هواپیمایی آذربایجان

خطوط هواپیمایی آذربایجان پروازهای دیپلماتیک خود را در اختیار شرکت‌های اسلحه‌سازی دولت های مختلف نظیر آمریکا و کشورهای بالکان و رژیم صهیونیستی و همچنین ارتش عربستان و امارات قرار می‌دهد.

سرویس جهان مشرق - مرکز مطالعاتی مداد به تازگی گزارشی از اسنادی منتشر کرده است که "دیلیانا گِیتاند ژیوا" روزنامه نگاز زن بلغاری آن ها را به دست آورده و نشان می‌دهد که شرکت هواپیمایی دولتی آذربایجان با نام "سیلک وِی ایرلاینز" و هواپیماهای نیروی هوایی این کشور در انتقال محموله‌های تسلیحاتی به گروه‌های تروریستی در مناطقی که شاهد درگیری و تنش های داخلی هستند، از جمله سوریه و عراق و کنگو و افغانستان دست دارد.

این اسناد نشان دهنده معامله‌هایی است که دولت‌هایی نظیر آمریکا و عربستان برای خرید تسلیحات از دولت‌های اروپای شرقی انجام می‌دهند تا بتوانند آنها را به دست شورشیان مسلح در کشورهای متشنج برسانند.  این خبرنگار بلغارستانی همچنین تأکید می‌کند که محموله‌های مذکور از طریق شرکت‌های هوایی آذربایجان به عنوان محموله‌های دیپلماتیک جابه‌جا می‌شود، با این وجود کشف تعدادی از این محموله ها در حالت‌های مشخص نشان داد که تسلیحات متنوعی در آنها وجود دارد که برای تروریست ها در گوشه و کنار منطقه ارسال می شود. گیتاند ژیوا می گوید که کشورهای مشارکت ‌کننده در این قاچاق تسلیحاتی از معافیت‌های موجود در مورد محموله‌های دیپلماتیک برای حمل سلاح و تسلیحات و کالاهای خطرناک در هواپیماهای غیرنظامی استفاده می‌کنند.

شرکت آذربایجانی سیلک وی ایرلاینز

راز صدها محموله دیلماتیک تسلیحات

این اسناد نشان می‌دهد که شرکت سلک وی ایرلاینز طی سه سال گذشته بالغ بر ۳۵۰ پرواز دیپلماتیک برای حمل محموله های تسلیحاتی  داشته که این موضوع نشان دهنده دست داشتن دولت آذربایجان در حمایت از گروه‌های تروریستی است. شکی نیست که نقش کارکردی آذربایجان در چارچوب سازمان بین‌المللی حمایت از تروریسم قرار دارد. این سازمان در واقع سازمانی برای حمایت از تروریسم سازمان یافته است و دولت‌های بزرگی نظیر آمریکا با کمک برخی دولت‌های وابسته به خود از جمله اسرائیل و عربستان و آذربایجان آن را ترتیب می دهند تا بتوانند برخی جریان‌های تأثیرگذار غیردولتی را به عنوان نمایندگان خود در کشورهای مختلف به کار گرفته و از آنها بر ضد دولت‌های متخاصم که آنها را غیردموکراتیک نامیده‌اند، استفاده کنند. این گزارش تأکید می‌کند که نقش آذربایجان در این میان برخاسته از مناسبات منسجم بین باکو و تل‌آویو طی سال‌های گذشته بوده است.

پرونده‌هایی که با درز آنها این اطلاعات به ‌دست ‌آمده ، مجموعه نامه نگاری‌های بین وزارت خارجه بلغارستان و سفارت آذربایجان در این کشور است که همراه با اسنادی از معامله‌های تسلیحاتی و درخواست‌های مجوز دیپلماتیک به ویژه پروازها و فرود در بلغارستان و دیگر کشورهای اروپایی و آمریکایی و عربستان و امارات و ترکیه و ... است.

بر اساس این اسناد خطوط هواپیمایی آذربایجان پروازهای دیپلماتیک ( که اساساً مخصوص حمل و نقل مسئولان ارشد و شخصیت‌های دیپلماتیک است) را برای شرکت‌های ویژه و شرکت‌های اسلحه‌سازی دولت های مختلف نظیر آمریکا و کشورهای بالکان و رژیم صهیونیستی و همچنین ارتش عربستان و امارات و فرماندهی عملیات ویژه آمریکا و نیروهای آلمانی و دانمارکی موجود در افغانستان و نیروهای سوئدی در عراق فراهم می‌کرد.

سند ترخیص دیپلماتیک در ترکیه

ازآنجا که این پروازها بدون بازرسی کشورهای مختلف انجام می‌شود و مالیات نیز به آنها تعلق نمی‌گیرد، صدها تن سلاح را از نقاط مختلف دنیا به صورت مجانی و بدون هیچ لیستی جابجا کرده و به بهانه های فنی و نقص فنی، هواپیما به مدت چند ساعت در فرودگاه های میانجی [بین نقطه شروع و پایان پرواز]  متوقف می‌شود تا محموله ها تخلیه شوند. در برخی موارد بهانه های واهی نظیر نیاز به سوخت از جمله دلایل این توقف ها اعلام شده است.

اسناد وزارت خارجه آذربایجان و دستورات این وزارتخانه برای سفارت‌های این کشور در بلغارستان و بسیاری از دولت‌های اروپایی و ... نشان می‌دهد که بر اساس آنها خواستار ترخیص دیپلماتیک کالاهای شرکت‌ هواپیمای سلک وی ایرلاینز شده اند و به این ترتیب وزارت خارجه کشورهای مذکور نیز یادداشتی را برای مقامات فرودگاه غیرنظامی محلی ارسال کرده تا پروازهای مذکور را از معافیت‌های ویژه در زمینه انتقال محموله ها بدون بازرسی و مالیات بهره مند سازند.

برخی از درخواست‌های ترخیص دیپلماتیک نشان دهنده اطلاعاتی از ماهیت و کمیت کالاهای خطرناک منتقل شده (کامل سلاح‌های سنگین و مهمات) است. البته مسئولان بسیاری از کشورها نظیر بلغارستان و صربستان و رومانی و جمهوری چک و مجارستان و اسلواکی و ایتالیا و ترکیه و آلمان و انگلستان و یونان این موضوع را نادیده گرفته و به پروازهای مذکور اجازه ترخیص دیپلماتیک را می‌دهند تا چندین تن محموله سلاح در این پروازها جابجا شود. این در حالی است که قوانین موجود در اتحادیه بین‌المللی حمل و نقل و هوایی اجازه حمل و نقل محموله‌های نظامی در هواپیماهای غیرنظامی را نمی دهد.

گیتاند ژیوا در حال بررسی محموله های تسلیحاتی انبارهای تروریست ها در شرق حلب

آمریکا یک میلیارد دلار سلاح به تروریست ها واگذار کرد

شرکت‌های آمریکایی وارد کننده تسلیحات جنگی یکی از مشتری‌های اصلی پروازهای دیپلماتیک برای انتقال سلاح هستند که شرکت هواپیمایی آذربایجان آن را برنامه‌ریزی می‌کند. این در حالی است که نقطه مشترک تمامی این تماس‌ها این است که سلاح های غیر آمریکایی را جابجا می کنند، به این معنی که این سلاح ها از سوی نیروهای آمریکایی به کار گرفته نمی‌شود. بر اساس این گزارش شرکت‌های آمریکایی طی سه سال گذشته قراردادهایی به ارزش یک میلیارد دلار امضا کردند تا بتوانند سلاح های غیر آمریکایی را وارد کنند. تمامی این واردات نیز از طریق شرکت هواپیمایی سلک وی ایرلاینز صورت گرفته است. این در حالی است که بسیاری از این سلاح ها اصلا به آذربایجان نرسیده است.

به ‌عنوان مثال در ۱۲ می سال ۲۰۱۵ میلادی ۷.۹ تن سلاح از سوی شرکت پرپل شوول آمریکا برای وزارت دفاع آذربایجان فرستاده شده بود، اما بر اساس اسناد موجود این محموله‌های نظامی در پایگاه نظامی اینجرلیک ترکیه پیاده شده و به آذربایجان نرسیده است. جالب اینجاست که این تسلیحات ساخت شرکت آمریکایی نبوده و طی قراردادهای تسلیحاتی در دسامبر ۲۰۱۴ به ارزش ۲۶.۷ میلیون دلار از بلغارستان خریداری شده است.

سند قرارداد شرکت آمریکایی بیریل شول

این خبرنگار بلغاری می‌افزاید که در دسامبر سال گذشته میلادی که در حلب اخبار جنگ را مخابره می‌کرد، اقدام به تصویربرداری از ۹ انبار تسلیحات سنگین در تونل های زیر زمینی کرده است که انبار اصلی این تسلیحات بلغارستان بوده است. این انبارها از سوی گروه تروریستی جبهه النصره مورد استفاده قرار گرفته است.

شرکت آمریکایی دیگر که در انتقال سلاح‌های غیر آمریکایی برای تروریست‌های منطقه نقش دارد، شرکت اوربیتال ای تی کی است. این شرکت طی دو سال گذشته قراردادهایی به ارزش ۲۵۰ میلیون دلار امضا کرده است، این در حالی است که اطلاعات مربوط به نوع تسلیحات و طرف های وارد کننده سلاح مشخص نشده است. بر اساس اسناد مذکور شرکت آمریکایی از طریق خطوط هوایی آذربایجان این تسلیحات را به کابل ارسال کرده است. جالب اینجاست که تمامی این پروازها به بهانه‌های مختلف فرود اضطراری و توقف به مدت ۷و نیم ساعت در باکو داشته اند تا در نهایت به سمت مقصد خود یعنی افغانستان پرواز کنند.

نمونه ای از سلاح نیمه سنگین مشاهده شده در میان تروریست های سوریه

همچنین هواپیماهای نظامی آذربایجان طی ماه‌های آوریل و می ۲۰۱۷ میلادی،  ۲۸۲ تن تسلیحات نظامی را در دهها پرواز دیپلماتیک از باکو به کرواسی فرستاده است. فرستنده این محموله وزارت دفاع آذربایجان و دریافت‌کننده آن شرکت آمریکایی کلمن اینترنشنال لیمیتد است. این شرکت در فوریه ۲۰۱۶ و آوریل ۲۰۱۷ در دو قرارداد به ارزش ۴۷ میلیون دلار برای واردات سلاح‌های غیر آمریکایی پیروز شد. این شرکت به این ترتیب قراردادی به ارزش ۲۶.۷ میلیون دلار با وزارت دفاع در رابطه با سلاح‌های خارجی و قراردادی به ارزش ۳.۹ میلیون دلار برای واردات سلاح های غیرآمریکایی به امضا رساند.

شرکت آمریکایی دیگر که با شرکت هواپیمایی رسمی آذربایجان در انتقال محموله‌های تسلیحاتی همکاری کرده ، شرمینگ میلیتاری پرودکتوس است که ۴ قرارداد به ارزش ۳۰۲.۸ میلیون دلار از تولید کنندگان بلغاری و صربستانی و رومانیایی داشته و براساس اسناد موجود این تسلیحات به عراق و افغانستان ارسال شده است.

شرکت آمریکایی که بزرگ‌ترین قراردادها برای واردات سلاح غیرآمریکایی و انتقال آنها به دست تروریست‌های خاورمیانه را منعقد کرده ، شرکت "آلینت تک سیستم اوپریشن" است که قراردادی به ارزش ۴۹۰.۴ میلیون دلار را عملیاتی کرده است. این شرکت در دسامبر ۲۰۱۶ دهها تن موشک را در پروازهای دیپلماتیک با کو- بلگراد- کابل از صربستان به افغانستان فرستاده است.

نقش دلالی عربستان در خرید تسلیحات تروریست ها

عربستان سعودی یکی از مهم‌ترین کشورهایی است که سلاح‌های غیر آمریکایی را از اروپای شرقی خریداری کرده و توسط همین پروازهای دیپلماتیک ویژه از طریق شرکت آذربایجانی وارد منطقه می‌کند. عمده این سلاح‌ها به دست گروه‌های تروریستی می‌رسد. در سال ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ بالغ بر ۲۳  پرواز دیپلماتیک ویژه سلاح‌های بلغارستان و صربستان و آذربایجان را به جده و ریاض منتقل کرده است. عربستان این سلاح‌ها را برای خودش نمی‌خواهد، چرا که ارتش عربستان تنها از سلاح‌های ساخت غرب استفاده می‌کند و این سلاح‌ها با معیارها و استانداردهای عربستان سازگار نیست، بلکه این سلاح‌های خریداری شده در نهایت به دست گروه‌های تروریستی مسلح در سوریه و یمن می رسد که عربستان از آنها حمایت می کند. عربستان همچنین محموله‌های تسلیحاتی را در جنوب قاره آفریقا و مناطقی که برای تسلط بر منابع طلا و الماس درگیری‌های زیادی در آن وجود دارد، توزیع می‌کند.

اسناد مربوط به ترخیص دیپلماتیک در عربستان

در روزهای ۲۸ آوریل و ۱۲ می سال جاری شرکت سلک وی ایرلاینز دو پرواز ویژه دیپلماتیک در مسیر باکو- بورگاس- جده برازاویل داشته است. عربستان محموله تسلیحاتی که در این پروازها بوده را دریافت کرده است. این موضوع در اسناد مربوط به سفارت آذربایجان در بلغارستان وجود دارد. پروازهای مذکور به دلایل فنی اعلام شده در فرودگاه جده به مدت ۱۲ ساعت و نیم در پرواز اول و ۱۴ ساعت در پرواز دوم متوقف می‌شود.

این پروازها مملو از راکت‌ها و خمپاره‌های ضدزره از نوع GP-۲۵ , SPG۹ بودند که ارتش عراق به تازگی این سلاح‌ها را در انبار تسلیحاتی داعش در موصل به دست آورده است. همچنین نوارهای ویدئویی منتشر شده از سوی عناصر تروریستی داعش در شبکه مجازی مشاهده می‌شود که آنها از این سلاح‌های سنگین استفاده می‌کنند.

اسناد مربوط به عربستان

این اسناد به جزئیات محموله‌هایی دیگر که در فوریه و مارس سال ۲۰۱۷ و مارس سال ۲۰۱۶ به مقصد وزارت جنگ عربستان سعودی برای استفادة تروریست‌ها و منطقه‌ای خریداری شده نیز اشاره داشته و به تعداد دقیق تسلیحات موجود در محموله‌های دیپلماتیک که هرگز در گذرگاه‌های بین‌المللی مورد بازرسی قرار نمی‌گیرند نیز اشاره شده است.

امارات متحده عربی یکی دیگر از کشورهای خریدار کننده این تسلیحات از کشورهای اروپای شرقی است، در حالی که خودش از این سلاح‌ها استفاده نمی‌کنند و آنها را برای استفاده طرف سوم خریداری می‌کند. در سه پرواز صورت گرفته از طریق شرکت سلک وی ایرلاینز  ۱۰.۸تن تسلیحات جنگی وجود داشت که این پرواز به مدت دو ساعت در فرودگاه ابوظبی متوقف شد. گرچه دریافت‌کننده نهایی این محموله تسلیحاتی ارتش امارات اعلام شد، اما اسناد مربوط به این محموله نشان می‌دهد که عربستان سعودی هزینه این محموله را پرداخت کرده است.

از جمله این پروازها خرید دو خودروی زرهی و یک خودروی لکزیس بود که هزینه آن به صورت نقدی و با دلار آمریکا پرداخت شد. طرف دریافت‌کننده این خودروها امارات بود و هزینه این معامله را عربستان سعودی پرداخت کرد و صادر کننده نیز جمهوری کنگو بود.

نقشه پروازهای شرکت هواپیمایی آذربایجان

قاچاق فسفر سفید در پروازهای شرکت آذربایجانی

خطرناک‌ترین محموله‌های جابه‌جا شده در این پروازهای دیپلماتیک را می‌توان انتقال ماده شیمیایی فسفر سفید دانست که به عنوان یک ماده سوزاننده و ممنوعه بین المللی ، استفاده از آن جنجال گسترده‌ای را به راه انداخته است. شرکت آذربایجانی سلک وی ایرلاینز در ۳۱ مارس سال ۲۰۱۵ حدود ۲۶ تن از محموله‌های نظامی از جمله فسفر سفید را از صربستان و ۶۳ تن از این محموله ها را از بلغارستان منتقل کرده است. در ۲۲ مارس نیز بیش از ۱۰۰ تن دیگر فسفر سفید از بلغارستان به کابل منتقل شده است.

در ۲ می ۲۰۱۵ نیز شرکت هواپیمایی آذربایجان ۱۷ تن مهمات از جمله فسفر سفید را در فرودگاه بلغارستان بار زد و آنها را به کابل فرستاد. در بسیاری از موارد وزارت دفاع آذربایجان به عنوان طرف دریافت ‌کننده این تسلیحات مورد اشاره قرار گرفته است، این در حالی است که محموله‌های مذکور هرگز به آذربایجان نرسیده و عمده آنها در ترکیه تخلیه شدند. آذربایجان در مناقشه قره باغ از برخی تسلیحات جابه‌جا شده در پروازهای دیپلماتیک بر ضد ارمنستان استفاده کرده است.

سند مربوط به مجوز قاچاق سلاح از بلغارستان با شرکت آذربایجانی

باکو به این ترتیب سعی می‌کند نقش یک مرکز بین‌المللی تسلیحاتی را ایفا کند. بسیاری از پروازهای صورت گرفته از طریق شرکت‌های هواپیمایی آذربایجان با توقف‌های چند ساعته در فرودگاه باکو یا فرودگاه‌های دیگر صورت می‌گیرد که زمان مناسبی برای تخلیه محموله‌های ویژه تسلیحاتی به شمار می‌رود. بهانه‌های عنوان شده در این زمینه از جمله گرفتن سوخت غیر ضروری است، اما این فرودهای اضطراری همچنان به بهانه‌های مختلف ادامه دارد. در دسامبر ۲۰۱۵ شرکت هواپیمایی آذربایجان ۱۴ پرواز ویژه را مدیریت کرده که در هر کدام از آنها ۴۰ تن سلاح جابه‌جا شده است که در تمامی موارد دریافت کننده صوری تسلیحات وزارت دفاع آذربایجان بوده است. در یکی از این پروازها ، هواپیما مسیر خود را تغییر داده و در یک فرودگاه نظامی در جنوب سرزمین‌های اشغالی به زمین می نشیند و حدود دو ساعت در آنجا متوقف می ماند.

در سال ۲۰۱۷ نیز ۵ پرواز ویژه از صربستان به سرزمین‌های اشغالی و آذربایجان صورت گرفته است که در هر کدام از آنها محموله‌هایی بالغ بر ۴۴ تن تسلیحات مختلف جابجا شده و این تسلیحات به سرزمین های اشغالی رسیده است.

دو مورد از این پروازها در ۳۰ آگوست و پنج سپتامبر سال ۲۰۱۵ صورت گرفت که تسلیحاتی از آذربایجان و صربستان به ترکیه و عربستان ارسال شد. سلاح‌های سنگین موجود در این محموله در نهایت طی ماه‌های آینده در نوارهای ویدئویی منتشر شده از سوی عناصر مسلح تروریست در شهر ادلب و حماه سوریه به نمایش گذاشته شد. یک گروه تروریستی در شمال حلب نیز که خود را تیپ ۱۳ معرفی می کرد در فیلم های خود سلاحی از نوع ام ۶۹ إی کالیبر ۸۲ را نشان می داد که بخشی از همین محموله بود.

جالب اینجاست که یک هفته بعد از انجام برخی از این پروازها به مقصد بورکینافاسو ، در این کشور تلاش‌هایی برای کودتای نظامی صورت گرفت.

یکی از اسناد ترجمه شده به عربی

۳۰۰ تن تسلیحات سنگین برای کردها

گفته می‌شود در مارس ۲۰۱۷  بالغ بر ۳۰۰ تن تسلیحات برای یگان‌های حمایت خلق کرد در شمال سوریه ارسال شده است. در این میان ۶ پرواز ویژه صورت گرفته که هر کدام از آنها ۴۳ تن راکت را در اختیار داشته است. این پروازها از بلغارستان به مقصد صوری وزارت دفاع عراق انجام شده است. در ۲۸ مارس نیز محموله ای به وزن ۸۲ تن سلاح از رومانی به اربیل ارسال شده است. در ۱۶ مارس ۲۰۱۶ نیز محموله ویژه دیگری به وزن ۴۰ تن از اسلوونی به اربیل ارسال شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 36
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 33
  • ساسان IR ۱۱:۱۲ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۲
    82 31
    قضیه ریشه دارتر ازین حرفاست توطئه ترکیه برای هدف قرار دادن منافع ما در سوریه و مسدود کردن راه ارتباطی ما به مدیترانه نیاز به عمالی نظیر باکو هم دارد که اتفاقا چاشنی هم نژادی نیز محرک این ماجراست و خیلی چیزهای دیگه که نمی توان گفت بدلیل حساسیت ها و همراهی هایی که بخشی از هموطنان ما با این دو کشور دارند...
    • IR ۱۲:۱۵ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۲
      32 26
      به نظر من آن بخشی از هموطنان هم باید زودتر تکلیفشان را روشن بکنند.
    • IR ۱۲:۱۷ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۲
      47 32
      بعد میگن چرا طرفدار ارمنستانید. خب اگر اتحاد ایران و ارمنستان نبود که آذربایجان و ترکیه می خواستند ایران رو از هستی ساقط کنند.
    • ناشناس IR ۰۹:۰۰ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۳
      11 4
      پان ترکیسم دشمن بشریت است
  • IR ۱۱:۲۲ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۲
    44 25
    تمام این بروازها از اسمان ایران عبور میکنه چون اگر ایران اسمانشو رو اذربایجان ببنده از رو اسمان ارمنستان هم نمیتونه عبور کنه و به هیچ وجه نمیتونه این کارو بکنه اما ما با علم به این بازم اسمانمونو رو اذربایجان باز گذاشتیم
    • IR ۱۴:۲۲ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۲
      18 2
      اگه چیزی که ایشون گفت درسته مشرق چرا این هواپیماها مجبور به فرود نمیشن حتی اگه محمولشون دیپلماتیک هم باشه وقتی اطمینان پیدا شد که حتی یکی از اینها حامل سلاح هستند با فرود اوردنش براشون رسوایی به بار میاد.و دیگه جرات نمیکنن از اسمان ایران برای این کار استفاده کنن.
  • IR ۱۱:۵۱ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۲
    47 26
    الهام علی اف مزدور بی چون و چرای اسرائیله باید پرونده کشور جعلی آذربایجان (بخوانید مزدور اسرائیل و ترکیه حامی داعش ) را یکبار برای همیشه بست.
  • US ۱۱:۵۶ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۲
    42 35
    بازگشت اران و شروان خواسته ی ملت ست. با پول و معادن و نفت ایران دارن جولان میدن. ثروت اران و شروان متعلق به ایران ست
    • IR ۱۳:۴۱ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۲
      19 32
      خواسته ما نیست.
    • IR ۱۶:۰۶ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۲
      23 18
      خواسته ما که هست.
  • IR ۱۲:۰۸ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۲
    29 37
    آذری رو به غیرت میشناختیم تو نگو اذری های اونور نامسشونم دارن میفروشن تنها راه از بین بردن لانه ی جاسوسی باز پس گرفتن آران و شروان هستش.
  • IR ۱۲:۰۹ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۲
    25 27
    تف به ذاتشون
    • مهدی IR ۲۱:۲۸ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۲
      5 1
      مشرق جالبه ایشون به من ایرانی الاصلی که ساکن تبریزم و بسیاری از اقوامم که در شهر گنجه جمهوری اذربایجان هستند فحش میدن شما هم چاپ میکنین ولی نظر من که عاری از هرگونه توهین به هم میهنانم هست رو نه این عین بی عدالتیست.
  • ایران IR ۱۲:۵۲ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۲
    24 19
    انشالله كه عزیزان از خواب بیدار بشن - آذری های ایران خیلی شریف هستند و وفادار - خیلی هم شهید دادن برای مملکت - اما برای نجات ایران باید حواس به همه باشه تا جلوی تفرقه گرفته بشه - خدا کنه که بازی نخورن ...
    • IR ۱۶:۰۷ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۲
      4 17
      همه شون نه.
  • LB ۱۳:۱۳ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۲
    20 18
    اول اینکه چرا تا قبل از انتشار یک گزارش عربی، شما خبر نداشتید؟ هواپیما از روی ایران میرفته هیچ کسی هم پاسخگو نیست. دوم اینکه اسم راه ابریشم رو گذاشته برای هواپمایی خودش. نباید یکی این راه ابریشم رو ثبت می کرد تا نبوغ ایرانی در مدیریت کشوری که نصف جهان را شامل بود، دست یک کشور کوچک جدا شده طبق یک عهدنامه نیفته؟ سوم چرا بعد از گذشت 100 سال از توافق ننگین، این کشور رو که الان قانونا متعلق به ایرانه برنمی گردونند؟
    • دانشجوی تاریخ IR ۱۱:۴۵ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۳
      3 3
      پیشنهاد می کنم قرارداد ترکمانچای را یک بار دیگر مطالعه نمایید. در هیچ جا قید نشده است که پس از صد سال سرزمین ها به ایران باز میگردد. اگر هم منظورتان هنگ هنگ باشد که قضیه آن متفاوت است. پس از جنگ دوم تریاک هنگ هنگ در اشغال بریتانیا قرار گرفت و از حاکمیت چین جدا شد. در 50 سال بعد از آن جریان تجارت در این بندر شدت گرفت و مناطق اشغالی پاسخگوی این حجم از تجارت نبود، لذا برای توسعه نواحی با بریتانیایی ها با چینی ها وارد مذاکره شدند و بخشی از خاک چین برای مدت 99 سال از سال 1899 در اختیار هنگ هنگ قرار گرفت که در سال 1998 مدت آن تمام می شد. وقتی بریتانیایی ها برای تمدید آن با دولت جمهوری مردمی چین وارد مذاکره شدند، چینی ها قبول نکردند؛ لذا بریتانیایی ها دیدند که در این حالت امکان اداره باقی مانده این سرزمین وجود ندارد؛ پس در قابل حفظ نظام ویژه هنگ هنگ آن را اجبارا به چینی ها واگذار کردند.
  • IR ۱۴:۴۹ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۲
    20 5
    این مرکز این اسناد را برای اولین بار از طریق شبکه المیادین (یکی از شبکه های اصلی محور مقاومت) منتشر کرد که مربوط به سه هفته پیش می باشد. این اسناد حداقل نشان میدهد که بحران سوریه داخلی نیست و منشاء خارجی دارد.
  • IR ۱۵:۳۴ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۲
    13 11
    تالش شمالی وعلی اکرم همت زاده را دریابید
    • IR ۱۹:۳۰ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۲
      5 7
      تالش چی؟
  • IR ۱۶:۰۲ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۲
    9 11
    اولا ایران در حال حاضر توانایی برخورد با جمهوری آذربایجان را ندارد چون در حوزه هایی به این کشور احتیاج داریم مثلا در ترانزیت ، در حال حاضر مسیر عراق سوریه مدیترانه را که نداریم ، مسیر ترکیه هم همیشه با شرارت های ترکیه همراه بوده ، حالا مسیر ریلی رشت آستارا جمهوری آذربایجان به روسیه به اروپا در حال احداثه که قطعا بعد احداث در این مسیر هم جمهوری آذربایجان شرارت خواهد کرد اما همین مسیر (جنوب شرق آسیا و هند به جنوب ایران به جمهوری آذربایجان و روسیه و اروپا) ، ثروت بزرگ و پایدار را به کشور خواهد آورد و با درگیر کردن منافع دیگر کشورها ، اثرات ضدتحریمی بزرگی خواهد داشت چون هزینه انتقال بار این قدرت ها از مسیر جدید ایران به یک سوم و دو سوم کاهش می یابد پس به جمهوری آذربایجان احتیاج داریم اما می توانیم مسیر ریلی 470 کیلومتری موازی به ارمنستان را هم احداث کنیم که نیازمان کمتر شود و به کشور دوست و برادر ارمنستان هم قدرت بدهیم که البته بسیار سخت و طولانی و هزینه بره . دوما یکی از پایه های نگهداری آمریکا تا اینکه به مرحله فروپاشی نرسه فروش اسلحس و این مسئله در گرو راه اندازی جنگ ها و تنش هاست ما باید حتی الامکان تنش ها را صفر کنیم والا داشتن تنش مثلا با جمهوری آذربایجان و امثالهم یک طورایی کمک به منافع آمریکاس . صبور باشیم آسیاب به نوبت .
    • IR ۱۷:۳۷ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۲
      11 10
      اولا برای ما کار نشد نداره اصلا ملت ایران نه دولت این کشور جعلی را به رسمیت نمیشناسد
  • IR ۱۷:۲۷ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۲
    8 0
    همه ی اینا در راستای همون سیاست کنترل جمعیته... برید بررسی کنید ببینید چه کسایی پشت قاچاق اسلحه برای توتسی و هوتو های آفریقا بودن، اونوقت متوجه داستان میشید....
  • IR ۱۷:۴۴ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۲
    15 31
    تنها راه درست شدن خاورمیانه درست شدن کشورها ها بر اساس قومیتها هست . اذریها با اذربایجان و ترکیه ........خوزستان هم برای اعراب کردها هم برای خودشون شما مشرقی ها هم با افغانستان و کویر لوت و مرکزی برید پی تریاک خودتون.خخخخخخخخخخخخخ
    • GB ۱۸:۰۴ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۲
      18 11
      به نظر میرسه تو زیاد تریاک مصرف کردی پانطورچ متوهم! مراقب باش! سنتی و صنعتی رو با هم مصرف کنی توهم میزنی اینجوری دری وری میگی! جلبک جون اولین کارمون اینه که نوچه های عردوغان رو بفرستیم پیش اجدادشون تو جهنم....بعد یه فکری به حال حکومت جعلی علیف مزدور صهیون و عردوغان آتا ترور می کنیم!
    • IR ۱۸:۱۱ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۲
      15 8
      خفه شو مزدور وهابی نجس
    • IR ۲۰:۳۰ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۲
      7 2
      ای لعنت به هر چی وطن فروشه متوهمه. از پان ترک گرفته الی آخر... یه وجب ایران رو به شما بوزینه ها و ارباباتون نمی دیم و نخواهیم داد. البته خودتون میتونید گورتون رو گم کنید.
    • IR ۲۱:۲۶ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۲
      8 3
      خداوکیلی مثلا الان نباید آی پی این بی صفته پان ترک شناسایی بشه و بعد دربیاریم ببینیم چیکارست و هدفش چیه و به قول معغروف داستانش چیه؟!!!
    • IR ۰۱:۴۷ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۳
      4 4
      احسنننننننت!! اصول گراها میتونن با مشرق نیوز در غار علیصدر هم ساکن بشن
    • قزوینی IR ۰۲:۱۳ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۳
      6 5
      هموطن بیسوادم, برو تاریخ بخون که بفهمی آذری ترک نیست بلکه ترک شده است, در خاورمیانه چیزی به اسم ترک نداشتیم, ترکها حدود هزارسال پیش وارد خاورمیانه شدن و با وحشی گری زبان و بافت مناطق رو تغییر میدادن, همون کاری که صدسال پیش نوادگان مغول با ارمنی ها و کردها کردن.
    • قزوینی IR ۰۲:۱۷ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۳
      5 6
      نصف کشور جعلی ترکیه و قسمتی از اران کرد هستن, یعنی این کشورهای جعلی هم به کردستان بپیوندن؟؟؟
    • IR ۰۱:۲۸ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۴
      4 0
      خاک تو سر هرچی پ ک ک و پژاکی ملعون هست
    • IR ۱۴:۱۵ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۴
      2 2
      لعنت به هر چی تروریست و نوچه عردوغانه
  • US ۲۰:۴۰ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۳
    3 1
    مثلن دارین کشورهای همسایه رو تخریب میکنین که مردم ازشون متنفر بشن ؟ چرا نمیگین ارمنستان الان مامن تروریستهاست ؟ چرا نمیگین اقلیم کردستان پناهگاه گروهکهای تروریستیه؟ چرا نمیگین داعش و النصره از سلاحهای روسی استفاده میکنن ؟
    • IR ۱۴:۱۱ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۴
      2 2
      بچه جون!تو یا نمیدونی عردوغان اتاترور کیه و چه شرارتی در منطقه کرده یا جزو نوچه هاشی و صم بکم....
    • IR ۱۴:۱۳ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۴
      2 3
      مردم از حرامیان تروریستی مثل عردوغان متنفرن؛نیازی نیست کسی بهشون بگه از تروریسم و شرارت متنفر باشید

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس