دفتر استفتائات مقام معظم رهبری به سؤالاتی در خصوص روزه داری برای مشاغل سخت، دختران روزه اولی و غیره پاسخ داد.

به گزارش مشرق، حجت‌الاسلام و المسلمین رضایی، عضو دفتر استفتائات مقام معظم رهبری در خصوص حکم روزه گرفتن دخترانی که به سن تکلیف رسده اند، اظهار کرد: دختر خانم‌های روزه اولی به دو گروه تقسیم می‌شوند که یک گروه از لحاظ جسمی توانایی گرفتن روزه را دارا بوده و رشد خوب و کاملی داشته اند.

وی افزود: خانواده‌ها می‌توانند با بیدار نگه داشتن این دخترها تا سحر هم از لحاظ تامین آب مورد نیاز بدن و هم تغذیه تا زمان اذان به آنها کمک کنند.

رضایی عنوان کرد: گروه دوم دخترهایی هستند که درحالی که به سن تکلیف رسیده‌اند اما رشد و توانشان در حد کودکان 5 ساله بوده و تحمل گرسنگی را نخواهند داشت، لذا روزه گرفتن بر آنها هنوز واجب نشده است همان طور که بر افراد مسن کم توان نیز واجب نیست.

وی بیان کرد: افرادی که دارای مشاغل سخت غیر قابل ترک هستند مانند کشاورزان که برداشت نکردن محصول درآمد و زحمت یک سال آنها را نابود می‌کند، در صورت بروز حرج و سختی شدید می‌توانند روزه خود را بخورند و دیگر برآنها واجب نیست.

رضایی در رابطه با خوف هلاک گفت: هنگامی که آب بدن به صورت کامل از دست رفته و خوف هلاک بر فرد عارض شود، نوشیدن آب تنها درحد رفع هلاکت جایز بوده و پس از آن می‌تواند به روزه خود ادامه دهد.


منبع: باشگاه خبرنگاران

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 7
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 5
  • ۱۳:۰۱ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۲
    1 0
    کجای قرآن نوشته سن تکلیف 9 و 15 ساله ؟!
  • هادی ۱۴:۳۷ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۲
    0 0
    کجای قرآن نوشته نماز صبح دو رکعته؟ یا نماز عصر چهار رکعت؟ یا طریقه صحیح وضو گرفتن و یا خیلی مسائل دیگه... قرآن کلی میگه برا اینکه جزئیات را بفهمی باید به ائمه و روایاتی که از ایشون نقل شده مراجعه کنی
  • ۱۵:۰۷ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۲
    0 0
    در قرآن شیوه ی وضو گرفتن آمده سوره ی مائده آیه ی 6..
  • 182 ۱۵:۱۱ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۲
    0 0
    در قرآن سن بلوغ را طبق تغییرات جسمی دختر و پسر نوشته و چون در این سن تغییراتی صورت میگیرد همه همین سن را گفتن البته شیعیان .. سنی ها در سن بلوغ اتفاق نظر ندارن و حتی یک گروهشون 17 سال برای دختر و پسر در نظر گرفتن. درکل دختر و پسری که قدرت بدنی ضعیفی دارد مانند پیر مرد و پیرزنی ست که نمیتواند روزه بگیرد و لی کفاره دارد.
  • ۱۵:۱۲ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۲
    0 0
    اما آياتى كه به نشانه هاى بلوغ يعنى (احتلام و حيض) اشاره دارد، عبارتند از: 1) وَابتَلُوا اليَتَامَى حَتَّى اذَا بَلَغُوا النَّكَاحَ;[16] يتيمان را بيازمايد تا هنگامى كه به حد نكاح و زناشويى رسيدند; 2) «الَّذِينَ لَمْ يَبْلُغُواْ الْحُلُم»;[17] و آنان كه به حد احتلام نرسيده اند; 3) وَ اذَا بَلَغَ الاطفَالُ مِنكُم الحُلُمَ;[18] و هرگاه اطفال و كودكان شما به حد احتلام رسيدند.
  • هادی ۱۶:۳۴ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۲
    0 0
    واقعا شما از روی این آیه طریقه صحیح وضو گرفتن رو کاملا فهمیدید؟ خب اونجایی که گفته الی المرافق منظورش از کجاست؟ خب حتما باید به روایات معتبر رجوع کنید تا به جواب برسین
  • zahra ۲۳:۳۲ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۲
    0 0
    به طور کلی بلوغ فقط با سن نیس، یه سری نشانه داره هرکدوم زودتر رویت شد همونه، سن هم یکی از همین نشونه هاس

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس