اگر نگاهی اجمالی به دلایل موفقیت و شکست انقلاب‌های مهم جهان کنیم، به نقطه مشترکی بر می‌خوریم؛ هر یک از این انقلاب‌ها بنا بر نوع رفتار مردم دلایل مختص خود را دارند؛ اما نقطه اشتراک همه این انقلاب‌ها یک موضوع بیشتر نیست. برای آگاهی از این وجه مشترک، با گزارش مشرق همراه شوید.

گروه بین‌الملل مشرق- انقلاب در لغت به معنای تغییرات بنیادین است. در طول تاریخ بشریت انقلاب‌های مختلفی در عرصه‌های مختلف روی داده است که هر کدام از آنها به نوبه خود در تغییر دادن سرنوشت زندگی انسانها تاثیرگذار بودند.

انقلاب‌های سیاسی که به تغییر سیستم‌های حکومتی منجر شده‌اند از جمله معروف ترین و تاثیر گذارترین انقلاب‌ها در جهان بوده‌اند. در این مطلب قصد داریم تا نگاهی کوتاه به مهم‌ترین انقلاب‌ها و حرکت‌های آزادی بخش در تاریخ معاصر داشته و دلایل شکست برخی انقلاب‌ها را مورد بررسی قرار دهیم.


انقلاب فرانسه

بدون شک، بسیاری از مورخین انقلاب کبیر فرانسه را یکی از مهمترین و تاثیر گذارترین حوادث در طول تاریخ بشریت می دانند. قیامی که در دوران معاصر برای اولین بار به حکومت یک سلسله پادشاهی ظالم پایان داد و به مردم جهان نشان داد که می توان با وحدت و یکپارچگی بر هر دشمنی پیروز شد.

در طول قرن 18 میلادی کشور فرانسه خود را به صورت همزمان در چند جنگ در نقاط مختلف دنیا درگیر کرده بود. لویی شانزدهم، به نوعی آخرین پادشاه مستبد فرانسه بود که همزمان کشورش را در جنگهای داخلی آمریکا درگیر کرده و هم در عین حال دارای درباری بسیار اشرافی بود و به همراه همسرش " ماری آنتوانت " هزینه های گزافی را به مردم تحمیل می کرد.



این مشکلات اقتصادی و سیستم فاسد ادارای و همچنین حضور کشیشان درباری که به تایید پادشاه مشغول بودند باعث نارضایتی مردم شد. نهایتا به علت موفقیت دولت در انجام اصلاحات در 14 ژویئه 1789 قیام در پاریس آغاز گشت که به حمله مردم به زندان باستیل و فتح این زندان منجر شد.

در این مدت موجی از آشوب و جنگ های داخلی فرانسه را دربر می گیرد که سرانجام در سال 1793 لویی شانزدهم و همسرش ماری آنتوانت در راه فرار از کشور دستگیر شده و در 21 ژانویه محاکمه آنان آغاز می شود.



لویی طی 10 روز محاکمه و توسط گیوتین گردن زده می شود. همسر وی نیز به تاریخ 16 اکتبر 1793 اعدام می شود. البته باید گفت که این پایان راه نبود و فرانسه به دلیل نداشتن رهبری واحد، مخالفان لویی باهم درگیر شده و رهبران این انقلاب یک به یک کشته شدند و نهایتا   پس از دوسال انقلاب کبیر فرانسه با شکست مواحهه شد.


انقلاب روسیه

کشور روسیه نیز یکی دیگر از ابرقدرتهای جهان در طول قرن نوزدهم بود که به مرور زمان و به مانند حکومت فرانسه دچار فساد در رده های مختلف دولت شد. این کشور در طول چندین قرن توسط خاندان سلطنتی رومانوفها اداره می شد. اما در طول سالهای طولانی تنها یک طبقه خاص به رده های بالای قدرت دسترسی داشته و این مسئله به ایجاد فساد در دولت و نارضایتی مردم منجر شد.



اما شاید بتوان سرآغاز قیام های مردمی را اعتراض به شکست روسیه در جنگ با کشور ژاپن در سال 1904 میلادی دانست که به نوعی باعث تحقیر این ابرقدرت جهانی شد. به علت اعتراضات گسترده در این کشور ، تزار اجازه تشکیل مجلس نمایندگان "دوما" را صادر کرد. با شروع جنگ اول جهانی و حضور روسیه در این جنگ فشارهای اقتصادی دوباره شدت گرفت و در نهایت باعث شد تا نارضایتی ها در روسیه اوج بگیرد.

شکستهای پی در پی در جنگ و مشکلات اقتصادی در نهایت موجب شد تا این کشور دچار نوعی درگیری و جنگ داخلی شود که در اکتبر سال 1917 میلادی به قیام مردمی و دستگیری و تبعید تزار منجر شد.



در عین حال شورای متشکل از انقلابیون به رهبری شخصی به نام "کرنسکی" نمی تواند حکومت را اداره کند و در سال 1918 میلادی با قیام بلشویک ها به رهبری " لنین" کمونیستها به روسیه مسلط شده و با آلمان صلح می کنند. وی سپس مالکیت خصوصی را در روسیه لغو و اقدام به تقسیم زیمن مالکان بزرگ در بین دهقانان می کند.

پس از پیروزی در جنگهای داخلی روسیه در سال 1920 میلادی، اتحاد جماهیر شوروی تشکیل می شود. البته باید اشاره کرد که این حکومت نیز به دلیل نداشتن رهبری واحد در نهایت از شعارهای اولیه خود منحرف شده و در نهایتا در سال 1991 میلادی از هم پاشید.


انقلاب کوبا

جنبش۲۶ ژوئیه با رهبری فیدل کاسترو بر علیه "فلوخنسی با تیستا" دیکتاتور کوبا در سال ۱۹۵۹ اعلام موجودیت کرد و نقطه سرآغاز انقلاب کوبا را رقم زد. که با رهبری کاسترو و با حمایت مردم کوبا پس از تحمل سختی‌ها به پیروزی دست یافت.


انقلاب الجزایر

جنگ الجزایر یا انقلاب الجزایر به مجموعه‌ای از زد و خوردهای میان فرانسه و الجزایری‌های استقلال‌طلب زیر استعمار این کشور می‌گویند که میان سال‌های ۱۹۵۴ تا ۱۹۶۲ رخ داد و به استقلال الجزایر انجامید. از دیگر اثرهای این جنگ سرنگونی جمهوری چهارم فرانسه و پایه‌ریزی جمهوری پنجم به ریاست شارل دوگل بود.


مقابله مردم الجزایر با نیروهای استعمارگر فرانسوی


سر دو الجزایری در دستان سربازان فرانسوی

این انقلاب که یک انقلاب موفق محسوب شده با رهبری "عبدالقادر" در سال۱۸۳۲ (دوسال پس از تسخيرالجزاير توسط فرانسويان) پرچم پيكار عليه استعمارگران را در دست گرفت. قبلاً پدر او رهبري مبارزان را داشت ولي چون كهنسال بود رؤساي قبايل گرد هم آمده و عبدالقادر را كه جوان ۲۴ساله بود به رهبري انقلاب برگزيدند و به او لقب سلطان دادند. عبدالقادر اين لقب را نپذيرفت و خواست كه فقط به او بگويند عبدالقادر.


انقلاب هند

کشور هندوستان از سالهای دور و به نوعی از قرن 16 و 17 به این سو درگیر نفوذ استعمارگران انگلیسی بود. انگلیسی ها ابتدا با عنوان شرکتی تجاری به عنوان " کمپانی هند شرقی" به هندوستان وارد شده و مشغول تجارت با مهاراجه های هندی شدند و کم با افزایش نفوذ اقتصادی و سیاسی در این کشور توانستند هند را تحت کنترل خود درآورند. در طول سالهای طولانی هندوستان به نوعی مهمترین مستعمره انگلستان بود و برای سالها یکی از مهمترین منابع درآمد حکومت بریتانیا به شمار می رفت.



در اواسط دهه 40 میلادی، " گاندی " رهبر مبارزات مردم هندوستان برای استقلال مبارزات خود را آغاز کرد. این مبارزات که به صورت مسالمت‌آمیز انجام می شد در نهایت به ثمر نشست و در 15 اوت 1947 هندوستان استقلال خود را به دست آورد.


انقلاب اسلامی ایران

در طول سال‌های دهه 20 و ابتدای دهه 30 شمسی مردم ایران به رهبری دو شخصیت ملی و مذهبی، دکتر محمد مصدق و آیت‌الله سید ابوالقاسم کاشانی به منظور ملی‌کردن صنعت نفت قیام کردند که در نهایتا به ملی‌شدن نفت ایران منجر شد. در نهایت در 28 مرداد سال 1332 بر اثر کودتایی آمریکایی - انگلیسی، حکومت دکتر مصدق سرنگون شد و دیکتاتوری 25 ساله پهلوی دوم آغاز شد.



در طول سال‌های حکومت پهلوی دوم یکی از مهمترین حرکتهای اعتراضی، قیام 15 خرداد 1342 بود که در اعتراض به تبعید امام خمینی(ره) صورت گرفت. همین قیام بود که برای همیشه چهره زشت و پلید حکومت شاهنشاهی را به مردم ایران نشان داد. در طول سالهای بعد مبارزات سیاسی مردم همچنان ادامه داشت و در عین حال رژیم شاه با راه اندازی یک سیستم پلیس مخفی به نام " ساواک" به دستگیری و شکنجه مخالفان پرداخت.



محمدرضا پهلوی پس از ناکامی در مهار اعتراض‌ها در 26 دی ماه 57 برای همیشه ایران را ترک کرد و در سال 59 به دلیل ابتلا به سرطان در کشور مصر مُرد. امام خمینی در 12 بهمن 1357 به کشور وارد شد و با استقبال با شکوه مردم ایران مواجه شد. در 22 بهمن 1357 و پس از تسلیم‌شدن بقایای رژیم سلطنتی پس از نبردی خونین که چند روز به طول انجامیده بود، طومار دو هزار و 500 سال شاهنشاهی در ایران برای همیشه برچیده شد و حکومتی نو و جدید برآمده از خواست مردم رنج کشیده ایران به روی کار آمد.


انقلاب تونس

تظاهرات گسترده اجتماعی در تونس، با خودسوزی یک جوان تونسی به نام محمد بوعزیزی شروع شد و پس از چندی به شورش مردمی انجامید. این جوان تونسی در اعتراض به این که پلیس مانع شده بود، وی بدون جواز سبزی و میوه بفروشد، خود را در خیابان آتش زد و متعاقبا در بیمارستان درگذشت. این حادثه باعث شروع هفته‌ها تظاهرات خشونت‌آمیز خیابانی در سراسر تونس، در اعتراض به بیکاری، فساد و گرانی مواد غذایی شد و به تغییر رژیم و فرار رئیس جمهوری تونس انجامید.



در پی ناآرامی‌ها و اعتراضات گسترده مردم تونس و کشته‌شدن ده‌ها نفر از معترضان، زین‌العابدین بن علی ابتدا دولت و مجلس را منحل کرد و سپس از قدرت کنار رفت و جای خود را موقتا به محمد الغنوشی، نخست‌وزیر سپرد. وی به همراه خانواده‌اش به عربستان سعودی گریخت.



پس از گذشت بیش از دو سال از بروز این انقلاب، رهبران این انقلاب با یکیدیگر درگیر بوده و به هیچ یک از تعهدات انقلاب عمل نکرده و مردم این کشور کماکان با مشکلات خود دست و پنجه و نرم می‌کنند.


انقلاب لیبی

جنگ داخلی یا انقلاب ۲۰۱۱ لیبی، که با نام «انقلاب ۱۷ فوریه» نیز شناخته می‌شود، از ۱۳ ژانویه سال ۲۰۱۱ میلادی (۱۳۸۹)، به‌دنبال بالاگرفتن اعتراضات و راهپیمایی‌های خیابانی مخالفان و سپس شورش سراسری علیه حکومت لیبی و رهبر آن، معمر قذافی آغاز شد و پس از همراه شدن با سرکوب شدید و سپس جنگ داخلی، در ۲۰ اکتبر ۲۰۱۲ میلادی با سرنگونی حکومت قذافی به تحقق رسید.



قیام مردی لیبی بر علیه قذافی با دخالت‌های نظامی ناتو به بیراهه کشیده شد؛ چنانچهپس ازگذشت دو سال هیچ دستاوردی برای این انقاب نمی توان ذکر کرد و حتی وضعیت مردم نیز بدتر از گذشته گشته و هیچ انتخاباتی نیز در این کشور رخ نداده است.


انقلاب یمن

اعتراضات سراسری در یمن مجموعه‌ای از راهپیمایی‌های خیابانی، اعتراضات علیه حکومت یمن و رئیس‌جمهور آن، علی عبدالله صالح است که از ۱۴ ژانویه ۲۰۱۱ میلادی، در این کشور آغاز شده و در ۳ فوریه (روز خشم) مخالفین به اوج رسید که با برخوردهای خونین و خشونت‌آمیز حاکمیت با مردم معترض روبرو شد. شدیدترین برخورد در ۱۸ مارس (جمعه خونین) بود که ۵۰ کشته و ۲۴۰ مجروح داشت.



اما به دلیل عدم همبستگی مردم و چند دستگی مردم یمن به واسطه رهبران خود هیچ گان نتوانستند بر دیکتاتوری علی عبدالله صالح پیروز شوند.


انقلاب مصر

اولین جرقهٔ انقلاب درحقیقت در ۱۵ ژانویه ۲۰۱۱ میلادی با تظاهرات شهروندان مصری در مقابل سفارت تونس که برای حمایت از انقلاب تونس بود آغاز شد. دو روز پس از این تظاهرات یک جوان مصری با نام عبده عبدالمنعم حماده جعفر خلیفه در اعتراض به بسته شدن رستوران خود و عدم توجه مسئولان به شکوائیه‌اش، در مقابل ساختمان مجلس شعب این کشور دست به خودسوزی زد.



در پی گسترش اعتراضات و ناآرامی‌ها در مصر حسنی مبارک با دستور مستقیم خود به تمامی نیروهای امنیتی کشور دستور شلیک گلوله به طرف تظاهرکنندگان را صادر نمود و نیروی هوایی را به حالت آماده باش درآورد. 

با گسترش دامنهٔ اعتراضات حسنی مبارک دولت را برکنار و عمر سلیمان رسماً به عنوان نخست وزیر جدید مصر منصوب کرد, عمر سلیمان تا قبل از آن رئیس دستگاه امنیتی در مصر بود.



پس از کش و قوس‌های فراوان میان مخالفان مبارک و اختلافات رهبران احزاب مصر، "محمد مرسی" در تاریخ ۱۷ ژوئن ۲۰۱۲ به عنوان اولین رئیس جمهور مصر پس از انقلاب منصوب شد. مرسی بر اساس آمار رسمی در رقابت با احمد شفیق با اختلافی اندک به پیروزی دست یافت.



یک سال پس از تحلیف محمد مرسی، نخستین رئیس جمهور انقلاب ۲۰۱۱ مصر ، موج جدیدی از اعتراضات علیه دولت انقلابی شکل گرفت که نهایتاً در سوم ژوئیه ۲۰۱۳ طی کودتایی به سقوط دولت منجر گردید و ارتش، "عدلی منصور" رئیس دادگاه قانون اساسی مصر را به عنوان رئیس جمهور موقت دولت انتقالی برای برگزاری انتخابات زودهنگام تعیین کرد.


نقطه مشترک انقلاب‌ها چیست؟

اگر نگاهی اجمالی به دلایل موفقیت و شکست انقلاب‌های مهم جهان کنیم، به نقطه مشترکی بر می‌خوریم؛ هر یک از این انقلاب‌ها بنا بر نوع رفتار مردم دلایل مختص خود را دارند؛ اما نقطه اشتراک همه این انقلاب‌ها "رهبر واحد" است.

انقلاب‌هایی که رهبر واحد داشتند در تمام نقاط جهان به پیروزی دست یافتند و این پیروزی دوام داشته؛ برعکس انقلاب‌هایی که رهبر واحد نداشتند یا به پیروزی نرسیدند و یا پس از چند سال از اهداف اولیه انقلاب دور شده و انقلاب مردم را به بیراهه کشانده است.



جدای از انقلاب‌های معروف دنیا می توان نحوه مدیریت جنبش‌های مردمی در حماس و عراق را نیز در نظر گرفت؛ عراقی‌ها با وجود اینکه کشورشان تحت سیطره آمریکا بوده با رهبری آیت‌الله‌سیستانی توانسته‌اند پس از رهایی از دیکتاتور حکومت خود را حفظ کنند. اما در عوض جنبش حماس که از حمایت چند میلیونی مردم فلسطین برخوردار است با توجه به نداشتن رهبری واحد دچار تصمیمات اشتباه شده که برای فلسطینی‌ها هزینه در بر داشته است.

یا اگر به همین انقلاب اسلامی ایران توجه کنیم، در خواهیم یافت اگر امام خمینی‌(ره) پرچم داری این انقلاب را به دست نمی‌گرفتند تا به حال چیزی به نام انقلاب باقی نمی ماند؛ از ماجرای بنی صدر و جنگ هشت ساله تا درگذشت امام(ره) و جانشینی آیت‌الله خامنه‌ای همه و همه بر این ادعا مهر تأیید زده که اگر انقلابی بدون "رهبر" پیش رود به نتیجه نخواهد رسید.

در واقع امر، در ایران نیز اگر یکی از اصول قانون اساسی یعنی «ولایت فقیه» حذف شود، وضعیت ایران بهتر از دیگر کشورهای خاورمیانه نخواهد بود.

تجربه‌ای که امروز مصر دارد، سال 88 در ایران به‌نوعی دیگر رخ داد و عده‌ای تلاش کردند با لشکرکشی خیابانی انتقال قدرت را از صندوق رای به کف خیابان منتقل کنند. اگر نتوانستند، تنها علتش نقش ولی فقیه بود که توانست نیروهای حامی نظامی اسلامی را زیر چتر خود گرد آورد و خائنین به رای مردم را از میدان به در کند.

اگر ولایت فقیه نبود، عده‌ای سال‌ها پیش ایران را در جنگی به نفع صدام، داخل کرده بودند و سرنوشت امروز ما، شبیه به عراقی‌ها بود. اگر ولایت فقیه نبود، ایران هم به روزگاری همچون مصر دچار می‌شد، چیزی در حدفاصل دیکتاتوری و اغتشاش دائمی و شاید حتی وضعیت ایران بدتر از مصر می‌شد چرا که ایران تنوع قومی بیشتری دارد و کسانی که اصل ولایت فقیه را مورد هجمه قرار می‌دهند، در واقعبه‌دنبال زدن ریشه این مدل هستند؛ مدلی که پس از گذشت 34 سال از تحقق انقلاب اسلامی، اثبات کرده که در عصر غیبت کبری، به‌رغم برخی کاستی‌ها و کوتاهی‌ها، کارآمدترین روش حکومتی در پیشبرد انقلابی ماندگار و پویاست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 62
  • در انتظار بررسی: 3
  • غیر قابل انتشار: 3
  • امیر ۰۰:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۰
    1 4
    "تجربه‌ای که امروز مصر دارد، سال 88 در ایران به‌نوعی دیگر رخ داد و عده‌ای تلاش کردند با لشکرکشی خیابانی انتقال قدرت را از صندوق رای به کف خیابان منتقل کنند. اگر نتوانستند، تنها علتش نقش ولی فقیه بود که توانست نیروهای حامی نظامی اسلامی را زیر چتر خود گرد آورد و خائنین به رای مردم را از میدان به در کند." گل گفتی
  • ۰۰:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۰
    2 1
    بسیار مفید بود ممنون
  • ۰۱:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۰
    1 2
    این انقلاب تا قیام صاحب عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف باقی خواهد ماند ان شاءالله امام خمینی هم فرمودند پشتیبان ولایت فقیه باشید تا اسیبی به این مملکت نرسد. اگر همه ما در پشت سر ولی فقیه صف بکشیم و گوش به فرمان ولی خود باشیم هیچ قدرتی در دنیا نمی تواند ما را شکست بدهد . این واقعیتی است که دشمنان و دوستان امروز به آن اعتراف دارند و باید مراقب این گوهر گرانبها باشیم .
  • راحله ۰۱:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۰
    1 6
    بر خامنه ای رهبر خوبان صلوات . اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
  • اسمال ۰۱:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۰
    2 2
    انقلاب ایران رهبر بزرگی داشت.انقلابهای کشورهای عربی همه در پیتی هستند
  • محمد ۰۲:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۰
    1 2
    عالي بود. عالي. خداوند شما را در راه ولايت كه ادامه مسير پيامبران(ع) و امامان(ع) است، حفظ نمايد. نكته اي هم اضافه كنم. اين مقاله را براي كسانيكه چه در سال‌هاي قبل و چه اكنوم، دم از شوراي رهبري ميزنند، ارسال كنيد تا بدانند نتيجه وجود چند رهبر واحد يعني چه.
  • ۰۳:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۰
    1 1
    چون اصلا انقلاب نبود..و مثل همیشه تحلیل اشتباه و توهم شما بود که هر شورش و حرکتی رو انقلاب!! آنهم اسلامی می نامید.... مثل بعضی ها که حوادث سال 88 رو در ایران انقلاب!!..نامیدند.....
  • ۰۳:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۰
    1 0
    از همه بدتر کاسه داغ تر از آش شدن ایران و صدا و سیما برای وهابی های مصری هست که کار رو به جایی رسوندن که چندین بار به احمدی نژاد و ایران در سفر به مصر و...توهین شد..
  • نصیر ۰۳:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۰
    0 0
    یه خورده یواش تر!!! متاسفانه مشکل 99% کارشناس های ایرانی این هست که بدون تحقیق میدانی وسیع و عملی و حضور در کشورهای هدف و میان طرفداران و مخالفان و مقایسه منطق آنها شروع به فلسفه بافی می کنن مثلا همین نجف زاده بعد از اینکه به فرانسه و اروپا رفت تحلیل هاش خیلی از حالت شعاری به حالت منطقی و روی زمین نزدیک تر شد یا وقتی که به سوریه رفت دیدش نسبت به مخالفین واقعی و جعلی حزب بعث سوریه عوض شد...و فهمید همه مخالفین اسد یه مشت وحشی نیستن انقلاب یمن هنوز تشکیل نشده که بخواهد به شکست!!!!!..منجر بشه امام صادق(ع) و دیگر معصومین خیلی صریح و واضخ انقلاب یمانی از یمن رو جز 5 نشانه قطعی پیش از ظهور و جز هدایت کننده ترین و ناب ترین انقلاب اسلامی دانسته اند.. نگاهی به مردم یمن سبک زندگی ساده و عشیره ای آنها هم نشون میده کاملآ ایمان استعداد و پتانسیل این انقلاب تاریخی و سرنوشت ساز رو دارن....
  • معلم ۰۳:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۰
    0 1
    متاسفانه انقلابهای مذکور فاقد یک رهبر با درایت وحکیم بوده و بخاطر همین بلافاصله بخاط سهم خواهی برخی از مسیر اصلیش منحرف میشه در انقلاب اسلامی ایران هم این افراد بودند ولی بارهبری امام خمینی ره به جایی نبردند
  • مهدی ۰۶:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۰
    0 1
    چون ممکنه برای ثمر نشستن یک انقلاب مردم متحد بشن ولی بعد از پیروزی حتما برای حفظ وحدت نیاز به یک رهبری تیزبین هست
  • حمید ۰۶:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۰
    0 2
    پر از اغلا پر از غلطهای املایی . مشرق . کسی این متن را یک بار خوانده ؟
  • ۰۸:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۰
    0 2
    گل گفتی ! این قضیه را می شود به زمان رسول الله هم تسری داد / تازمانی که مردم وانقلابیون آن زمان ، همگی پیروی از پیامبراسلام (ص) می کردند اوضاع خوب بود ولی وقتی در پیروی از « اولی الامر » بعدی را کنار گذاشتند رفته رفته رو به افول نهاد تا رسید به شهادت امام حسین علیه السلام و ... / الان هم ولایت فقیه سمبلی از پیروی از اولی الامر واقعی وطبق دستور ایشان است حتی به لحاظ عقلی ، دریک خانواده کوچک هم باید درنهایت یک نفر حرف آخر را بزند والا زمینه متشنج شدن اوضاع فراهم می شود
  • sina ۱۰:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۰
    0 0
    لطفا این اشتباه را اصلاح نمایید که در روسیه در سال 1906و در پی شکست روسیه از ژاپن در 1905انقلابی رخ داد که کرنسکی به قدرت رسید، اما مسائل مختلف داخلی و جنگ جهانی اول، سبب شد انقلابیون رادیکال بلشویک در اکتبر 1917به رهبری لنین به پیروزی برسند و نظام کمونیستی را تحت عنوان اتحاد جماهیر شوروی تاسیس کنند.
  • محمود محبوب ۱۰:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۰
    0 0
    همه آنچه بر انقلاب ها و جنبش های مردمی کشورهای اسلامی گذشته و می گذرد اثبات این کلام معمار کبیر انقلاب اسلامی است که « پشتیبان ولایت فقیه باشید تا به مملکت شما آسیبی نرسد » انقلاب اسلامی از گردنه های سخت فتنه های داخلی و خارجی در ستیه تدبیر ولی فقیه گذشته است و این جایگاهی است که فقط در فقه پویای شیعه وجود دارد خدا را شاکریم که چنین نعمت بزرگی را به ما شیعیان عطا نموده است
  • mycolony ۱۰:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۰
    0 0
    بسم رب الحسین .. . این حرفو باور کن من همیشه گفتم! اما کسی گوش نمیده ! یه مثال دیگه یادت رفت مشرق جان ، سید حسن نصر الله و حمایت مردم از وی باعث پیروزی لبنان شد.
  • علیرضا ۱۰:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۰
    0 0
    فقط ولایت فقیه
  • سید سجاد ۱۱:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۰
    0 0
    نداشتن یک نفر که حرف آخر را بزند در راس هر مجموعه ای لازم است همان چیزی که این کشورها نداشتند و ما داریم
  • محمد ۱۱:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۰
    0 0
    با سلام ،مطلب خوبی بود اگر ملتی بخواهد به قدرت وبالندگی برسد باید وحدت داشته باشد که در ایران این وحدت را مقام معظم رهبری کنترول و هدایت می کند.
  • ۱۱:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۰
    0 0
    شما مطالعاتت رو بیشتر کن... درسته که اینها هم تاثیر داشت و لی جنگ ژاپن کلید زد
  • ۱۲:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۰
    0 0
    گزارشات تحلیلی مشرق نیوز بسیار پر محتواست خصوصا این تحلیل. من مرتب گزارشات تحلیلی مشرق مطالعات دقیق می کنم. با تشکر از هیئت تحرییه مشرق نیوز
  • حسن ۱۲:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۰
    0 1
    البته داشتن رهبری و اصل ولایت فقیه یکی از شرایط عمده پیروزی انقلاب اسلامی ایران بوده است. اما نکته اساسی تر این پیروزی خنثی کردن تمامی اقداماتی است که توسط "دشمن" در طی این سالها بر علیه انقلاب اسلامی صورت گرفته است. از انقلاب الجزایر چه مانده است؟ انقلاب مردم الجزایر با کودتای بومدین همراه بود و مسیر انقلاب اسلامی و مردمی الجزایز به "انقلاب سوسیالیستی" تغییر کرد. در دهه 90 میلادی مردم الجزایر "اسلامگرایان" را برای مجلس انتخاب کردند که با سرکوب فرانسویان و کشتار بیرحمانه به قدرت رساندن بوتفلیقه منجر شد. و حالا الجزایر کجاست؟ این استراتژای یکسان همواره از طرف "دشمن" با تاکتیک های متفاوت بکار گرفته شده است. در مرحله اول از میان انقلابیون (که ممکن است خودشان نیز آگاه نباشند) اولین زاویه با انقلاب را با شعارهای "انقلابی" ایجاد و قاعده بازی را عوض می کنند. کدام قاعده بازی؟ آن قاعده بازی که مورد پذیرش اکثر انقلابیون در آن کشور و در آن زمان است. مثلاً در الجزایر اسلامیت، و در مصر امروز مراجعه به آرای عمومی و در تونس و لیبی و ... دیگر بعد ازاین فقط تاکتیک های مختلف است که از طرف "دشمن" به اجرا گذاشته می شود. در مورد انقلاب اسلامی هم همین استراتژی را بکار بستند. از بنی صدر، کودتا، جنگ تحمیلی، و ..... پاسخ نداد. تاکتیک دیگری را آزمایش کرده و می کنند که امیدوارم پاسخ ندهد. شاید عمده ترین دلیل تکیه کلام امام راحل و رهبری: وحدت کلمه برای خنثی کردن برنامه ها و روشهای اختصاصی است که "دشمن" برای جمهوری اسلامی ایران طراحی کرده است. به عبارت دیگر انقلابی می تواند شانس موفقیت داشته باشد که رهبران و پیروانش "دشمن" شناس باشند، و الا هیچ شانسی ندارند. (هیچ تعریفی از دشمن نمی توان ارائه کرد زیرا به اندازه تاکتیهایشان سیال هستند، و مشکل دشمن شناسی نیز در همین است) انشالله صبح نزدیک است
  • سید مجید حسینی ازنوجانی ۱۲:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۰
    0 0
    رهبری معنوی است که انقلاب را حفظ می کند و جلوی خطاها و خودکامگی ها را می گیرد و این نقطه قوت انقلاب ماست.
  • ۱۲:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۰
    0 0
    ممنون گزارش خیلی خوبی بود
  • ۱۲:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۰
    0 0
    عالی بود
  • مجید ۱۲:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۰
    1 0
    هرکشوری که برای انقلاب رهبری اگاه نداشته باشه انقلابش به پیروزی نمی رسه. خدا رحمت کنه امام خمینی رو.
  • علی کاشانی ۱۳:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۰
    0 1
    اساسا در مصر و لیبی و تونس انقلابی صورت نگرفته و تغییر رژیم ها توسط دولت امریکا و با پول قطر و عربستان برای به قدرت رسیدن وهابی ها و القاعده میباشد.
  • مهرداد ۱۳:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۰
    0 0
    با تشکر از مشرق جان خواهشا اگر به آزادی عقیده اعتقاد دارید لطفا نظرم را دست کم دربازه انقلاب مصر و سقوط مرسی منتشر کنید ممنون. اگرچه ناتوانی مرسی و اخوان المسلمین مصر در ایجاد همگرایی عمومی بهانه ای شده است برای تحکیم سیطره فرماندهان سکولار ارتش بر این کشور و موجب بروز صحنه های فجیع و ناراحت کننده مانند کشتار مردم شده است، اما طغیان و تمرد بخش قابل توجهی از انقلابیون مصری علیه اسلام گرایان اخوانی، بیش از آنکه یک حرکت ضد اسلامی باشد، اعتراضی است جدی به رویکرد تکفیری اسلامگرایان مصری. چراکه مرسی به عنوان نامزد حزب اخوانی عدالت و توسعه به جای تحقق مطالبات سرکوب شده ی ملّت مصر به تحکیم خلق و خوی سلفی گری و توسعه طلبی سیاسی در سطح منطقه همت گمارد. عمده اشتباهات اخوان المسلمین و مرسی این جریان را چنین می توان بر شمرد: 1- ولع و اشتهای شدید به توسعه قدرت قبل از اصلاح ساختارهای کودتاخیز و تحکیم مردم سالاری در مصر از جمله خطاهای راهبردی مرسی بود. ارتش همواره در مصر فصل الخطاب بوده و در چنین شرایطی همواره احتمال کودتا وجود دارد. راه درست آن بود که انقلابیون مرسی ضمن محدود سازی ارتش از طریق قانون اساسی، از بازی در زمین نظام سابق مصر خودداری می کردند. 2- انحصار طلبی ، ناتوانی از مهرورزی به همه مردم فارق از گرایشات سیاسی، عدم تعامل با دیگر گروههای انقلابی و عدم پی گیری باز گشت انقلابیون حقیقی مصر همچون شیخ محمد عمر عبدالرحمن که سال ها در آمریکا زندانی است، از دیگر اشتباهات مرسی محسوب می شود. 3- با وجود نفوذ چند ده ساله ی سکولارها در مراکز دانشگاهی و محافل روشنفکری مصر ، اسلامگرایان نه تنها توانایی همراه کردن این قشر تأثیر گذار در مصر را نداشتند بلکه با تکفیری گری بهانه حذف خود را به آنها تقدیم کردند . 4- سپردن ضمانت پایبندی به پیمان خفت بار کمپ دیوید به مقامات رژیم صهیونیستی و تأمین انرژی تقریبا رایگان برای آن رژیم متجاوز که با نامه ی دوستانه ی مرسی به شیمون پرز رئیس رسمیّت یافت از جمله خطاهای راهبردی اخوان المسلمین است. 5- مرسی به جای طراحی برنامه های اقتصادی بر اساس نیاز های بومی، اعتماد به طرح های بانک جهانی را در دستور کار قرار داد و ضمن سست کردن پایه های اعتماد ملّی عملا موجب تعمیق تبعیض های اجتماعی شد. 6- اولویت بخشیدن به بر قراری ارتباط با عربستان که مقصد اولین سفر خارجی مرسی بود و همراهی با محور "قطر-عربستان-ترکیه" را نیز باید در شمار خطاهای مرسی محسوب کرد؛ محوری که با سقوط امیر قطر و بروز نا آرامی های شدید اجتماعی و اعتراضات مردمی علیه اردوغان رو به افول است. 7- تقویت گروهک های سلفی در مصر و بازگذاشتن دست آنان در هتک حرمت مقدسات و زمینه سازی برای جنایت کشتار شیعیان در خانه شهید شیخ حسن شحاته مشروعیت مرسی را باچالش مواجه کرد. 8- مرسی در پی دشمنی با بشار اسد و حمایت از گروه های تکفیری به جای دشمنی با رژیم اشغالگر فلسطین و همچنین تنزّل جایگاه مصر به پایگاه لجستیک تروریست های سلفی عملا از اهداف انقلاب بزرگ مصر منحرف شد. 9- تقابل با جمهوری اسلامی و عدم اعتقاد به وحدت مذاهب اسلامی از دیگر اشتباهات جدی مرسی بود. سخنان تند مرسی در اجلاس جنبش عدم تعهد، هتاکی قرضاوی به شیعیان و فتاوای او علیه ایران، حزب الله، اسد و وعده بهشت او به جوانان حامی مرسی در قبال مبارزه با حکومت سوریه، اگر چه در رسانه های ما نادیده گرفته شد اما تاثیر جدی بر موقعیت داخلی مرسی داشت.
  • یاشار ۱۳:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۰
    0 0
    مشرق خوب ترکوندی ولی توجه به نکات زیر صروری به نظر میرسد (لطفا منتشر کنید) اکنون صدا وسیما و رسانه های حاکمیتی نباید بار دیگر اشتباه استراتژیکشان درباره منطقه و مصر را تکرار کنند. متاسفانه همچنان در برخی از تحلیل های صدا وسیما زمزمه حمایت از مرسی شنیده می شود. برخی از شخصیت های سیاسی که هم زمان با برگزاری اجلاس نم در تهران در صدا وسیما به مرسی اهانت کردند و عکس العمل دفتر مرسی را برانگیختند، اکنون در قاب تلویزیون برکناری مرسی را تسلیت می گویند و افسوس می خورند! آیا نباید از این رفتار تعجب کرد؟ اگرچه اشتباه یا خیانت اخوانی ها، مصر را به ورطه ی خطرناکی کشانده که علاوه بر بازگشت سکولارها و عوامل رژیم گذشته، بدعت طغیان علیه رئیس جمهور قانونی را پایه گذاری کرده است، اما نباید اشتباه کرد و جوشش مردم مصر را ضد اسلام دانست . البته این تحولات واقع بینی رئیس جمهور دکتر احمدی نژاد درباره ی تحولات منطقه و همچنین نفرت عمومی ملت ها نسبت به اسلامگرایی موجود در کشورهای اسلامی را نمایان کرد. این در حالی بود که عده ای از تحلیل گران سیاسی مخالف رئیس جمهور همچنان در فضایی تخیلی آرزوهایشان درباره بیداری اسلامی را به جای واقعیات عینی ترویج می دهند. فراموش نکرده ایم که رئیس جمهور را با چه تهمت هایی روبرو کردند آنگاه که حاضر نشد بر اساس توهم و آرزو منافع ملی را به ورطه نابودی بکشاند. چه کسانی مرسی را فرزند انقلاب اسلامی و امام خمینی (ره) نامیدند؟ چه کسانی اصرار داشتند رئیس جمهور بی کفایت مصر را پرچمدار مبارزه با صهیونیسم جا بزنند؟ زمانی که رییس جمهور سال گذشته بر لزوم تفکیک بین " اصل بیداری های منطقه " و " دست های مدیریت کننده این بیداری " تاکید کرده بود، بسیاری از ظاهربینان فارغ از هرگونه دور اندیشی و در نگاهی که یا صفر می دید و یا 100 ؛ دو قطبی "بیداری اسلامی - بیداری انسانی" را مطرح و دولت را متهم به انحراف کردند. در نگاه این افراد، این انگاره ذهنی که " بیداری شکل گرفته در دنیا (حتی در اروپا) ، بیداری اسلامی است" و "به هیچ وجه هم امکان مصادره و انحراف این انقلاب ها وجود ندارد" یک اعتقاد مسلم و غیرقابل خدشه بود و کوچکترین نقد به این انگاره ذهنی ، به معنای جاسوس و یا مامور سیا و موساد بودن تلقی می شد. اکنون کافی است با نگاهی به گفتار روشن تر رئیس جمهور در ضیافت افطاری سال گذشته با دانشجویان بیاندازیم تا بار دیگر تفاوت احمدی نژاد تیزهوش با مقدس نمایان بی خاصیت نمایان شود: «در باب سیاست خارجی، اتفاقاتی که افتاد، صحنه چیست؟ هنر شما این است که چند گام جلوتر را ببینید و الا تحلیل حوادث واقع شده که کار سختی نیست. خیلی‌ها هنر تحلیلشان در اتفاقات گذشته خوب است اما اگر بپرسی خب بعد چی؟ تو که گذشته را خوب می فهمی ادامه اش چه می شود؟ چیزی ندارند. اینکه ملت‌ها و ملت‌های مسلمان در شرایط کنونی بدنبال عدالت و پاکی و آزادی و عزت هستند، در آن شکی نیست و این منحصر به ملت‌های مسلمان هم نیست. همه می‌دانستیم، تمام آن کسانی که مسائل منطقه و دنیا را رصد می‌کردند، آگاهی داشتند که جنبش‌ها، خیزش‌ها و حرکت‌هایی در آستانه وقوع است. این یک چیز ظاهری است. مهم هم این نیست که مردم می‌خواهند انقلاب کنند یا تغییرات ایجاد کنند. مهم این است که مدیریت تغییرات دست کیست. در همین انقلاب خودمان اگر مدیریت الهی امام نبود، انقلاب ملت ایران به دست لیبرال‌ها و منافقین و مارکسیست‌ها له می‌شد. امام بود که کشاند، آورد و رساند به هدف. باید بین اصل تحولات و مدیریت تحولات تفکیک کرد. مهم این است که ببینیم کی دارد مدیریت می کند؟ باید تفکیک کنیم بین مدیریت تحولات با اصل تحولات و الا زمین می خوریم، دچار تناقض می شویم، نمی توانیم جواب بدهیم. به ما می‌گویند چرا این تحولات را در فلان کشور صددرصد تأیید کردید، در فلان کشور تأیید نمی کنید؟ نمی توانیم مواضعمان را توجیه کنیم. اما اگر تفکیک کردیم مدیریت را با اصل حرکت و خواسته های واقعی مردم، اولاً ما می‌توانیم خواسته ها را مدیریت کنیم ، ثانیاً دچار تناقض در مواضع نمی‌شویم.»
  • ۱۳:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۰
    0 0
    کجا؟؟؟؟؟
  • ۱۳:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۰
    0 0
    مشرق تحلیل خیلی خوبی بود ... ممنون
  • ۱۴:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۰
    0 0
    دلیل شکست انقلاب در مصر عدم به کارگیری خشونت از طرف انقلابیون بود. انقلاب بدون تصفیه حساب کامل با بقایای حکومت سابق معنی ندارد. اینها نیروهای ارتجاعی هستند که در اولین فرصت برمی گردند و حکومت نوپا را سرنگون می کنند.
  • ۱۴:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۰
    1 0
    مصر و لیبی و تونس انقلاب های ساختگی بود
  • لیلا ۱۴:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۰
    0 0
    باید این اتفاقا بیافته تا همه متوجه بشن بدون امام و یا جانشینش نمیشه حکومت داری کرد!
  • ۱۵:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۰
    0 0
    برادر جمله بندیت اشتباهه. داشتن یک نفر که حرف آخر را بزند لازم است.
  • قنبر ۱۵:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۰
    0 0
    چون اون کشورها سنی هستند وبه ولایت فقیه اعتقادی ندارندبه خاطر همینه که نمی تونن خودشون رو جمع وجور کنند.البته رهبرمون هم واقعا با تدبیر واگاه هستند ،افتخار میکنیم
  • مجتبی ۱۵:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۰
    0 0
    همینه
  • ۱۷:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۰
    0 0
    ولایت فقیه هدیه خداوند به مردم ایران است و گرنه معلوم نبود الان کشور ما در شرایط سوریه بود یا افغانستان یا مصر ..
  • علی ۱۷:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۰
    0 0
    خدا رحمت کنه قذافی رو...گفت اینها به دنبال نفت شما هستن...الآن هم که خزان عربی...واقعا شخص انقلابی و بزرگی بود قذافی....مرگ بر دولتهای کثیف ناتویی...مرگ بر اسلام امریکایی
  • علی ۲۰:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۰
    0 1
    تحلیلهای درست وجالبی بود اما به یک نکته خیلی مهم در موضوع کشورهای تونس ومصر ولیبی و...باید توجه شود با عرض معذرت از برادران اهل تسنن که به دور از تعصب در این نکته تامل وتفکر کنندتنها اسلام ناب محمدی (ص) با موتور محرکه فقه واجتهاد پویای علوی با ظرفیت بالای نظام سازی ومردم سالاری دینی تحت مدیریت الهی قادر به اداره وهدایت جامعه ومقابله پیروزمندانه از طریق انقلاب اسلامی باجبهه گسترده کفر وشرک ونفاق وارتجاع منطقه وخودباختگی جریان های غرب گرایی میسر می باشد.نقص مهم در حرکت وجریان بیداری اسلامی فقدان مبانی تئوریک والگوی قابل عرضه می باشد چیزی که شاهد آن می باشیم جریان لیبرال وسکولاراخوان در مصر را با بیش از 80 سال تجربه تشکیلاتی آچمز واز صحنه بیرون کرد.
  • محمد ۲۱:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۰
    0 0
    خسته نباشید عالی بود
  • ۰۰:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۱
    0 0
    زمین =زیمن
  • دلال ۰۰:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۱
    0 0
    یارو ریش نداشت می گن پیره!
  • ایمان ۰۰:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۱
    0 0
    چرا راه دور می روی فقط حزب الله لبنان توانست زمینهای اشغالی را پس بگیرد و واحد بماند.
  • ۰۰:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۱
    0 0
    گل گفتی
  • mehdi ۰۱:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۱
    0 1
    اگر کشورهای خاورمیانه به دنبال وحدت شکنی نبودند و حرفای رهبری رو و توصیه هاشو عمل میکردند حالا این عاقبتشون نبود معلوم نیست کی به کیه تو کشوراشون .
  • سیاوش ۰۳:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۱
    0 0
    و البته هنوز هم داره .
  • عماد ۰۳:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۱
    0 1
    و خدا حفظ کنه آقامونو .
  • میترا ۱۰:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۱
    0 0
    چون انقلاب نبود . در اینکه مردم خواهان تغییر بودند شکی نیست ولی رهبری اینکار بدست قدرتهای خارجی بود و با مستقر کردن عوامل خودشون همون راه رژیم پیشین را رفتند
  • ۱۲:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۱
    0 0
    اشتباهی مثبت دادم شرمنده
  • ۱۲:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۱
    0 0
    اشتباها مثبت دادم
  • ۱۸:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۱
    1 0
    اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
  • صداقت ۱۹:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۱
    0 0
    برای اینکه این کشورها بدون داشتن رهبر آگاه انقلاب کردند
  • رحمن ۲۰:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۱
    0 0
    آنچه شما در نظر هایتان ابراز می کنید یک نوع بی خیالی و راحت طلبی موج می زند و شما را از درک حقیقی اجتماع دور نگاه می دارد آنچه در سال 88 رخ داد یک قسمت بر آورد های غلط موسوی و کروبی بود که نباید در آن می افتادند و از یک طرف دیگر سوء استفاده استعمار غرب از این اتفاقات بود که توسط نوکران خود و نفوذی ها در کنار موسوی به آن دامن زدند اما آنچه توده ملت بدنبال آن بود و در هیاهو های دو طرف گم شد تقاضای تغیری بود که می خواستند و هر گز منظور نشد تا در انتخابات جدید همان مردم با صلح و آرامش خواسته خود را تکرار کردند و باعث تجمع همه ملت در کنار نظام و رهبری با تغیر پویا بود که غرب را از این موضوع اصلا خوش نیامده است و می بینید که تهدید ها ادمه دارد این ملت و نظام بود که برنده انتخابات بود و قابل درک است که منافع عده ای در داخل در این پویایی بخطر خواهد افتاد و علت بعضی استرسها هم همین است.خوب حالا به انقلابهای لیبی و مصر و سودان برگردیم اصالتا به حرکت اینها نمی توان انقلاب گفت چون جای گزین برای نظام قبلی ندارند این حرکتها فقط یک تغیر موضعی بود که توسط غرب کاملا کنترل شده انجام می شود و هزینه اش را هم عربستان و قطر و کویت می پردازند و زمان می برد تا مردم بفهمند که تغیر جزیی چیزی را تغیر نخواهد داد متاسفانه عملکرد سنی های افراطی عرب که سرمنشا در عربستان دارد و وهابی گری از آن جمله است در افغانستان و عراق و سوریه مردم مصر را متوجه خطر کرده است و حاضر نیستند در این مهلکه خود را قرار دهند.که نه در آن اقتصاد وجود دارد و برادر کشی هم به آن اضافه می شود.همه این اتفاقات به نفع اسراییل تمام شد
  • ۲۲:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۱
    0 1
    كي گفته انقلاب هاي مصر و تونس و يمن و ليبي موفق نبوده، مردم در اين كشورها حكومت هاي استبدادي و خودكامه و تحت حمايت غرب را شكست داده و سرنگون ساختن اين موفقت كمي نيست چرا اين جوري با عينك منفي به اين انقلاب ها نگاه كرديد متاسفم از شما مشرق كه چنين مقالاتي را منتشر مي كنيد
  • محمد ۰۰:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۲
    0 0
    سقوط مبارك، انقلاب نبود؟! حرص نخور جانم، انقلاب بود.
  • محمد ۰۰:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۲
    0 1
    نظر شما دقيقاً همان تحليل‌هاي يك طرفه بي بي سي انگليس، صداي آمريكا، الجزيره قطر و العربيه عربستان است. تغيير اين رژيم هاي فاسد، هيچگاه به نفع آمريكا و صهيونيستها نيست. چرا كه براي اين دول فاسد، حاكم فاسد بهتراست، ولو با زور. پس چه دليلي دارد كه شرايط اين قبيل كشورهاي اسلامي را متزلزل كرده و امكان ورود نيروهاي اسلامي ضد غرب- به قول خودشان تندرو- را ايجاد كنند. تغييري كه از نماز جمعه شروع شود و به قانون اساسي اسلامي ختم شود، براي دول استكباري يك فاجعه است. مطالبات مردم در تمام اين انقلاب‌ها، مماشات سران قبلي با غرب و بعضاً دوستي باغرببوده است، پس طبيعيست آمريكا و قر و عربستان بر ضد خود عمل نمي‌كنند. اين حركتها فقط در چارچوب بيداري اسلامي قابل توجيه است. شما نبايد اين واقعيت‌ها را ناديده بگيريد.
  • محمد ۰۰:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۲
    0 1
    شما حرف حضرت امام خامنه‌اي مبني بر اينكه حركت‌هاي اين قبيل كشورها، بيداري اسلامي است را ناديده گرفته و حركت آقاي احمدي نژاد را مبنا مي‌دانيد؟! يعني يك فقيه جامع الشرايط همچون رهبر جهان اسلام حضرت امام خامنه اي، نمي دانند بيداري اسلامي چه چيزي هست و چه چيزي نيست، اما شما مي دانيد؟!
  • محمد ۰۰:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۲
    0 1
    سركار خانم ميترا؛ هر حركت مردمي براي تغيير و تحول اساسي، اسمش انقلاب است. ثانياً مادامي كه مبارك، بن علي، شيخ بحرين و عربستا و قطر، غلام حلقه به گوش آمريكا و سگ نگهبانش صهيونيست‌ها هستند، آيا دليلي دارد كه آمريكا و صهيونيست‌ها بخواهند آنها را بردارند و اسلام ضد آمريكايي راجايگزين نمايند؟ اين انقلاب‌ها، فقط بيداري اسلامي بوده است، منتهي مردم آنها با نداشتن رهبري اسلامي، اجازه مصادره اين انقلابها را به غرب دادند. فقط مصادره انقلاب بوده نه اينكه انقلابي نباشد.
  • ۰۲:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۲
    0 0
    قطعا نجفی واقع بین تر شده اما ندیدم حرفای تورو بزنه شما هم برو یمن شاید واقع بین تر بشی
  • شهاب الدين ۰۳:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۲
    0 0
    مقاله ي بصيرت افزايي برام بود. متشكرم. أيدكماالله.
  • بنده خدا ۰۹:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۲
    0 0
    دوست عزيز خروج يماني نه انقلاب يماني در ضمن طبق آخرين نظرسنجي هاي خود آمريكايي ها 70% مردم سوريه طرفدار دولت سوريه هستند 20% بي طرف هستند 10% مخالفين هستند همون آدمخوار ها

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس