کد خبر 211201
تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۲۲:۵۷

کمیسیون علماء فرصت‎ها و تهدیدها در جهان اسلام تاکید کرد: مذاهب و جریان های اسلامی ضمن پذیرش و شناسایی اختلافات فکری و عقیدتی، نباید اجازه دهند که این اختلافات به تعارضات جنگ و برادرکشی که خواسته دشمنان دین است، تبدیل شوند.

به گزارش مشرق به نقل از تسنیم،کمیسیون «علماء فرصت‎ها و تهدیدها در جهان اسلام» به منظور تبیین تهدیدها و فرصت های پیش روی جنبش بیداری اسلامی در روز  ١٨ جمادی الثانی ١٤٣٤هجری قمری برابر با ٩ اردیبهشت ماه ١٣٩٢ هجری شمسی و مطابق با ٢٩ آوریل ٢٠١٣ میلادی با حضور بیش از 90 نفر از علما و اندیشمندان مسلمان و فعال در عرصه های سیاسی و اجتماعی بیداری اسلامی از سراسر جهان در تهران به ریاست سید صدرالدین قپانچی و عبدالستار حمید برگزار شد. در این کمیسیون 21 نفر از علمای مسلمان مقاله ها و سخنرانی های خود را ارایه کردند:

علمای جهان اسلام در این کمیسیون در مجموع بر موارد زیر تاکید کردند:

1.‌ یکی از مهم ترین آسیب ها و چالش های جهان اسلام دامن زدن به فرقه گرایی و اختلافات مذهبی و قومی است. در این راستا، وظیفه و رسالت مهم علما این است که در جهت رفع اختلافات فرقه ای در جهان اسلام بکوشند و برای تحقق هر چه بهتر وحدت اسلامی بر زمینه های مشترک و وحدت آفرین بین فرق اسلامی تأکید نمایند.

2.‌ مذاهب، فرق و جریان های اسلامی ضمن پذیرش و شناسایی اختلافات فکری و عقیدتی، نباید اجازه دهند که این اختلافات به تعارضات سیاسی، جنگ و برادرکشی، که خواسته دشمنان دین است، تبدیل شوند.

3. تکفیر، تفیسق و وارد ساختن اتهام شرک و بدعت به مسلمانان دیگر و همچنین مباح دانستن جان، مال و آبروی آنها از گناهان نابخشودنی در نزد خداوند متعال و مایه سوء استفاده دشمنان دین به ویژه استکبار جهانی و صهمیونیسم بین الملل می باشد. علما در این زمینه باید ضمن اجتناب از افتادن در این دام، نقش آگاهی بخش خود را ایفا نمایند و امت اسلامی را به سوی توجه به مضامین الهی و اخلاقی دین مبین اسلام  و میانه روی  رهنمون سازند.

4. یکی از چالش ها و خطرات مهم علمای اسلام خارج شدن آنها از گروههای مرجع جامعه است که می تواند در نتیجه عدم رعایت تقوا و دنیازدگی، به روز نبودن علما و مصلحت گرایی یا دوری از روحیه انقلابی و جهادی بسیار تشدید شود. بر این اساس در صورتی که علمای اسلام بخواهند تاثیرگذاری جدی در مسائل جهان اسلام داشته باشند، باید با بازگشت به سنت پیامبر (ص) در عمل به اسلام پیشتاز و الگو بوده و همچنین به تحولات روز و نیازمندی های نسل های جدید آگاهی داشته باشند.

5. تصویرسازی منفی علیه اسلام در غرب با هدف "بد نام کردن دین" و القای ناکارآمدی حکومت های دینی، از تهدیدات مهمی است که از طریق ابزارها و روش های مختلف از سوی غرب علیه جوامع اسلامی به کار گرفته می شود.  بر این اساس  علاوه بر ظرفیت ها و امکانات رسانه ای، رهبران کشورهای اسلامی می توانند با اتخاذ مواضع یکپارچه از طریق سازمان ها و نهادهای بین المللی از جمله سازمان کنفرانس اسلامی به مقابله با این مسئله بپردازند.

6.جهان استکبار و دشمنان مسلمین با تلاش ها و اقدامات برنامه ریزی شده سعی در به انحراف کشاندن بیداری اسلامی، از اهداف و آرمانهای اصلی خود و تحمیل قرائتها و گفتمانهای خود در خصوص این جنبش دارد.

7. ترویج و تحمیل فرهنگ و هنجارهای غربی با هدف سست کردن باور های دینی، از جمله تهدیدات غیر قابل انکاری است که از سوی قدرت های استکباری جوامع اسلامی را نشانه گرفته است. مقابله صحیح و پیگیر با این تهدیدات وظیفه تمامی مسلمانان به ویژه نخبگان جهان اسلام است.

8.یکی از مشکلات مهم جهان اسلام، ضعیف شدن تعاملات و همکاری میان اندیشمندان مسلمان و کم توجهی به ایده ها و پیشنهادات جدید می باشد. در این راستا نهادسازی و ایجاد ساز و کارهای تعامل میان علما و راه اندازی  شبکه های اجتماعی در فضای مجازی بین اندیشمندان مسلمان جهت معرفی و دفاع از چهره واقعی و منوّر اسلام، از جمله فرصت های برطرف کردن مشکل فوق و مقابله با تهدیدهای موجود می باشد.

9.تداوم جنبش بیداری اسلامی و مقابله با چالش های جهان اسلام  نیازمند بهره گیری از همه ظرفیت ها و امکانات جهان اسلام و کشورهای اسلامی به خصوص در عرصه دینی است.ظرفیتهای رسانه ای و امکانات ارتباطی، ظرفیت های دانسگاهی و تحقیقاتی، استفاده از علم و دانش جدید، و تبادل تجارب و همچنین نهادهای دینی مانند سازمان های حج و اوقاف و نهادهای خیریه و مذهبی باید در پیشبرد بیداری اسلامی و حل مشکلات جهان اسلام به خصوص اختلافات مذهبی باید مورد توجه قرار گیرد.

10.شرکت کنندگان در کمیسیون بر لزوم بهره­گیری از اندیشه‌­های امام خمینی (ره) و حضرت آیت الله العظمی خامنه­‌ای برای پیشبرد اهداف بیداری اسلامی و مقابله با چالشها و تهدیدهای پیش روی آن تأکید کردند.

11.بازسازی ظرفیت فکری مسلمانان و بهره گیری از پتانسیل های نظری نوین و ارایه قرائتهای منطبق با تحولات و مسایل جدید از اسلام، از جمله موضوعات مهمی است که می تواند بسترساز حرکت جهان اسلام به سوی  احیای قدرت و عظمت اصیل خود باشد.

12.مسلمانان جهان باید بر مسائل راهبردی، مهم و مشترک جهان اسلام و دردها و معضلات بنیادین مسلمانان تمرکز نمایند که از مهمترین این موارد فتنه صهیونیسم و مساله فلسطین است. با این حال مسائل مهم و حیاتی جهان اسلام نباید صرفا به عنوان مساله یکی از فرق یا کشورهای اسلامی مطرح شود و تمامی جوامع اسلامی باید با وحدت نظر، به جستجوی راه حل های مشترک و منطبق با مصالح جهان اسلام بپردازند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس