کد خبر 347202
تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۳۹۳ - ۰۸:۵۹

مسئولان بانك مركزي بر اين نظر هستند كه اصناف به‌عنوان دريافت‌كنندگان خدمات الكترونيك و استفاده‌كنندگان از پايانه‌هاي فروش بايد دست‌كم نصف قيمت تمام‌شده هر تراكنش را پرداخت كنند.

بانک‌ مرکزی اصرار دارد تا شورای پول و اعتبار مجوز اخذ کارمزد از پایانه‌های فروش را صادر کند تا پذیرندگان پایانه‌های فروش از ابتدای آبان‌ماه یعنی یک‌ماه دیگر به ازای هر تراکنش مبلغی به‌عنوان کارمزد پرداخت کنند.

اين پيشنهاد بانك مركزي با واكنش برخي اصناف و مردم مواجه شده و آنها اين تصميم را مغاير با گسترش بانكداري الكترونيك و در راستاي درآمدزايي براي بانك‌ها و شركت‌هاي ارائه‌دهنده خدمات پرداخت الكترونيك عنوان مي‌كنند و هشدار مي‌دهند كه با اخذ كارمزد، بخشي از مردم به استفاده از پول نقد روي مي‌آورند.

مسئولان بانك مركزي اما بر اين نظر هستند كه اصناف به‌عنوان دريافت‌كنندگان خدمات الكترونيك و استفاده‌كنندگان از پايانه‌هاي فروش بايد دست‌كم نصف قيمت تمام‌شده هر تراكنش را پرداخت كنند و پرداخت كارمزد توسط بانك مركزي و بانك‌ها، يارانه غيرهدفمندي است كه از جيب مردم پرداخت مي‌شود و تنها 2ميليون فروشگاه و شركت پذيرنده پايانه‌ فروش از اين خدمات بهره‌مي‌برند.

    منتقدان چه مي‌گويند؟

علي فاضلي، رئيس شوراي اصناف كشور دراين‌باره گفت: اصل اين موضوع خلاف است و حتي اگر قرار باشد چنين هزينه‌اي دريافت شود بايد اين كار به‌صورت نهادينه انجام شود و ازطريق شوراي اصناف به واحدها اعلام و ابلاغ شود.

وي گفت: بايد اين موضوع و نحوه اخذ كارمزد به‌طور دقيق تعريف و مشخص شود كه اين كارمزد بايد به چه ميزاني باشد.

فاضلي اظهار كرد: درهرحال در اين رابطه با شاپرك مذاكره كرديم و سعي در برطرف كردن مشكل و ايجاد تعامل در اين زمينه داريم.

    كارمزد بالا واكنش منفي دارد

محمد كشتي‌آراي، رئيس اتحاديه كشوري طلا و جواهر هم گفت: دريافت كارمزد هيچ تأثيري در استفاده طلافروشان از دستگاه‌هاي كارتخوان نخواهد داشت ولي اگر رقم كارمزد بالا باشد، احتمال دارد مردم واكنش منفي نشان داده و مجددا به استفاده از اسكناس رو بياورند.

او تأكيد كرد: لازم است بانك مركزي با درنظر گرفتن گرايش مردم به استفاده از ابزارهاي پرداخت الكترونيك روي تعيين رقم كارمزد با حساسيت بيشتري تمركز داشته باشد.

حبيب طهماسبي نيك، رئيس اتحاديه صنف خياطان مردانه و زنانه گفت: روش آزمون و خطا را تكرار مي‌كنيم درحالي‌كه همه سازمان‌ها و ارگان‌ها ازجمله سازمان‌هاي مرتبط با اين موضوع بايد خدمتگزار مردم باشند نه اينكه هر روز با تعيين تعرفه‌اي براي ارائه خدمات‌شان درآمدزايي كنند.

    مصرف‌كننده نهايي ضرر مي‌كند

جواد دروديان، رئيس اتحاديه پيراهن‌دوزان و پيراهن‌فروشان گفت: واحدهاي صنفي هر زماني كه مجبور به پرداخت هزينه‌اي شوند اين هزينه را از خريدار دريافت مي‌كنند و برخي اصناف قيمت اجناس خود را افزايش مي‌دهند تا به نوعي جبران پرداخت آن هزينه شود.

اسدالله احمدي‌شهريور، رئيس اتحاديه صنف اغذيه فروشان و مواد غذايي تهران گفت: بدون شك دريافت كارمزد، مشكلاتي را براي واحد صنفي و خريدار ايجاد مي‌كند و دوباره عقبگرد خواهيم داشت.

وي افزود: بهتر است مسئولان بگذارند روالي كه تاكنون وجود داشته ادامه يابد و مشكلاتي براي اصناف رقم نزنند.

منبع: همشهری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 10
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • قربانی ۰۹:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۶/۳۱
    0 0
    سلام چرا اصناف از این استفاده میبرند همه مردم برا استفاده میبرند چون که از صف بانکها وعابر بانکها نجات میابند .من یک کاسب جزا هستم
  • جاوید ۰۹:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۶/۳۱
    0 0
    یکی از مشکلات دیگر این کار به هم ریختن نظم سیستم های حسابداری است یعنی یک کالا با مبلغی خاص فاکتور می شود و مشتری پرداخت می کند اما مبلغ دیگری به حساب فروشنده می آید و بالانس حسابداری به هم می خورد
  • محمد ۱۰:۰۸ - ۱۳۹۳/۰۶/۳۱
    0 0
    سلام هردم ازاین باغ بری میرسد با اینکه روش کارت خوان باعث شده که مبالغ زیادی در حسابهای بانکی تلمبار بشه وبانکها از این روش سود کلان ببرند تا جائی که برای کارتخوانهای خاص جایزه آنچنانی هم میگذارند باز هم راضی نیستند میخوان که بیشتر .....
  • امیر ۱۰:۰۹ - ۱۳۹۳/۰۶/۳۱
    0 0
    یک کافی نتی مثلا مبلغ یک میلیون تومان شهریه یک دانشجو رو بصورت اینترنتی پرداخت میکنه فقط سه هزار تومان کارمزد از دانشجو دریافت میکنه حالا دانشجوی فوق بخواد این مبلغ یک میلیون و سه هزار تومان رو کارت بکشه و بانک بخواد فقط یک درصد کارمزد بگیره اصلا منطقی نیست بانکداری الکترونیک و کارتخوان کلا تعطیل دانشجو میره تو بانک صف وامیسته و واریزش رو نقدی میکنه
  • علی نوری ۱۰:۳۰ - ۱۳۹۳/۰۶/۳۱
    0 0
    چرا کارمزد از بانکها نمیگیرند؟ وقتی داره هر روز خداتومن پول به حسابشون میریزیم. مین خودم مغازه دارم و از کارتخوان خیلی استفاده میکنم. اگر بخواد کارمزد بگیرند از دستگاه استفاده نمیکنم و به مشتری میگم بره از عابر پول بگیره بیاره!
  • ۱۰:۴۴ - ۱۳۹۳/۰۶/۳۱
    0 0
    همه چیز شده به این شکل اول رایگان ارائه میدن بعد که تقاضا زیاد شد کسب درامد می کنند . همیشه مردم ضرر می کنن
  • ۱۱:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۶/۳۱
    0 0
    به این میگن دولت الکترونیک!!!!!!!!!!!111
  • ۱۲:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۶/۳۱
    0 0
    به این میگن دولت الکترونیک!!!!!!!!!!!111
  • ۱۲:۰۹ - ۱۳۹۳/۰۶/۳۱
    0 0
    همه پیشرفت میکنند تا کاغذ و کاغذ بازی حذف بشه و با یک تیر چندین نشان بزنن ما داریم پس رفت میکنیم
  • محسن ۱۹:۲۷ - ۱۳۹۳/۰۶/۳۱
    0 0
    نتیجه این کار این میشه مردم پول از بانک ها میکن بیرون و نقد خرید میکنند.دولت الکترونیک تعطیل میشه

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس