کد خبر 997439
تاریخ انتشار: ۹ مهر ۱۳۹۸ - ۰۱:۰۷
ترامپ و نخست‌وزیر استرالیا

روزنامه آمریکایی باافشای محتوای تماس تلفنی رئیس‌جمهور این کشور با نخست‌وزیراسترالیا برای دخالت درتحقیقات بازرس ویژه پرونده ارتباط با روسیه، نوشت که این نمونه دیگری از سوءاستفاده ترامپ از دیپلماسی است.

به گزارش مشرق، بعد از انتشار محتوای صحبت‌های محرمانه «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا با سران و مقامات کشورهای مختلف از جمله اوکراین و روسیه، اکنون نوبت به افشای تماس تلفنی وی با «اسکات موریسون» نخست‌وزیر استرالیا و فشار به او برای دستاوردهای سیاسی بوده است.

بیشتر بخوانید:

نانسی پلوسی به سیم آخر زد

آماده انتشار متن گفت‌وگوی ترامپ-پوتین هستیم

روزنامه «نیویورک تایمز» بامداد سه‌شنبه به نقل از دو مقام آمریکایی آگاه نوشت، ترامپ اخیرا با موریسون تماس گرفته و از او خواست تا به «ویلیام بار» وزیر دادگستری آمریکا کمک کند تا اطلاعاتی را برای بی‌اعتبار و بی‌وجهه کردن تحقیقات «رابرت مولر» بازرس ویژه در مورد دخالت دعایی روسیه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۱۶ ایالات متحده (و ارتباط ترامپ با مسکو) در اختیار کاخ سفید قرار دهد.

بر این اساس، کاخ سفید دسترسی کارمندان و مقامات خود به متن این گفت‌وگو را شدیدا محدود کرده و فقط برای تعداد کمی از مشاوران ترامپ آزاد گذاشته بود،‌ زیرا ترامپ با این تماس تلفنی قصد داشت از وزارت دادگستری به عنوان ابزاری برای فشار به متحدان خود استفاده کرده و مبنای تحقیقات مولر را «جناحی و فاسد» جلوه دهد.

نیویورک تایمز با تشبیه کردن این تماس، به فشار تلفنی چند هفته پیش ترامپ به «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین برای تحقیقات درخصوص پسر «جو بایدن» معاون رئیس‌جمهور پیشین آمریکا، نوشت: «گفت‌وگو با موریسون نشان می‌دهد که رئیس‌جمهور [ترامپ] از سطوح عالی دیپلماسی برای پیشبرد منافع سیاسی شخصی خود استفاده می‌کند».

این منابع می‌گویند که ابتدا وزیر دادگستری آمریکا از ترامپ خواسته بود تا با نخست‌وزیر استرالیا صحبت و درخواست کمک قضایی کند.

نیویورک تایمز با بیان اینکه در اصل ترامپ از موریسون خواسته بود که دولت استرالیا را مورد تحقیق قرار دهد، توضیح می‌دهد: «زیرا تحقیقات اف.بی.آی درباره دخالت روسیه در انتخابات ۲۰۱۶ آمریکا، بعد از آن آغاز شد که مقامات استرالیایی به آنها درباره اطلاع‌رسانی روس‌ها به تیم انتخاباتی ترامپ درباره انتشار اطلاعات مخرب درباره هیلاری کلینتون گزارش دادند».

مقامات استرالیا این اطلاعات را بعد از دیدار با «جورج پاپادوپولوس» مشاور سیاست خارجی تیم ترامپ در می ۲۰۱۶ در لندن به اف.بی.آی ارائه دادند. پاپادوپولوس در آن دیدار  به استرالیایی‌ها گفته بود روس‌ها هزاران ایمیل کلینتون را در اختیار دارند.

دقایقی بعد از انتشار گزارش نیویورک تایمز، شبکه «اِن. بی. سی. نیوز» نیز گزارش داد که یک مقام وزارت دادگستری آمریکا با تایید آن خبر، گفت که ترامپ اخیرا در تماس تلفنی از نخست‌وزیر استرالیا خواسته بود در تحقیقاتی درباره خاستگاه تحقیقات مولر کمک کند. وی البته تاکید کرد که این فقط یک تماس عادی و درخواست بوده نه یک فشار و اجبار.

بامداد پنجم فروردین بود که دادستان کل آمریکا خلاصه‌ای ۴ صفحه‌ای از گزارش مبسوط مولر به کنگره ایالات متحده ارسال کرد که در آن تاکید شده بود هیچ مدرکی دال بر تبانی و ارتباط آگاهانه تیم انتخاباتی ترامپ با روسیه نیافته و مدارک کافی برای اعلام جرم علیه وی وجود ندارد.

بعد از کشمکش‌های طولانی درباره تحقیقات مولر در خصوص ادعای دخالت روسیه در انتخابات ۲۰۱۶ و تبانی کارزار انتخاباتی ترامپ با مسکو، روز شنبه ۳ فروردین بود که این تحقیقات کامل و گزارش نهایی آن به دادستان کل تحویل داده شد.

تحقیقات مولر که از حدود دو سال پیش آغاز شده بود، حدود ۲۵ میلیون دلار خرج روی دست دولت آمریکا گذاشته و در جریان آن ۱۹ وکیل، ۴۰ مامور ویژه و تحلیلگر اف‌بی‌آی حضور داشتند. مولر همچنین در جریان تحقیقات خود حدود ۲۸۰۰ احضاریه، ۵۰۰ حکم بازرسی و ۱۳ درخواست ارائه مدرک از دولت‌های خارجی صادر کرده بود. از ۵۰۰ نفر نیز مصاحبه حضوری به‌ عمل آمد.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس