کد خبر 479060
تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۳۹۴ - ۰۴:۰۴

در کوچه پس کوچه‌های محله دروازه‌غار که قدم می‌زنیم متوجه می‌شویم که اصلا حال و هوای خوبی ندارد. در این میان کودکان مظلومی به چشم می‌خورند که در دنیای کودکانه خود مشغول بازی هستند و به سادگی نمی‌شود از کنار آنها گذشت ، کودکانی که صدای فریادشان به گوش هیچ کس نمی‌رسد.

به گزارش مشرق، در کوچه پس کوچه‌های محله دروازه‌غار که قدم می‌زنیم متوجه می‌شویم که اصلا حال و هوای خوبی ندارد ؛ جایی که یکی از قدیمی ترین محله‌های تهران است حالا شده پاتوق مواد فروشان و معتادانی که گاهی در حال چرت زدن هستند و گاهی در حال کشیدن مواد. در گوشه‌ای هم ساقی‌ها و مواد فروشان در حال کاسبی هستند اما در این میان کودکان مظلومی به چشم می‌خورند که در دنیای کودکانه خود مشغول بازی هستند و به سادگی نمی‌شود از کنار آنها گذشت.

کودکانی که صدای فریادشان به گوش هیچ کس نمی‌رسد و از کودکی خود فقط کارکردن را یاد گرفته‌اند به این‌‌ها کودکان کار می‌گویند، همان کودکانی که حتما پشت چراغ قرمز‌ها، داخل اتوبوس‌ها و مترو با بسته‌های آدامس، جوراب، فال و بسیاری از جنس‌های کم ارزش دیده‌ایم.
 
خانواده این کودکان که به اصطلاح به آنها غربتی می گویند اگر بتوانند از صبح تا شب در سطح شهر پخش می شوند و دستفروشی و گدایی می کنند، اگر هم نتوانند و معتاد باشند بچه های خود را به متکدی ها اجاره می دهند تا پول مواد خود را بدست آورند و هیچ نظارتی بر تربیت کودکان خود ندارند و مسلما این کودکان، فرهنگ و تربیت را از معتادان و خلافکاران این منطقه می آموزند.

خرید و فروش یا اجاره کودکان

این کودکان وقتی به سن 12 -13 سالگی میرسند به اجبار پدر و مادر معتاد خود باید بروند و کارکنند وتا پدر ومادر با خیال راحت موادبکشند اما یکی از مشکلات غیر قابل تحمل این است که سوء استفاده های دیگری هم از این کودکان می شود. این که پول فرزندانشان از چه راهی بدست می آورند مهم نیست مهم بساط شان است که باید به راه باشد.

این کودکان بر اساس جنس، تجربه و سنی که دارند تعییت قیمت می شوند و از صد هزار تومان تا پنج میلیون تومان خرید و فروش می شوند.

پدر و مادر این کودکان را به فامیل یا باندهای متکدی اجاره می دهند تا برای آنها کار کنند. این کودکان باید تا آخر شب مقدار مشخصی پول به خانه ببرند و گرنه به اجبار تن به کارهای دیگری می دهند.

امیر حسین ، 13 ساله، ساکن این محل می گوید: من باید روزی چهل هزار تومان کار کنم و برای پدرم ببرم و گرنه کتک می خورم و اجازه ندارم به خانه بروم.

کمک رسانی

در یکی از کوچه های این محله چند دانشجو جوان با حمایت یک موسسه خیریه این کودکان را دور هم جمع می کنند تا در فضای کوچکی خواندن و نوشتن یاد بگیرند و ساعاتی دور از کار سخت روزانه باشند.

این دانشجوها با توجه به مشکلات کودکان به خصوص کودکان کار با اجرای طرح های مختلف ازجمله برگزاری کلاس های آموزشی درسی، برگزاری کلاس های کامپیوتر و موسیقی وکلاس های نشاط سعی در بهبود شرایط این کودکان دارند.

با وجود این که موسسات خیریه و ایستگاه های سلامت که خدمات بهداشتی رایگان ارائه می دهند و همچنین ستاد مدیریت بحران دراین محله فعالیت دارد وضعیت ساکنان این محله تا حدودی بهبود یافته اما همچنان در شرایط بدی قرار دارند و در این میان نیاز به همیاری وکمک تمامی شهروندانی که توانایی هرگونه اقدام راهگشایی در جهت بهبود بیشتر وضعیت کودکان این محله را دارند به شدت احساس می شود.
منبع: جام جم آنلاین

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • ۱۵:۳۳ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۸
    0 0
    والدین این کودکان شایستگی سرپرستی آنها را ندارند ، این کودکان حق دارند آینده ای روشن تر از این داشته باشند ، باید این کودکان معصوم از سرچهارراه ها و هرجایی که آنها را به بیگاری می کشند جمع آوری شوند و به مراکز ذیصلاح تربیتی سپرده شوند تا هم خودشان از این وضعیت نکبت بار نجات پیدا کنند و بتوانند آینده ای متفاوت از آن برایشان رقم بخورد و هم شهروندان در چهاراه ها و خیابان ها از دیدن ناهنجاری تکدی گری آسوده شوند بدون شک بی تفاوتی پلیس و نیروی انتظامی و مسئولان نسبت به این موضوع بی تفاوتی نسبت به ظلمی است که به این کودکان می شود و البته همراهی با اجیر کنندگان آنها ، و شاید احساسات شهروندان هم از تماشای این ناهنجاری اهمیتی نداشته باشد بالاخره شهرداری تهران هم این نکته را در نظر داشته باشد که با حفظ این ناهنجاری در سطح شهر نمی توان تهران را یک شهر مدرن نامید حتی اگر هزار خط مترو و بی آر تی ایجاد کند و هر روز آسفالت خیابانها را نو کنند این همه مسائل ریز و درشت در خصوص شهر مطرح می شود ولی چنین موضوع مهمی که هر روز آن را در چهارراه ها و خیابانها مشاهده می کنیم گویی اصلا وجود ندارد
  • ۱۳:۱۵ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۱
    0 0
    خوب است مسؤولین یک بار از خودشان بپرسند : تکلیف ما در قبال این مسئله چیست ؟
  • حسینی ۱۲:۱۲ - ۱۳۹۵/۰۵/۲۰
    0 0
    از موسسات خیریه ومساجد درخواست داریم که با یکدیگرهماهنگی کنند درمشهد درباره یک مدعی نیازمند تحقیق شد روشن شد از 26 موسه کمک می گیرد خوب است یک سایت راه اندازی شود وهم موسسات درباره افراد تحت پوشش با یکدیگر همکاری کنند تا فقیر واقعی شناسائی شود ونیز عدالت رعایت شود ومعلوم شود که دریافتی ها چقدر است.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس