کد خبر 1449728
تاریخ انتشار: ۵ دی ۱۴۰۱ - ۲۳:۰۸
پ.ک.ک در خیابان‌های پاریس

خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد، امروز دوشنبه عده‌ای در پایتخت فرانسه با هدف گرامی‌داشت کشته‌های تیراندازی اخیر علیه مرکز فرهنگی کردها در این شهر تجمع و پرچم‌های گروه پ.ک.ک را حمل کرده‌اند.

به گزارش مشرق، اعضای جامعه کُردهای فرانسه به همراه عده‌ای دیگر یک تظاهرات سکوت را امروز دوشنبه در شهر پاریس با هدف گرامی‌داشت یاد سه کشته تیراندازی چند روز پیش در یک مرکز فرهنگی کردها در این شهر برگزار کردند.

به نوشته خبرگزاری «آسوشیتدپرس»، برخی از این تظاهرکننده‌ها پرچم‌های گروه شبه‌نظامی ممنوعه «حزب کارگران کردستان»، پ.ک.ک، را به نمایش گذشته و معتقد به دست داشتن ترکیه در این تیراندازی هستند.

ترکیه امروز دوشنبه سفیر فرانسه را با هدف اعتراض به آنچه که «پروپاگاندای سیاه» به راه افتاده از سوی فعالان کرد بعد از این تیراندازی خواند، احضار کرد.

بر اساس اعلام دفتر دادستانی شهر پاریس،‌ متهم تیراندازی روز جمعه در مرکز فرهنگی کردها در پاریس که یک مرد ۶۹ ساله فرانسوی است، امروز با اتهامات مقدماتی قتل با انگیزه نژادی و نقض قوانین اسلحه مواجه شده است. به گفته این دادستان‌ها این متهم به بازپرس‌ها گفته‌ است، قصدش این بوده که مهاجران یا خارجی‌ها را کشته و سپس دست به خودکشی بزند و یک نفرت «بیمارگونه» نسبت به خارجی‌هایی که اروپایی نیستند دارد.

به نوشته آسوشیتدپرس، مقامات فرانسوی ابتدا این فرد را فورا در یک بیمارستان روانی بستری کرده‌اند اما بعدا او را در بازداشت عادی پلیس قرار داده‌اند. نام کامل این متهم توسط مقامات فرانسوی رسما اعلام نشده و رسانه‌های این کشور نیز او را با نام «ویلیام کی.» معرفی کرده‌اند.

این تیراندازی باعث شوک و خشم جامعه کردهای فرانسه که تظاهرات سکوت امروز را سازماندهی کردند، شد. تظاهرکننده‌ها امروز از مبدا محل وقوع تیراندازی روز جمعه به سمت محل کشف اجساد سه فعال زن کُرد کشته شده با گلوله در سال ۲۰۱۳ راهپیمایی کردند.

داگان دوگان، یک تظاهرکننده ۲۲ ساله کرد گفت:‌ «هر روز ما از خودمان سوال می‌کنیم کی باز قرار است کسی به ما تیراندازی کند. ۱۰ سال قبل به ما در قلب پاریس حمله شد و ۱۰ سال بعد نیز باز این اتفاق افتاد. چرا هیچ کاری برای محافظت از ما انجام ندادند؟»

برخی فعالان ضد نژادپرستی و سیاستمداران چپگرا در فرانسه یکی از دلایل وقوع این تیراندازی را وجود فضای ترویج سخنان نفرت پراکن در فضای مجازی و لفاظی‌های بیگانه‌ستیزانه و مهاجرستیزانه چهره‌های راست افراطی این کشور دانسته ‌اند. دولت فرانسه از افزایش وقوع جرایم با محوریت نژادپرستی در سالهای اخیر دراین کشورخبر داده است.

گروه پ.ک.ک از سال ۱۹۸۴ حملات مسلحانه با انگیزه جدایی‌طلبی علیه مواضع دولت ترکیه را کلید زده و در سالهای اخیر به سمت طرح مطالبه خودمختاری بیشتر تغییر موضع داده است. ده‌ها هزار نفر تا کنون در جریان درگیری‌های مربوط به پ.ک.ک کشته و تعداد زیاد دیگری نیز آواره شده‌اند و رقم چشم‌گیری از کردها و حامیان پ.ک.ک به کشورهای اروپایی مهاجرت کرده‌اند.

ترکیه، آمریکا و اتحادیه اروپا پ.ک.ک را یک گروه تروریستی در نظر گرفته‌اند اما ترکیه برخی کشورهای اروپایی را متهم به نرمش در قبال اعضای پ.ک.ک کرده‌ است. این نارضایتی ترکیه دلیل اصلی به تاخیر افتادن اجرای روند عضویت سوئد و فنلاند در ائتلاف ناتو بوده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 13
  • غیر قابل انتشار: 4
  • IR ۰۰:۲۵ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۶
    20 3
    گروهک تروریستی پ ک ک*
    • ح IR ۱۰:۵۷ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۶
      0 1
      برا ترک ها تروریستی برا ما پژاک تروریستی ربطش ن نده به هم!!
  • مهماندار هواپیما IR ۱۱:۵۱ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۶
    1 1
    پ پ ک و کوموله و دمکرات هم مثل بقیه سازمانهای کرد در منطقه زیر نظر امریکا و اسراییل فعالیت می کنن

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس