کد خبر 996178
تاریخ انتشار: ۴ مهر ۱۳۹۸ - ۱۴:۴۹
اسماعیل هینه

رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس در نشستی با گروه‌های فلسطینی، طرح پیشنهادی برای حل اختلافات با فتح و تحقق وحدت ملی را پذیرفت.

به گزارش مشرق، «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی جنبش فلسطینی حماس امروز (پنجشنبه) نشستی مهم با گروه‌های فلسطینی امضا کننده طرح صلح پیشنهادی برگزار کرد.

بیشتر بخوانید

محور مقاومت روی قوس صعود

ماجرای پیام سعودی‌ها به حماس چه بود؟

بر اساس گزارش خبرگزاری فلسطینی «شهاب»، هنیه در این نشست گفت: «موافقت جنبش حماس را با طرح ابتکاری وحدت و پایان اختلافات که توسط گروه‌های فلسطینی پیشنهاد داده شده، اعلام می‌کنیم. ما برای اجرایی شدن این طرح تمامی امکانات را در اختیار گروه‌های فلسطینی قرار می‌دهیم و امیدواریم جنبش فتح نیز با این طرح موافقت کند.»

وی در ادامه به مسأله اسرا پرداخت و گفت، آزادسازی اسرا یک وظیفه ملی است که مقاومت و گروه‌ها بر روی آن کار می‌کنند.

«خالد البطش» از اعضای ارشد جنبش جهاد اسلامی از هنیه به خاطر پذیرش این طرح قدردانی کرد.

گروه‌های امضا کننده طرح جنبش پیشنهادی صلح، «جهاد اسلامی»، «الجبهه الشعبیه» و «الجبهه الدیمقراطیه»، حزب «الشعب»، «المبادره الوطنیه»، «فدا»، «الجبهه الشعبیه-القیاده العامه» و «الصاعقه» هستند.

مفاد طرح پیشنهادی به این شرح است:

اول: توافق‌های آشتی ملی امضا شده میان گروه‌ها در سال‌های ۲۰۰۵، ۲۰۱۱ و ۲۰۱۷ در قاهره و کمیته مقدماتی در بیروت در سال ۲۰۱۷ به عنوان مرجعی برای پایان اختلافات و احیای وحدت ملی در نظر گرفته شود؛

دوم: برگزاری نشست کمیته فعال‌سازی و توسعه سازمان آزادیبخش در ماه اکتبر با حضور محمود عباس در قاهره؛

وظیفه این نشست توافق بر سر دیدگاه، برنامه و راهبرد مشترک مبارزه‌ای، توافق برای تشکیل دولت وحدت ملی انتقالی و نظارت بر کار آن بر اساس قانون حین برگزاری انتخابات است و وظیفه اصلی آن وحدت سازمان‌های فلسطینی، شکست محاصره غزه، تقویت ایستادگی ملت فلسطین در کرانه باختری در مقابل شهرک‌سازی و یهودی‌سازی و تسهیل اجرای انتخابات ریاست تشکیلات خودگردان و شورای قانونگذاری تحت اشراف کمیته انتخابات مرکزی است.

سوم: از اکتبر ۲۰۱۹ تا جولای ۲۰۲۰ مرحله انتقالی برای تحقق وحدت و پایان اختلافات به شمار رود و که در این فاصله باید فضا (میان طرف‌ها) مثبت باشد از جمله اینکه به اظهارات رسانه‌ای تنش‌زا پایان داده شود.؛

چهارم: جدول زمانی برای مرحله انتقالی که بسته به برگزاری کمیته فعال‌سازی و توسعه سازمان آزادیبخش در ماه اکتبر است تا موارد زیر را در جدول کاری قرار دهد:

الف- توافق بر سر تشکیل دولت وحدت ملی انتقالی تا پایان سال ۲۰۱۹

ب- وحدت قوانین انتخاباتی سازمان‌های ملی فلسطینی

ج- ازسرگیری نشست‌های کمیته انتخاباتی برای آماده کردن تدابیر مربوط به انتخابات شورای ملی

چ- اجرای انتخابات فراگیر ریاستی، قانونگذاری و شورای ملی تا نیمه ۲۰۲۰

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس