به گزارش مشرق به نقل از جهان، متن طرح سوال از محمود احمدي نژاد رئيس جمهور که ديروز سه شنبه 20 مهر در مجلس تهيه شد، داراي چهار محور است.
اظهارات رئيس جمهور در خصوص جايگاه مجلس و اينکه مجلس در راس امور نيست، عدم توجه به مسايل فرهنگي جامعه و اظهارات اسفنديار رحيم مشايي رئيس دفتر رئيس جمهور در خصوص مکتب ايراني به جاي مکتب اسلامي و سياست هاي ليبرال فرهنگي از جمله محورهاي اين سوال است.
اين طرح توسط يک نماينده منتقد دولت از حوزه انتخابيه تهران، تهيه شده که وي ديروز در صحن مجلس با مراجعه به نمايندگان از آنها مي خواست تا اين طرح را امضا کنند.
اگرچه برخي از نمايندگان از امضاي آن خودداري مي کردند اما تا قبل از پايان جلسه حداقل هشت نماينده آنرا امضا کردند.
براي طرح سوال از رئيس جمهور حداقل يک چهارم نمايندگان يعني 73 نماينده بايد موافقت خود را اعلام و اين طرح را امضا کنند.
طرح سوال از رئيس جمهور در 30 سال گذشته در نظام جمهوري اسلامي ايران يعني در هشت دوره مجلس سابقه نداشته است و روساي جمهور هيچ گاه مورد سوال نمايندگان مجلس واقع نشدند.
مطابق ماده 196 آئين نامه داخلي مجلس، براساس اصل 88 قانون اساسي در صورتي که يک چهارم کل نمايندگان مجلس بخواهند درباره يکي از وظايف رئيس جمهور سوال کنند، بايد سوال خود را به طور صريح، روشن و مختصر همگي امضا و به رئيس مجلس تسليم کنند.
رئيس مجلس موضوع را در اسرع وقت به کميسيون تخصصي ارجاع مي نمايد. کميسيون موظف است حداکثر ظرف يک هفته با حضور نماينده معرفي شده رئيس جمهور و نماينده منتخب سوال کنندگان تشکيل جلسه دهد و در اين جلسه نماينده رئيس جمهور پاسخ مقتضي را از طرف رئيس جمهور ارائه خواهد نمود تا به نمايندگان سوال کننده گزارش شود.
پس از يک هفته چنانچه هنوز حداقل يک چهارم نمايندگان مجلس که سوال را امضا نمودند، از سوال منصرف نشده باشند، رئيس مجلس موظف است در اولين جلسه سوال آنان را قرائت و فورا براي رئيس جمهور ارسال کند و اين سوال ظرف 48 ساعت تکثير و در دسترس نمايندگان قرار مي گيرد.
بر اساس ماده 197 آئين نامه داخلي مجلس شوراي اسلامي، رئيس جمهور موظف است ظرف مدت يک ماه از تاريخ دريافت سوال در جلسه علني مجلس حضور يابد و به سوال پاسخ گويد مگر با عذر موجه و با تشخيص مجلس، مدت طرح سوال از طرف نماينده منتخب سوال کنندگان حداکثر 15 دقيقه و مدت پاسخ رئيس جمهور حداکثر يک ساعت خواهد بود. به نتيجه رسيدن يا نرسيدن اين طرح در مجلس يکي از بحث هاي ميان نمايندگان است.
با اين حال بعيد است که طرح سوال از رئيس جمهور که به نظر مي رسد با اهداف سياسي نيز در دستور کار قرار گرفته است در مجلس به نتيجه برسد چرا که نه تنها مجلس هيچگاه تصميم نداشته و ندارد که خود را در مقابل دولت قرار دهد، براي استيضاح يک وزير که به امضاي 10 نماينده نياز است، تا کنون طرح استيضاح حداقل هشت وزير مطرح و بيش از حد نصاب امضا داشت اما يا اين طرحها اعلام وصول نشده همچون طرح استيضاح صادق خليليان وزير جهاد کشاورزي و يا بهبهاني وزير راه و ترابري و يا بعد از اعلام وصول از دستور کار مجلس خارج شده است؛ همچون استيضاح حاجي بابايي وزير آموزش و پرورش که در ششم مهر ماه در مجلس اعلام وصول اما يک هفته بعد با پس گرفتن امضاها از سوي نمايندگان از دستور کار مجلس خارج شد.
طرح سوال از رئيس جمهوربه خاطر آنچه طراحان آن، اظهارات رئيس جمهور و اظهارات رئيس دفترش مي خوانند، در مجلس کليد خورد و اين طرح در جلسه ديروز مجلس به امضاي هشت نماينده رسيد.<BR>