کد خبر 424698
تاریخ انتشار: ۱۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۲:۰۰

پايگاه اينترنتي المانيتور درباره حضور نيروهاي نظامي تركيه در قطر نوشته است بدنبال سفر ماه مارس رجب طيب اردوغان به رياض، همكاري بين آنكارا و كشورهاي شوراي همكاري خليج فارس افزايش یافته است.

به گزارش مشرق، در جريان سفر ماه مارس رجب طيب اردوغان به رياض، وي با ملك سلمان پادشاه جديد عربستان ديدار و گفتگو كرد. در این دیدار اعلام شد كه همكاري بين آنكارا و رياض در زمينه مسائل امنيتي نيز آغاز شده است.

این در حالی است که همكاري هاي نظامي بين تركيه و کشورهای عربی موضوع جدیدی نیست. این مسئله پیشتر در مناسبات ترکیه و قطر مطرح شده است. در جريان سفر دسامبر سال گذشته شيح حمد بن خليفه بن آل الثاني امير قطر به آنكارا وي بدنبال راه هايي براي تقويت همكاري هاي نظامي و امنيتي با تركيه بود. رویکردی که در جريان بازديد اردوغان از قطر در ماه مارس سال جاري ادامه یافت.

بدنبال اين مذاكرات، توافقنامه همكاري هاي امنيتي بين تركيه و قطر با سرعتي غيرمعمول ابتدا در تاريخ 22 مارس در پارلمان و سپس در روز 27 مارس توسط اردوغان تاييد شد و از روز 28 مارس با انتشار در روزنامه قانوني كشور اجرايي شد. در حالي كه از 19 آگوست سال 1915 تركيه هيچ گونه حضور نظامي در كشورهاي خليج فارس نداشت، توافقنامه جديد بين تركيه و قطر بر تبادل اطلاعات و همكاري هاي نظامي به همراه استقرار نيروهاي نظامي در خاك دو كشور تاكيد مي كند.

المانيتور مي نويسد در جريان تصويب اين توافقنامه در پارلمان تركيه، مخالفان حزب حاكم عدالت و توسعه از جمله اعضاي حزب جمهوريخواه خلق مخالفت هاي جدي با اين توافقنامه داشتند. علي اوزگوندوز از اعضاي این حزب در كميته روابط خارجي پارلمان تركيه گفت: آيا قطر به نيروهاي ترك براي آموزش نيروهايش نياز دارد؟ نياز ندارد زيرا سربازان آمريكايي در پايگاه هاي نظامي اين كشور در قطر مستقر هستند. واقعا نيروي نظامي ما براي چه به قطر مي روند؟ آيا قرار است آنها از قطر در برابر يك كشور ديگر دفاع كنند؟

آيتوك آيتيك يكي ديگر از اعضاي حزب جمهوريخواه با مخالفت شديدتري اين سوال را مطرح كرده است كه «آيا كسي مي داند كه نيروهاي نظامي تركيه براي چه به قطر مي روند؟ آنها با آمريكا پيماني براي آموزش و تجهيز نيروهاي خود دارند. من مي گويم كه سربازان ما به قطر فرستاده مي شوند تا مخالفان سوري را در قطر آموزش دهند.

ماه گذشته دولت آمريكا با كشورهاي تركيه، عربستان سعودي و قطر به توافقي براي آموزش و تجهيز بخشي از نيروهاي به اصطلاح ميانه رو از بين مخالفان بشار اسد رييس جمهوری سوريه رسيد تا آنها را در ظاهر براي مقابله با داعش در اين كشور آموزش دهند.

با اين حال كميته روابط خارجي پارلمان تركيه در بيانيه اي اعلام كرد كه هيچ گونه ارتباطي بين آموزش و تجهيز نيروهاي مخالف سوري كه درباره آنها با آمريكا توافق شده و توافقنامه اي كه بين آنكارا و دوحه امضا شده وجود ندارد. اين بيانيه خاطرنشان كرده كه براساس اين توافقنامه نيروهاي قطري نيز مي توانند وارد خاك تركيه شوند که اين مساله مي تواند به الگويي براي ساير كشورهاي حاشيه خليج فارس براي همكاري با آنكارا تبديل شود.

المانيتور مي نيوسد قطر نگران هرگونه توافق احتمالي بين آمريكا و ايران بر سر موضوع هسته اي و نفوذ بيشتر تهران در منطقه به همراه نقش فزاينده تري است كه چين در منطقه خاورميانه برعهده گرفته است و از اين رو بدنبال تقويت ظرفيت هاي نظامي خود است. همچنين قطر مي تواند با اتحاد نظامي با تركيه، از اتكاي دفاعي خود به آمريكا كاسته و براي مقابله با نفوذ ايران به شركاي ديگري اتكا كند.

منابع امنيتي با اين حال گفته اند نيروهاي نظامي ترك كه قرار است در قطر مستقر شوند، شامل يك گروهان به همراه یگان های كوچكي از نيروي دريايي، مهندسين رزم و نيروهاي ويژه خواهند بود.

المانيتور در پايان مقاله خود نتيجه گيري كرده است كه مقامات آنكارا در حال طرح اين سوال براي خود هستند كه ايران چگونه به حضور نيروهاي نظامي تركيه در قطر و سواحل جنوبي خليج فارس پس از تقريبا 100 سال پاسخ خواهد داد؟


منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 18
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • ۰۳:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۵
    0 0
    درصورت حضور نظامی ترکیه وباتوجه به اینکه ترکیه از طرف دیگر در سوریه هم پیمان نانوشته ای سه کشور ترکیه وسعودی وقطر مشغول درهم کوبیدن سوریه و به زیر کشیدن اسد از اریکهءفدرت را دارند و به نظر میرسد جمهوری اسلامی در صورت صلاحدید مقام معظم رهبری ترکیه وکشورهای حاشیهء خلیج را در حرکتی ناگهانی موشکباران نمایند ! اینها میخواهند با ازبین بردن محور مقاومت از پشت جبههء خود خاطرجمع شوند وبعد به حساب خوشان ایران تنها مانده را نابود کنند ! ترکیه در حدی نیست که بدون صنعت توریسم اقتصاد قابل توجهی داشته باشد وبا شلّیک چند موشک ترکیه ار توریسم خالی نماید واین عربها هم به فضل ورحمت الهی ظرف یک هفته با خاک یکسان میشود!
  • ۰۶:۲۷ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۵
    0 0
    این اردوغان آرزوی ا حیای امپراطوری عثمانی رو به گور میبره انشالله الدنگ
  • ۰۶:۴۴ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۵
    0 0
    بالاخره نفهمیدیم یعنی ننوشتید که بفهمیم پاسخ ایران چه بود؟؟؟؟!!!
  • حقگو ۰۸:۱۳ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۵
    0 0
    نظریه 1- ایران حضور ترکیه را مهم نمی داند زیرا امریکا ، انگلیس ،فرانسه و...را هم هیچ غلطی نمی توانند بکنند چه رسد به ترکیه . نظریه 2- امریکا در تلاش است با خارج کردن خود از گود کار را به نوکران خود بسپارد و ایران را در مقابل همسایگان خود قرار دهد حمله عربستان به بحرین و یمن ، حمله ترکیه به سوریه با همکاری داعش و حضور ترکیه در قطر یا هر جای دیگری به نفع امریکا و به ظرر مردم منطقه است. و ایران هم برخلاف میل باطنی اش نمی تواند در برابر تجاوز به مظلومان ساکت بنشیند حتی اگر لازم باشد با سیاستمداران و ابسته همسایه برخورد داشته باشد
  • ۱۰:۱۲ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۵
    0 0
    نه بابا وقتش برسه می تونیم ترکیه را چنان درگیر جنگ داخلی کنیم که قطر که سهله نیروهاشون را از مرزاشونم به سمت شهرهاشون ببرن. کافیه فقط ی سرچی بکنین تا ببین جمعیت و اقوام ترکیه چجورین.
  • پرشین ۱۰:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۵
    0 0
    چرابایدبزاریم اینقدرترکیه واسمون شاخ بشه کاراردغان روباید تمام کرد
  • محمد ۱۱:۲۲ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۵
    0 0
    ایران نیرو فرستاده سوریه فرماندهی سهل القاب به یک ایرانی سپرده شده
  • ادلاید ۱۱:۵۲ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۵
    0 0
    ایران هم باید با قبرس مخصوصا بخش یونانی نشینش همکاری نزدیکی بکنه تا ترکیه به وحشت بیفته تا از اینکارا مجبور بشه منصرف بشه
  • ۱۲:۰۵ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۵
    0 0
    لعنت خداوند متعال به این یهودی نانجیب پست کثیف تفاله اسرائیلی
  • عباس ۱۲:۱۳ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۵
    0 0
    نگران نباشید.این ملت در طی 8سال جنگ تحمیلی که صدام به نیابت از شرق غرب نه فقط قدرت ها بلکه تمام کشورها امتحان خودشو پس داد. الان نه این ها صدامند نه اجماع جهانی اون اجماع سابق است ونه ایران کمتر از آن زمان خودش ونه ملت ها اون ملتها . و..........
  • ۱۳:۰۳ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۵
    0 0
    ببخشید سالهاست ترکیه روابط نظامی با اسراییل و کشورهای عربی داره. تعمیر و ارتقای نفربرهای آمریکایی ارتشهای عربی به دست ترکیه انجام میشه. ما خوابیم
  • ۱۳:۳۱ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۵
    0 0
    ارمنستان قبرس یونان وکردها وعلوی ها پتانسیل خوبی هستند برای کار در ترکیه مسولین دریابند
  • داریوش آرپناهی ۱۳:۵۹ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۵
    0 0
    آقا صلوات بفرستین. مطمئن باشین مسئولین نظامی و حکومتی ما بیکار ننشستن و خوب می دونن با همچنین تحرکاتی چه برخوردی کنن
  • محمد ۱۳:۵۹ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۵
    0 0
    انسان عاقل باید هر تهدیدی را به فرصت تبدیل کند دوره تهدید دیگران گذشته است استفاده از فرستها رمز موفف کشورها است،فقط سلاح امنیت نمی آورد ،قدرت اقتصادی ، همکاری های بین المللی باید در اولویت قرار گیرد واز گفتار شتاب زده جدا خودداری شود
  • ناشناس ۱۴:۳۵ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۵
    0 0
    اول اینکه دولت عثمانی نه امپراطوری عثمانی ، دوم اینکه سیاست ایران ماجراجویی و دخالت در کار هیچ کشوری نیست حتی ترکیه که این روزها بدجور نوکری آمریکا و حتی اعراب را می کند.در عین حال ورود ترکیه به کشورهای حاشیه خلیج فارس یک خط قرمز است و ایران باید جلوی نفوذ این همسایه ی مرموز و خطرناک را بگیرد و نیز حمایت بیشتری از دولت سوریه کند چون بیشترین برد از سرنگونی نظام سوریه این ترک های عثمانی خواهند برد!
  • ۱۸:۳۷ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۵
    0 0
    اردوغان اگر لقمان شود هفتاد و هفت پشتش خر است
  • علی ۰۱:۲۹ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۹
    0 0
    ترکیه و حزب عدالت در سراشیبی قرار گرفته اند مطمعنا ترکیه مشغول بحران امنیتی و نزاع جهت بقا و کسب کثریت پارلمان خواهد بود ایران در کنار این اشوب و درگیری بهترین بهره برداری را خواهد کرد یقینا صبوری و متانت سیاسیون ایران نسبت به تحرکات و زیاده خواهی های همسایگان ما جزی از سیاست عدم درگیری و جدال های سیاسی میباشد محور مقاومت در حال پاکسازی و باز سازی میباشد اینده ی منطقه در دستان محور مقاومت خواهد بود و ایران به عنوان ستون اصلی و مغز متفکر و محرک اصلی میبایست کاملا خونسرد و حساب شده عمل کند به دور از جنجال و درگیری مستقیم
  • ۰۲:۵۳ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۴
    0 0
    انصافا غیر از سلاطین و روسای جمهور و تا بعین آنها (از سلطانهای عثمانی و گمال آتاتورک و اردوغان و آ ک پ و ج ه پ ه و نیز م ه پ ه و همچنین روسای ارتش ترکیه و داعش)ترکها آدمهای خوبی هستند

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس