کد خبر 1054645
تاریخ انتشار: ۴ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۸:۲۰
جهان/ کرونا نمایه

محققان به شواهد تازه‌ای از احتمال وقفه در شیوع ویروس کرونای جدید با گرم شدن زمین در نیمکره شمالی کره زمین دست یافته‌اند.

به گزارش مشرق، چهار گروه تحقیقی مستقل در آمریکا، استرالیا و چین که در حال تحقیق بر روی اثرات دما و رطوبت هوا بر روی ویروس «کرونای جدید» و بیماری ناشی از آن «کووید-۱۹» هستند می‌گویند بیشترین شیوع این بیماری در مناطقی با آب و هوای سرد و خشک بوده است. 

روزنامه وال‌استریت‌ژورنال نوشته در صورتی که نتیجه‌گیری این محققان درست باشد گرم شدن هوا در ماه‌های تابستان ممکن است با وقفه در پیشروی ویروس «کرونا» در مناطق معتدل و پرجمعیت نیمکره شمالی کره زمین همراه باشد. 

بیشتربخوانید:

غسل خداحافظی در تنهایی و کرونا +عکس

برخی از محققان گفته‌اند حتی در صورت وقوع این سناریو، «کووید-۱۹» با افت مجدد دما و رطوبت در فصل پاییز که شرایط مناسبی برای بقا و انتقال ویروس «کرونای جدید» (SARS-Cov-۲) پدید می‌آورد بازخواهد گشت.

این چهار مطالعه علمی که پژوهشگران یافته‌های آن را سریعتر در دسترس جامعه علمی قرار داده‌اند هنوز مورد داوری متخصصان مجله علمی (روندی که در مقالات پژوهشی به آن داوری همتایان گفته می‌شود) قرار نگرفته‌اند. 

دانشمندان آمریکایی گفته‌اند با در اختیار داشتن داده‌های بیشتر ممکن است بتوان به کشف الگوهای فصلی در رفتار این ویروس نائل آمد و اقدام به پیش‌بینی شیوع بیماری و به‌کارگیری تدابیر مقتضی برای آن کرد. 

این ۴ پژوهش، حاصل داده‌های جمع‌آوری‌شده از بیماران طی ۶ هفته نخست اپیدمی بیماری  هستند، بنابراین یافته‌های آن مقدماتی‌اند و باید در تفسیر آنها جوانب احتیاط را در نظر گرفت.

بسیاری از کارشناسان مسائل سلامت در سازمان جهانی بهداشت که جزو همکاران این پژوهش‌ها نبوده‌اند گفته‌اند هنوز برای رسیدن به جمع‌بندی درباره رفتارهای فصلی ویروس کرونا زود است. 

با آنکه بسیاری از دیگر گونه‌های ویروس کرونا که باعث ایجاد آنفولانزا و سرماخوردگی‌های عادی می‌شوند رفتار فصلی دارند کارشناسان مسائل پزشکی می‌گویند این شواهد برای قضاوت درباره الگوی رفتار فصلی کرونای جدید کافی نیست. 

کرونای جدید یکی از ۷ نوع ویروس شناخته شده «کرونا» است که باعث ایجاد بیماری در انسان می‌شود. ۴ گونه از این نوع ویروس‌ها علائمی شبیه سرماخوردگی خفیف ایجاد می‌کنند و سه گونه دیگر باعث ایجاد بیماری‌های حاد تنفسی می‌شوند که در مواردی به مرگ منجر می‌شود. 

سازمان جهانی بهداشت بعد از ابتلای بیش از ۱۲۱ هزار نفر در سراسر جهان به این بیماری آن را «همه‌گیر جهانی» اعلام کرد.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 7
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 0
  • M.sh IR ۱۸:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۴
    10 2
    اگه واقعا اینطوره چرا در نیمکره جنوبی مانند استرالیا و نیوزلندو ... که الان فصل تابستان هست، کرونا شیوع پیدا کرده و هر روز بر امار مبتلایان افزوده میشه!؟
    • IR ۲۰:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۴
      8 0
      الان در استرلیا و نیوزلند فصل پاییزه....کلا از ماه مارس(March) تا ماه می(May) در این دوکشور فصل پاییز هست...تاریخ امروز هم = 23 ام ماه مارس.
  • IR ۱۹:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۴
    11 0
    اونها الان باید پاییز باشند
  • IR ۲۱:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۴
    8 0
    خب قطعا با ورود موج گرما شیوع کرونا بع علت کمتر شدن عمر ویروس روی سطوح کمتر میشه
  • JP ۰۲:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۵
    0 0
    ضعیف میشه ولی از بین نمی ره، در ضمن اعتدال بهاری و پاییزی و وضعیت معکوس فصول در دو نیمکره را فراموش نکنید...
  • IR ۰۹:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۵
    0 0
    کاش میشد به صورت مصنوعی دمای تمام کره زمین را گرم کرد . مطمینا از لحاظ علمی شدنی است . اگر واقعا گرما تاثیر گذار باشد . زمان بخریم تا واکسن ساخته بشه.
  • DE ۱۱:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۵
    0 0
    ویروس شناس های اروپایی تاثیر گرما رو تائید میکنن. خبر خوب. افتاب داغ میتونه پوشش چربی بیرونی این ویروس رو از هم پاره کنه.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس