کد خبر 1504295
تاریخ انتشار: ۱۰ تیر ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۴
از اعلام رمز کارت بانکی به فروشندگان پرهیز کنید

رئیس اداره پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا فراجا گفت: اکثر افراد در زمان خرید، کارت بانکی و رمز خود را در اختیار فروشنده قرار می‌دهند و به راحتی طعمه اسکیمر می‌شوند.

به گزارش مشرق، سرهنگ حامد محمدی سپاسی رئیس اداره پیشگیری از جرایم سایبری مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا فراجا اظهار داشت: اسکیمر دستگاهی است که قابلیت کپی کردن اطلاعات کارت‌های اعتباری بانکی را داشته که گاهی همانند دستگاه‌های کارتخوان بوده و در برخی مواقع به دستگاه‌های کارتخوان بانکی نصب می‌شود.

وی ادامه داد: هموطنان دقت داشته باشند بعد از هر خریدی به خصوص از فروشندگان دوره‌گرد و دست‌فروش برای پرداخت بهای کالا حتماً خودتان کارت بانکی را کشیده و رمز را وارد کنید چراکه در صورت سرقت اطلاعات کارت با توجه به نداشتن رمز کارت بانکی، امکان برداشت برای مجرمان اسکیمری فراهم نخواهد شد.

این مقام مسئول افزود: شهروندانی که در هنگام خرید، کارت بانکی و رمز آن را در اختیار فروشنده قرار می‌دهند به راحتی می‌توانند در دام اسکیمرها گرفتار شده و از کارت بانکی آنها کپی تهیه شود و با توجه به دانستن رمز بانکی، حساب‌شان خالی شود.

سرهنگ محمدی سپاسی تأکید کرد: تمامی مراحل عملیات بانکی شامل کشیدن کارت عابر بانک درون دستگاه کارتخوان و وارد کردن رمز می‌بایست توسط صاحبان کارت صورت بگیرد و از در اختیار قرار دادن کارت و افشا رمز عابر بانک به فروشندگان اکیداً خودداری شود.

این مقام انتظامی یادآور شد: در صورت انجام یک تراکنش نامطمئن از فروشندگان دوره‌گرد و دست‌فروش به منظور جلوگیری از برداشت غیرمجاز بلافاصله می‌بایست نسبت به تغییر رمز عابر بانک اقدام کرد.

وی در خصوص راهکارهای جلوگیری از گرفتار شدن در دام اسکیمر به شهروندان توصیه کرد: هیچ گاه رمز عابر بانکی را به فروشندگان اعلام نکنیم و کارت را خودمان کشیده و رمز را وارد کنیم همچنین در صورتی که دستگاه کارتخوان بانکی شکسته، چسب خورده و یا قطعه‌ای اضافه به آن وصل بود با گمان اینکه احتمال نصب اسکیمر دارد از کارت کشیدن خودداری کنید.

سرهنگ محمدی سپاسی تاکید کرد: فروشندگان موظف هستند دستگاه کارتخوان بانکی را در دسترس خریداران قرار دهند تا خود عملیات پرداخت وجه را انجام دهند

رئیس اداره پیشگیری از جرایم سایبری مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا فراجا بیان داشت: شهروندان در صورت مواجهه با موارد مشکوک، می‌توانند موضوع را از طریق مرکز فوریت‌های سایبری به شماره ۰۹۶۳۸۰ یا سایت پلیس فتا به آدرس cyberpolice.ir بخش گزارش‌ها مردمی در میان بگذارند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 10
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۳:۳۱ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۰
    2 0
    فقط حرف تا زور نباشه فروشنده ها زیر بار نمیرن
  • IR ۱۴:۰۰ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۰
    3 0
    کلا خیلی جاها کارت رو میگیرند
  • IR ۱۴:۳۹ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۰
    0 0
    بهترین کار فعال سازی رمزبان هرکارت بانکی در گوشی است و رمز ها هر 30 ثانیه (با تنظیم) عوض می شوند.
  • مژگان IR ۱۵:۵۷ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۰
    1 0
    درصورت زدن برچسب به کارت دیگه نمینونن کپی کنن.
  • محمدرضا IR ۱۶:۳۸ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۰
    0 0
    الان خیلی جاها کارت رو میگیرن من دور میدان ولی عصر بودم خرید کردم کارت دادم فروشنده گفت باید برم مغازه بغلی رمز گرفت منم خرید زیاد همراهم بود دیدم داره پیامک برداشت میاد احمق اول یه پنجاه هزار کشید منم سریع با همراه بانک کارت سوختم رفتم بهش گفتم مگه زیر بار میرفت
  • سلام ودرودخدابه شهدا IR ۱۷:۰۴ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۰
    0 0
    من خودم بازنشسته بانک هستم.وقتی دستگاه پوزراشرکت طرف قراربانک بقل صنندوقش نسب میکنی.مردم مقصرهستنددادستان محترم هرشهریااستانی میتونی دستوربده اکیدبده دستگاههای پوزفروشگاهی بایددردسترس مشتری باشی.نه اینکه هزارسوارخ قائم می کنندوموقع خریدبایدباصدای بلندرمزخودراعنوان کنید
  • IR ۱۹:۱۹ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۰
    0 0
    مردم باید یه کارت داشته باشن مخصوص خرید که همیشه خالی باشه فقط به اندازه خرید پول توش نگه دارن که اگه چنین اتفاقی افتاد حسابشون خالی نشه چون واقعا خیلی فروشنده ها نمیزارن خودت بکشی
  • IR ۱۹:۴۶ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۰
    1 0
    خوب راهی بگین که اینجور نشه چکار کنیم ؟معمولا در خرید رمز و کارت به فروشنده داده میشه
  • IR ۲۰:۳۲ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۰
    0 0
    خب وقتی کارت رو کپی کنه رمزش رو هم میتونه کپی کنه !
  • Baran IR ۱۰:۵۲ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۲
    0 0
    صمن تشکر از پلیس محترم، چرا قانونی وضع نمی‌شود که فروشنده حق پرسیدن رمز را نداشته باشد واز خریدار بخواهند خودش رمز بزند

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس