دستور رئیس جمهور برای بازسازی فوری خرابی‌هی مناطق زلزله‌زده اندیکا و جبران خسارت‌ها - کراپ‌شده

یکی از فعالان سیاسی در اشاره به سفرهای مردمی رئیس‌جمهور؛ این اقدامات را مطابق با سیره ائمه معصومین(ع) توصیف کرد. این در حالی است که می‌توان برای کمک به رئیس‌جمهور از قیاسات ناصواب استفاده نکرد.

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. ۷:۳۰ هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

کمک به رئیس‌جمهور بدون قیاسات ناصواب!

حرف آخر آیت‌الله جوادی‌آملی درباره لزوم نظارت در بازار/ آقای دکتر ستاری، الوعده وفا!

خانم لاله افتخاری، فعال اصولگرا و از نمایندگان ادوار مجلس شورای اسلامی در بخشی از یک مصاحبه با خبرگزاری برنا پیرامون اهمیت سفرهای استانی رییس جمهور و تاثیر آن در ایجاد امید برای مردم و بهبود اوضاع اظهار کرده است: باید به جناب آقای رییسی خدا قوت گفت. روش آیت الله رییسی برای اداره کشور روشی است که در اسلام توصیه شده است و سیره ائمه معصومین (ع) است!

او می‌افزاید: در عهدنامه مالک اشتر آمده و در این خصوص حضرت سفارش می کنند که مبادا از مردم چهره بپوشید و باید با آنها باشید و باید با صنوف مختلف از جمله نظامیان و اصناف و بازاریان و صنعت گران و مردم عادی و نیازمندان، همه را مد نظر داشته باشید.

افتخاری تاکید کرد: این الگوی درست کشورداری است و انشاا... که ایشان بتوانند با فعالیتی که دارند و با پیگیری این مسائل، بارقه امید را در دل مردم ایجاد کنند و این موارد را پیگیری کنند.[1]

*اگرچه منظور واضح خانم افتخاری اشاره به سیره ائمه معصومین(ع) در مردمداری بوده و ایضا با اینکه خانم افتخاری نیز تأکید کرده‌اند که نیاز به پیگیری مسائل کشور وجود دارد اما خوبست فعالان سیاسی کشور در نقد یا تمجید از اقدامات دولت؛ ‌ سخنانی را بیان کنند که کمک‌کار و یاری‌گر رئیس‌جمهور باشد.

اظهار سخنانی که شائبه تمجید بی ضابطه از دولت را سبب شود و یا در مسیر خدمتگزاری‌های رؤسای جمهور ایجاد حاشیه کند؛ با منطق سیاست‌ورزی اصولی و انقلابی سازگار نیست.

***

"عاقبت تخلف از قانون گوشزد شود"

حرف آخر آیت‌الله جوادی‌آملی درباره لزوم نظارت در بازار

حرف آخر آیت‌الله جوادی‌آملی درباره لزوم نظارت در بازار/ آقای دکتر ستاری، الوعده وفا!

آیت‌... علامه جوادی‌آملی، از مراجع عظام تقلید و مفسّر برجسته قرآن کریم در دیداری که چندی قبل با محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی داشتند؛ در لابه‌لای سخنانشان به نکته‌ای مهم در بحث اقتصاد و بازار اشاره کردند که راه حل اصلی و نوشداروی گرانی‌های امروز است.

ایشان در این دیدار گفته بودند: مجلس وقتی مجلس حکومت اسلامی است که مانند حضرت امیر که خود قانونگذار بود اما در بازار حضور پیدا می کرد، مجلس باید به بازار و اقتصاد کشور نظارت کامل داشته باشد.

به گزارش همشهری‌آنلاین، آیت‌ا... جوادی‌آملی همچنین با ذکر مثالی در همین زمینه از دوران حکومت امیرالمؤمنین علی(ع) تصریح کردند:

"حضرت امیر خود قانونگذار بود اما با این حال خود با تازیانه‌ای در دست در بازار می‌گشت و بر اجرای قانون نظارت می کرد، نه اینکه بزند بلکه قدرت خود و عاقبت تخلف از قانون را گوشزد می‌کرد. "[2]

*در بحث تأکید و اشارت علامه جوادی‌آملی باید دانست که راه کاستن از گرانی مبتلی‌به فعلی در ایران که هرگز قاعده بازاری، دلاری، تورمی و تحریمی ندارد؛ هیچ چیزی جز نظارت کارای دولتی و قضایی بر بازار نیست.

دقت شود که در بیان علامه از سیره امیرالمؤمنین(ع) به سه قید نظارت قانونی، ‌ نظارت میدانی و تازیانه اشاره شده است که هر سه بایستی برای دفاع از معیشت مردم مظلوم؛ نصب‌العین مسئولان امروزی کشور برای پیروی از یک راه حل درست عقلانی و دینی باشد.

چه اگر مسئولان ما مسلمان هم نبودند؛ ‌ راهی جز روش عقلانی علی(ع) در نظارت بر بازار و حل مشکل گرانی نداشتند.

راهی که امروزه مشاهده می‌کنیم حتی در کشورهای غربی و متبعان شماره یک تئوری‌های بازار آزاد آدام اسمیت هم پیموده می‌شود و آنها هم با گرانفروشان، برخوردهای تأدیبی جدی و بازدارنده می‌کنند.

رخدادی که تنها در یک شاهد مثال آن می‌توان به برخورد چند هفته قبل سازمان رقابت کشور هلند با شرکت سامسونگ به دلیل گرانفروشی و قیمت‌گذاری دلخواه اشاره کرد.

برخوردی که منجر به جریمه 40 میلیون یورویی سامسونگ شد. [3]

در بحث نقش مجلس در نظارت بر بازار نیز لازم به اشاره است که رئیس مجلس تاکنون چندین مرتبه بر لزوم نظارت بر بازار تأکید کرده اما نظارت میدانی و تازیانه سمبولیکی که علامه جوادی‌آملی بنا بر سیره امیرالمؤمنین بر آن تأکید کرده‌اند؛ عملا کار قوای قضائیه و مجریه است.

تأکید اشاره شده در تیتر مبنی بر "حرف آخر" از این رو سخن بجایی محسوب می‌شود که عملکرد اقتصادی امیرالمؤمنین علی(ع) پیرامون قوانین اقتصادی و بازار، در منتهای عقلانیت حکومتی نسبت به اقتصاد است و راهی فراتر از آن وجود ندارد.

***

آقای دکتر ستاری، الوعده وفا!

حرف آخر آیت‌الله جوادی‌آملی درباره لزوم نظارت در بازار/ آقای دکتر ستاری، الوعده وفا!

محمدرضا ظفرقندی، رئیس سابق سازمان نظام پزشکی در بخشی از سخنان خود در مراسم تودیعش که به تازگی برگزار شد، اظهار کرده است: بقا و شکوفایی جوان عالم در هر ملتی به امید و عدالت است و وقتی جوانی در آغاز راه با رتبه دو رقمی کنکور در دانشکده پزشکی تهران پذیرفته نمی‌شود و فردی با رتبه چندهزار به همین دانشگاه راه می‌یابد، نه امیدی به آینده می‌ماند و نه عدالتی برجاست.

به گزارش ایسنا، او تاکید می‌کند: تحمل مشکلات راه، مشکلات عدیده اقتصادی و اجتماعی و تعهدات گوناگون قانونی و غیر قانونی در پایان این مسیر دشوار؛ شوق خدمت را زایل و میل به مهاجرت را افزایش داده است! آمار درخواست گوداستندینگ از سازمان نظام پزشکی-به منظور- مهاجرت، آماری ناخوشایند و نگران‌کننده و نشانگر شرایط نامناسبی است که به جای کتمان و پاک کردن صورت مساله باید بیان شود و برایش چاره اندیشید. البته به شرط نگرش علمی و داشتن گوشی برای شنیدن نصایح مصلحان و کمی تحمل، چاره مناسب برای حفظ این سرمایه‌های گرانقدر ملت است.[4]

*از کنایه آقای ظفرقندی به بحث سهمیه‌ها که بگذریم؛ اظهارات انتقادی و ضربه آخر ایشان در روز تودیع جای سؤال و تأمل بسیار است.

خاصّه اینکه او سال‌ها وقت داشته که این انتقادات را در نزد خود بعنوان "مقام ذیربط" مطرح کرده و خودش آنها را پیگیری کند. اما به هر دلیلی این کار را نکرده است!

و اما بحث مهاجرت پزشکان و نخبگان...

اطلاعات میدانی و قیاسی ما چنین چیزی را تأیید نمی‌کند زیرا شرایط زیستی پزشکان در کشورهای دیگر با توجه به مسائلی مثل مالیات‌ها، تعهدات، تعداد و سبک ویزیت‌ها و... به لحاظ صعوبت و سختی قابل مقایسه با شرایط اقتصادی بهتر آنها در ایران اسلامی نیست.

اما به هر روی آقای ظفرقندی مقام مسئول بوده‌اند و حرف‌های ایشان اگر هم غلطی دارد باید توسط مقام مسئول نیز پاسخ داده شود.

در این رابطه بایستی به صحبت‌های سال 98 دکتر سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری ریاست‌جمهوری (که همچنان نیز بر همان مسند قرار دارند) اشاره کنیم.

دکتر ستاری در اشاره به مباحث مطروحه پیرامون ادعای "فرار نخبگان" گفته بود: بحث فرار مغزها از آن کلاه‌های گشادی که سر کشور گذاشته‌اند...این یک حرکت سازمان‌دهی شده است. یک شبکه‌ای دارد این را به جامعه‌ ما تزریق می‌کند.

او با بیان اینکه بر اساس پایش ها آمار خروج نخبگان رو به کاهش است، گفته بود: مهاجرت یک پدیده‌ جهانی است و واقعاً این آمارها را با این وقاحت اعلام می‌کنند و با وقاحت هم تکرار می‌کنند و از یک مراکز و منابعی هم نقل قول‌هایی می‌گویند که... مثلاً از قول صندوق بین‌المللی پول می‌گویند که کشور ما رتبه‌ اول فرار مغزها را دارد. در حالی که اصلاً چنین گزارشی وجود خارجی ندارد. این را این‌قدر می‌گویند تا همان بخش نخبه‌ جامعه آن را بپذیرد. همین چیزها است که ما را اذیت می‌کند.

ستاری در مهمترین بخش صحبت‌های در این رابطه نیز مؤکدا گفته بود:

"من در این مدت هر جا که در مورد مهاجرت یک حرف غلطی مثلاً در یک همایشی می‌شنوم، دقیق رصد می‌کنم و آن فرد را پیدا می‌کنم و از او می‌خواهم که به ما بگوید با چه سند و منبعی آن را گفته است. بالأخره اغلب این افراد هم دانشمند یا تحصیل‌کرده‌اند و یک آدم تحصیل‌کرده نباید بدون منبع صحبت کند. اغلب هم می‌بینیم که جوابی برای این صحبت‌ها ندارند. بعد هم خیلی جدی به آنها فشار می‌آوریم که یا تکذیب کنید یا منبع آن را به ما بگویید. "[5]

با این سخنان اشاره شده از دکتر ستاری بایستی انتظار "این گوی و این میدان" را از معاون محترم رئیس‌جمهور داشته باشیم تا دکتر ظفرقندی را استنطاق و مشخص کنند که اظهارات او در بحث مهاجرت تحصیلکردگان درست است یا غلط!؟

خاصّه اینکه آقای ستاری نشان داده‌اند در دولت سیاه‌نمای رئیس‌جمهور روحانی هم شجاعت قیام علیه سیاه‌نمایی را داشتند، چه رسد به امروز که آن دوران عجیب و غریب تمام شده است و همه انتظار امیدآفرینی بیشتر از جانب مسئولان دولتی را داریم.

پیگیری اظهارات ظفرقندی، یک امتحان خوب و به‌موقع از دکتر ستاری در سمت معاونت ریاست‌جمهوری دولت سیزدهم است تا مشخص شود اطلاعات و معقولات میدانی غلط است یا ادعاهای دکتر ظفرقندی!؟

***

1_ https://www.borna.news/fa/tiny/news-1254042

2_ hamshahrionline.ir/x7pS7

3_ http://fna.ir/47jtc

4_ https://www.isna.ir/news/1400080604293/

5_ mshrgh.ir/1006425

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 14
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 4
  • IR ۰۹:۵۹ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۰
    7 4
    حاج اقا علم الهدی به نظر زیادی از دامادش تعریف میکنه و این خوب نیست
  • IR ۱۰:۱۰ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۰
    6 0
    البته عده ای فقط برای توهین به مراجع تقلید برمی آشوبند و از بر زمین ماندن توصیه های به حق آنها هیچ احساس خاصی ندارند
  • IR ۱۰:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۰
    4 0
    احسنت حرف حقی زدید و استدلال درستی کردید . آقای رییسی هم نشان داد که حب و بغض جناحی ندارد و هر کس که درست کار کرد را حفظ نمود.
  • IR ۱۰:۳۷ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۰
    4 0
    آیت‌الله جوادی حرف دل مردم زده‌ بازار باید کنترل بشود چه وضعش هرروز اجناس گران تر می شوند کارخانه جات وشرکت توليد هر قیمت که دلشون می خواهد روی کالا می زنند ونظارتی درکار نیست
    • IR ۱۱:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۰
      1 0
      دست دزدای کله گنده رو قطع کنن درست میشه
    • IR ۱۷:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۰
      2 0
      بهترین نظارت رقابتی شدن بازارست
  • محمد IR ۱۲:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۰
    3 1
    سهمیه ها باید در کنکور و استخدامی، برداشته باشه و از راه های دیگه تقدیر، صورت بگیره.
  • IR ۱۲:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۰
    1 5
    اگه مشکل اقتصاد با رابطه با آمریکا درست میشد این 8 سال باید درست میشد نه اینکه داغونتر بشه
  • س ح IR ۱۳:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۰
    3 0
    خواهشا به اقاي ستاري گير نديد كه ايشان يكي از نخبگان مملكت هستند كه بچه هاي نخبه رو دور خودش جمع كرده و به اينها ميدون داده
  • سجاد IR ۱۴:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۰
    4 0
    در مورد سهمیه ها درست می گوید باید حذف شوند چون ضربه به دانشگاه و جامعه است اما در مورد پزشکان که بالاترین درآمد را در ایران دارند و خون مردم را می مکند و درمان هم نمی کنند ابته بجز مواردی از جراحی ها , درست نیست و همان بهتر که از کشور بروند
  • محمدایوب IR ۱۵:۰۱ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۰
    1 1
    مشرق عزیز علاوه براینکه جناب ستاری جواب ظفرقندی رابدهد. قوه قضاییه باید وارد شود زیرا روزی جناب اژه ای که سخنگو ومعاون بود گفت دوران اینکه هرکسی حرفی بزند برود گذشته. باید پاسخگوی حرفش باشد. حال قوه قضاییه که رییسش آقای اژه ای. رییس است باید ظفرقندی بیاید مدارک مستدل وعلت ترک فعل خودرابگوید.
  • شسم IR ۰۳:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۱
    0 0
    جالبه
  • حمید IR ۱۴:۰۵ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۱
    0 0
    رقابتی شدن یعنی سرمایه داری، یعنی هرکس توان دارد رقابت کند و زندگی کند و هر نمیتواند،بمیرد. رقابت در کیفیت بسیار درست است،مثلا بمرور خودرو وارد شود تا در اثر رقابت، کیفیت خودرو بالا برود. سپردن قیمتها به نظام بازار و قانون عرضه و تقاضا کاملا سرمایه داری است و به ضرر مردم و اشتباه است ولی یقینا قانون بازار و قانون عرضه و تقاضا بهترین راهکار برای تعیین کیفیت و میزان تولید هستند.
  • حمید IR ۱۴:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۱
    0 0
    سلام یک نفر گفته "بهترین نظارت،رقابتی شدن بازار است". ایشان دقت ندارند که رقابتی شدن یعنی سرمایه داری، یعنی هرکس توان دارد رقابت کند و زندگی کند و هر نمیتواند،بمیرد. رقابت در کیفیت بسیار درست است،مثلا بمرور خودرو وارد شود تا در اثر رقابت، کیفیت خودرو بالا برود. سپردن قیمتها به نظام بازار و قانون عرضه و تقاضا کاملا سرمایه داری است و به ضرر مردم و اشتباه است ولی یقینا قانون بازار و قانون عرضه و تقاضا بهترین راهکار برای تعیین کیفیت و میزان تولید هستند.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس