کد خبر 393791
تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۵:۲۸

با توجه به افزایش دانشجویان مقطع تحصیلات تکمیلی و افزایش رقابت شغلی در میان آنها, آمار بیکاری دانشجویان فارغ‌التحصیل دکتری در طول سه سال اخیر، اضافه شده است.

 به گزارش مشرق, جدیدترین آمارهای منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران درباره بیکاری حاکی از این است که کشور همچنان نرخ بیکاری میلیونی مواجه است. در یکی دو دهه اخیر بیکاری به عنوان یک سوژه تبلیغاتی توسط دولت ها استفاده و وعده های فراوانی در این رابطه داده شد اما متاسفانه عملکردها قابل توجه نبوده و امروز صدها هزار جوان فارغ التحصیل در صف کار منتظر ایستاده اند.

همچنین بر اساس آمارهای منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران، نرخ بیکاری جوانان 15 تا 24ساله در پاییز امسال نسبت به تابستان امسال 2.8 درصد و نسبت به پاییز پارسال 1.4 درصد رشد کرد.  مقایسه آمار بیکاری در پاییز 93 با تابستان امسال و پاییز 92 نشان از رشد بیشتر شاخص‌های بیکاری در ماه‌های مهر تا آذر سال جاری دارد. بر این اساس، نرخ بیکاری جوانان 15 تا 24ساله در پاییز سال جاری نسبت به تابستان امسال 2.8 درصد و نسبت به پاییز پارسال 1.4 درصد رشد کرده است.

همچنین نرخ بیکاری جوانان 15 تا 29ساله نیز در پاییز امسال در مقایسه با تابستان 1.6 درصد و نسبت به پاییز پارسال 0.2 درصد بیشتر شده است. نرخ بیکاری مجموع نیز در پاییز 93 نسبت به تابستان 1 درصد و نسبت به پاییز پارسال 0.2 درصد رشد داشته است.

این گزارش حاکی است: نسبت به تابستان امسال، نرخ بیکاری مردان در پاییز امسال 0.8 درصد و بیکاری زنان 2.3 درصد بیشتر شد. بیکاری در شهرها 1.2 درصد و در روستاها نیز 0.4 درصد رشد کرده است.

جداول مقایسه‌ای نرخ بیکاری در پاییز 93، تابستان 93 و پاییز 92 به‌ تفکیک جوانان، شهری و روستایی به‌شرح زیر است:
دکترهای بیکار؛ معضل جدید بازار کار+ جدول

دکترهای بیکار؛ معضل جدید بازار کار+ جدول

نقشه بیکاری کشور
 
نقشه بیکاری کشور در فصل پاییز 93 منتشر شد که استان های کشور را بر اساس 4 محدوده بیکاری 5.5 تا 8.1 درصد، 8.11 تا 10.1 درصد، 10.11 تا 12.3 درصد و 12.31 تا 15.3 درصد به شرح زیر نشان می دهد:
 دکترهای بیکار؛ معضل جدید بازار کار+ جدول
 
چرا تعداد فارغ التحصیلان بیکار در کشور افزایش یافت؟

این روزها متقاضیان کار که از پیدا کردن شغل نا امید می شوند به جای ورود به بازار کار به دانشگاه ها می روند و ادامه تحصیل می دهند و همین عاملی است که از نگاه برخی کارشناسان موجب شده تعداد فارغ التحصیلان بیکار در کشور افزایش پیدا کند.

سال 91 بود که وزیر وقت رفاه از انتقال بیکاری از افراد دارای دیپلم به مقطع لیسانس هشدار داده و گفته بود نرخ بیکاری تحصیلکرده‌های دانشگاهی 10 برابر بیکاری دیپلمه‌هاست و حالا هم وزیر علوم و هم معاون وزیر کار این هشدار را در مورد فارغ‌التحصیلان مقطع ارشد و دکترا داده‌اند.

فرهادی، وزیر علوم با بیان اینکه میانگین بیکاران در بین فارغ‌التحصیلان بالاتر از میانگین کشور است، هشدار داده که دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا در سال‌های آینده به تعداد بیکاران اضافه می‌شوند.

کوروش پرند، معاون وزیر کار هم گفته ۳۰ درصد از بیکاران و ۳.۵ درصد از جمعیت غیرفعال تحصیلات دانشگاهی دارند و این ارقام رو به افزایش است.

در همین مورد زهرا کریمی، استاد دانشگاه، در بررسی این موضوع گفته: این موج سیل جمعیتی دهه 60 است. چند سال پیش فشار افراد برای ورود به دانشگاه در مقطع لیسانس بسیار زیاد بود و ما در مقطعی با سیل بیکاران لیسانس مواجه بودیم و حالا متقاضیان آن دوره به دوره ارشد و دکترا رسیده‌اند و موج ادامه تحصیل در مقطع دکترا افزایش یافته و نگرانی از بیکاری در این مقطع شدت گرفته است.
 
تعداد دکترهای بیکار در کشور چند نفر است؟

براساس آخرین سرشماری که حدود سه سال قبل انجام شده، 768 هزار بیکار در کشور، تحصیلات دانشگاهی دارند و در این میان، 207 هزار و 310 نفر مدرک فوق دیپلم، 505 هزار و 10 نفر مدرک لیسانس، 52 هزار و 169 نفر فوق لیسانس و دکترای حرفه‌ای و سه هزار و 388 نفر هم مدرک دکترای تخصصی دارند. براساس سرشماری سال 90، از 52 هزار و 169 نفر بیکار فوق لیسانس و دکترای حرفه‌ای، 11 هزار و 886 نفر در رشته‌های علوم اجتماعی، بازرگانی و حقوق تحصیل کرده‌اند و 12 هزار و 353 نفر نیز دارای مدرک رشته‌های مهندسی، تولید و ساخت هستند.

همچنین در این گروه از فارغ‌التحصیلان بیکار با مدرکی بالاتر از کارشناسی، 9 هزار و 607 نفر نیز در رشته علوم، ریاضی و کامپیوتر و شش هزار و 781 نفر نیز در رشته علوم انسانی و هنر تحصیل کرده‌اند.

این آمار سه هزار و 388 نفری از بیکاری فارغ‌التحصیلان دکتری، آمارهای سه سال پیش است و هنوز آمار جدید و دقیقی از بیکاری دانشجویان فارغ التحصیل دکتری در دسترس نیست، اما می‌توان تخمین زد که با توجه به افزایش دانشجویان مقطع تحصیلات تکمیلی و افزایش رقابت شغلی در میان آنها به آمار بیکاری دانشجویان فارغ‌التحصیل دکتری در طول سه سال اخیر، اضافه شده است.
 
وقتی ایجاد فرصت شغلی در اولویت بودجه دولت نیست!

به تازگی عباس قائد رحمت، رئیس کمیته اشتغال و کارآفرینی مجلس، از بودجه کم اشتغال در سال ۹۴ انتقاد کرده و گفته: چنانچه با مفاسد اقتصادی مبارزه نشود و بر سیستم مالی و بانکی نظارت دقیقی صورت نگیرد، با مشکل و چالش جدی مواجه می شویم.

عباس قائد رحمت، با اشاره به اینکه متاسفانه بودجه اشتغال و کارآفرینی در تمامی سازمانها و کشور کم است، افزوده: با توجه به آمارمیلیونی تعداد بیکاران در کشور(حدود ۳.۵ میلیون نفر متقاضی کار که عمدتا اقشار کم درآمد و تحت پوشش نهادهای حمایتی هستند و همچنین ۴.۵ میلیون دانشجوی  جویای کار )باید طی دو تا سه سال آینده ۸ میلیون فرصت شغلی ایجاد شود و طبیعی است که با بودجه های هزار میلیارد تومانی نمی توان این کار را انجام داد.

به عقیده رئیس کمیته اشتغال و کارآفرینی مجلس، ایجاد فرصت شغلی حتما باید به عنوان اولویت اول در بودجه دولت قرار می گرفت اما متاسفانه این اتفاق رخ نداد و بودجه مناسبی از سوی دولت درنظر گرفته نشده است.

قائد رحمت با انتقاد از سیستم غلط نظام بانکی و مالی کشور گفته: متاسفانه به افرادی که در آمد خوب دارند بهتر وام داده می شود که این موضوع به هیچ وجه درست نیست.

وی اظهار داشته: از یک سو برای رفع مشکل معیشت مردم با مشکل مواجه هستیم بطوری که برخی دستگاههای حمایتی برای پرداخت ۱۰۰ هزار تومان عیدی به مددجویانشان مشکل دارند و از طرف دیگر اختلاس های چند هزار میلیاردی درکشور انجام می شود.

رئیس کمیته اشتغال و کارآفرینی مجلس با اشاره به تاکید جدی مقام معظم رهبری در از بین بردن فساد بیان کرده: هنگامی که مبارزه جدی با مفاسد مالی و اقتصادی صورت نگیرد و نظام مالی و بانکی کشور نظارت و رصد نشود و همچنین سازمانهای نظارتی بررسی دقیق و مجدانه ای انجام ندهند در آینده کشور با مشکلات و چالشهای جدی تری مواجه خواهد شد.

وی افزوده: ما با دولت و مجلس جلسات مختلفی داریم که تا کنون در دولت تدبیر و امید چند جلسه نیز تشکیل شده است که متاسفانه خروجی قابل توجهی نداشته و انتظار می رود که این جلسات در دولت جدید پرمعنا تر باشد و با موضوعات خاص پیش برویم تا بتوانیم مصوباتی را داشته باشیم.

قائد رحمت تاکید کرده: مبارزه با مفاسد اقتصادی، بیکاری و حمایت از تولید سه موضوع مهم این جلسات بوده و باید در دستور کار قرار گیرد در غیر این صورت قطعا در آینده با مشکلات جدی روبرو خواهیم شد.
منبع: فردا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 9
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • ۱۶:۵۱ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۰
    1 0
    الان طوری شده که اگه توییه خیابون دکتر یا مهندس بگی از هر ده نفر ، نه نفرشون سرشونو برمیگردونن
  • ۲۱:۳۶ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۰
    0 3
    خاک بر سر دکتری که بیکاره. الان بی عاری برای این افراد بیشتر قابل طرح است تا بیکاری. تمام شهرهای به جز تهران و کرج کمبود پزشک دارند. چند سال برین منطقه محروم ببینین که لذت زندگی چقدر بیشتر از تهران و کرج و مرکز استان هست و اصلا هم تمایل به برگشت پیدا نمیکنید.
  • ۲۳:۱۴ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۰
    2 0
    با سواد. همه دکترا که پزشک نیستند!
  • ۱۰:۱۹ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۱
    2 0
    خاک بر سر تو که نمی دونی دکتری فقط پزشکی نیست همه فارغ تحصیل های phd همه رشته ها دکتر محسوب میشن
  • ۱۱:۴۱ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۱
    1 0
    دکتر نه برادر افرادی که مدرک دکتری تو رشته های مختلف می گیرند مثلا یارو میره دکترای فیزیک دریا می گیره یا دکترای قورباغه شناسی می گیره این طور رشته ها بازار کاری نداره و خود به خود این افراد میرن تو لیست بیکاران فارغ التحصیل البته رشته های مدیریت ، حقوق ، حسابداری و .......... بگیر برو هم بیکار زیاد دارن
  • ۱۱:۵۶ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۱
    0 0
    بی مدیریتی در همه جای مملکت وجود داره یکی دوتا که نیست ، از وضعیت هوا ، آب و محیط زیست ، گوشت و مرغ و ... گرفته تا گرانی و فقر و بیکاری و فساد. خدا آخرعاقبت مارو به خیر کنه . الحمدا... کشور مه همه چی از نفت و گاز و معادن و ... و نیروی جوان داره جز مدیریت. حل این مشکلات یه راه داره ، انتصابات روابطی و سفارشی و سیاسی کاری باید جاشو به ضوابط و شایستگی سالاری بده . آنوقت به خدا کشور گلستان میشه.
  • ۱۷:۴۵ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۱
    0 0
    تازه دکترای پزشکی برابر کارشناس ارشد هست. دکترای تخصصی یا پی اچ دی دکتر واقعیه که فرقی نمی کنه چه رشته ای باشه
  • مانی ۱۸:۵۵ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۱
    0 0
    تو شیراز پزشک خانواده به راهه قبل طرح پزشکان ماهی 3 میلیون میگرفتن به مردمم کلی احترام میزاشتند بعد اجرای طرح 12میلیون میگیرن خون مردمم میمکند ماشالاه همه هم بساز بفروشن مخصوصا تامین اجتماعی
  • حسن ۰۹:۲۴ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۳
    0 0
    به نظر من دولت باید کار دانش اموخته های دوره دکترا رو تضمین کنه یه کار با حد اقل حقوق قانون کار که انجام شدنی هم باشد و بلا فاصله بعد از اتمام درس مشغول کار شونددر اموزش و پرورش یا جهادکشاو رزی یا صنایع دولتی تا بتونند سر فرصت کار مناسب پیدا کنندخدایی خیلی ظلم است ما این قدر مشکل در مملکت داشته باشیم و دکتر هامون حتی اگر قور باغه شناسی خونده باشن بیکار باشه.اگر دولت این کار رو هم نمی تونه برا جون هاش بکنه باید در اموزش عالی رو گل بگیره.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس