایران و عراق

دیوار بزرگ مرزی ترکیه در طول مرز دو استان و ایغدیر که مجاور ایران هستند 144 کیلومتر طول دارد و تاکنون 90 کیلومتر آن ساخته شده است. این در حالی است که برای ساخت دیوار در مرز اقلیم کردستان عراق و ترکیه، به خاطر وضعیت خاص جغرافیایی کوهستانی و وجود دره‌ها و مناطق صعب العبور، عملاً امکان ساخت دیوار، وجود ندارد.

دروازه‌های ضد انفجار

مهندسین این پروژه اعلام کرده‌اند که دروازه‌های امنیتی مخصوصی در برخی از نقاط این دیوار ایجاد شده که می‌تواند ضربات ناشی از خودروهای دارای 80 کیلومتر سرعت و هفت هزار تن وزن را تحمل کرده و بسته بمانند. این دروازه‌ها همچنین کاملاً ضد گلوله و ضد انفجار هستند.

 در مرز بین ترکیه و سوریه 44 دروازه گذرگاه مخصوص و در مرز ایران و ترکیه نیز 15 دروازه قرار داده شده است.

برج های مخصوص دیده بان ها و قلعه های مرزی

در پروژه بزرگ دیوار مرزی ترکیه و سوریه، برج‌های مراقبت مخصوص برای استقرار نیروهای دیده بانی در نظر گرفته شده است. در مرز استان‌های غازی عنتاب و کلیس 22 برج مراقبت مخصوص قرار داده شده که هر کدام از آنها 15 متر ارتفاع دارند و دیواره‌های آنها با پنج لایه بتنی مخصوص ساخته شده است. قلعه‌های قرار داده شده برای استقرار نیروهای ژاندارمری و نیروهای مرزبانی در مقابل هجوم انواع و اقسام موشک‌های دوش انداز، گلوله تانک و گلوله خمپاره امن و مقاوم هستند.

وقتی که مهاجرین از دیوار هم می‌گذرند

روزنامه سوزجو در گزارش ویژه‌ای اعلام کرده که در روزهای اخیر، صدها تن از آوارگان سوری، از دیوار مرزی گذر کرده و وارد ترکیه شده‌اند. در این گزارش ذکر شده که در تمام نقاط، دیوار بتنی مرزی 3 متر ارتفاع دارد و علاوه بر سیم خاردار مخصوصی که بر بالای دیوار قرار داده شده، کل بدنه دیوارها نیز با سیم خاردار مخصوص تیغ دار پوشانده شده با این وجود، آوارگان سوری از ادلب، با استفاده از نردبان و برخی ابزارهای ساده دیگر، از این موانع عبور کرده و وارد ترکیه شده‌اند.

هزینه‌های سنگین مراقبت

اگر چه ساخت دیوار مرزی ترکیه با صرف بودجه سنگین به پایان رسیده، اما این به معنی پایان پرداخت هزینه‌های مرتبط با این سپر دفاع مرزی نیست و هزینه نگهداری آن نیز بسیار بالاست.

کارشناسان بر این باورند که استفاده مداوم از نیروهای گشتی دارای خودروهای زرهی که با تجهیزات ویژه دوربین دار، هر دو سوی مرز را در آنِ واحد کنترل می‌کند و نیز با استفاده از سگ‌های آموزش دیده، کل مسیر را با سرعت پایین طی می‌کنند، برای پوشش کل دیوار، نیاز به صدها واحد گشتی وجود دارد و علاوه بر این، تامین پرسنل برای کل گذرگاه‌ها، تامین نیروهای نظامی کل قلعه‌ها و برج‌های مراقبت و هزینه نگهداری از هزاران دوربین و تجهیزات الکترونیکی این پروژه، بودجه باتلایی می‌طلبد.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس