به گزارش مشرق، مستند "ایرانگرد" طبیعت، تاریخ و فرهنگ اقوام مختلف ایرانی را به تصویر می کشد.
ایرانگرد روایت زندگی فردی شهرنشین است که برای رسیدن به آرامش در دل طبیعت سفر و با اقوام ایرانی مدتی را زندگی می کند.این مستند به شهر ها و استان های مختلف ایران سفر کرده و طبیعت این مناطق به همراه تاریخ و فرهنگ مردم و اقوام آن به تصویر کشیده است.
به گفته قارایی تهیه کننده و کارگردان این مستند "ایرانگرد" هدف دومی هم دارد و آن این است که ایران خود را بهتر بشناسیم و بدانیم که چه قابلیت ها و پتانسیل هایی در اقصی نقاط کشور وجود دارد. در مستند ایرانگرد جذابیت های طبیعی تاریخی و فرهنگی و نحوه زندگی اقوام مختلف بخصوص عشایر و ایلات به نمایش درآمده است.
جواد قارایی در ادامه افزود: در تمام مدت 18 ماه ضبط و تولید این مستند 13 قسمتی، پیاده روی های بسیار طولانی داشتیم آن هم در مناطق بکر طبیعت ایران و جالب است که بگویم برای فیلمبرداری دو قسمت از مستند ایرانگرد ما حدود 200 کیلومتر پیاده روی کردیم بطوری که هنگام فیلمبرداری از یکی از رودخانه ای استان گیلان، یکی از تصویربرداران ما زمین خورد و مچ دستش شکست و این از دشواری های کار ما بود.
وی گفت: اتفاقات متعددی هنگام تولید این مستند برای عوامل رخ داد اما از آنجایی که دوربین پشت صحنه نداشتیم، نتوانستیم آنها را به تصویر بکشیم.
این کارگردان جوان طبیعت گر درباره اینکه در کدام شهرهای کشور تصویربرداری انجام داده است، تصریح کرد: از آنجایی که مناطق باصفا و دیدنی سیستان بلوچستان خیلی کمتر دیده و معرفی شده و شاید مردم کمتر به این منطقه سفر کردند و برای اینکه نشان بدهیم این منطقه از کشور چقدر امن و زیباست، سه قسمت از این مستند را در این استان تولید کردیم.
همچنین با سفر به استان های چهارمحال و بختیاری، خوزستان، بوشهر، کهکیلویه و بویر احمد، اصفهان، مازندران، گیلان، کرمان و خراسان جنوبی، مناطق بکر و دیدنی طبیعت زیبای کشورمان را به تصویر کشاندیم.
قارایی افزود: برای بالا بردن جاذبه های دیدنی هر استان، در هر برنامه سه تا شش لوکیشن پیشبینی کردیم تا بیننده با دیدن جذابیت های وطن، حتی برای دقایق این فرصت را نداشته باشد که کانال تلویزیون خود را عوض کند.
او که نریتور و راوی مستند ایرانگرد هم هست تصریح کرد: ما در این مستند سعی کردیم کشورمان را به همان شکل بسیار زیبا و جذابی که هست و همچنین فرهنگ زیبای مهمان نوازی اقوام مختلف را به تصویر بکشیم.
جواد قارایی درباره یکی از خاطرات تولید مستند ایرانگرد گفت: در یکی از ارتفاعات مازندران که امکانات دسترسی مثل جاده نداشت، بعلت شرایط بد آب و هوایی ما به مدت شش روز در کلبه ای که در آن احشام را نگهداری می کردند، اطراق کردیم. چون در ایام بهار بود به شدت رعد و برق در اطراف کلبه ای که ما درون آن بودیم به زمین برخورد می کرد و اگر یکی از این رعد و برق ها به کلبه ما می خورد تمام عوامل از دست می رفتند. خب از آنجایی که من به شکل حرفه ای دوره های کوهنوردی و طبیعت گردی را تجربه کرده بودم از خطراتی که رعد و برق ممکن بود برای ما ایجاد کند آگاهی داشتم ولی سایر همکارانم این تجربه را نداشتند و واقعا از بیم جان شان هراس داشتند. اگر یکی از این رعد و برق ها که ولتاژهای برق بسیار قوی هم دارند، به این کلبه برخورد می کرد جان بچه ها به خطر می افتاد.
او ادامه داد: روزهایی بود که خوراک بچه ها تا شش- هفت روز فقط کنسرو بود و می دانید مصرف کنسرو در دراز مدت برای سلامتی چقدر زیان آور است. کرسنگی و تحمل سرما و گرما و توفان شن از دیگر اتفاقاتی بود که ما در طول 18 ماه تولید مستند ایرانگرد پشت سر گذاشتیم و خدا را شکر توانستیم ایران زیبا را آنچنان که هست به تصویر بکشیم.
قارایی همچنین از تولید مجموعه جدید ایرانگرد در آینده ای نزدیک خبر داد و افزود: من برای پنج مجموعه 15 قسمتی مستند ایرانگرد برنامه ریزی کردم و سال هاست که برای تولید آن تحقیق و پژوهش می کنم و بعد پخش نخستین مجموعه ایرانگرد که از شبکه چهار سیما پخش شد این مجموعه که نوروز 94 از شبکه یک سیما پخش خواهد شد دومین مجموعه ایرانگرد است و به امید خدا و به زودی تولید سومین مجموعه را هم آغاز می کنم.
مستند "ایرانگرد" در 13 قسمت 55 دقیقه ای از شنبه هشتم فروردین هر شب حوالی ساعت 24 مهمان نوروزی خانه ایرانیان خواهد بود.
جواد قارایی تهیه کننده و کارگردان، علی فاضلی، رحیم دانایی و داود قهردار تصویربردار و کوروش معلمی صدابردار به همراه یک تیم پژوهشی از عوامل مستند ایرانگرد هستند.