کد خبر 99718
تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۰ - ۰۹:۰۴

محققان دانشگاه براون موفق به ساخت نخستين مدل سه بعدي زنده از يك تومور مغزي و رگ‌هاي خوني اطراف آن شده‌اند كه مي‌تواند در آزمايش‌هاي اثرگذاري درمان‌هاي نانوذرات در مبارزه با بيماري‌ها مورد استفاده قرار گيرد.

به گزارش گروه خواندنی های مشرق به نقل از ايسنا، دانشمندان توانسته‌اند يك تومور گليوم و شبكه خوني اطراف آن را بازسازي كنند.

اين محققان همچنين در آزمايش‌هاي خود از جذب نانوذرات اكسيد آهن حامل عامل پروتئين Tumstatin توسط رگ‌هاي خوني تغذيه ‌كننده تومور خبر دادند كه منجر به توقف رشد اين رگ‌ها مي‌شود.

اين پروتئين به دليل جذب آنها توسط سلول‌هاي اندوتليال و قابليت پيگيري توسط دستگاه‌هاي ام‌آرآي از اهميت زيادي برخوردار است.

اين مدل بافت زنده مي‌تواند براي آزمايش ميزان اثرگذاري نانوذرات مورد استفاده قرار گرفته و به ارائه اطلاعات بهتر و بيشتر براي محققان پزشكي نسبت به بافت‌هاي كشت شده آزمايشگاهي بپردازد.

دانشمندان دانشگاه براون به ساخت يك قالب هيدروژل آگاروز براي شكل دادن به يك تومور گليوم RG2 موش با قطر حدود 200 ميكرون پرداختند. اين تيم از سلول‌هاي اندوتليال به دست آمده از رگهاي تنفسي گاو استفاده كردند كه در اطراف تومور پيچيده و و ساختار رگهاي خوني را به وجود آوردند.

مزيت تحليل نمونه سه بعدي به نوع آزمايشگاهي آن اين است كه سلولهاي اندوتليال به جاي جدا بودن از زيرلايه، به تومور متصل هستند. در اين حالت محققان مي‌توانند به بررسي ساختار و رشد آنها و همچنين فعاليت عوامل ضددرماني مانند محيط واقعي آنها بپردازند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس