به نظر می‌رسد روزی خواهد آمد که برای ترمیم استخوان‌های شکسته نیاز به استراحت طولانی مدت نباشد. محققان امیدوارند با استفاده از فناوری چاپ سه بعدی، این فرآیند را سریع‌تر کنند.

 به گزارش مشرق، محققان به تازگی توانسته‌اند از بیومتریالی خمیر مانند که توسط چاپگرهای سه‌بعدی چاپ شده‌ است، برای سرعت بخشیدن به روند ترمیم استخوان شکسته استفاده کنند. این ماده در فضای شکسته‌ی استخوان قرار گرفته و به رویه‌ی ترمیم کمک می‌کند.

این مخلوط متخلخل توان تحمل فشار را مانند قسمت‌های اسفنجی استخوان انسان‌ها داشته و در عین حال اجازه‌ی عبور پروتئین‌ها را نیز می‌دهد. حتی این ماده می‌تواند پروتئین نیز آزاد کرده و به ترمیم استخوان شکسته کمک کند.

ماده‌ی مذکور باید در آزمایشگاه‌ها نیز آزمایش شود و به نظر نمی‌رسد در آینده‌ی نزدیک شاهد عرضه‌ی آن باشیم. البته ساخت آن‌ها بسیار آسان بوده و در دمای اتاق به راحتی قابل چاپ هستند و احتمالاً قیمت بالایی نیز نخواهند داشت.

چاپ این ماده شروع کار است و محققان امیدوار هستند از این مواد برای بازسازی استخوان‌های پیچیده‌تر نیز بهره ببرند. اگر این فناوری به خوبی پیشرفت کند، نگرانی‌ها از دردهای شکستن و از بین رفتن استخوان‌ها کمتر خواهند شد.

منبع: زومیت

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس