آمریکا به عنوان اصلی‌ترین طرف مقابل ما در گروه 5+1، توافق وین را به کنگره این کشور ارسال کرده و طی یک ماه و چند روز گذشته بحث و گفت‌وگوهای فراوانی درباره تصویب یا رد آن در کنگره جریان داشته و هنوز هم ادامه دارد.

به گزارش مشرق، حسین شریعتمداری در سرمقاله کیهان با اشاره به مخالفت دولت با ارسال برجام به مجلس نوشت: مخالفت رئیس‌جمهور محترم و برخی دیگر از مسئولان با ارسال «لایحه‌برجام» به مجلس شورای اسلامی و دلایل و توضیحاتی که برای قانونی بودن و یا به مصلحت بودن نظر خویش ارائه می‌کنند، پرسش‌هایی را به دنبال داشته است که اگر با پاسخ‌های قابل قبول و قانع‌کننده‌ای روبرو نشود، می‌تواند ابهام‌‌آفرین باشد. چرا که دولتمردان محترم نظر خود را قانونی می‌دانند و طرفداران ارسال  برجام به مجلس شورای اسلامی، دیدگاه دولت را با اصول 77 و 125 قانون ‌اساسی ناهمخوان تلقی می‌کنند و این ابهام در هر دو حالت، یعنی ارسال لایحه برجام به مجلس و یا عدم ارسال آن برای هر دو سوی ماجرا باقی خواهد ماند، مگر آن که یکی از دو دیدگاه یاد شده از پیوست منطقی و قانونی روشن و غیرقابل خدشه‌ای برخوردار باشد.
دلایل مخالفت با ارسال لایحه برجام به مجلس شورای اسلامی به طور خلاصه- اما تقریبا کامل- در پاسخ رئیس‌جمهور محترم به سوال خبرنگار کیهان در کنفرانس خبری روز شنبه آمده است. ایشان می‌فرمایند؛
«طبق قانون اساسی، اصل 77 و 125 می‌گوید وقتی که یک توافقنامه یا معاهده‌ای امضاء شود ]باید[ آن را برای تصویب به مجلس ارسال کنند. خوب ما که چیزی امضاء نکردیم آن چیزی که امروز دارد انجام می‌گیرد در واقع نسبت به اجرای یک معاهده‌ای است که قبلا ایران آن را پذیرفته و بحث این است که آنها می‌گویند که معاهده ان‌پی‌تی را درست اجرا کردید یا خیر. تمام این مذاکرات برای این بود که ما ثابت کنیم که این اتهامات بیجا هست و همه بحثها برای درست اجرا شدن معاهده‌ای بود که قبلا ایران عضو آن شده بود. امروز هیچ معاهده جدیدی وجود ندارد و هیچ کشور دیگری از 5+1  آن را به پارلمان خود نبرده که ما ببریم و حالا اگر ما ببریم به پارلمان یک الزامی برای دولت می‌شود نه برای آنها. به مجلس رفتن معنایش این است چیزی که رئیس‌جمهور تا حالا امضاء نکرده امضاء کند و چیزی که وزیر خارجه امضاء نکرده را امضاء کند؛ چرا ما می‌خواهیم یک فشاری که هیچ الزامی به آن نداریم را به مردم تحمیل کنیم؟»
درباره استدلال رئیس‌جمهور محترم گفتنی است؛
1‍- مطابق اصول 77 و 125 قانون اساسی تمامی معاهدات، مقاوله‌نامه‌ها و موافقت‌نامه‌های بین‌المللی باید به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد و استفساریه شورای نگهبان نیز تاکید می‌کند هر سند بین‌المللی  که برای کشور تعهدآور باشد - صرفنظر از نام و عنوان آن- نیاز به تصویب مجلس دارد از این‌روی، برجام به دلیل تعهداتی که برعهده کشورمان می‌گذارد، باید به تصویب مجلس برسد. اما آقای رئیس‌جمهور می‌گوید ما چیزی را امضاء نکرده‌ایم که نیاز  به تصویب مجلس داشته باشد! این اظهارنظر در حالی است که:
مطابق اصل 125 قانون اساسی، امضای عهدنامه‌ها و توافق‌نامه‌ها از سوی رئیس‌جمهور و یا نماینده قانونی وی فقط بعد از تصویب مجلس شورای اسلامی امکان‌پذیر است. بنابراین؛
 الف: اگر قرار است توافق وین بعدا از سوی رئیس‌جمهور یا نماینده ایشان به امضاء برسد- که چنین است- قبل از امضاء باید به تصویب مجلس رسیده باشد. در این نکته دقت کنید که امضای برجام موکول به تصویب مجلس است و نه آن که بعد از امضاء بایستی برای تصویب به مجلس برود. و از این روی، ارسال لایحه برجام به مجلس حتی در صورتی که هنوز به امضاء رئیس‌جمهور یا نماینده ایشان نرسیده باشد نیز یک ضرورت قانونی است.
ب: و اما، هیچکس نمی‌تواند تعهدآور بودن برجام را انکار کند، بنابراین براساس ماده 77 قانون اساسی، سند یاد شده چه امضاء شده باشد و چه قرار است بعدا امضاء شود، باید برای تصویب به مجلس شورای اسلامی برود.
2- می‌فرمایند؛ توا‌فق وین یک «معاهده جدید» نیست که به تصویب مجلس نیاز داشته باشد، بلکه «اجرای یک معاهده‌ای است که قبلا ایران آن را پذیرفته‌ و بحث این است که آنها می‌گویند که معاهده ان.پی.تی را درست اجرا کردید یا خیر»! در این خصوص باید پرسید؛
الف: اگر «برجام» همان معاهده ان.پی.تی است چه نیازی به 12 سال چالش و بحث و مذاکره داشت؟! و اگر اجرای مفاد همان معاهده مورد نظر است، تهیه و تدوین یک «متن جدید» چه ضرورتی داشته و چگونه قابل توضیح است؟!  اگر چنین بود- که نیست- نهایتا باید طی یک یادداشت از سوی آژانس و یا سازمان ملل، ایران را ملزم می‌کردند که مفاد ان.پی.تی را رعایت کند! آیا برجام از اینگونه یادداشت‌ها و توصیه‌هاست؟! یا توافقنامه‌ای جدید و متفاوت از NPT  است؟!
ب: به عنوان مثال - و فقط یک نمونه- ماده 4 معاهده ان.پی.تی، حق غنی‌سازی اورانیوم را بدون کمترین محدودیت در میزان غنی‌سازی و مقدار مواد ذخیره شده، برای کشورهای عضو این معاهده- از جمله ایران- به رسمیت شمرده است. بنابراین اگر مطابق اظهارنظر آقای رئیس‌جمهور، توافق وین یک معاهده جدید نیست و همان معاهده ان.پی.تی است، چرا میزان غنی‌سازی ایران در حد زیر 5 درصد و مقدار ذخیره مواد غنی‌ شده، به300 کیلوگرم محدود شده است؟! و ده‌ها سوال بی‌پاسخ دیگر از همین دست!
3- فرموده‌اند که هیچ کشور دیگری از 5+1 هم توافق وین را به پارلمان خود نبرده است. که در این‌باره گفتنی است؛
الف: آمریکا به عنوان اصلی‌ترین طرف مقابل ما در گروه 5+1، توافق وین را به کنگره این کشور ارسال کرده و طی یک ماه و چند روز گذشته بحث و گفت‌وگوهای فراوانی درباره تصویب یا رد آن در کنگره جریان داشته و هنوز هم ادامه دارد. بنابراین چرا ادعا می‌شود که هیچ کشور دیگری از 5+1 آن را به پارلمان خود نبرده است؟! مگر آمریکا یکی از گروه 5+1 و اصلی‌ترین آنها نیست؟!
ب: نکته در خور اهمیت آن که توافق وین برای کشور ما تعهدآور است و جمهوری اسلامی ایران را ملزم به انجام این تعهدات کرده است ولی سایر کشورهای 5+1 قرار نیست تعهدی را به کشورهای خود تحمیل کنند که نیازی به تصویب در پارلمان این کشورها باشد. تعهدات آنها از نوع واگذاری امتیاز نیست بلکه این کشورها فقط درباره میزان امتیازاتی که ایران می‌دهد بحث و نظر دارند، مثلاً میزان ذخیره اورانیوم زیر 5‌درصد غنی شده کشورمان 300 کیلوگرم باشد یا کمتر و بیشتر! و یا فلان اندازه از تحریم‌ها تعلیق شود یا کمتر و بیشتر؟ و یا در فردو حق تزریق گاز فلوئور اورانیوم داشته باشیم یا نداشته باشیم؟! بنابراین ملاحظه می‌شود که تعهد آنها فقط در میزان امتیازی است که می‌گیرند و نه امتیازی که می‌دهند.
4- موافقان برجام از این سند با عنوان «فتح‌الفتوح»! «بزرگترین دستآورد»!، «تسلیم قدرت‌های جهانی در مقابل کشورمان»! «برجسته‌ترین معاهده تاریخ معاصر»!، «پیروزی 3 بر 2» و... یاد می‌کنند. و سؤال آن است که اگر آقایان، به این دیدگاه و نظرخود درباره برجام اعتقاد دارند، چرا از تصویب آن در مجلس ابراز نگرانی کرده و می‌فرمایند تصویب برجام در مجلس، این سند را به عنوان یک قانون مصوب مجلس، الزام‌آور می‌کند؟! قانونی شدن «فتح‌الفتوح»! و تثبیت «برد 3 بر 2» که باید افتخارآفرین و غرورانگیز باشد، پس چرا برای آقایان نگران کننده و دغدغه آور است؟! تعجب‌آور نیست؟!
5- اگر نگرانی آقایان از آن است که تصویب برجام در مجلس شورای اسلامی این سند را قانونی و الزام‌آور می‌کند باید پرسید مگر تصویب احتمالی آن در شورای عالی امنیت ملی، همین نتیجه را به دنبال ندارد؟ بنابراین چنانچه نگرانی از تصویب مجلس باشد این نگرانی از تصویب در شورای عالی امنیت ملی هم باید وجود داشته باشد. از این روی به نظر می‌رسد نگرانی آقایان از تصویب احتمالی برجام در مجلس نیست، بلکه نگران رد آن هستند و یا خدای نخواسته از تریبون باز مجلس نگرانند، زیرا مردم را در جریان بحث و بررسی برجام قرار می‌دهد که می‌تواند اطلاع و باخبر شدن آنان از عدم توازن میان آنچه داده‌ایم و آنچه قرار است -تاکید می‌شود قرار است- بگیریم، را در پی داشته باشد. ممکن است گفته شود مجلس نیز می‌تواند برجام را در جلسات غیرعلنی بررسی کند که باید گفت واقعیات تلخ برجام بعد از مطرح شدن در میان چند صد نماینده مجلس نمی‌تواند در نهایت پنهان باقی بماند.
6- برجام اگر از سوی ایران و یا یکی از کشورهای 5+1 رد نشود، بعد از گذشت 90 روز از تاریخ صدور قطعنامه 2231- تضمین توافق وین- به یک معاهده بین‌المللی و تعهدآور تبدیل می‌شود که ایران ملزم به اجرای تعهدات پذیرفته شده در آن خواهد بود. بنابراین، از این زاویه نیز، نگرانی رئیس‌جمهور محترم و برخی مسئولان از قانونی شدن برجام و الزام ایران به انجام تعهدات خود، بی‌مورد بوده و فاقد وجاهت است.
7- با توجه به این که برجام یک معاهده دو جانبه است و براساس قوانین بین‌المللی معاهده‌ها- کنوانسیون 1969 وین- هیچیک از دو سوی این معاهده نمی‌توانند نسبت به یک یا چند ماده آن از تحفظ یا «حق شرط» استفاده کنند، درباره چگونگی مواجهه ایران اسلامی با برجام، نقطه‌نظر و پیشنهاداتی هست که به بعد موکول می‌کنیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 80
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 39
  • علی ۰۰:۵۹ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    کدام فتح الفتوح هفته ای نیست که ما را تهدید به حمله نکنند . قبلا چنین تهیداتی نمی شدیم . اینها روز بروز پر رو تر می شوند /
  • ۰۱:۱۲ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    بس کن
  • ۰۱:۳۲ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    Dorood
  • علی ۰۷:۰۲ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    آقای شریعتمداری برادر من اگه قرار باشه هر کسی در جای جای این مملکت واسه مملکت تصمیم گیری بکنه و قانون تعیین بکنه سنگ روی سنگ بند نمیشه . اولا این مملکت صاحب داره و اونم حضرت ولی عصر (عج) و نایب بر حقش مقام معظم رهبریه دوما مجلس داره که کارش قانون گذاریه و قوانین کشور از بهارستان میاد بیرون نه از روزنامه کیهان . شاید فکر کردین عقل کل کشور هستید و اون چیزایی که مطرح می کنید رو بقیه نمیفهمن و فقط شما میفهمید . مطمئن باشید هر کسی بخواد تو این مملکت قدم کج برداره خوده مقام معظم رهبری شخصا قلم پاشو میشکنه . پس نیازی نیست هر روز جو بدین و بیانیه صادر کنید . مثل اینکه توافق هسته ای بد جور شما رو ناراحت کرده که بعده دو ماه هنوز ول کنن قضیه نیستی. دنبال جنجال گشتن و مطرح کردنه خود در این برهه زمانی کار شایسته ای نیست .
  • حمیدبابایی از قم ۰۷:۴۰ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    چقدر جالب و منطقی الله اکبر
  • هواداران تدبیر وامید ۰۸:۰۴ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    درودبردولت تدبیر وامیدکه هرچه کار انجام می دهند برای رفاه واسایش مردمه زنده باد دکتر روحانی فرشته نجات ومردتدبیر وعمل
  • منتظر ۰۸:۲۴ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    سلام بر حاج حسین شریعتمداری که خیلی سریع و به موقع عمارگونه دست مغرورین را رو می کند.
  • ۰۸:۳۵ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    به امریکا اعتمادی نیست به دوستانش رحم نکرده چه برسد به ما که دشمنش هستیم
  • ۰۸:۴۱ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    اول بگذاريد ببينيم غربي ها چقدر به اين برجام متعهد هستند بعد ما بياييم و با قانوني كردن آن در مجلس براي خودمان تعهد ايجاد كنيم. جناب شريعتمداري سري را كه درد نمي كند دستمال نمي بندند.
  • ۰۸:۵۵ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    عجب علی اقا 07:02چه خوب شد افاضه فرمودیدشما که هی دم ازرهبری میزنی مگه رهبری همیشه نمیفرمان همه بایدبه هوش باشندازدانش اموزگرفته تااستاددانشگاه ازبازاری تابازرگان همه وهمه بایددرموردنظام اسلامی مسئولیت خودشون اداکنن مسئولیت یک روزنامه نگارمتعهدچیه؟ ها!!چیه؟مثل روزنامه های زنجیری فتنه طلب به به وچه چه کنه خوبه؟حرف حق پاسخ نداره ؟مگه حضرات نمیگن بااین توافق ایران خیلی منافع بدست اورده خب بذارن تومجلس رسمی بشه نکنه میخوان همه این پیروزی کذایی فقط به اسم اونا ثبت بشه شماکه عقل کلی صحبتهای امریکایی ها رو نمی فهمی؟ نشنیدی اوباما گفت بااین توافق راحت ترمیشه به ایران حمله کرد؟نشنیدی جان کری گفت بااین توافق ایران بازرسیهای بی سابقه روپذیرفته ؟ نشنیدی وندی شرمن گفته بااین توافق اطمینان دارم که امروز به هدفی فراتر از توافق هسته‌ای اخیر دست یافته ایم ؟نشنیدی رییس کل بانک مرکزی امریکا گفته غالب تحریمهای ایران باقی خواهدماند؟بابصیرت ایا رهبری به تنهایی میتونه باهمه این اجانب واذنابشون بجنگه
  • ۰۹:۰۰ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    برادر جان علی اقا!! با تفسیر شما پس شما چرا نظر دادی ؟!!! قرار نیست هر کاری که دولت یا .... می کنند همه چسب به دهان زده شوند و انتقاد یا اظهار نظری نشود !
  • ۰۹:۳۱ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    زنده باد شریعتمداری که بدون ترس از هیچکس حرف حق رو میزنه
  • ۰۹:۳۷ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    آقای روحانی گفت که چرا قانون نشود - اما نمی خواهی قبول کنی - مشکل تو هستی نه توافقنامه و دیگران
  • ایمان ۰۹:۵۲ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    مجلس در کجای امور است ؟ 1- راس 2 - وسط 3 - ته
  • ۰۹:۵۵ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    مگر کشورهای ۵ به علاوه یک واسه برجام لایحه به مجلس بردند جناب شریعتمداری
  • محمد ۱۰:۰۳ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    قسمت 23 از سریال 24 رو نگاه کنید! توافق هسته ای پیش بینی شده! دقیقا شخصی بنام حسن رئیس جمهور ایرانه و تعداد سانتریفیوژها به عدد 6000 هزار کاهش پیدا میکنه! وقتی که امام ره می فرمودند دشمنان ما برای صد سال آینده برنامه ریزی میکنن باید حرفشو با طلا نوشت. حالا برنامه ریزی میکنن چند تا کد هم توی فیلماشون میدن ( دقیقا مثل حادثه 11 سپتامبر ) که توی چند تا فیلم قبل از این حادثه طراحی شده بود). متن برجام صریحا نوشته شده اگر ترجمه ها ابهام داشت ملاک متن انگلیسی برجامه. حالا بیا ثابت کن به اونا انگلیسی متن شما اینطوری گفته!!!!! یعنی ما دقیقا کاری رو کردیم که اونا خواستن.... چرا نباید برجام به مجلس بره! به این خاطره. اینم که امام خامنه ای اظهار نظر خاصی نمیکنن دلیلشو باید از خودشون پرسید اما نظر من اینه که چون خیل عظیم از ملت بدون اینکه بدونن برجام چیه دقیقابعد از توافق حمایت کردن ایشون نخواستن در مقابل این همه نظر، صریحا مخالفت کنن و خدایی ناکرده باعث تندروی بعضی فرصت طلب ها و ناآگاه ها شوند.
  • رسول مشهدي ۱۰:۱۳ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    آقاي شريعتمداري چرا شلوغش ميكني ؟ ميخواهي اول آب را گل آلود كني سپس ماهي باب ميل خودت را بگيري؟ برادر جان برجام يك توافقنامه است كه طي آن يكسري امتيازها داده ايم و يكسري امتيازها گرفته ايم.چرا فكر ميكني برجام بايد صد درصد بنفع ما باشد.مگر در جنگ مستقيم غرب را اشغال نظامي كرده اي كه حالا جلويش هرچه بگذاري امضاء كند؟ شما مشكل مبنايي داري برادر من.از نگاه شما نشستن پشت ميز مذاكره با غربيها يعني تن به ذلت دادن.يعني از اصول كوتاه آمدن.يعني باختن.حالا متن مذاكره چه باشد مهم نيست.حالا چگونه توافق شود مهم نيست.مهم اين است كه توافق نشود و همان حالات جنگ سرد و لفظي و تحريمها برقرار باشد.شما هم در محكوميت استكبار جهاني به سركردگي امريكا مقاله بنويسي و حظش را ببري.حالا مردم چه ميكشند مهم نيست .اين مردم بيچاره بايد هزينه هاي گزافه گويي هاي امثال شما را پرداخت كنند.شما كه طوريت نميشود.گور باباي مردم.مهم استكباري ستيزي شماست.اين استكبار ستيزي هم براي شما يك فانتزي شده است.
  • ۱۰:۲۵ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    متاسفام
  • ۱۰:۳۶ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    نظر جنابعالی در مورد توافق نامه های سعد آباد و پاریس که به مجلس هم ارایه نشد چیست ؟ چرا اون زمان هم اعتراض نکردید؟
  • ۱۰:۳۶ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    امام خامنه ای بارها نظرشان رافرموده اند دیروز هم دفتر ایشان تاکید کردند چرا تلقین میکنید ایشان اظهار نظر نمیکنند؟
  • ۱۰:۳۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    امام خامنه ای بارها نظرشان رافرموده اند دیروز هم دفتر ایشان تاکید کردند چرا تلقین میکنید ایشان اظهار نظر نمیکنند؟
  • ۱۰:۴۲ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    پس آمريكا چيه كه يك ماهه تو كنگره سرش دارن بحث مي كنند
  • ۱۰:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    امام خامنه ای بارها نظرشان رافرموده اند دیروز هم دفتر ایشان تاکید کردند چرا تلقین میکنید ایشان اظهار نظر نمیکنند؟
  • ۱۰:۴۶ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    چی رو؟
  • ۱۰:۴۶ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    پایگاه صهیونیستی دیفنس به نقل از مقامات نظامی این رژیم: درحال رصد هرگونه تلاش برای انتقال موشکهای فاتح313 ایران به جایی دیگر از هوا،دریا یا زمین هستیم؛ خطوط قرمزما واضح است و موظف به اجرای آن هستیم
  • ۱۰:۴۷ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    فکر کردی دشمن(امریکا و صهیونیست و انگلستان) هم بس میکنه؟
  • ۱۰:۴۷ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    جوابش رو بده/ چرا بس کنه؟
  • ۱۰:۴۷ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    مجلس در راس امور است. امام خمینی
  • ۱۰:۴۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    مجلس یعنی عصاره ملت
  • ۱۰:۴۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    ملت و مجلس- مجلس و ملت
  • ۱۰:۴۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    سوریه بشیم خوبه؟
  • ۱۰:۴۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    من نمیدانم چرا همه با این دولت لحن.
  • ۱۰:۵۰ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    برای ارتش و سپاه و بسیج ایران آرزوی موفقیت دارم. این کار را ادامه بدهید این رزمایش ها و آزمایشهای موشکی مهم است البته عسکهایتان را با درجه های سرتیب به بالا بزنید
  • ۱۰:۵۰ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    چیزی معلوم نیست
  • ۱۰:۵۰ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    چیزی معلوم نیست
  • ۱۰:۵۰ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    منطی شاید باشه اما جالب فکر نکنم باشه
  • ۱۰:۵۱ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    فرشته فرشته خدا نگهدار تو
  • ۱۰:۵۱ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    فرشته؟؟
  • ۱۰:۵۹ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    اشتباه اومدی داداش
  • ۱۱:۰۰ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    رزمایش؟؟؟؟
  • ۱۱:۰۰ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    آزمایش و رزمایش برای خبرهای دیگر است برادر. جک نگو برو بیرون
  • ۱۱:۰۰ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    خخخخخخخخخخخخخ
  • ۱۱:۰۰ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    دوست داشتی چه چیزی معلوم بشه
  • ۱۱:۰۱ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    حمایتت میکنم ظریف و روحانی
  • ۱۱:۰۲ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    چون تدارک برای همه چیز دیده شده
  • ۱۱:۱۳ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    توافقنامه سعد آباد هم دستپخت آقای روحانی و وزیر خارجه انگلیس دردولت اصلاحات بود که آنزمان مجلس هم اهمال کرد.
  • ۱۱:۳۳ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    توافقنامه سعد آباد هم دستپخت آقای روحانی و وزیر خارجه انگلیس دردولت اصلاحات بود که آنزمان مجلس هم اهمال کرد.
  • عمار ۱۱:۳۹ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    دوست عزيز من از شما ونيز ازدوستان هم عقيده شما سؤالي دارم وآن اينست كه ما چه امتيازي گرفتيم؟... وافعا نميدانم... پس دادن پول خودمون كه به ناحق ضبط شده بود ... امتيازه؟ تحميل محدوديتهاي بيش از معاهده ان پي تي به كشور... امتيازه؟ سؤالهاي زيادي دارم اما منتظرم يك دوستي پاسخ بده.... چه امتيازي ما گرفتيم؟ (وآيا عقب نشيني ما از حقوق خودمان ممكنه وضعيت رو براي اقتصاد بهتر كنه؟؟؟ اينهم سؤالي است كه جواب بايد داده بشه)
  • ۱۱:۴۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    متاسفم درسته
  • ۱۱:۴۹ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    مشهدی برو نظرات مشهدی را بپرس میفهمی
  • ۱۱:۴۹ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    از کجا میدانید درست اینه که میگی
  • رضا ۱۲:۴۰ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    اولا اگر هرکسی قدم کج برمیداشت رهبری میتونست سریع مداخله کنه وضع مملکت به اینجا نمیرسید که اقتصادمقاومتی رو2سال معطل بگذارند و استقلال از نفت رو20 سال که هردو دستور رهبری بوده دوما چرا همه از جمله آقایان به اصطلاح روشنفکر مثل جناب زیباکلام در تمام امور مملکتی مثل هسته ای، حصرسران فتنه ،سینما ،فرهنگ ،اقتصاد ،کودتای 28 مرداد، مشروطه ، تاریخ قاجار و جنگ ایران و روس و.....اظهارنظر میکنند و یامثل مطهری قوانین کشور رو تفسیرمیکنن هیچ اشکالی نداره فقط حرفهای شریعتمداری تلاش برای مطرح کردن خود و تندروی و خود دانشمند پنداری هست؟؟؟
  • علی ۱۲:۵۰ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    سعد آباد و پاریس توافقنامه های موقتی بودن که درجریان هردور مذاکرات یک سری قسمتهای جدید بهشون اضافه میشد مثل توافق ژنو، اما توافق نهایی که قرار بود بعداز دوره ی تعلیق شکل بگیره به دلیل زیاده خواهی غربی ها اصلا حاصل نشد و مذاکرات شکست خورد، اما برجام یک تعهد 15ساله یا 8ساله برای بستن کامل پرونده ی هسته ای هست
  • علی ۱۲:۵۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    بالاخره تو این فضای مجازی همیشه یک عده نوار داریم که صدبار هم جوابشون رو بدی باز حرفشون رو تکرار میکنن!!: 1- مگه باید متن توافق صد در صد به نفع ما باشه؟ 2- مردم بیچاره از تحریم ها تلف شدن 3- منتقدان با برداشتن تحریم ها مخالفن چون کاسب تحریم اند 4.... 5... و....
  • ۱۳:۱۴ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    علی جان اقای شریعتمداری قانون وضع نکردند. ایشان قانون رو به رییس جمهور یاداوری کردند که خدایی نکرده بر خلاف سوگندشون در مراسم تحلیف عمل نکنند.
  • ۱۳:۱۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    کسی که چشمش به دست همسایه باشه شب گرسنه میخوابه. هیچ کشور خارجی نمیاد برای رفاه و اسایش شما کار کنه. اگر قرار به کمک و سرمایه گذاری بود میرفتن به داد یونان میرسیدن نه ایران و جمهوری اسلامی! اونایی هم که اومدن برای سرمایه بری بوده نه سرمایه گذاری!
  • ناشناس ۱۳:۲۹ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    متاسفانه با اجرای برجام و بازرسی از سایت های ایران سایه شوم جنگ بر سر کشور گسترده میشود همانند بلایی که سر عراق آوردند .
  • رهگذر ۱۳:۳۵ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    واقعا چی رو بس کنه؟ واقعا هیچ جوابی ندارید که بدید.
  • ناشناس ۱۳:۳۷ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    به قول استاد محمد جواد لاریجانی پر کردن قلب راکتور اراک با سیمان و تبدیل فردو از مرکز غنی سازی به آزمایشگاه نهایت تحقیر یک ملت است و لغو تحریمها هم که به راستی آزمایی آژانس موکول شده و به این زودی ها محقق نخواهد شد .
  • ناشناس ۱۳:۳۹ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    به گفته خود روحانی سعدآباد دکلریشن یعنی بیانیه بود و نیاز به تصویب مجلس نداشت .
  • رهگذر ۱۳:۴۲ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    یه سوال علی آقا اگه یه نفر دیگه رئیسجمهور بشه که ازش خوشت نیاد و یه عده ای ازش انتقاد کنند باز هم همین حرفها رو میزنی؟ مثلا زمان احمدی نژاد بقول خودت نباید هر کسی در جای جای این مملکت واسه مملکت تصمیم گیری می کرد؟ یا اینکه اونموقع مجلس در راس امور بود و روزنامه ها هم چشم بیدار ملت بودند اما الآن باید خفه شند. اصلا مگه شما طرفدار دموکراسی نیستید و هی دم از زنده باد مخالف نمی زنید پس به حرف مخالف احترام بذارید و گوش بدید چی میگند شاید از شما بهتر بفهمند.
  • ناشناس ۱۳:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    البته آنزمان 50 تا دانه سانتریفیوژ داشتیم اما الآن 19000 عدد و تصمیم امروز سرنوشت ساز است .
  • رهگذر ۱۳:۴۵ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    در جواب ناشناس 10:50 همونطور که قبول کردی کاملا منطقی است. لطفا اگه جوابی دارید بنویسید که بعید می دونم. اما کاملا جالب هم بود چون: اولا هر چیز منطقی جالب هم هست. دوما جالب است چون دقیق، خلاصه، و طبق حرفهای آقای روحانی مطرح شده.
  • ناشناس ۱۳:۴۵ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    رهبر معظم انقلاب بررسی برجام رو بعهده مراجع قانونی گذاشتن و در یک سخنرانی جمله چه تایید بشود و چه تایید نشود رو 3 مرتبه تکرار فرمودند .
  • ناشناس ۱۳:۴۵ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    درود بر حاج حسین شریعتمداری سردار قلم .
  • رهگذر ۱۳:۵۱ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    داداش انگار متن رو خوب نخوندی. بر فرض هم که تمام اشکالاتی که شریعت مداری مطرح کرده در نظر نگیریم. آخرش اینه که باید شورای امنیت ملی بجای مجلس تصویبش کنه. خوب باز هم قانون میشه و تعهد ایجاد می کنه. پس موضوع تعهد ایجاد کردن نیست بلکه همون چیزهائی است که شریعت مداری در انتهای متن بهش اشاره کرده. برو بخونش. البته خوب بخونش که دباره کامنت الکی نذاری.
  • حمیدبابایی از قم ۱۳:۵۲ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    ایول به خودم
  • رهگذار ۱۳:۵۲ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    خودت فهمیدی چی گفتی؟!!!
  • رهگذر ۱۳:۵۶ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    فکر کنم فقط تیتر مطلب رو خوند و نظر دادی. نه؟
  • رهگذر ۱۳:۵۹ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    داداش شما چرا شلوغش می کنی؟ فعلا تو این مقاله اصلا بحث این نیست که این توافق خوبه یا بده. بحث سر این است که مجلس که در راس اموره و باید تمام توافقات به تصویب مجلس برسه چرا نباید این توافق نامه هم مثل بقیه تعهدات وارد مجلس بشه و برسی بشه؟ الآن گرفتی چی شد.
  • ۱۸:۴۴ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    شما دم از مقام معظم رهبری می زنید مگر مقام معظم رهبری دو سه روز قبل از توافق به اصطلاح برجام نفرمودند من محدودیت های ده - دوازده ساله در انرژی هسته ای را قبول ندارم پس چرا در برجام محدودیت های بیست - بیست پنج ساله را قبول کرده اند مگر مقام معظم رهبری نفرمودند سیستم دفاعی ما سیستم موشکی ما جزو خطوط قرمز ماست پس چرا محدودیت موشکی را قبول کردند
  • ۱۹:۴۱ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    حاج حسین درست میگوید. همه کارتها را سوزانده ایم یک مشت وعده بی پشتوانه گرفته ایم به منتقدین هم میگوییم بیسواد و هزار انگ دیگه وتوقع داریم همگان توافق را شاهکار بدانند و تمجید و تکریممان هم بکنند.
  • ۲۳:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    جناب رهگدر ! نرو کارت دارم ! این اسمش برجامه ، مخفف "برنامه جامع اقدام مشترک " چنین چیزی نیاز به مصوبه و قانون و .... ندارد . بررسی آن هم فقط به عنوان اطلاع از چند و چون آن برای اقدامات آینده است . این " اقدامات " است که در آینده بعضی هایش برای اجرا ممکن است نیاز به مصوبه و قانون و ... داشته باشد . همه هم متفق القول می گویند شاید بشود شاید نشود . حتی ممکن است در آینده برای اجرای بعضی از "اقدامات" تصمیمات جدید هم گرفته شود ، پس هنوز الزام قانونی برای کل آن نباید در نظر گرفت .
  • ۲۳:۵۳ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    جناب ناشناس 13:39 مشکل اصلی اینه که شما یک چیز غلط را باب میکنید و هی بر آن اصرار میکنید ! عزیز جان ، این برجام است ، نه توافقنامه ! افتاد ! برجام ، موافقتنامه رسمی بین دو یا جند دولت نیست . برجام ، برنامه ای است که ممکن است منجر به یک سری موافقت نامه هم بشود .آنوقت آن موافقت نامه ها ، بله باید به تصویب مجلس برسند .
  • ۲۳:۵۶ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    نکته همین است . تایید با تصویب ازمنظر قانون متفاوت است . حالا چرا بعضی ها به کلمه تصویب اصرار دارن بماند که گویا از فرق مصوبه و تاییدیه خبر ندارند .
  • ۲۳:۵۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    0 0
    همه نه بعضی ها . شما اگر در مکان های مختلف سر کشی کنی میبینی در هرجایی ، دوست داران آن محفل ، اکثریت هستند . توی سایت های محتلف هم همینجور است . آرای زیاد در سایت مشرق و یا هر سایتی دیگر ( چپ یا راست ) بیانگر نظر اکثریت یا اقلیت نیست .
  • حبیب ۲۳:۲۳ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۲
    0 0
    طرز تفکرت منو کشت مثل این میمونه که من به تو بگم چرا در مورد حرفای شریعتمداری اظهار نظر میکنی وفقط فلان شخص حق داره اظهار نظر بکنه
  • مهدی ۱۲:۵۱ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۳
    0 0
    درود بر ظریف و روحانی
  • مهدی ۲۰:۰۴ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۳
    0 0
    اقای شریعتمداری کمی با دولت روحانی راه بیاید
  • ۱۳:۳۷ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۵
    0 0
    همیشه تنها تحلیهایی که این همه نظرو کامنت به دنبال داشته فقط و فقط تحلیهای آقای شریعتمداری بوده چونکه حقیقت رو خوب و زود بیان میکنه لذا دوست و دشمن هم زیاد داره .

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس