به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، دکتر مرضيه وحيد دستجردي در حاشيه نشستي با مدير اجرايي برنامه مشترک سازمان ملل متحد در زمينه «ايدز» با اشاره به موفقيتهاي ايران در زمينه کنترل و کاهش ايدز در ميان معتادان زنداني، گفت: با اقدامات انجام شده شيوع بيماري ايدز در معتادان تزريقي زنداني از 8/3 به 4/1 درصد کاهش يافته است، اين رقم قابليت کاهش به صفر را نيز دارد.
وي در رابطه با اقدامات انجام شده براي کاهش شيوع ايدز در خارج از زندانها نيز گفت: در اين زمينه کلينيکيهاي رفتاري گذري و کلينيکهاي مثلثي راهاندازي شده است که اين کلينيکها در حال توسعه هستند. در مجموع برنامه آينده وزارت بهداشت براي مبارزه با ايدز، تمرکز اين کلينيکها در مناطق پرخطر است.
وزير بهداشت مرکز اصلي درمان ايدز را در تهران و در بيمارستان امام خميني (ره) عنوان کرد و گفت: اما در مراکز اغلب استانهاي کشور، مرکز درماني بيماريهاي عفوني به ويژه HIV /ايدز وجود دارد که بيماران از طريق کلينيکهاي رفتاري شناسايي و به اين مراکز درماني معرفي ميشوند.
وي ميزان شيوع موارد ايدز در زنان باردار و نوزادان آنها را در حد صفر عنوان کرد و گفت: عليرغم آن که تاسيس کلينيکهاي متادون تراپي ميزان کنترل ايدز در زندانيان و معتادان با موفقيت همراه بوده، اما براي موجهاي بعدي اين بيماري از طريق مسايل اخلاقي و رفتاري و رفتارهاي جنسي نگرانيهايي وجود دارد.
بنابراين به خانوادهها و جوانان توصيه ميشود که اين موضوع را جدي بگيرند. در اين زمينه وزارت بهداشت نيز سعي در گسترش کلينيکهاي مشاوره رفتاري دارد، همچنين لازم است که رسانهها در اطلاع رساني به خانوادهها اقدامات لازم را انجام دهند تا از اپيدمي آينده اين بيماري جلوگيري شود.
دکتر وحيد دستجردي تاکيد کرد که خطر ارتباطات جنسي غيرقانوني و غيراخلاقي ميتواند افراد را به شدت در معرض ابتلا به ايدز قرار دهد. بررسيها نشان داده که بسياري از افراد خياباني مبتلا به ايدز هستند که ميتوانند ديگران را نيز درگير اين بيماري کنند.
وي در ادامه با اشاره به شناسايي حدود 22 هزار ايراني مبتلا به ايدز، گفت: آمارهاي جهاني مبني بر آن است که آمارهاي واقعي مبتلايان به ايدز در کشورها بايد چهار برابر آمارهاي شناسايي ارزيابي شوند. بنابراين بيش از 80 هزار فرد مبتلا به ايدز در کشور وجود دارد که در اين ميان يک چهارم آنها شناسايي شدهاند. البته اين ميزان نسبت به آمار دنيا، آمار بالايي نيست، اما نسبت به فرهنگ کشور آمار بالايي است.
وزير بهداشت بيشترين مبتلايان به ايدز را مربوط به معتادان تزريقي عنوان کرد و گفت: در حال حاضر هفت درصد از مبتلايان به ايدز را افراد در معرض خطر مسايل اخلاقي و رفتاري تشکيل ميدهند. با افزايش رفتارهاي پرخطر در آينده ممکن است با آتشفشاني از بيماري ايدز در کشور روبرو شويم، بنابراين لازم است در اين زمينه اطلاع رساني لازم به مردم صورت گيرد.
وي همچنين در رابطه با قرار گرفتن ايران در مسير ترانزيت مواد مخدر گفت: طي چند سال اخير کشت مواد مخدر در کشور افغانستان نه تنها کاهش نداشته است، بلکه افزايش زيادي داشته است. به نظر ميرسد توطئهاي پشت اين قضيه است تا با افزايش کشت خشخاش، جوانان ما را به موادمخدر آلوده کنند. خانوادهها بايد اين مساله را جدي بگيرند و همه سازمانها بايد آگاهيهاي لازم را در اختيار جوانان قرار دهند.
وزير بهداشت، نسبت به شيوع ايدز از طريق رفتارهاي جنسي پرخطر هشدار داد و گفت: بررسيها نشان داده که بر اساس بررسيهاي انجام شده از افراد خياباني و طبق خوداظهاري اين افراد، حدود 50 درصد از افراد خياباني به ايدز مبتلا هستند که ميتوانند اين بيماري را به ديگرا