کد خبر 419807
تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۸:۵۷

سخنگوی کاخ سفید گفته است که رفع تحریم‌های ایران منوط به بازرسی‌های سرزده است.

به گزارش مشرق،‌ جاش ارنست سخنگوی کاخ سفید گفت: رفع تحریم های ایران منوط به بازرسی های سرزده است.

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید در روز چهارشنبه رهبر معظم ایران اعلام کرد که ایران اجازه هیچگونه بازرسی از مراکز نظامی و یا مصاحبه با دانشمندان هسته ای خود را تحت هر توافقی با قدرت های جهانی نمی دهد،گفت: ما در بطن توافق سیاسی که در اوایل آوریل حاصل شد به طور شفاف اعلام کرده ایم که چگونه بایستی راههای دستیابی با ایران به تسلیحات اتمی را مسدود می کنیم و چگونه جامعه بین المللی و بازرسان بین المللی بایستی متعهد بودن ایرانی ها به توافق را راستی آزمایی کنند و راستی آزمایی این تعهد شامل وضع بازرسی های سرزده است که بر برنامه اتمی این کشور قرار داده شده است.

ارنست افزود: تنها موضوعی که آمریکا و هم پیمانانش در گروه 1+5 با آن موافقت خواهند کرد توافقی نهایی است که منعکس کننده رئوس مطالب توافق سیاسی است که در هفته نخست آوریل به تصویب رسید و در آن توافق سیاسی جامعه بین المللی و هم پیمانان ما در گروه 1+5 و ایرانی ها به طور شفاف اعلام کردند که آنچه بر برنامه اتمی ایران وضع خواهد شد بازرسی های سرزده خواهد بود که بر هر برنامه اتمی کشورهای دیگر هم وضع شده است و موفقیت اجراشدن این بازرسی ها پیش از آنکه رئیس جمهور توافق را امضاء کند، ضروری است. اجرایی شدن این موضوع همچنین تا پیش از آنکه تحریم های ایران رفع شوند، ضروری است. این موضوعی است که رئیس جمهور و هم پیمانانمان در گروه پنج به علاوه یک امیدوارند که ایران آن را انجام دهد.

سخنگوی کاخ سفید در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید آیا تصور شما اینگونه نیست که عذرخواهی رئیس جمهور اوباما از ایران به خاطر کودتای سال 1953 بر ضد نخست وزیر مصدق می تواند به بهبود روابط با ایران کمک کند،گفت: من از هیچ برنامه خاصی برای عذرخواهی وی آگاه نیستم اما مطمئنم که وی در سخنرانی هایش در قاهره و سازمان ملل از کلماتی استفاده کرد که به دقت انتخاب شده بودند. زمانی که به موضع این دولت و رئیس جمهور آن درباره این وقایع تاریخی مربوط می شود من شما را به سخنان وی رجوع می دهم و چیز جدیدی در اختیار ندارم.

وی درباره سوال خبرنگاری در رابطه با اظهارات اوباما در جامعه یهودیان آمریکا گفت: لازم است در اینجا به چند حقیقت اشاره کنم. نخست وزیر عراق یک مسلمان شیعه است و بزرگترین همسایه این کشور ایران است. ما این انتظار را داریم که ایران و عراق با هم رابطه داشته باشند. ما به طور شفاف این موضوع را تایید می کنیم و ایرانی ها هم در این رابطه شفاف بوده اند که هیچ نفعی در اقدامات خشونت بار داعش در کشور عراق و در دروازه های کشورشان وجود ندارد. آنچه که در اینجا مهم به نظر می رسد این است که ایران به حاکمیت همسایگانش و از جمله عراق احترام بگذارد. این موضوع سبب شده است که دولت آمریکا تلاشی مستمر را برای افزایش توانایی های دولت مرکزی عراق که نخست وزیر عبادی هدایت آنرا بر عهده دارد به کار گیرد.

وی افزود: حیدر العبادی در ابتدا متعهد شده است که عراق با توجه به گوناگونی جوامع آن اداره کند. آنچه که ما گفته ایم این بوده است که آمریکا با ایرانی همکاری نظامی نخواهد داشت. ما از نیروهای نظامی عراقی که نماینده تمام جوامع این کشور باشند و تحت کنترل دولت مرکزی این کشور باشند،حمایت می کنند. این اصلی است که ما از آن تبعیت می کنیم و شواهدی دال بر موفقیت آن وجود دارد.این فرمولی بود که ما در تکریت به کار بردیم. نگرانی های زیادی برای ورود داعش به تکریت و از بین بردن پیشروی های شبه نظامیان شیعه وجود داشت و آمریکا و همپیمانانش در ائتلاف وارد موضوع شدند و از نخست وزیر عبادی خواستند که نیروها را عازم کند و به طور مستقیم کنترل فرماندهی آنها را به دست گیرد. ما با حملا ت هوایی خود داعش را در این منطقه به عقب راندیم و در میدان نبرد موثر ظاهر شدیم. این فرمول موفقیت آمیز بود اما وضعیت ها متفاوتند. عراقی‌ها در تلاشند که خود را ثابت کنند و هم اکنون نیروهای خود را در شرق رمادی مستقر کرده اند.

این سخنگو گفت: رئیس جمهور به طور شفاف استفاده از نیروهای نظامی آمریکا در نبردهای زمینی در عراق را رد کرده است. دلیل این موضوع این است که ما درسهای مهمی از حملات و لشکرکشی های پیشین خود به عراق فراگرفته ایم. ما معتقدیم اعزام نیروهای زمینی به عراق نمی تواند در راستای منافع ملی ما باشد. اینکه دولت و نیروهای امنیتی و مردمی عراق مسئوولیت امنیت در کشورشان را بر عهده بگیرند در راستای منافع آمریکاست. آنها این کار را می توانند با حمایت آمریکا صورت دهند. شاید حضور نیروهای نظامی زمینی آمریکا در عراق در کوتاه مدت موثر باشد. ما شاهد موفقیت های کوتاه مدت آنها در مبارزه با افراط گرایی و ایجاد ثبات در کشور بودیم اما به خاطر نا موفق بودن نخست وزیر مالکی در اداره کشور ما شاهد استمرار این موضوع نبودیم.

وی افزود: ما شاهد وضعیتی مشابه درباره سوریه هستیم. در این کشور هم رئیس جمهور اوباما هیچ طرحی برای استقرار نیروهای نظامی آمریکا در سوریه ندارد. به هرحال در هفته گذشته شاهد این موضوع بودیم که رئیس جمهور نیروهای کشور را برای عملیاتی زمینی راهی این کشور کرد تا یکی از سرکردگان داعش را نابود کند.رئیس جمهور در این رابطه شفاف بوده است که ما از حملات پیشین به عراق درس هایی آموخته ایم. ما تنها می توانیم از نیروهای امنیتی عراق حمایت کنیم.

ارنست در پاسخ به این سوال که آیا داعش در پشت حملات انتحاری در قطیف عربستان است ،گفت: این موضوع مشخص نیست، اینها حملات وحشتناکی هستند که صورت می پذیرند.این نشان دهنده روش های افراطی است که ما شاهد آن هستیم. حقیقت این است که زمانی که این گروههای تروریستی افراطی این حملات خشونت بار را صورت می دهند تمامی قربانیان مسلمان هستند. این موضوعی معمول است و ما شاهد تلفات فراوان هستیم و این خشونت ها را محکوم میکنیم. تحقیقات درباره مسببان این حمله ادامه دارد. این موضوعی است که در توافق نهایی لحاظ خواهد شد تا رئیس جمهور و دیگر اعضای گروه پنج به علاوه یک آنرا امضاء کنند.

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره اظهارات اوباما در مصاحبه با نشریه آتلانتیک درباره مبارزه با داعش گفت: سخنان رئیس جمهور با تهدید ناشی از داعش سازگار بود.وی اعلام کرد که این مشکل به تعهدی بلند مدت نیازمند است. این یک فرضیه کوتاه مدت نیست. رئیس جمهور خواهان دولتی در عراق است که نماینده تمام مردم این کشور باشد.ما شاهد این موضوع در دوران نخست وزیر مالکی نبودیم.اما زمانی که نخست وزیر عبادی به قدرت رسید او به روشی جامع و فراگیر کشور را هدایت کرد تا کشور با اتحاد با تهدیدات ناشی از داعش مقابله کند. بر اساس موفقیت هایی که داشته ایم و به اجرایی شدن راهبرد ما مربوط می شود انتظار تضعیف بیشتر داعش را از حالا تا چند سال آتی خواهیم داشت.این موضوع به ادامه این راهبرد نیازمند است.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 21
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 8
  • رضایی ۰۹:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۲
    0 0
    مقام معظم رهبری از همان ابتدا فرمودند که من به این مذاکرات خوشبین نیستم ...
  • با بِه ۱۰:۰۳ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۲
    0 0
    اگر از کشور عراق یک نیم دور گرد کره زمین بچرخیم دقیقا در نقطه متقابل کشور آمریکا را میبینیم. آنوقت این یانکی ها از اونجا دنبال منافع ملی خودشون هستند ولی حالا کشور مسلمان، هم مذهب، همسایه، شریک تجاری و با پیوندهای فراوان تاریخی و اجتماعی دیگر در کنار ما دچار مشکل شده و احتمال سرایت این مشکل به همسایگانش نیز وجود دارد. چقدر پررو و متکبرند و به خودشون اجازه میدهند که به ما حق بدهند از خودمان و همسایمون دفاع کنیم !!!
  • ۱۱:۱۴ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۲
    0 0
    آرزوهایتان را با خود به جهنم خواهید برد، مستکبران وقیح ایران اسلامی اجازه کوچکترین بازرسی از مراکز نظامی و یا صحبت با دانشمندان به شما نخواهد داد. لعنت خدا بر هر کسی که به این امر راضی شود...
  • زهرا ۱۲:۵۸ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۲
    0 0
    ما مطیع امر رهبریم جانم فدای امام خامنه ای مرگ بر آمریکا
  • یک ایرانی ۱۳:۱۰ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۲
    0 0
    تو غلط میکنی سرزده بیای شیطان بزرگ
  • علیرضا اهواز ۱۳:۴۴ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۲
    0 0
    عه نفرما برادر الان بعضیا بدشون میاد ، تازه روح مذاکرات هم دچار رعشه میشه :(
  • بهار ۱۴:۲۲ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۲
    0 0
    لابد بعد از بازرسی های سر زده هم میگین برداشتن تحریمها منوط به مصاحبه با دانشمندان هسته ای است بعد از اونم لابد رواج همجنس بازی!!! می خوام که برندارین تحریمها تونو رو گداهای بخیل!
  • آزیتا ۱۴:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۲
    0 0
    از مراکز نظامی بازدید شود؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟با دانشمدان های هسته ای مصاحبه شود؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟کدوم کشوری اجازه میده با دانشمندای هسته ای مصاحبه شه؟بعدشم ترورشون کنید.شما غلط کردید ایران همچین اجازه ای به شما نمیده.
  • ابوافضل ۱۵:۴۶ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۲
    0 0
    دستورات و رهنمودهای مقام معظم رهبری برای مردم ومسئولین فصل والخطاب است .
  • اکبر ۱۵:۵۵ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۲
    0 0
    آمریکایی ها چی میگن مهم نیست مهم بیانات رهبری است.
  • سالار ۱۶:۴۷ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۲
    0 0
    این توافق شدنی نیست چون آمریکا نمیخواد
  • آشنا ۱۷:۱۲ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۲
    0 0
    به نظر من بایستی به موضوع در سطحی بالاتر و نگاهی ملی داشته باشیم بایستی حتما نگاه به درون و تقویت اقتصاد مقاومتی و تقویت فرهنگ اسلامی و ملی را فارغ از تنگ نظری داشته و مسایل را با نظری بلند و دور نگرانانه بررسی کنیم غرب باسیاست و برنامه ریزی دقیقی سعی بر آن دارد که مسئولیت شکست مذاکرات را به عهده ایران بگذارد و جنگهای رسانه ای و سیاسی کنونی اش در همین راستا هست اما ایران - به معنای صدر تا ذیل - ( نه فقط دولتها و جناحها ) نبایستی واهمه ای به خود راه بدهند چرا که غربیها در حال محک زدن شرایط و بررسی این موضوع هستند که آیا ایرانیها احساس ضعف می کنند ؟ این مذاکرات یک حسن خوب داشت و آن هم اینکه فهمیدیم غرب تا چه اندازه در برابر ما عقب نشینی کرد علی رغم آنکه ما از تمام ظرفیت سیاسی و اقتصادی خویش در مذاکرات استفاده نکردیم اینکه آنها چیزهایی را به ظاهر قبول کردند نشان از ضعف آنها هست . پاشنه آشیل ما تحریم هاست اما حریف در برابر ما نقاط ضعف بسیاری دارد که ما هنوز خوب از آنها استفاده نکرده ایم . اگر احیانا مذاکرات به نتیجه ای نرسید ایران بایستی کاملا هوشیارانه و زیرکانه فعالیتهای صلح آمیز اتمی خود را ادامه دهد و با پوشش نقاط ضعف خویش و ترسیم خطوط قرمز جدید در فعالیتهای هسته ای خویش و سرسختی عاقلانه و فعالانه بیشتر در آینده ( نرمش قهرمانانه برای یکبار کافی بود) قدرت و هژمونی خود را بر غرب تحمیل کند . غرب به چیزی کمتر از نابودی ما رضایت ندارد ما بایستی قدم به قدم آنها را به عقب برانیم .
  • محمد رضا ۱۷:۴۶ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۲
    0 0
    امام خمینی(ره): امریکا شیطان بزرگ است...
  • ۱۸:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۲
    0 0
    غربیها چیزی جز ذلت ما را نمیخواند . باید کار کنیم و کشور را بسازیم تا قوی شویم . امروز شرایطی سخت تر از زمان حمله صدام داریم . همدلی - وحدت و کار در چارچوب اقتصاد مقاومتی میتونه ما را نجات بده .در غیر اینصورت به ذلت مورد نظر غربیها تن خواهیم داد .
  • رحمن ۱۹:۰۴ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۲
    0 0
    امریکا در اصل یهودی است و تمام تلاش خود را می کند که شیعیان در عراق و هر جای دنیار سرکوب شوند حتی در کشور خودشان مثلا به عراق اسلحه نمی دهند مگر شیعیان بسیجی در جبهه در مقابل داعش نباشند یعنی علنا شکست ارتش عراق را می خواهند رقم بزنند که اینکه این تز به شکست ارتش عراق در رمادی منجر شد یکی اینست.. از این دشمنان قسم خورده اسلام بپرسد کجای دنیا ارتش می تواند بدون پشتیبانی مردمیش پا برجا بماند دولت عراق باید اسلحه خود را از روسیه بخرد و امریکا هم دیگر دلیلی ندارد در عراق باقی بماند لازم است پارلمان عراق تصویب کند و زمان تایین کند آمریکا ارتشش را از عراق خارج کند و همینطور نیروهای غیر عراقی غربی
  • ۱۹:۴۲ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۲
    0 0
    اصلا غلط میکنن بخوان بیان مذاکره نخواستیم آقا کیو باید ببینیم ؟
  • احسان ۱۹:۵۳ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۲
    0 0
    خیلی لازمه الان ما اینا مذاکره نکنیم به درک تحریما رو بر ندارن من که خیلی احساس ضعف میکنم.اگر همه پرسی کنن اون وتق میبینم 90 درصد مردم به قطع یقین مخالف این مذاکرات با آمریکا خواهند بود.
  • امیرعلی1 ۲۰:۱۱ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۲
    0 0
    الان با روح توافق ژنو چیکار کنیم!!؟ چه بلایی سر روح توافق ژنو میاد!!؟ یکی جواب بده!
  • عمواحمد ۲۰:۱۴ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۲
    0 0
    بعدش اسامی دانشمندان هسته ای رو کارشناسان محرماسرار ومحترم!!!! دراختیارجناب برادر شیطان یعنی همین اسراییل قرارمی دن والبته در کنارش به نون ونوایی هم می رسند آنوقت دانشمندان هسته ای ما زبانم لال یکی بعد ازدیگری بمب!!!! مرگ بر آمریکاییهای پست فطرت وجانی که جایی در دنیا نیست که دست این پلیدها به خون مردم اون کشور آلوده نباشه.
  • ۲۳:۳۲ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۲
    0 0
    تلاش برای ایجاد یک شبکه بانکی و اقتصادی واحد با کشورهای موثر و قدرتمند مقابل آمریکا به ویژه در آسیا بدون اتکا سیاسی به قدرت خاصی یک توان بالقوه است و نباید از شرایط تقابل پایدار این قدرت ها با غرب و امکان تامین منافع مشترک غافل شد. چشم دوختن مطلق به غربی ها فرصت های جهانی را از ما می گیرد.
  • ۱۰:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۳
    0 0
    ما کدوم هژمونی مون رو می خوایم به غرب تحمیل کنیم با ساختن پراید؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس