به گزارش مشرق، وزیر ارتباطات در خصوص پرتاب موفق ماهواره پارس 1 گفت: این دوازدهمین پرتاب ماهواره در دولت سیزدهم است و در راستای توسعه همکاریهای بینالمللی که با کشورهای مختلف داریم،امروز شاهد این پرتاب بودیم.
وی در خصوص مختصات ماهواره «پارس1» افزود: ماهواره سنجشی تصویربرداری است که تماما در داخل کشور و توسط متخصصان پژوهشگاه فضایی و با همکاری شرکتهای دانشبنیان ساخته شده است.
وزیر ارتباطات با اشاره به مسیر پرشتاب صنعت فضایی گفت: در طی یک سال و دوماه گذشته، 12 پرتاب داشتیم که بیش از پرتابهای دهسال گذشته پیش از آن است. برای سال آینده رویدادهای فضای متعددی پیشبینی کردیم و صنعت . صنعت فضاییِ کشور در مسیر توسعه خودش پرشتاب پیش میرود که انشاءالله بتوانیم جایگاه جمهوری اسلامی را در فضا تثبیت کنیم و ارتقا دهیم.
وی در خصوص علت پرتاب از پایگاه روسیه گفت: ما الحمدلله هم ماهوارهبرهای خودمان را داریم و هم پایگاههای پرتاب خوبی در اختیارمان است. اما برای این ماهواره خاص، پایگاههای پرتاب فعلیِ خودمان امکان تزریق ماهواره در مدارهای خورشیدآهنگ ۹۸ درجه را ندارد.
زارعپور افزود: بههمین خاطر در حال بزرگترین پایگاه فضاییِ غرب آسیا را در جنوب کشور هستیم. این پروژه در همین دولت آغاز شد و در تلاش هستیم سال آینده یا حداکثر تا پایان دولت، از این پایگاه پرتاب انجام دهیم. این پایگاه امکان تزریق ماهواره به مدارهای مختلف را فراهم خواهد کرد.
وزیر ارتباطات در خصوص برنامههای آتی در حوزه فضایی گفت: ماهوارههای متعددی ساخته شدهاند از جمله ماهوارههای ظفر و طلوع؛ همینطور ماهوارههای مختلفی از بخش خصوصی.
وی افزود: ما برای اولین بار بخش خصوصی را به حوزه تولید ماهواره وارد کردیم و قراردادهایی برای خرید تضمینی دادههای فضایی با آنها منعقد کردهایم. انشاءالله ماهوارههای آنها نیز به زودی پرتاب خواهد شد. منظومه شهید سلیمانی را داریم که سال آینده ماهوارههایش آماده پرتاب میشوند. انشاءالله سال آینده سال پربارتری برای صنعت فضایی کشور خواهد بود.
زارعپور در پایان گفت: این اتفاق امروز که اتفاق بزرگی بود، هدیه متخصصان صنعت فضایی کشور به مردم عزیزمان بود.
گفتنی است امروز پنجشنبه دهم اسفند سالجاری، ماهواره پارس۱ توسط پرتابگر سایوز از پایگاه پرتاب وستوچنی روسیه به فضا پرتاب شد و با موفقیت در مدار خورشید آهنگ با ارتفاع ۵۰۰ کیلومتر از سطح زمین تزریق شد.
ماهواره پارس۱، ماهوارهای تحقیقاتی است که مراحل طراحی، ساخت، تجمیع و آزمون آن در پژوهشگاه فضایی ایران انجام شده است. این ماهواره ۱۳۴ کیلوگرمی، از سری ماهوارههای تحقیقاتی - سنجشی پژوهشگاه فضایی ایران است و به منظور تصویربرداری کاربردی، توسعه بازار دادههای سنجشی داخلی، و توسعه و آزمون فناوریهای مورد نیاز ماهوارههای سنجشی عملیاتی بومی طراحی و تولید شده است.