کد خبر 387998
تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۲

یک کارشناس مسائل سیاسی گفت: لغو کامل تحریم‌ها و برخورداری از حق غنی‌سازی به معنای توافق خوب است اما در چارچوب توافق با طرف مقابل؛ چرا که باید بر روی این مسائل توافق دوجانبه صورت گیرد.

به گزارش مشرق، صادق زیباکلام کارشناس مسائل سیاسی، درباره سخنان مقام معظم رهبری در خصوص اینکه ملت ایران زیربار توافق بد نمی‌رود و عدم توافق بهتر از توافق بد است، اظهار داشت: معنی سخنان رهبری این است که ایشان با روح مذاکرات موافق هستند و با آنچه تاکنون توافق شده است، موافق بوده‌اند و از حالا به بعد نیز تاکید دارند مذاکرات باید به صورت جدی دنبال شود.

زیباکلام با بیان اینکه رهبری به صورت غیرمستقیم پشتیبانی خود را از تیم مذاکره کننده بیان کردند، تصریح کرد: آقای ظریف و همکارانش بعد از سخنان رهبری می‌توانند با اطمینان بیشتر و قدرت مانور پشت میز مذاکره حاضر شوند و آن را ادامه دهند.

این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: رهبری گفتند که ما به دنبال توافق کلی و جامع هستیم که چیزی در آن لاینحل باقی نماند از این رو این همان کاری است که تیم مذاکره کننده ایرانی انجام می‌دهد و آمریکا به دنبال همین است.

وی در خصوص بخش دیگری از سخنان رهبری مبنی بر اینکه «توافق بر کلیات و جزئیات باید یک مرحله‌ای و غیر قابل تفسیر باشد» گفت: تا کنون نیز این نکته در دستور کار مذاکره کنندگان ما بوده و از حالا به بعد هم در دستور کار آنها باقی خواهد ماند.

زیباکلام در پاسخ به این سؤال که رهبری ناظر به چه شرایطی تاکید داشتند که ملت ایران زیر بار توافق بد نخواهند رفت، یادآور شد: نه ما یک توافق بد می‌خواهیم و نه آمریکا و اروپا و در واقع هیچ‌کس به دنبال توافق بد نیست؛ بلکه همه به دنبال این هستند که امتیازاتی به دست آورند.

این کارشناس مسائل سیاسی توافق خوب را توافقی دانست که هر دو طرف به بخشی از خواسته‌های اساسی خود برسند و بر همین اساس گفت: خواسته اساسی جمهوری اسلامی برخورداری از حق غنی‌سازی و روشن شدن تکلیف لغو تحریم‌هاست و اطمینان از صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران از خواسته‌های اساسی غرب است.

وی در پاسخ به اینکه آیا از نگاه شما لغو کامل تحریم‌ها و برخورداری از حق غنی‌سازی به معنای توافق خوب است، گفت: بله منتهی در چارچوب توافق با طرف مقابل؛ چرا که ممکن است لغو تحریم‌ها در برنامه زمانبندی 10 یا 5 ساله صورت گیرد و از این رو باید بر روی این مسائل توافق دوجانبه صورت گیرد.


منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • سید ۱۰:۳۳ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۰
    0 0
    به ایشان بفرمایید حق غنی سازی به معنی غنی سازی آزمایشگاهی نیست، بلکه حداقل نیاز ما غنی سازی تا حد 190000 سو است و دستگاه دیپلماسی ما سر سوزنی از آن نباید عقب نشینی کند...
  • ۱۲:۴۴ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۰
    0 0
    لغو تحریم طی ۵ تا ۱۰ سال اما نابود شدن ۲۰۰ کیلو اورانیوم بیست درصدو چند هزار کیلو ۵ درصد و تعطیل شدن تاسیسات ایران طی چند ماه تاسف آوره!!! مثلا تو استاد علوم سیاسی هستی!!!!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس