کد خبر 984577
تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۳
۲۸ درصد دانش‌آموزان به رشته تجربی و ۱۰ درصد به ریاضی می‌روند!

مدیرکل دفتر آموزش‌های کاردانش با اشاره به تحصیل ۲۸ درصد دانش‌آموزان در رشته تجربی گفت: ورود دانش‌آموزان به رشته‌های تحصیلی کنترل می‌شود.

به گزارش مشرق، مسیر تحصیلی و در یک چشم‌انداز وسیع‌تر حتی سرنوشت و آینده شغلی بیش از یک میلیون دانش‌آموز کشور با انتخاب رشته  تحصیلی ‌آنها در پایان دوره متوسطه اول رقم می‌خورد.

به جرأت می‌توان گفت هدایت تحصیلی و انتخاب رشته از مهمترین اتفاقاتی است که در طول دوران تحصیل در مدارس برای دانش‌آموزان ما رقم می‌خورد، وضعیتی که اگر به درستی از سوی آموزش‌وپرورش برای آن برنامه‌ریزی شود، آینده شغلی دانش‌آموزان را هم با موفقیت همراه می‌کند.

بیشتر بخوانید:

اگر رئیس‌جمهور بارها از مهارت سخن می‌گوید، آیا برای تحقق این هدف برنامه‌ریزی مشخصی وجود دارد؟ وقتی هنرستان‌ها مناسبترین ظرفیت برای آموزش مهارت و کنترل تب ورود به رشته تجربی هستند چرا به دلیل نبود امکانات یا نیروی انسانی کافی به چشم‌انداز تعیین شده برای هدایت دانش‌آموزان به رشته‌های فنی نرسیده‌ایم؟ 

در همین رابطه مصطفی آذرکیش؛ مدیرکل دفتر آموزش‌های کاردانش وزارت آموزش‌و پرورش با اشاره به اینکه در وزارت آموزش وپرورش بر مبنای اسناد بالادستی به خصوص سند تحول بنیادین و زیر نظام برنامه درسی ملی دانش‌آموزان در پایان پایه نهم  وارد شاخه نظری، فنی‌وحرفه‌ای و کاردانش می‌شوند، گفت: حضور دانش‌آموزان در رشته‌های مختلف متناسب با نیاز جامعه، اقتضای زمان و امکان اجرا است.

28 درصد دانش‌آموزان در رشته تجربی تحصیل می‌کنند

وی افزود: نوع ورود دانش‌آموزان به رشته‌های تجربی، ریاضی، انسانی، معارف، فنی‌وحرفه‌ای و کاردانش برنامه‌ریزی شده است و براین اساس 28.42 درصد دانش‌آموزان در رشته تجربی، 26.31  رشته انسانی، 10.13 رشته ریاضی، کمتر از یک درصد رشته معارف و 34.62 در رشته فنی وحرفه‌ای و کاردانش تحصیل می‌کنند و این یعنی آموزش و پرورش حوزه هدایت تحصیلی را مدیریت می‌کند.

مدیرکل دفتر آموزش‌های کاردانش وزارت آموزش‌و پرورش ادامه‌داد: کنترل ورود دانش‌آموزان به رشته تجربی از این جهت است که درمجموع آموزش‌وپرورش هدایت تحصیلی کنترل شده‌ای را در حال اجرا دارد  که بر اثر آن 28.42 درصد دانش‌آموزان به عنوان دیپلم تجربی فارغ‌التحصیل می‌شوند اما داوطلبان کنکور در این گروه 64 درصد هستند، این مسئله نشان می‌دهد مولفه‌های دیگری در انتخاب دانش‌آموزان برای ورود به دانشگاه تاثیر دارد، برخی مواقع اینگونه مطرح می‌شود که در هدایت تحصیلی بسیاری از دانش‌آموزان به رشته تجربی می‌روند اما اینگونه نیست.

آذرکیش بیان‌کرد: تا زمانی که برای فرهنگ کار و کارآفرینی و تولید در کشور ما بسترهای لازم ایجاد نشود، این واقعیت تلخ وجود دارد متأسفانه برخی مواقع مشاهده می‌کنیم که والدین وقتی فردی را در حال تلاش می‌بینند به فرزندشان می‌گویند "اگر درس نخوانی باید بروی و مانند این کار کنی!" برای خروج از این وضعیت فصل سوم سند تحول بنیادین بیان می‌کند، وزارت آموزش‌وپرورش مهمترین نهاد تعلیم وتربیت رسمی و عمومی و متولی فرایند تعلیم وتربیت در تمام ساحت‌ها است و در ادامه اشاره می‌کند که با مشارکت خانواده‌ها، نهادها و سازمان‌های دولتی و غیردولتی باید اقدام کند، یعنی برای اصلاح وضعیت فعلی به مشارکت مؤثر نیاز داریم.

وی که در یک برنامه رادیویی سخن می‌گفت، عنوان‌ کرد: اگر این اتفاق بیفتد و تمام نهادها و خانواده‌ها در فرایند تعلیم و تربیت مشارکت جدی داشته باشند بسیاری از این دغدغه‌ها به حداقل می‌رسد، برای آموزش‌های فنی‌وحرفه‌ای قطعاً زیرساخت‌های اقتصادی، فنی و مشارکت بنگاه‌های اقتصادی را بیشتر از وضعیت فعلی نیاز داریم تا امکان اشتغال و ورود دانش‌آموزان به بازار کار بیشتر قابل لمس باشد، تسهیلات و مشوق‌هایی که می‌تواند به دانش‌آموزان هنرستانی ارائه شود همه در راستای مشارکت اثربخشی است که می‌تواند عملیاتی شود.

وقتی تحصیل در رشته تجربی آرزو می‌شود!

همچنین حمایت میرزاده؛ سخنگوی کمیسیون آموزش‌ و تحقیقات مجلس با اشاره به اینکه هدایت تحصیلی براساس استعداد دانش آموزان و نیازهای کشور مانند آمایش سرزمین و آینده دانش‌آموزان باید انجام شد، اظهارکرد: متأسفانه شاهد هستیم در برخی خانواده‌ها از زمانی که کودک متولد می‌شود و بعد وارد مدرسه می‌شود، پدر، مادر، معلم و فضای جامعه رشته خاصی را به عنوان آمال و آرزو برای او مطرح می‌کنند و برخی خانواده‌ها به دنبال مدارس خاصی هستند که بتواند قبولی فرزندشان در رشته پزشکی را محقق کند.

وی افزود: هم‌اکنون کشور به وضعیتی رسیده است که فرد چه استعداد داشته و چه استعداد نداشته باشد آرزویش این است که در رشته تجربی درس بخواند علت این وضعیت بخشی مربوط به شأن اجتماعی شغل پزشکی است و بخشی نیز به دلیل حقوق، مزایا و تضمین آینده شغلی رشته پزشکی مربوط است که در مقایسه با سایر مشاغل تفاوت از زمین تا آسمان است.  دیگر حقو قو مزایا که تفاوت آن با سیار شغل ها از زمین تا آسمان است و این باعث شده است که شاهد معضل پشت کنکوری‌ها در رشته تجربب بایشیم و آینده شغلی تضمین شده

میرزاده عنوان‌کرد:‌ حل این مشکل به تنهایی از عهده مجلس، وزارت آموزش‌وپرورش و وزارت علوم خارج است و همه باید برای فرهنگ‌سازی دست به دست هم دهیم ضمن اینکه بحث هدایت تحصیلی بسیار مهم است چرا که هر طور ارزیابی کنید فارغ‌التحصیلان رشته‌های فنی اشتغال بهتری دارند اما در سایر رشته‌ها،‌ فرد بدون داشتن مهارت فقط یک مدرک به دست دارد.

هدایت تحصیلی باید از دوره ابتدایی شروع شود

سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ادامه داد: آموزش‌وپرورش باید مشاوره تحصیلی را جدی بگیرد به ویژه هدایت تحصیلی در دروه ابتدایی چرا که هم‌اکنون دانش‌آموزان این دوره را به لحاظ مشاوره به امان خدا سپرده‌ایم و همین روند باعث می‌شود بعد از اینکه خانواده‌ها برای انتخاب رشته تصمیم گرفتند مشاوران وارد عمل شوند البته تا زمانی که کنکور به این شیوه باشد دانش‌آموزان به سمت شاخه نظری و رشته تجربی می‌روند و در مجلس تلاش  داریم که مهارت را به مدرک تغییر دهیم.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 11
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 3
  • IT ۱۱:۲۰ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۶
    12 3
    فرهنگ سازی نمی خواد شما درِ دانشکده های پزشکی رو همونطور که در دانشکده های مهندسی رو باز کردید؛باز بذارید اینطوری هم تعداد پزشک میره بالا هم قیمت خدمات پزشکی معقول میشه و هم اینکه مردم دیگه دنبال پزکی هم نمیرن در اینده
    • IR ۱۳:۵۲ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۶
      2 5
      پزشکی با جون مردم سر و کار داره مهندس، همینجوری که نمیشه ولش کرد
    • IR ۱۴:۳۷ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۶
      10 0
      مهندسی هم با جون مردم سر و کار داره، یدونه پل بریزه یدونه ساختمون خراب شه و...
    • حجت IR ۱۴:۵۸ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۶
      11 2
      با خطای پزشک یکی می میره اما با خطای مهندس چندصدتا
    • مهدی ۱۷:۳۱ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۱
      0 0
      دانش آموزان رشته ریاضی که خون ببینند قش می کنند چرا توهین می کنید عرضه داشید می رفتی تجربی البته بعضی ها را می شناسم عرض شون رو داشتند علاقه نداشتند که اونا باید پای چیزی که می خواهند بمونند این نکته هم در نظر بگیرید که اگر مخ باشی واقعا موفق می شوب
  • IR ۱۱:۲۱ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۶
    10 1
    پرداخت حقوق و دستمزد هاکنترل شود.... همه چیز هدایت می شود
  • IR ۱۲:۵۷ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۶
    11 1
    جمع کنید خدوتونا
  • IR ۱۵:۱۳ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۶
    3 5
    آموزش پرورورش واموزش عالی انواع سهمیه امتیاز تقلب جعل رانت پارتی بازی فساد -علم کیفیت وپیشرفت را نابود کرده
  • IR ۱۵:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۶
    2 1
    کشور توسعه نیافته و جهان سومی نیازی به مهندس ندارد اما پزشک تا دلت بخواد نیاز هست به جای این کارا بهتره امکانات و کیفیت آموزش در رشته پزشکی ارتقا داده بشه یعنی چی ام آر آی برو سه ماه دیگه بیا؟! مغز و اعصاب برو دو ماه دیگه وقت جراحی از بیمارستان دولتی برو سه ماه دیگه بیا! شما ها که استاد دور زدن تحریم هستید چرا دستگاه ام آر آی وارد نمی کنید؟
  • US ۱۶:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۶
    6 0
    امیدواریم مافیای پزشکی شکسته شود بچه های ریاضی وفیزیک با هوش بالاتر از علوم تجربی هستند بیکار هستند تا دلت بخواد رشته های فنی ومهندسی زیاد می کنند شما شرایط پزشکان در ایران بررسی کنید می فهمید مافیای در کار هست عدم توازن در جامعه هست امروزه بیمار التماس گر پزشک شده مثل ایران خودرو ....تقربیا از صد پزشک زیر ۱۰تا خوب هستند سهمیه ایثارگران ۷۰درصد قبولی پزشکان شامل می شود
  • مهدی IR ۱۷:۴۰ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۶
    0 3
    #من_ عینکمو_دوست_دارم عینک هم در زیبایی کمک میکنه هم اینکه میتونه چشم رو از بسیاری از خطرات uv حفظ کنه هر موقع هم دوست داشتی میتونی فریمتو عوض کنی تازه میتونه از بلو کنترل هم برای جلوگیری از نور ضرر رسان مانیتور استفاده کنی در کل عینک چیز بدی نیست و من مشکلی باهاش ندارم

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس