عاشقانه

اگر سریال‌های ترکی خنده‌دار هستند و روابط نمایشی‌ سریال‌هایشان بیشتر از آنکه جدی باشد، روی اعصاب تماشاگر بی نوا رژه می‌رود، به این دلیل است که فضای زیستی شخصیت‌ها غیر واقعی و تصنعی است.

سرویس فرهنگ و هنر مشرق - اگر عوامل ساخت «سریال عاشقانه» این سریال را در ترکیه و به زبان ترکی استانبولی می‌ساختند، سریال باورپذیرتری از کار درمی‌آمد. کاراکترهای اصلی این سریال، تنها نشانه باورپذیری خاصی که از ایرانی بودن بروز می‌دهند، صحبت به زبان فارسی است. شخصیت‌های سریال حتی در نوع پوشش و آرایش شبیه ایرانی‌ها نیستند و طراحی و میزانسن سریال، به سری دوزی‌های لوکس و غیرقابل‌‎باور محصول استانبول و آنکارا، شباهت دارد.

«سینمای ایران» از یکسو در نمایش «فقر و تباهی» در میان تولیدات سینمای جهان پیشتاز است و از سوی دیگر ‌سریال‌های اخیر شبکه نمایش خانگی بیش از اندازه لوکسِ لوس هستند و مخاطب ایرانی نمی‌تواند باور کند چنین کاراکترهایی اینقدر آراسته در ایران زندگی ‌می‌کنند.

تصور می‌کنید بازیگران مرد سریال در هر صحنه‌ای که در چهارچوب سریال حاضر می‌شوند تصور می‌کنید با وجه غلیظ آراستگی،  از یک مراسم اختصاصی شینیون و میزانپلی بازگشته‌اند.  هیچ خشی در نوع پوشش‌ و ظاهر کاراکترها وجود ندارد. نوعی میزانسن فرار از واقعیت در نحوه چیدمان، طراحی و پوشش کاراکترها در بروز نحوه زیست آنان وجود دارد که «عاشقانه» را شبیه سریال‌های استانبولی می‌کند.

 آقای سوپر استار، محمدرضا گلزار که توانایی‌هایش در بازیگری هیچگاه به کمال نخواهد رسید در اقدامی همسو با نوع میزانسن خاص استانبولی سریال،  برای خاص و ویژه بودن موهای سر و صورتش را طوری رنگ کرده که شبیه‌ کیوانچ تاتلیتوغ (بازیگر سریال‌های ترکی استانبولی «کوزی گونی» و «پاتریس») شود. یک دهه قبل هنرپیشه‌ها و سوپر استارهای داخلی دست به ترفندهای مختلفی می‌زدند تا شبیه هنرپیشه‌های هالیوودی شوند، تصور کنید که فرهنگ بازیگران شبه سوپراستار چقدر تنزل پیدا کرده است که  سعی می‌کنند شبیه نمونه‌های استانبولی خود شوند.

سریال عاشقانه به تمام  سریال ‌های لوکس ترکی شباهت دارد و همه چیز شیک و براق است. رضا (حسین یاری) فرزند مستقل حاج یونس ظاهرا سرچشمه چنین شیکی است و این شیکی و لوکسی تا بی نهایت، به جزئیات سریال تسری پیدا می‌کند. سایر بازیگران نیز از این قاعده بیش از حد آزار دهنده لوسی و لوکسی مصون نیستند. این میزان آراستگی با جزئیات در اغلب صحنه‌ها چنان است که تصور می‌کنید که شخصیت‌های اصلی و حتی فرعی چند لحظه قبل از حضور در مقابل دوربین، حسابی سفید کننده دندان و سفید کننده صورت مصرف کرده‌اند.

اگر سریال‌های ترکی خنده‌دار هستند و روابط نمایشی‌ سریال‌هایشان بیشتر از آنکه جدی باشد، روی اعصاب تماشاگر بی نوا رژه می‌رود، به این دلیل است که فضای زیستی شخصیت‌ها غیر واقعی و تصنعی است. در افق اقتصادی‌ واقعی کمتر شهروندی می‌تواند ، موفق به چنین لوکسی بی‌مرزی دست پیدا کند. فقط« ۱ درصد» از جمعیت ایران، در چنین لعاب لوکس اقتصادی زندگی‌ می‌کنند و این سبک پرتجمل، برای سایر شهروندان ایرانی، کاملا دست نیافتی و خاص است و ترویج چنین تجملی ظلم به تماشاگری است که سریال عاشقانه را با پول یارانه آخر ماهشان تهیه می‌کنند.

نمایش چنین رفاه کلانی در نسبت با طبقه متوسط،  شاید در لحظه بر تماشاگر تاثیر نشاط آوری داشته باشد اما مخاطب از جهان آرمانی عاشقانه که جدا می‌شود تمنای زیستی‌اش به سوی رفاهی که نیست و ندارد متمایل می‌شود و در دراز مدت یک خسران روحی و افسردگی را موجب می‌شود. نکته مهمی که دستگاه‌های نظارتی بدان توجه ندارند مسئله ارائه نوع نمایشی خاص از سبک زندگی است. بخش اعظمی از جامعه وقتی چنین زیست لوکسی را نمی‌توانند تجربه کنند. به هر حال آنچه در این سطور بدان اشاره شد از فهم مدیران ممیزی و سانسور خارج است، اما واقعیت این است همذات پنداری با چنین کاراکترهایی دشوار است و برای مخاطبان حسرت آور.

خیلی خنده ‌دار است که بازیگران فیلم در فضای لوکس پر تجملی غرق شده‌اند در عین اینکه ادعا می‌کنند، آه در بساط ندارند، اما با یک غمزه نازدارانه با اتکا به چشمان رنگی خود موفق می‌شوند ۱۱۰ میلیون تومان مهریه همسری که قصد دارند طلاقش بدهند را از دختر مجرد دیگری بدست ‌آورند.

در دل کشورهای خاورمیانه، طبقه متوسط تعریف معین و مشخصی دارد، سبک زندگی و پوشش، حدود معلومی دارد و زیادی لوکس بودن توی ذوق مخاطب می‌زند. حتی شخصیت لق و آواره‌ای مثل پیمان (هومن سیدی) مسابقات فوتبال را توی خانه‌اش با مدرن‌ترین وسایل امروزی تماشا می‌کند. پیمانی که قصد مهاجر به «یونایتد استیتس» را دارد و لاتاری اقامت در این کشور را در جیبش دارد. در روایت موازی دیگری  پیمان (هومن سیدی) سعی می‌کند «درسا» (بهاره کیان افشاری)  را تلکه کند و به دنبال منابع مالی تازه‌ای برای مهاجرت است. پیمان زندگی بسیار مرفهی دارد و درد او کم بودن میزان فرح و توانایی مالی است. این کاراکتر و سبک ماجراجویی او سمبلی از «نئودوژان» های مدرن امروز است که محبوب‌ترین شخصیت سریال‌های ترکی محسوب می‌شوند  و از سوی دیگر نگاه فرمولیزه شده و  رایج  سینمای ایران در عاشقانه پیاده می‌شود. پرسوناژ «نئودون ژوان» (بخوانید دخترباز فیلم) که در جستجوی تجربه دلبران جدید،  به شکل خستگی ناپذیری راهش را ادامه می‌دهد، در این سریال بشدت محبوب است، اما حاج آقای سریال که متشرع است و ارتکابش توام با خواندن صیغه حلال؛ منفور. 

مدیوم‌های نمایشی در ایران گویی با اجرای آیینی مشکل دارند، به همین دلیل است سینمای ایران به صورت پیوسته تلاش می‌کند وجهه دیگری از مردان مومنی که به مردم کمک می‌کنند را نشان دهد که در صیغه کردن زنان جوان پنجه طلایی هستند. حاج یونس  در روستایی که مشغول امور خیریه بوده دختری ۱۵ ساله را صیغه کرده و از او صاحب یک فرزند شده است و این فرزند پس از سی و اندی سال سراغ حاج یونس می‌رود، اما حاج یونس او را نمی‌خواهد.  در ادامه کریه نشان دادن مردان دین و آیین  که در سینمای ایران بشدت رایج است، سازنندگان، حاج یونس را منفور نشان‌ می‌دهند. مرد متکبری که به عروس خود ظلم می‌کند و حتی بانی جدایی پسرش از خانواده‌اش می‌شود. اما از سوی دیگر پیمان  نئودون‌ژوان امروزی معشوقه‌های فراوانی دارد و با ترفند هر چه پیش آید خوشاید، قهرمان جذاب سریال است و جزئیات نمایشی از او یک قهرمان می‌سازد.

حاج یونس ادامه اغلب حاجی‌های هوسباز سینمای ایران است که دست به صیغه بودنشان با دست به اسلحله بودن وسترنرهای فیلم‌های کابویی هیچ تفاوتی ندارد. حاج یونسی (مسعود رایگان)  که ما در این سریال می بینیم در دوران کهنسالی همچنان با پرستارش در حد لالیگا  چنان گفتگو می‌کند  که مخاطب تصور می کند پس از انجام مراحل فیزیوتراپی، پرستارش از او باردار خواهد شد. این تصویر حاج آقای دست به صیغه، در سینمای ایران چند سالی است که به عنوان یک مد نمایشی وجود دارد و فیلم مارال ( مهدی صباغ زاده) آغازی بر چنین شخصیت‌هایی است و محمدرضا شریفی نیا چنین سمبلی را در فیلم‌های متعددی بازی کرده است.

یکی از جذابیت خاص و ویژه سریال‌های ترکی کشف تعارضات فرهنگ استانبولی با فرهنگ مسلمانان ترکیه است. نمونه‌های حاد آن روابط مردان با خواهران همسر است و نمونه قابل تحمل‌تر که فرهنگی استانبولی سعی دارد آنرا وارد فرهنگ مسلمان ترک کند، نگهداری از حیوانات است. سریال عاشقانه‌ از گزاره نمایشی نگهداری سگ با ترفندی نمایشی استفاده می‌کند.در سریال عاشقانه نگاهداری سگ به جای فرزند، با توجیه بچه‌دار نشدن پگاه ، مسئله‌ای  عادی نشان داده ‌می شود  و وابستگی زن به سگ صورت دلسوزانه‌ای به خود می‌گیرد. حتی سازنندگان با گم شدن پاپی( سگ پگاه) سعی می کنند طوری روایت پیش ببرند که مخاطب با اندوه پگاه همذات پنداری کند. استانبولی بودن سریال با برجسته کردن موضوع پاپی، بدجوری توی ذوق می‌زند.سریال‌های محصول کشور ترکیه معمولا موضوعات و سبک زندگی شبه مدرنی را نمایشی می‌کنند که در فرهنگ مسلمانان ترک زبان نبوده و یا اینکه قرار است در آینده‌ای نزدیک، بخشی از سبک زندگی یا فرهنگ عامه آنان باشد. نمایش جایگزینی سگ به جای فرزند، تناسبی با فرهنگ ایرانی ندارد و این موضوع را باید بپذیریم که فرهنگ «سگ‌بازی»، «سگ داری» همچنان یک ناهنجاری عرفی محسوب می‌شود. سگ داری در مدیوم‌های نمایشی در حال مد شدن است و به وفور فیلم‌های سینمایی در آینده ساخته خواهد شد که سگ در آن نقش دراماتیک پر رنگی خواهد داشت. عاشقانه نیز فرهنگ نگاهداری سگ را که متعلق به فرهنگ ما نیست، در قالب یک برش نمایشی و کاملا احساسی سعی می‌کند عادی جلوه دهد.  


از  ساز و کار تولید سریال «عاشقانه» بوی حسادت به مشام می‌رسد. سازندگان قصد داشته‌اند یک شبه عاشقانه امروزی بسازنند که در لوکس بودن از سریال شهرزاد پیشی بگیرد. حتی در انتخاب موسیقی و تیتراژ سراغ یکی از پرطرفدارترین خوانندگان پاپ رفته‌اند و شخصیت واقعی او  را چاشنی قصه سریال کرده‌اند. در واقع عاشقانه در ساخت همه اجزا ، شهرزادی امروزی است اما نه شهرزاد تصویری دقیق از یک طبقه خاص در دهه سی شمسی است و نه عاشقانه تصویری از طبقه متوسط امروزی.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 46
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 27
  • IR ۱۲:۲۴ - ۱۳۹۶/۰۴/۳۱
    12 45
    دوتاش را گرفتم
    • IR ۰۰:۰۵ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۱
      11 2
      سریال سخیف و مبتذل و مهوع و خانمان براندازی است
  • IR ۱۳:۰۷ - ۱۳۹۶/۰۴/۳۱
    50 85
    خجالت بکش انقدر مردم رو مثل رییس سابقت آقا محمود محتاج یارانه نشون نده یعنی چی مردم منتظرن یارانه بگیرن بعد عاشقانه رو بخرن بعدم هیچ کس مجبور نیست ببینه عاشقانه رو هرکس بخواد می‌ره میخره می بینه دیگه تو این که مردم چی ببینن چی نبینن هم می خواین دخالت کنین؟
    • IR ۱۷:۴۲ - ۱۳۹۶/۰۴/۳۱
      52 6
      مردم ایران حتما محتاج یارانه بودن که تو فراخوانی انصراف کسی شركت نکرد واقعیتها رو قبول کن
    • IR ۰۰:۵۱ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۱
      8 1
      مردم البته ن همه،محتاج یارانه نبودن مشتاق یارانه بودن ک تو انصراف شرکت نکردن،درست مقایسه کنید
  • IR ۱۳:۱۱ - ۱۳۹۶/۰۴/۳۱
    63 20
    متاسفانه در فیلم ها و سریال های ایرانی به علت محدودیت در پرداختن به ارتباط نامشروع زن و مرد ( جدای از خوب یا بد بودن این محدودیت) صیغه را نماد خیانت مردان به زنان در نظر می گیرند و به این ترتیب یکی از احکام اسلامی را زیر سوال برده و مورد هجمه قرار می دهند.
    • IR ۰۰:۱۲ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۱
      5 4
      در عوض خیانت و زنا را ترویج می کنند
    • IR ۰۰:۵۴ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۱
      3 3
      مگه تو اسلام نباید با رضایت همسر باشه
    • maryam IR ۱۷:۴۶ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۳
      0 0
      در باوری عقد شرعی فقط یک عقده دائم است
  • رضا IR ۱۳:۳۹ - ۱۳۹۶/۰۴/۳۱
    43 67
    یه مقاله چرت!!!!
    • IR ۲۲:۵۹ - ۱۳۹۶/۰۴/۳۱
      3 3
      همیشه بی هیچ دلیل قانع کننده ای از این جور تعابیر استفاده می کنید ببین کجای حرفش غلط که میگی چرته
    • محمد GB ۰۲:۰۳ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۱
      4 3
      یه نظر چرت!
  • IR ۱۴:۰۱ - ۱۳۹۶/۰۴/۳۱
    50 52
    اگر کسی خواست میخره و میبینه و اگر هم نخواست به سادگی تماشا نمیکنه شما هم اگه بهتون بر نمیخوره لطف بفرمایید انقدر برای مردم تعیین تکلیف نکنید و تو زندگی شخصی ملت دخالت نکنید
    • واقع بین IR ۱۶:۰۸ - ۱۳۹۶/۰۴/۳۱
      46 21
      الان کسی گفت؛نخرین??????فقط نقده.امثال تو برین انقدازاین سریال های تخیلی و ابدوغ خیاری ببینین تا عمرتون سر آد.شایدم بعد از عمرییییییی یکی عاووووشق چشاتون شد،ازاین سرنوشتای توهمی پیداکردین خخخخخخ.هه.غربزده های بیچاره
    • IR ۲۱:۴۸ - ۱۳۹۶/۰۴/۳۱
      1 2
      شما اختیار خودتو داری برو ببین. ولی این سمّه برای مخاطب به خصوص زن و دختر خونه.
    • محمد GB ۰۲:۰۶ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۱
      3 2
      مشرق سایت افراد باغیرت نه سیب زمینی بی رگ ها!
    • IR ۰۸:۵۰ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۱
      2 2
      مساله اختیار در خریدن و نگاه کردن نیست مساله سر تنزل دادن سطح فرهنگ تو سریال هاست. مساله تغییر فرهنگیه که دشمنان این مردم خیلی تلاش می کنن تا عوضش کنن اونوقت کارگردان های بی فرهنگ برای چندرغاز سود بیشتر این خدمت رو براحتی انجام می دن
  • علی IR ۱۴:۳۱ - ۱۳۹۶/۰۴/۳۱
    45 24
    عاشقانه اصلا هم متناسب با فرهنگ اسلامی و سنتی ایران نیست و بیشتر ترویج کننده سبک زندگی غربی و روابط عاطفی سطحی میان پسرها و دخترهاست انشاءلله زودتر جمع بشن این اسباب تهاجم فرهنگی
    • سدره المنتهی IR ۱۵:۱۲ - ۱۳۹۶/۰۴/۳۱
      29 14
      فعلا که اینطور بنظر میرسه این سریال حالا حالاها به تهاجمش ادامه میده. از سال دیگه اگه زدن کراوات تو عموم طبیعی نشد این خط این نشون. البته که کوچیک ترین تاثیر فیلمه.
  • shayan IR ۱۴:۳۹ - ۱۳۹۶/۰۴/۳۱
    29 41
    سریالی که مخاطب بتونه جذب کنه موفق حالا هرچی میخاد باشه بهتر از سریالای چینی و کره ایی که صدا و سیما میده و اصلا به اداب و فرهنگ ما نمیخوره
    • IR ۱۷:۳۹ - ۱۳۹۶/۰۴/۳۱
      39 10
      الان سگ بازی جز آداب و فرهنگ ماست
  • shayan IR ۱۴:۳۹ - ۱۳۹۶/۰۴/۳۱
    30 27
    سریالی که مخاطب بتونه جذب کنه موفق حالا هرچی میخاد باشه بهتر از سریالای چینی و کره ایی که صدا و سیما میده و اصلا به اداب و فرهنگ ما نمیخوره
    • علی گرینف IR ۱۶:۱۵ - ۱۳۹۶/۰۴/۳۱
      10 2
      لایک با طعم شامپو ریش مو از اون 250هزاریا
  • IR ۱۵:۲۸ - ۱۳۹۶/۰۴/۳۱
    38 14
    لطفا به کسی بر نخورد این سریال ایینه ای از غربزد های بریده از فرهنگ ایرانی اسلامی هست و غیر از لهجه فارسی هیچ بویی از فرهنگ اصیل یک خانواده ایرانی مسلمان نداردومتاسفم برای فرزندان و جوانانی که قرار است از روی این فیلم سبک زندگی خود را فرا بگیرند و متاسفم یرای ارشادی که مجوز پخش چنین محصولی را به عنوان محصول یک ارشاد اسلامی امضا کرده است
    • سحر IR ۱۶:۱۵ - ۱۳۹۶/۰۴/۳۱
      24 6
      احسنت
    • IR ۱۸:۰۹ - ۱۳۹۶/۰۴/۳۱
      0 0
      متاسفم برای جنابعالی
    • IR ۲۱:۴۹ - ۱۳۹۶/۰۴/۳۱
      0 0
      منم با شما موافقم.
  • IR ۱۶:۰۶ - ۱۳۹۶/۰۴/۳۱
    30 5
    بدن اون ارشاد و کل اون فکر پشت پرده رو گل بگیرن که فرهنگ مملکت از دست رفت
  • محمد IR ۱۶:۱۲ - ۱۳۹۶/۰۴/۳۱
    23 10
    عاشقانه یه سریال با محتوای دردناک هست که مثل مخدر گرچه لذت بخش هست دیدنش ولی از درون نسل جدید رو نابود میکنه کسانی هم که طرفدارش هستن اساسا چیزی براشون مطرح نیست و ظاهرا مساله حل شده براشون و تو وجودشون چیزی بنام دغدغه و درد فرهنگی وجود نداره دستی از غیب برون آید و کاری بکند . . .
  • IR ۱۶:۱۲ - ۱۳۹۶/۰۴/۳۱
    15 3
    تضادهای ساختاری زیادی وجود داره ازجمله رثا سخصیت مشکل دار مالی فیلم در یک سکانس به خانمش گردنبند جواهر هدیه میده. درحالی که حقوق کارکنانشو نداره. همه کارکترها مشکل مالی دادن اما بهترین خونه و ماشین و... دارند . البته ازحق نگذریم درسالهای اخیر این نوع زندگی لاابالی و مصرفانه متاسفانه رواج زیادی در جامعه پیدا کرده . اما هرچه هست سریال خوش ساختیه
  • حمید IR ۱۶:۲۷ - ۱۳۹۶/۰۴/۳۱
    15 13
    گاف دادی جانم گیسو دخترش نبود زن صیغه ایش بود باید می گذاشتی سریال تموم بشه بعد تحلیل کنی کارگردانش گفته اتفاقات ناگهانی تو سرایل هست که همه رو غافلگیر میکنه
    • IR ۱۹:۳۶ - ۱۳۹۶/۰۴/۳۱
      1 0
      یعنی تمام زندگیتو گره زدی به این که گیسو کدوم خری بود واقعا متاسفم جوون مملکت ما رو ببین بیچاره مشرق واسه کیا دل میسوزونه و مقاله مینویسه
    • IR ۲۱:۵۱ - ۱۳۹۶/۰۴/۳۱
      1 0
      تا همین جاش هم این سریال مخربه. آخرش هر چی هم که بشه آیا این خرابکاری ها برمی گرده؟؟ دیگه تأثیر خودش را روی ناخودآگاه مخاطب گذاشته.
  • بابک حمیدی IR ۱۶:۲۷ - ۱۳۹۶/۰۴/۳۱
    8 14
    گاف دادی مشرق
    • امیر رضا ۲۳:۰۵ - ۱۳۹۶/۰۴/۳۱
      0 1
      واقعا مطلب بی اهمیت رو مهم جلوه دادن از یه آدم عاقل بعیده اونی که تو این تحلیل مهمه بحث تهاجم فرهنگی و ذکر کردن مثالهاش توی این سریال بود نه اینی که شما میگین
  • رضا IR ۱۶:۵۸ - ۱۳۹۶/۰۴/۳۱
    14 9
    اگه چند تا گارگردان و تهیه کننده متعهد سریال مناسب فرهنگ ما ایرانیان مسلمان رو بسازند دیگر نیازی به سریال چینی نخواهد بود .یه سریال دارای صحنه انچنانی هم اگه ساخته بشه هرچند بدرد نخور هم باشه از نظر تکنیک و قصه ممکنه مخاطبین خودشو جذب کنه این که ملاک نیست.
  • احمد IR ۱۷:۳۸ - ۱۳۹۶/۰۴/۳۱
    2 0
    با چه سوز جگری هم نقد کردید وجه مقایسه ای سریال بی بندوباریهای ترک رو با این سریال مقایسه کردید به نظر شما باید مردم همان سریالهای ترک رو ببینن که کی از کی حامله شده و مادرشون کیست و کی بنام خودش برای این بچه شناسنامه بنده خدا تو که ادعا داری یه کم فکر کن
  • محمدی IR ۱۷:۴۷ - ۱۳۹۶/۰۴/۳۱
    1 1
    ماهواره. نگاه نکنیم،تلویزیون خودمون هم که هیچی نداره،این فیلمها رو هم نخریدم،میشه بگید باید چکار کنیم اوقات فراغت رو؟!!
  • دریا IR ۱۷:۵۱ - ۱۳۹۶/۰۴/۳۱
    1 0
    سلام خیلی ممنون از این مطلب مفید و روشنگرانه.متاسفانه چنین سطحی نگری هایی در فیلم های ما وجود داره.انگار یادمون رفته باید بنده خدا باشیم نه برده ی هوای نفسمون.کاش مسئولین دغدغه دین و فرهنگ داشتند و به چنین فیلم هایی اجازه ساخت نمی دادند و برنامه هایی مناسب یه ایرانی مسلمان و با فرهنگ میساختند. باز هم ممنون از مطلبتون
  • IR ۲۰:۴۵ - ۱۳۹۶/۰۴/۳۱
    2 1
    دوست نداری نگاه نکن.
  • IR ۲۱:۰۲ - ۱۳۹۶/۰۴/۳۱
    0 2
    پست فطرت ها همه رو سگ باز کردید تف به اون ذات کثیفتون. پست فطرت ها ماهواره حداقل به ایدئولوژی پشت تبلیغش برای سگ بازی داره اما شما فقط برای پول هر کثافت کاری انجام میدید.
  • مهدی IR ۰۰:۳۴ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۱
    4 1
    کاملا موافقم سریال مسیر خوبی رو طی نمیکنه و مشخصه که قصد رواج فرهنگ یک طبقه خاص و با عقاید خاص رو داره راستی آقایونی که دغدغه ساخت سریال های اجتماعی رو دارن ، چرا هیچ وقت نشون نمیدن که یه جوان تحصیل کرده ، با استعداد و ... تو سنین بالا همچنان مجرد و بی کاره؟ الان درد ما شهرزاد و فلان و فلانه یعنی واقعا؟؟؟
  • ۰۸:۰۰ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۱
    1 0
    شما مجبور نیستین بخرین اون رو از یه نفر که قبلا خریده بگیرید و نگاه کنید. من که به این موضوعات مسخره مثل شهرزاد و عاشقانه ها و ... خنده م میاد موضوعات چرت و الکی. من در اون فیلم نقطه قوتی ندیدم شهرزاد کمی بهتر بود حداقل علی نصیریان رو داشت و کمی نوشتش بهتر و قویتر بود
  • حوریه IR ۰۸:۰۶ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۱
    1 0
    سلام به نظرم مهم اثر فیلمه که همه میدونم باهم که تعارف نداریم بحث و جدل و گسستگی سیستم خانواده با چاشنی تجمل چی از این فیلما میخواد دستگیرمون بشه خدا میدونه اگر چه در ابتدا شادی آوره اما فقط یاس و نا امیدی در درازمدت میاره یه کم تامل میخواد همین
  • شقایق۵۳ IR ۱۰:۳۳ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۷
    1 0
    شما فقط از نظر لوکس بودن این دو سریال رو با هم مقایسه کردید اما این دو سریال شهرزاد و عاشقانه زمین تا آسمان با هم تفاوت دارند.اولا در سریال عاشقانه تنها جایی که چهره فقر دیده می شود جایی است که اعلامیه گم شدن پاپت به دیوار زده می شود و یک مرد ظاهرا فقیر به آن می خندد اما در سریال شهرزاد یکی از محوری ترین شخصیت ها که باعث تغییر اساسی در روند سریال می شود یک شخصیت فقیر است(اکرم).در ثانی رفتار های فاخر و ملکه وار شهرزاد کجا و رفتار های زننده و حال به هم زن پگاه کجا؟در شهرزاد حتی همان شیرینی که رقیب شهرزاد است با شوهرش بد رفتار نمی کند مدام به او قباد جان می گوید .این که قباد او را دوست ندارد به خودش مربوط است.اما تنهایی شیرین به خوبی در سریال دیده می شود و مخاطب به بد خلقی های او هم به خاطر رفتار های قباد تا حدی حق می دهد
  • محمد IR ۱۵:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۳
    0 0
    عالی عاشقانه

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس