به گزارش مشرق، حراست از بیش از هشت هزار و ۷۰۰ کیلومتر از مرزهای خاکی و آبی کشور بهعهده "مرزبانی نیروی انتظامی" است و همواره شاهد انواع تهدیداتی هستیم که مرزهای کشور ما را تحتالشعاع قرار میدهد.
فرماندهی مرزبانی نیروی انتظامی نیز یکی از رستههای پلیس است که کنترل مرزهای زمینی و دریایی کشور، حفظ و نگهداری میلهای مرزی و سازماندهی امور مرزنشینان کشور را در اختیار دارد و هماکنون سردار احمدعلی گودرزی؛ فرمانده مرزبانی کل کشور است.
سردار گودرزی در خرداد ماه ۹۹ بنا به پیشنهاد سردار حسین اشتری فرمانده نیروی انتظامی و موافقت و تأیید مقام معظم رهبری (مدّ ظلّه العالی)، بهعنوان فرمانده مرزبانی نیروی انتظامی منصوب شد.
اقدامات صورتگرفته توسط مرزبانی در نیمه نخست سال جاری، اهمیت انسداد مرزها، هوشمندسازی مرزبانی و لزوم اختصاص اعتبار ویژه به مرزبانی نیروی انتظامی از جمله مباحثی بود که در این گفتوگو مطرح شد.
این گفتوگو تقدیم مخاطبان ارجمند میشود:
*نیروهای پلیس مرزبانی چه اقدامات ویژهای را در اربعین حسینی (ع) امسال انجام دادند؟
امسال به حمدالله مراسم اربعین حسینی (ع) برکت خود را داشت؛ همکاران بنده در تمام پاسگاههای مرزی یک ماه زیارت عاشورا خواندند و یک ماه پرچم پرافتخار حرم امام رضا (ع) در این پاسگاهها گردانده شد.
در روز اربعین نیز پرچم مطهر حرم امام رضا (ع) را تحویل نیروهای مرزبانی عراق دادیم و آنها نیز پرچم حرم مطهر امام حسین (ع) را تحویل ما دادند که روز شهادت امام رضا (ع)، پرچم حرم مطهر امام حسین (ع) به صحن امام رضا (ع) و پرچم حرم مطهر امام رضا (ع) به صحن و سرای اباعبدالله حسین (ع) رسید.
تعدادی از زائران از طریق هوایی و زمینی با گذرنامه به مراسم اربعین حسینی (ع) رفتند، مسئولان کشور عراق، دستگاه دیپلماسی کشور ما، دستگاههای اطلاعاتی، نظامی و به ویژه مرزبانی نیروی انتظامی تلاش ویژهای انجام دادند و زائران در مراسم اربعین حسینی (ع) حضور پیدا کردند.
ما روابط حسنهای با کشور عراق داریم و امسال نیز به حمدالله توفیقات خوبی در بحث اربعین داشتیم، مرزبانی در خط مقدم بود، اجازه ندادیم کسی ورود غیرقانونی به کشور عراق داشته باشد، تعداد معدودی زائر غیرقانونی را نیز عراق بازداشت کرد که این افراد را سخاومتمندانه به ما بازگرداندند و برای آنها پرونده تشکیل ندادند که این نیز جای قدردانی دارد.
پایانههای مرزی عراق و گذرنامه آنها نیز کمک شایانی در بحث مراسم اربعین حسینی (ع) به ما داشتند.
* با توجه به وظایف بزرگ و سنگینی که نیروهای مرزبانی در شرایط سخت بر عهده دارند، این نیروها باید حتما روحیه بالایی به لحاظ اعتقادی و انگیزشی داشته باشند ...
بله! مرزبانان ادامهدهنده راه رزمندگان دوران دفاع مقدس هستند، روحیه اخلاص، ماندگاری، نشاط و زندگی در شرایط سخت را برای خود عادت کردند، به طور مثال از اکنون جیره غذایی پنج تا ۶ ماهه آینده برای برخی از مناطق مرزی کردستان و آذربایجان غربی تأمین شده است.
یا اینکه مرزبانان در این قسمتها، باید برف را بجوشانند تا برای استحمام از آن استفاده کنند همچنین بعضاً مرزبانان در این قسمتها دو تا سه ماه از خانواده خود دور هستند و به دلیل عدم دسترسی زمینی به آنها با توجه به شرایط جوی، آنها را با بالگرد جابهجا میکنیم.
مرزبانان ما اخلاص و روحیه جهادی دارند و مجاهد فی سبیلالله هستند، به نظر بنده مجاهد فی سبیلالله هم باید کار بیشتری انجام دهد، هم کارش برای خدا باشد و با دشمن خارجی بجنگد، مرزبانان ما سینه ستبر، چشمان بیدار نظام و نخستین گروهی هستند که با معاندان مبارزه میکنند، سال گذشته ۱۳۴ تن مواد مخدر توسط مرزبانی نیروی انتظامی کشف شد که یک رکورد محسوب میشود.
ما یگانهای تکاوری قوی داریم که پشتیبانی یگانهای مرزی ما هستند لذا آستانه تحمل مرزبانان بالا است و افراد کمتوقعی هستند، روحیه خدمتگذاری آنها بیشتر از روحیه مادی بوده و توجه آنچنانی به مسائل مادی ندارند حتی از حقوق ناچیز خود، در راستای مواسات و همدلی به افراد نیازمند کمک میکنند.
روحیه مرزبانان ما بسیار قابل ستایش است، به طور مثال سال گذشته، سه نفر از دریابانان ما در درگیری با قاچاقچیان دچار حادثه شده و شناور آنها غرق شدند، این افراد ۲۲ ساعت در هوای سرد روی آبها بودند، یکی از آنها به شهادت رسیده بود اما دو نفر دیگر حاضر نبودند که پیکر شهید را رها کنند و پیکر وی را همراهی کرده تا نجات یافتند، روحیه مرزبانان ما مانند نوجوانان و جوانانی است که در دوران دفاع مقدس خدمت میکردند.
افراد خاصی در حوزه مرزبانی جذب میشوند، افرادی که از توان بیشتری برخوردار هستند، جذب مرزبانی میشوند.
*نیروهای مرزبانی چه آموزشهای خاصی میبینند؟
چهار فاکتور آموزش، تقویت روحیه دینباوری، تقویت قوای جسمانی و نظم و انضباط همیشه مدنظر است.
هر سیستم جدیدی اعم از نفربر، هلیشات، سیستمهای اپتیکی و تاکتیکی در اختیار مرزبانی قرار میگیرد، پیوستهای آموزشی آن را نیز به مراکز دانشگاه علوم انتظامی امین، دانشکده مرزی و مراکز آموزشی درجهداری و سربازی ارائه میدهیم حتی در جریان کرونا در نیروهای مسلح مدت زمان آموزش سربازی یک ماه بود اما به دلیل شرایط خاص مدت زمان آموزش سربازان در مرزبانی همان دو ماه باقی ماند.
آموزش در سطوح مختلف با استفاده از افراد باتجربه و پیشکسوتان و برگزاری کارگاههای عملی صورت میگیرد، در وهله بعد به تقویت روحیه دینباوری و اخلاقمداری معتقد هستیم و سرلوحه کار ما قرار دارد، موضوع بعد تقویت قوای جسمانی و ورزش نیز جزو لاینفک هر روزه نیروهای مرزبانی است، زیرا مرزبانان باید در کوه تردد داشته باشند یا مجبور به شنا کردن شوند.
سه تا چهار سال است که تیم مرزبانی به مسابقات ارتشهای جهان اعزام میشوند و سال گذشته نیروهای مرزبانی در بین نیروهای مسلح دنیا، رتبه دوم را کسب کردند، ما همچنین نظم و انضباط را در مرزبانی نهادینه کردیم، به طور مثال هنگام عملیات فرماندهان ما اعم از فرمانده هنگ و استانی جلوتر گام برداشته و همراه سایر نیروها هستند.
اخیراً نیز طرح "مکنا" را در پاسگاههای مرزی انجام میدهیم به این صورت که پاسگاهها را از نظرهای مختلف مانند سرمایش، گرمایش، حمام، محیط غذاخوری، روشنایی و ... خوشایندسازی میکنیم البته متأسفانه هنوز برخی از پاسگاههای ما هنوز برق ندارند که برای سربازان سخت است که امیدواریم در بحث اعتبار نیز به ما توجه ویژهای شود که به شمایل پاسگاهها نیز رسیدگی کنیم و حداقل تا پایان سال آینده دیگر پاسگاه یا برجک مرزی نباشد که برق نداشته باشد.