به گزارش مشرق، احمد حکیمیپور دبیرکل حزب اراده ملت، اظهار داشت: خانه احزاب یک تجربه خوب برای نظام ما بوده است که در دوره اصلاحات شکل گرفت و هم زمان چنین چیزی در آسیا به عنوان خانه احزاب آسیایی همزاد هم بودند؛ به هر حال خانه احزاب تجربه اولی بود و ما حتی چنین نهادی در کشورهای توسعه یافته هم نداریم.
حکیمیپور با بیان اینکه در خانه احزاب 4 دوره شورای مرکزی شکل گرفت و همه جریانات درون نظام از بدو شکل گیری آنجا بودهاند، تصریح کرد: ما واقعاً سیاسی کاری نداشتیم یا لااقل من ندیدهام، آن جا یک ساختاری داشت که مصوب بود در مجمع ثبتش کرده بودند و اکثر احزاب دارای پروانه آن جا عضو بودند یعنی از 240 تشکلی که از کمیسیون ماده 10 مجوز گرفته بودند تقریباً بالای 180 حزب عضو خانه احزاب بودند چه استانی و چه سراسری؛ بعضی از تشکلهای سیاسی صنفی همه آن جا عضو بودند ما یک اساسنامه، یک ساختار و کمیتههایی داشتیم و در واقع شرح وظایف داشتیم که بر اساس آن جلو میرفتیم.
عضو ادوار خانه احزاب ادامه داد: ما صرفاً در مقاطعی که بحث به مسائل ملی و اصل نظام مربوط بود، موضع مشترک میگرفتیم و بیانیه میدادیم.
وی درباره موضعگیری سیاسی کاشفی در اجلاس سران کشورهای آسیایی توضیح داد: ما باید بین کنشگران سیاسی فرآیندها و روندها را از مسائل شخصی این افراد جدا کنیم چون من داخل اینها بودهام؛ یک بخش برمیگردد به مسائل فی مابین و واقعاً ضررش را خوردیم.
*پرداختن به صحبتهای عباسزاده مشکینی به معنای بحثهای کشدار حقوقی است
حکیمیپور درباره فعالیت خانه احزاب خاطرنشان کرد: خانه احزاب به لحاظ قانونی هر دو سال یک بار باید پروانهاش تمدید میشد، پروانه دوره اول که از طریق منتخبین دولت ثبت شد، اما تمدید آن برای دوره بعد تعلل شد، بعد به ما گفتند مدارک را تکمیل کنید و بفرستید که به کمیسیون ماده 10 برود و کار صورت بگیرد لذا مدارک را تکمیل کردیم و تحویل دادیم، همه اینها با انتخابات جدید مواجه شد که گفتند همزمان باشد، اشکالی ندارد از این رو بخشی از این کمکاری به ما و یک بخشی هم به این برمیگشت که وزارت کشور و کمیسیون ماده 10 سریعاً پرونده را تکمیل نکردند.
این فعال اصلاحطلب درباره اینکه همان زمان عباسزاده مشکینی گفته بود آنها مدارک را تحویل دادند ولی دیگر پیگیری نکردند، یادآور شد: ببینید اگر به بحثهای کشدار حقوقی برگردیم کماکان ادامه خواهد داشت؛ مهم این است که آیا نیت این است که خانه احزاب احیا شود و راه بیفتد و باری از روی دوش کشور بردارد.
وی درباره اینکه چرا در حال حاضر آقای کاشفی عضو حزب منحله مشارکت هستند و در عین حال ریاست شورای مرکزی را برعهده دارند، گفت: در زمانی که آقای کاشفی رئیس خانه احزاب شدند هنوز در مورد حزب مشارکت حکم داده نشده بود، اما بعد که حکم داده شد خانه احزاب عملاً به خاطر مسائل بعد سال 88 تعطیل بود، آقای کاشفی هم بارها اعلام کردند که بنده کاری ندارم به این که بالاخره بعد از این چه اتفاقاتی بیفتد و کاندیدا هم نخواهم شد فقط ما وظیفه داریم در کاری که وزارت کشور به عهده ما گذاشته راه بیفتد، کمک کنیم لذا آقای کاشفی الان ادعایی ندارد.
حکیمیپور درباره اینکه ادعا بحث دیگری است، الان در سایت رسمی اسم ایشان است، پاسخ داد: آن زمانی که انتخابات دوره چهارم را برگزار میکردیم اصلاً این بحثها درباره حزب مشارکت پیش نیامده بود بنابراین معتقدم بایستی یک سوم از اعضای خانه احزاب دعوت به برگزاری مجمع کنند که این اتفاق قبلاً افتاده است که بیش از یک سوم درخواست امضا شده است.
این فعال اصلاحطلب درباره اینکه مگر دوره شورای مرکزی فعلی تمام نشده است؟ گفت: درست است که دورهاش تمام شده ولی طبق اساسنامه باید شورای مرکزی برگزار کننده باشد اما چون دورهاش تمام شده و دوره جدید شکل نگرفته است و از سویی دیگر اساسنامه هم ساکت است ما گفتیم برای این که اصرار نکنیم این شورا متولی باشد؛ یک اکیپ و یک تیمی انتخاب شود که مرضیالطرفین باشد و بیایند کار را انجام دهند؛ تبعاً کار هم صورت گرفته است.
وی در خصوص اینکه این کمیته اجرایی (مرضیالطرفین) فعالیت نمیکند، تصریح کرد: آخرین اطلاعی که من دارم این است که این شورای مرکزی فعلی در واقع افرادی را که برای برگزاری مجمع انتخاب میکند در واقع همانهایی است که در کمیته هستند و کمیته اجرایی یعنی هیچ تفاوتی نیست.
حکیمیپور تاکید کرد: اگر به این نتیجه رسیدهایم که خانه احزاب شکل بگیرد باید کمک کنیم ببینیم کدام راه کم هزینهترین و نزدیکترین و مطمئنترین راهی است که همه مجموعهها بتوانند با آن کنار بیایند و باید از موارد شخصی و جناحی کوتاه بیاییم.
*اساسنامه خانه احزاب باید اصلاح شود
دبیرکل حزب اراده ملت درباره اینکه چه تضمینی وجود دارد آن رویکردها و اشتباهات گذشته خانه احزاب تکرار نشود؟ خاطرنشان کرد ما اشتباهات آن چنانی نداشتیم؛ اما*مجوز گرفتن احزاب دو سه نفره آسیبشناسی درستی است از این رو ما باید برویم به سمتی که احزاب واقعاً موجود، خانه احزاب را شکل دهند نه احزاب روی کاغذ که به قول شما نه شعبهای دارد و نه دفتری دارد، این اشکال هست و ما باید اساسنامهمان را اصلاح کنیم.
وی ادامه داد: خانه احزاب گفته بود هر حزبی که پروانه دارد عضو است و یک رای دارد، اما بعضی گفتند یک حزبی که 3 نفر یا چند نفر است بالاخره پروانه گرفته است و یک رای دارد، حزب سراسری گسترده هم با دهها و صدها عضو و شعبات مختلف یک رای دارد، این یک مقدار عدم تعادل است که باید در اساسنامه اصلاح کنیم و ایراد اساسنامهای است، در واقع تخلف نیست. اساسنامه باید بگوید بالاخره احزاب استانی و ملی جایگاهشان کجاست و موجودیت احزاب واقعاً چقدر است.
*راههای تضمین عملکرد مثبت خانه احزاب
حکیمیپور متذکر شد: ما در دوره های گذشته دو کار بزرگ انجام دادیم و این خیلی خوب است؛ یکی منشور وفاق بود که واقعاً به نظر من یک سند بسیار خوبی است که در دوره دوم شورای مرکزی تصویب شد و آن یک سند بود که همه افراد امضا کردهاند، مشترکات احزاب درون نظام در آن آمده که در چه چیزهایی وفاق دارند و باید آن را تقویت کنیم و آن وقت خیلی از رقابتها کم هزینه میشود، بحث دیگر «منشور اخلاقی رقابتهای سیاسی» است که دوستان نباید از این غفلت کنند، ما منشور رقابتهای سیاسی یا اخلاق رقابت سیاسی که در آن هم از نظرات احزاب و هم از نظرات مدرسین حوزه علمیه استفاده شده بود، محصول دوره سوم ماست. بنابراین این دو سند را داریم و احزاب هم امضا کردهاند که فقط اصلاح اساسنامه میماند، اشکالاتی که این 4 دوره داشت را در بیاوریم و حل کنیم انشاالله خانه احزاب که راه بیفتد با کمترین ایراد و اشکال به کار خود ادامه میدهد.
این فعال اصلاحطلب درباره اینکه برخی اصولگرایان به خاطر اشکالاتی که به خانه احزاب در دوره های گذشته وارد میدانند بر منتفی شدن خانه احزاب و تشکیل باشگاه احزاب تاکید دارند، شما به عنوان یک فعال حزبی برای رسیدن به یک تجمیع با احزاب اصولگرا حاضر هستید با یک همگرایی در اساسنامه جدید برای راه اندازی باشگاه احزاب همکاری کنید؟ گفت: 36 سال از عمر نظام گذشته است و دیگر کارهای آزمون خطایی درست نبوده و از ما پذیرفته شده نیست که تجربهای را 8 و 10 سال ادامه دهیم و بعد ببینیم که نشد و دوباره از صفر شروع کنیم، باید اشتباهات تجربه قبلی خود را برطرف کنیم اما اینکه کلاً صورت مساله پاک شود و از نو شروع شود، منطقی نیست.
وی افزود: بالاخره خانه احزاب نهاد قانونی است و مبنا دارد، از نظر اصول کار کم هزینه و اصول مدیریتی من این را قبول ندارم؛ ما با دوستان اصولگرا در تعامل هستیم و بنده جزء کسانی هستم که 2، 3 سال است در ارتباط با رفع مشکلات خانه احزاب با این دوستان جلسات مشترکی داریم و فکر میکنم مشکل خاصی نیست و حرف اکثریت قریب به اتفاق اصولگرایان و اصلاحطلبان در این زمینه بالای 90 درصد مشترک هستند.
*تشکیل حزب ندا را به فال نیک میگیرم
حکیمیپور با بیان اینکه من کلاً آدم خوش بینی هستم و تشکیل حزب ندا را نیز به فال نیک می گیرم، افزود: اما واقعیت توصیهام این است که مشکل جامعه سیاسی ما این است که حرف زیاد میزنیم ولی کم عمل میکنیم.
این فعال اصلاحطلب در ارزیابی از ترکیب مجلس آینده خاطرنشان کرد: فکر می کنم مجلس آینده یک مجلس تعادلی از معتدلین دو جناح خواهد بود. یعنی یک حالتی است که در واقع برآیند مجلس آینده برآیند متعادلی شبیه همان که در شورای شهر داریم خواهد بود.
*عارف توقع دلجویی اصلاحطلبان را ندارد
وی درباره در ادامه در خصوص رویکرد اصلاحطلبان به سرلیستی و محوریت عارف برای انتخابات مجلس توضیح داد: آقای عارف را یکی از شخصیتهای ارزشمند جریان اصلاحات میدانیم و بالاخره واقعاً نقش و کار ویژه خودشان دارند اما به لحاظ ارتباط تعریف شده سیستماتیک و ارگانیک، ما ارتباط خاصی را نداریم .البته آقای عارف با کار بزرگی که انجام داد در تاریخ میماند، فکر نمیکنم اهل گله گذاری باشند.