رئیسی- نمایه

رئیس جمهور در افتتاح همایش «اقتصاد ایران» گفت: دولت مصمم است اصلاح ساختاری در برخی نهادها ایجاد کار کند و نیاز است در کنار آن اصلاح رفتاری نیز ایجاد کنیم تا به رشد اقتصادی برسیم.

به گزارش مشرق، همایش اقتصاد ایران با محور اصلاح ساختارها، ناترازی‌ها و نقش آفرینی نوین با حضور رئیس جمهور، رئیس سازمان برنامه و بودجه، وزیر امور اقتصادی و دارایی و رئیس کل بانک مرکزی افتتاح شد.

رئیس جمهور در ابتدای سخنان خود گفت: انتظار مردم از دولت، صاحب نظران و از اندیشمندان انجام تحول در تمامی حوزه‌ها است و تحول یک ضرورت اجتناب ناپذیر است.

وی افزود: دیدن وضع موجود، نگاه به وضع مطلوب و کم کردن فاصله وضع موجود با وضع مطلوب، این نگاه تحولی باید همواره برای تمام صاحب نظران و برای دولت مردمان مورد توجه باشد.

وی با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب در در سخنان آغاز سال حرم رضوی گفت: برای دولت و برای اتاق‌های فکر و در همه محافل تحول یک ضرورت است و همواره باید در دستورکار قرار گیرد. 

رئیس جمهور گفت: دولت مصمم است اصلاح ساختاری در برخی نهادها ایجاد کار کند و نیاز است در کنار آن اصلاح رفتاری نیز ایجاد کنیم تا به رشد اقتصادی برسیم.

رئیسی افزود: تمام تلاش این است که در بودجه سال آینده ناترازی و رشد نقدینگی نداشته باشیم.

رئیس جمهور با بیان اینکه اضافه برداشت‌ها از بانک مرکزی باید کنترل و متوقف شود، گفت: تلاش شده در بودجه سال آینده علل تورم مثل کسری بودجه، رشد نقدینگی کنترل شود.

رئیسی با بیان اینکه ضرورت تحول برای کسی پوشیده نیست افزود: اینکه تحول باید به چه شکل و به چه صورت باشد، مهم است؛ قطعا اقتصاد ما باید علم‌پایه باشد و اگر مبتنی بر نگاه‌های سلیقه‌ای و غیر قابل دفاع باشد، صحیح نیست. 

وی تاکید کرد:  کشور ما کشور انتخابات است و دولتی می‌آید و می‌رود؛ اما نباید نگاه‌های سلیقه‌ای داشته باشیم.

رئیس جمهور با اشاره بر اینکه اگر کارها مبتنی بر کارهای علمی باشد، ماندگاری دارد ادامه داد: معتقد به کارهای علمی هستیم و البته ممکن است هر اقدامی، مخالفینی داشته باشد که این اشکالی ندارد. زیرا هر نظریه مخالفینی دارد و وجود این مخالفت‌ها در بحث‌های آکادمیک، طبیعی است.

وی تصریح کرد: آنچه که اهمیت دارد آن است که در اجرا باید مطمئن و متقن کار کرد زیرا امور با  تزلزل پیش نمی‌رود.

رئیسی با بیان اینکه ضرورت تحول برای کسی پوشیده نیست افزود: اینکه تحول باید به چه شکل و به چه صورت باشد، مهم است؛ قطعا اقتصاد ما باید علم‌پایه باشد و اگر مبتنی بر نگاه‌های سلیقه‌ای و غیر قابل دفاع باشد، صحیح نیست.

وی تاکید کرد:  کشور ما کشور انتخابات است و دولتی می‌آید و می‌رود؛ اما نباید نگاه‌های سلیقه‌ای داشته باشیم.

رئیس جمهور با اشاره بر اینکه اگر کارها مبتنی بر کارهای علمی باشد، ماندگاری دارد ادامه داد: معتقد به کارهای علمی هستیم و البته ممکن است هر اقدامی، مخالفینی داشته باشد که این اشکالی ندارد.

زیرا هر نظریه مخالفینی دارد و وجود این مخالفت‌ها در بحث‌های آکادمیک، طبیعی است.

وی تصریح کرد: آنچه که اهمیت دارد آن است که در اجرا باید مطمئن و متقن کار کرد زیرا امور با  تزلزل پیش نمی‌رود.

رئیسی عنوان کرد:  آن نظریه‌ای که در دانشگاه پشتوانه علمی پیدا کرده و قابل دفاع است و جواب خود را پس داده، باید در عمل اجرایی کرد؛ زیرا میدان عمل، محل آزمون و خطا نیست.

وی در ادامه با اشاره به آزادی اندیشه تصریح کرد: طبیعتاً صاحب نظران نکاتی دارند و آزادی اندیشه وجود دارد و در این خصوص نظریه‌پردازی صورت می‌گیرد که این قطعا باعث رشد و پیشرفت کشور خواهد شد.

رییس‌جمهور افزود: سیاست‌های مصوب و قطعی نظام که تصویب شده است را با روش‌های علمی و عملی که بتواند ما را بهتر به مقصد برساند، اجرایی باید کرد.

وی با تاکید بر اجرای سیاست‌ و قانون‌های ریل‌گذاری شده توسط مجلس با اشاره به موضوع عدالت، افزود: آنچه که اهمیت دارد آن است که ما عدالت اقتصادی را مورد توجه جدی قرار دهیم و به دنبال رسیدن به آن باشیم.

رئیسی با اشاره به منویات رهبر معظم انقلاب در خصوص عدالت اقتصادی تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب در یک مقطعی فرمودند که توسعه در کشور یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر است اما این توسعه باید در پرتو عدالت صورت بگیرد.

رئیس جمهور تاکید کرد: حتماً می‌خواهیم جامعه و کشور توسعه‌ یافته باشد و در همه عرصه‌ها این توسعه شکل بگیرد؛ اما این باید همراه با عدالت باشد.

وی در بخش دیگر سخنان خود افزود: معیار آمایش سرزمینی به عنوان یک نمونه است که ثروت‌ها را بر اساس آمایش سرزمینی در کشور توزیع کنیم. البته این موضوع تنها ملاک نیست اما یکی از معیارهایی است که می‌تواند موجب اجرای عدالت شود.

رئیسی با بیان اینکه اقتصاد باید هم علم‌پایه و هم مردم‌پایه باشد تصریح کرد: یکی از موضوعات مهم در اقتصاد، اهمیت بخش خصوصی و مردم آن است و باید در این زمینه از فعالین بخش خصوصی و مردمی حمایت شود.

 رئیسی ادامه داد: دولت‌ها در برنامه‌های توسعه قبلی، مکلف به کاهش تصدی‌گری بودند و در برنامه هفتم هم این امر وجود دارد؛ لذا دولت باید در تصدی‌گری خود تجدید نظر کند.

رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود به مسئله فساد چای اشاره کرد و گفت: این مسئله در سال اول دولت کشف شد و تا کنون چهار میزگرد هم در رسانه ملی درباره آن برگزار شده است؛ حالا  مردم منتظرند بعد از ۹ ماه اقدامی در این زمینه صورت بگیرد.

رئیسی با یادآوری اینکه هرکجا مردم در عرصه‌های مختلف وارد میدان شدند، به نتیجه مطلوب رسیدیم، تصریح کرد: باید مردم در عرصه اقتصادی فعال باشند و دولت هم باید از آنان حمایت کند؛ اهمیت نقش دولت در هدایت، حمایت و نظارت در اقتصاد و پرهیز از تصدی‌گری قوه مجریه در عرصه اقتصاد از جمله موارد مورد اشاره رئیس‌جمهور بود.

وی در ادامه درباره مشکلات اقتصادی خاطر نشان کرد: باید با شناخت مسائل و مشکلات، تصمیم‌گیری کرده و چاره‌جویی کرد؛ این راهکار دولت است. دولت اعلام کرده که از کنار مسائل بی‌اعتنا عبور نمی‌کند و در حل مسئله مصمم است.

رئیس‌جمهور با اشاره به انتقادات برخی از دولت در زمینه تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام در کشور، گفت: برخی طرح‌ها با پیشرفت‌های مختلف سال‌ها معطل مانده و باید به نتیجه برسد؛ مهم نیست که این کار به‌نام چه کسی رقم می‌خورد بلکه مهم این است که این اقدامات به‌نام نظام جمهوری اسلامی رقم می‌خورد.

رئیسی با بیان اینکه ما در کشور ۱۰۱ هزار عضو هیئت علمی دانشگاه‌ها داریم، افزود: این یک سرمایه‌ی عظیم است و باید دستگاه‌ها از نظرات علمی فرهیختگان بهره‌ببرند تا بهتر بتوانیم مشکلات را حل کنیم.

وی افزود: دولت بر اصلاح ساختاری در حوزه‌های مختلف، اصلاح رفتارها برای رسیدن به رشد اقتصادی، تلاش برای رفع ناترازی‌ها و کسری بودجه اهتمام دارد.

رئیس جمهور تشریح کرد: بانک مرکزی می‌کوشد که انضباط مالی موسسات و بانک‌ها رخ دهد و این‌روزها اخبار اقدامات بانک مرکزی در این زمینه شنیده می‌شود.

رئیسی با اشاره به برنامه‌ دولت برای رشد تولید عنوان کرد: بیش از ۶۰۰۰ کارگاه و کارخانه به چرخه تولید برگشته و اولویت ما بر احیای کارخانه‌ها، به‌جای ساخت مراکز تولیدی جدید است.

وی در ادامه سخنان خود در خصوص نگاه دولت در عرصه سیاست خارجی بیان کرد: در نظر داریم با کشورهای همسایه، همسو و کسانی که قصد همکاری با ما دارند، تعامل داشته باشیم.

رئیس‌جمهور با انتقاد از بنگاهداری و انجماد منابع و اموال از سوی برخی بانک‌ها خاطر نشان کرد: دولت مقابله با این مسئله را دنبال می‌کند؛ فروش به‌موقع دارایی‌ها و عدم انجماد اموال در بانک‌ها می‌تواند روند خوبی را پیش روی آنان قرار دهد.

رئیس جمهور با بیان اینکه کارنامه‌ دولت در عرصه‌های مختلف موجود است و برای پیشبرد امور کشور، برنامه داریم، به برنامه‌ دولت برای استفاده حداکثری از ظرفیت‌های بریکس، شانگهای، اتحادیه اوراسیا تأکید کرد.

رئیسی در پایان از اتفاقات اخیر در غزه یاد کرد و افزود: همه در دنیا شناختند که آمریکا عامل و مرکز تمامی شرارت‌هاست و همگان به جمله‌ی امام راحل(ره) مبنی بر اینکه «آمریکا شیطان بزرگ است» پی بردند. یقین می‌دانیم خون شهیدان پایان رژیم صهیونیستی و بر ملا شدن چهره‌ی مستکبران را بیش از پیش رقم خواهد زد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 20
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 12
  • ۱۱:۵۳ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
    10 1
    سال ۹۸ یک میلیون دلار ۹۹ سه میلیون دلار در دولت وقت در دولت رئیسی ۳ میلیارد و دویست میلیون دلار. حالا یک سوال این اتفاق در دولت روحانی بوده یا رئیسی. سه هزار میلیارد تومان هم تسهیلات بانکی گرفته بوده. اگر مرد مسلمان از غصه بمیرد رواست
  • ۱۲:۰۴ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
    7 1
    به لطف وزیر کار فهمیدیم که تورم سال قبل به خاطر افزایش حقوق کارگر و بازنشسته بود و قیمت دلار و پتروشیمی ها، فولاد ،بانک ها ناکارآمدی مسئولین بی تاثیر بود آقایان عزیز سال قبلتر و امسال که دولت محترم کودتا کرد علیه سفره کارگر وبازنشسته چرا تورم مشابه سال قبل شد آقای عزیز تورم به خاطر حقوق کارگر نیست ما هم دیگر به تورم راضی شدیم لطف کنید به اندازه تورم حقوق ها را افزایش دهید شرمنده زن و بچه شدیم
  • ۱۲:۰۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
    7 2
    الان دقیقا این متوقف شود را به کی گفت؟ به مردم؟ به مسئولینی که خودش انتخاب کرده؟ یا به موجودات نامرئی فضایی؟
  • ۱۲:۱۴ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
    12 1
    رئیسی به مسئله فساد چای اشاره کرد و گفت: این مسئله در سال اول دولت کشف شد. سال اول دولت شما سال 1400 بود، چرا سال 1401 بنا به اذعان رئیس قوه قضائیه 70 درصد ارز واردات چای مجددا به آن شرکت اختصاص یافت! چرا و به چه علت؟ ضمنا تازه نزدیک دو سه هفته است که این خبر به صورت رسمی منتشر شده و رئیس آن هفته قبل به زندان افتاد یعنی تقریبا اواخر سال 1402! این چه طرز برخورد با فساد و مفسد است؟
  • ۱۲:۱۵ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
    13 1
    جناب رئیس جمهور از این شعار ها وحرفهای که خودتم می دانی فقط در حد حرف است دست بردار کار از کار گذشته امیدی نیست
  • ۱۲:۱۷ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
    13 1
    مقصر اصلی مسئله فساد چای چه کسی بوده و تخصیص ها با امضای چه کسی به این شرکت نالایق اختصاص یافته است؟ اصلا مگر چای کالای استراتژیک بوده که این میزان به آن ارز مفت اختصاص دادید؟ کسی پاسخگو هست؟
  • ۱۲:۱۸ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
    19 1
    سخنان مسئولان نظام شباهت زیادی به سخنان اعتراضی دانشجویان دهه 70 داره یعنی انگار این موارد را باید یکی دیگه جوابگو باشه
  • ۱۲:۲۳ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
    13 1
    مطالبه گری خوبه جناب رئیسی ولی شما فقط موظفین پاسخگوی مطالبات باشین
  • ۱۲:۳۳ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
    3 0
    بانک مرکزی لطفا دستور رو اجرا کنید
  • ۱۳:۰۰ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
    13 0
    آیا به مهمترین راهکار که عبارت از تخصیص ارز به واردکنندگان و صادر کنندگان از روی حساب و کتاب دقیق است هم رسیده اید؟ یا فقط با فشار می خواهید زمین و زمان را به هم بدوزید و 20 درصد حقوق قشر بیچاره را زیاد کنید که آن را هم با مالیات بر ارزش افزوده از جیبشان مجددا بردارید؟
  • مسلم ۱۳:۰۹ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
    12 0
    عدالت واژه پرمفهوم و زیبایی است وکاربردی ولی آقایان مسئول فقط به هم میپرند وعدالت اخلاق ی ندارند ضمن اینکه مسئولان کمتر حرف بزنند بهتر است بیشتر کار کنند وتلاش مردم فهیم و نجیب و هوشمندهستند بخصوص نسل جدید
  • ۱۳:۵۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
    12 0
    بانک ها زمین و ملک را با پول بیت المال احتکار کردن و قیمت زمین و ملک و اجاره را بالا بردن.بانک ها ضرر ده هستند و وقتی میخوان صورت مالی‌شان بدن قسمتی از آن را می‌فروشند و قیمت ها را بالا می‌برند.با پول ملت بنگاه داری میکنن.برای اینکه ورشکسته نشن دارن مردم ورشکست و نابود میکنن
  • ۱۵:۰۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
    16 1
    حقوق کارگر و کارمند تورم ایجاد میکنه ولی این اختلاس ها موجب شکوفایی اقتصادیه!! طبقه ی متوسط رو نابود کردید؛ دارین طبقه ی برخوردار رو جایگزین و به سمت متوسط میبرین.
  • کاربر ۱۷:۱۳ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
    12 0
    شما زورتون فقط به یه عده بی زبون رسیده که به عنوان کارمند و کارگر نونشون دست شماست، این است عدالت در دولت آقای رییسی
  • ۲۰:۱۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
    2 0
    سودی که مردم در بانک‌های بابت سپرده گذاری میگیرن ولذت آن را میبرندچرا باید فقرا و حقوق بگیران جریمه آن را بپردازند تورم تورم تورم کمر فقرا را شکست
  • ۲۱:۱۵ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
    2 0
    دقیقا مردم منتظر کدام اقدام هستند؟
  • ۲۳:۳۷ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
    4 0
    مردم نه از تحریم که از مفسدان داخلی بیشترین ضربه رو میخورن ، باید در ازای هر هزار میلیارد تومان فساد یک مفسد اعدام شود.
  • ۰۰:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۱
    2 0
    این چرا همش میگه باید بشود. باید انجام شود. خوب خودت چیکاره هستی. داره با خودش حرف میزنه.
  • ۰۰:۴۳ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۱
    2 0
    به خاطر عدم تخصیص ارز به شیرخشک من برای بچه خودم شیرخشک پیدا نکردم و به اجبار چند ماه از تغذیه مناسب محروم شد، اما سه و نیم میلیارد دلار ارز به دزدهای چای دبش تقدیم گردید ، ما از این بی عدالتی به خدا شکایت می بریم.
  • ب ۱۱:۲۳ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۱
    2 0
    این بار نمی توانی از فساد اتفاق افتاده شانه خالی کنی

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس